ארבע ישראליות ברשימת 50 הפופולאריות לאנדרואיד של טיים
טיים מגזין האמריקאי בחר את 50 אפליקציות האנדרואיד הטובות ביותר לשנת 2013 ובינהן 4 ישראליות. מי הפתיעה בהעדרותה?
כמה שהפך כבר למנהג פירסם היום (ג’) מגזין טיים את 50 האפליקציות הטובות ביותר לאנדרואיד. בזמן שהמגזין מתמקד בעיקר באפליקציות למתחילים ובאנשים שעושים את צעדיהם הראשונים במערכת ההפעלה, במבט חטוף ניתן למצוא שם גם אפליקציות שכבר הוכיחו את עצמן, אך כמו בכל רשימה, ניתן לחוש בהיעדרות של מספר אפליקציות פופולריות.
ויש גם נציגות ישראלית ברשימת האפליקציות המובילות של טיים, הכוללת את Nooly, אפליקציית חיזוי מזג האוויר, Onavo Extend, המאפשרת אופטימיזציה ושימוש מקסימלי בצריכת ה-Data על ידי המכשיר ו-Any.Do, אפליקציית משימות אינטואיטיבית במיוחד. אך למרבה ההפתעה ישנה גם אפליקציה ישראלית אחת שלמרות שזכתה לסיקור נרחב בשבועות האחרונים בשל רכישתה תמורת מילארד דולר על ידי גוגל, נעדרת מהרשימה.
הישראליות שכן נכנסו לרשימה
Nooly – אפליקציית מזג האוויר שפותחה על ידי ירון רייך, דניאל רוזנפלד וג’ון מסיקלסקי. מדובר באפליקציה חדשה יחסית לפלטפורמות iOS ואנדרואיד המציעה למשתמשים תחזית מזג אוויר מדוייקת עד לרמת הקילומטר המרובע, בהתבסס על מידע המגיע מתחנות מזג אוויר מקומיות, תחנות מזג אוויר סמוכות ומידע גלובאלי המגיע מ-NOAA ומלוויינים של נאס”א.
האפליקציה יודעת להגיד לא רק אם יש סיכוי למשקעים במדינה או בעיר שלכם, אלא גם בשכונה או בחלק העיר בה אתם נמצאים. למשתמש הישראלי, בכל זאת, האפליקציה לא רלוונטית, שכן היא עובדת ברחבי ארצות הברית וקנדה בלבד.
סרטון וידאו: הכירו את Nooly
Any.Do
האפליקציה שהחלה בתור Taskos (שעדיין זמינה להורדה תחת השם Task List) והשתדרגה לאחר מכן ל-Any.Do כבשה את ליבם של המשתמשים והפכה מהר מאוד לאחת מאפליקציות ניהול המשימות הפופולאריות ביותר בשוק אפליקציות האנדרואיד ולאחר מכן גם הגיעה ל-iOS. האפליקציה מאפשרת, פרט לניהול משימות אינטואיטיבי, להקליט רשמים, לשתף משימות, לקבל עדכונים כאשר מישהו משלים משימה, סנכרון מול שירותי הענן של גוגל ולאחרונה גם הציגה אינטגרציה עם GMail והפיכת כל הודעת דואר אלקטרוני למשימה בפני עצמה.
בנוסף, הציגה החברה את שירות Moment המאפשר למשתמשים לקבל תצוגה יומית של המשימות שעליו לבצע ואפילו לוח שנה מבית החברה בשם Any.Do Cal. לאחרונה, השלימה החברה בראשות עומר פרצ’יק גיוס בסך 3.5 מיליון דולרים מג’נסיס פרטנרס, Innovation Endeavors של אריק שמידט, ג’ו לונסדייל, בלומברג קפיטל, ג’ו גרינסטיין ומשקיעים פרטיים נוספים.
סרטון וידאו: הכירו את Any.Do Moment
Onavo Extend
האפליקציה של Onavo החלה את דרכה ב-2011 עבור משתמשי iOS והציעה מהפיכה של ממש בכל מה שקשור לצריכת דאטה. החברה הצליחה לדחוס עבור המשתמשים נתונים ברמה של עד 80 אחוזים, כך שבעזרתה יכלו משתמשים לשלם על חבילות גלישה קטנות בהרבה ממה שמשלמים עליהן היום ולחסוך סכומים נכבדים בחשבונית החודשית. לאחר מכן גם הצטרפה לפלטפורמת אנדרואיד והשיקה שירותים, בנוסף לדוחסי דאטה, המתריעים מפני אפליקציות המוגדרות כ-Data Hogs הצורכות דאטה בצורה משמעותית.
Onavo השלימה בינואר 2012 סבב גיוס שני בגובה 10 מיליון דולרים ממשקיעים גדולים ומובילים בשוק כמו Horizones Ventures, Motorola Mobility Ventures , Sequoia Capital ומאגמה, והודיעה כי מתכננת להשתמש בכספים שגייסה במטרה להרחיב את היצע ותפוצת מוצריה עבור שתי הפלטפורמות המובילות בשוק. מאז ההשקה, הורידו את האפליקציה של Onavo קרוב ל-500 אלף משתמשים.
סרטון וידאו: הכירו את Onavo Extend
Dumpster
סרטון וידאו: הכירו את Dumpster
קרדיט תמונה: Shutterstock
הגב
7 תגובות על "ארבע ישראליות ברשימת 50 הפופולאריות לאנדרואיד של טיים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
דמפסטר היא הדבר היחיד המקורי כאן.
גם אם מופלאה, לא ייאמן שאנשים עדיין משקיעים זמן בפיתוח אפליקציות למזג אוויר.
דווקא האפליקציה הספציפית הזאת יותר חשובה מהאחרות.
כי היא נותנת לך דיוק של דקות, ככה שאתה אשכרה יכול לדעת אם כדי לצאת עכשיו מהבית או להישאר עוד קצת כדי שלא יתפוס אותך גשם.
מלא פעמים תפסתי את עצמי תקוע כשבחוץ גשם ותוהה אם לצאת ולהירטב, או לחכות כמה דקות כדי שהגשם ייפסק.
ערב שלם יכול לההרס רק כי אמרו בחדשות “אולי יהיה נוח” ובסוף לא הפסיק לרדת גשם.
לא ברור מה כל ההתלהבות מ-Any.do… היא רק נראית טוב
יח”צ. יש להם יח”צ וקשרים מעולים בגוגל.
Onavo Extend מראה Onavo PROTECT…
כן.. נראה לי שהם התבלבלו קצת…
בגוגל פליי אין בכלל את ה-protect…
Any do מסדרת לגמרי את החיים.
Dumpser, ובכן, לא ברור איך היא לא חלק מהרום של גוגל.
שתי אפליקציות מעולות ואפילו בגדר חובה!