שנה וחצי בלבד לאחר ההקמה: הסטארטאפ שאין לומר את שמו הופך ליוניקורן
שנה וחצי הספיקה, וסטארטאפ אבטחת ה-API הישראלי Noname מודיע על גיוס של 135 מיליון דולר לפי הערכת שווי של מיליארד דולר
גם במונחים של הגאות הנוכחית, לא בכל יום נתקלים בהישג כזה. הסטארטאפ הישראלי Noname Security, שעוסק באבטחת API בארגונים, הודיע היום (ד’) על השלמת סבב גיוס C בגובה 135 מיליון דולר, שנעשה על פי הערכת שווי של מיליארד דולר. הכניסה למועדון היוניקורנים הישראליים הצפוף נעשית שנה וחצי בלבד לאחר ההקמה של הסטארטאפ, ושנה מאז יציאתו מ-Stealth. בשנה האחרונה הספיק הסטארטאפ להודיע על 3 סבבי גיוס.
מנעו דליפה של מיליארדי רשומות
Noname Security (נו ניים סקיוריטי) פיתחה פלטפורמה אבטחה שמאפשרת לארגונים לזהות ולאבטח את כל ה-APIs בארגון, בין אם הם מנוהלים ע”י הארגון, נצרכים ע”י הארגון, או מיועדים לשימוש פנימי. הפלטפורמה של Noname, המבוססת על איסוף מידע ללא התקנת תוכנה (agentless), מספקת לתאגידים תמונת מצב מלאה של פעילות ואיומי ה-API בסביבה שלהם.
הפלטפורמה שפיתחו ב-Noname מוטמעת ללא כל שינוי של הרשת הארגונית, משתלבת עם תשתיות ה-IT הקיימות ומספקת לחברות שקיפות, אבטחה ושליטה בכל API, בין אם הוא מנותב דרך API Gateway או לא.
בחברה מתגאים בכך שמנעו אירועי דלף מידע של מיליארדי רשומות רגישות – בעקבות הגדרות שגויות של ממשקי API, וכיום המערכת של החברה חוסמת מעל לאלף מתקפות ביום על ממשקי API הקשורים ללקוחותיה. ואם כבר מדברים על לקוחות, בחברה מספרים שנמצא בהם 2 מתוך 5 חברות התרופות והפארמה הגדולות בעולם; אחת מרשתות הקמעונאות המובילות בעולם; אחת מחברות התקשורת הגדולות בעולם; וכן 20% מחברות Fortune 500. בנוסף, בכל רבעון מאז הקמתה הגדילה החברה את מספר לקוחותיה והכנסותיה ב-400%.
Noname Security נוסדה ב-2020 על ידי עוז גולן, מנכ"ל החברה, ושי לוי, ה-CTO, שהכירו במהלך שירותם הצבאי ביחידת 8200. כיום החברה מעסיקה כ-200 עובדים במשרדיה בפאלו-אלטו וישראל, בה ממוקם מרכז המחקר והפיתוח.
סבב הגיוס הנוכחי של החברה, בגובה 135 מיליון דולר, הובל על ידי הקרנות Lightspeed ו-Georgian והשתתפו בו גם המשקיעים הקיימים, בהם Insight Partners, Cyberstarts, Next47, Forgepoint ו-The Syndicate Group (TSG). סך הגיוסים של Noname Security מאז הקמתה עומד כעת על 220 מילון דולרים, שנה וחצי בלבד מאז הקמתה ושנה לאחר יציאתה מ-Stealth, מה שהופך אותה לאחת מחברות הסייבר הצומחות במהירות הגבוהה ביותר וליוניקורן הראשון בתחום אבטחת ה-API.
בתגובה לגיוס מסר עוז גולן, מייסד-שותף ומנכ"ל החברה: "חברות רבות, בכל התחומים בתעשייה עוברות דיגיטציה והתפתחות טכנולוגית, התפתחות שדורשת שימוש באלפי ממשקי API, יחד עם הצמיחה הזו גדל הצורך לספק לממשקים אלו הגנה. בעזרתם הרבה של המשקיעים שלנו, נמשיך להוביל את תחום אבטחת ה-API, ונספק ללקוחותינו את מוצר האבטחה המתקדם והיעיל ביותר בתחום".
בשיחה עם גיקטיים מספר עוז גולן כי החברה זיהתה זינוק במספר התקיפות בעקבות חולשת ה-log4j – עוד לפני הפרסום המסיבי של החולשה, מה שנותן לדבריו ביטחון נוסף ביכולות של המוצר.
אתם פועלים בשוק רווי למדי. במה NoName יותר טובה מפתרונות אחרים, כמו למשל Salt הישראלית או אחרים?
גולן: "ההצלחה הגדולה של Noname Security מיוחסת לגישה הפרואקטיבית הייחודית שלה להבטחת האבטחה של ממשקי API כל אורך חייהן. זאת בניגוד לפתרונות אחרים בשוק שמתבססים אך ורק על אנליזה של תנועות ברשת – במטרה להצביע על תקיפות פעילות. Noname Security מבצעת אנליזה לקונפיגורציה, לתנועות רשת בזמן אמת וגם לקוד עצמו, על מנת לאבחן את המגוון הרחב ביותר של בעיות אבטחה, לרבות בעיות קונפיגורציה ובעיות ארכיטקטורה. המשמעות היא שאנחנו בין היתר מנתחים תעבורת רשת בזמן אמת ומתריעים על התקפות בזמן אמת אבל לא רק. אלא אנחנו מבצעים את אבטחת ה-API לכל אורך חייו. אנו מנתחים את הקונפיגורציה המורכבת ומוצאים בעיות אבטחה לפני שהן מאיימות על הארגון ולפני שיש ניסיון תקיפה, ואנו מנתחים את ה API במהלך תהליך הפיתוח, כדי למנוע חשיפה של חולשות לסביבה המבצעית של ארגונים, כלומר אנחנו פרואקטיבים ולא רק ראקטיבים. אנחנו פתרון מלא ולא חלקי".
ב-Salt Security, המתחרה הישראלית, מתעקשים אגב שהם החברה המובילה בתחום במונחים של מספר לקוחות וצמיחה והיא זו שהובילה את הגישה 'הפרו-אקטיבית' לאורך כל חיי פיתוח של ה-APIs – כבר לפני שנה וחצי, ואף הוציאו על כך הודעה לפני מספר חודשים.
הצלחתם להגיע למעמד יוניקורן תוך שנה וחצי. הישג מרשים וכמעט בלתי נתפס. אתם לא מרגישים שזה מהר מדי? או שזה הנורמלי החדש?
"הגדילה לגמרי מונעת מהשוק, יש ביקוש, יש צורך, ולכן החברה חייבת לגדול כדי לענות לצרכים ולביקוש של השוק"
מה נסגר עם השם?
אם תהיתם לפשר השם המעט שונה של הסטארטאפ, גולן מספר שכשהיזמים נפגשו עם גילי רענן מקרן Cyberstarts עוד לא היה להם שם: "כשהגיע השלב שהוא רצה לעשות ולידציה על הרעיון עם רשת ה-CISO של הקרן על הרעיון והגישה שלנו, הוא שלח מייל שבו הוא קרא לנו “Noname Security”. בין הפידבקים שחזרו: ‘שם מעולה!'”. השאר – היסטוריה.
תור הזהב של ההייטק בישראל? בועה? בואו לדבר על זה בקבוצה הרשמית של גיקטיים
הגב
9 תגובות על "שנה וחצי בלבד לאחר ההקמה: הסטארטאפ שאין לומר את שמו הופך ליוניקורן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
גם אני בדיוק מקים סטארטאפ ואשמח להשקעה, קוראים לנו
Moshe'); DROP TABLE COMMENTS; —
מעניין אם המשקיעים הראשונים מכרו מניות. כי אם כן אז זו עוד עדות לכך שאנו נמצאים בבועה.
זה לא אלה שהתגאו שעובדים שלהם פורצים לאתרי הימורים?
אשמח להסבר קצר על אבטחת API. לא ציני.
לפי מה שהבנתי מהכתוב, הם Middleware בין הendpoint למשתמש קצה, שמטרק התנהגות ומתריע אם יש התנהגות חשודה(הרבה בקשות שונות מאותו יוזר בזמן קצר, יוזר שמבקש פתאום מלא מלא דאטא וכו). אם זה הפתרון, עד כדי עוד הגנות, אני לא מבין למה זה אשכרה חברה ולא ספרייה..
אבל אם פספסתי משהו אשמח ללמוד
לא רק , גם מזהים endpoints שאולי אמורים להיות סגורים, או ניסיון לזייף מפתחות. בקיצור כל מה שאפשר לדמיין בהקשר של api
harder to get 135M for a lib, so :)
ל1, חברה בהחלט יכולה להיות ספרייה ….
ניסיתם לקבל הלוואות מבנקים ללא הצלחה? צריך כסף בדחיפות כדי לצאת מהחובות? צריכים כסף להרחבה או הקמת עסק משלכם? אנו מעניקים הלוואות כסף קשה וכל סוג אחר של הלוואה, בריבית הנעה בין 3%-5%. אנו מעניקים הלוואות בפריסה ארצית, החל מ-3,000.00 עד 100 מיליון דולר/פאונד/אירו. אנו מממנים 100% ועם LTV של 75%-85% על רכישת נכס, השב לוואטסאפ זה: +447451280545 או דוא"ל: [email protected]
אחי , כמה לוזר אתה צריך להיות כדי לשים מודעה כתגובה בפוסט שבכלל לא קשור ??
תשיג לך חיים אח שלו