מתכנת ישראלי פיתח דרך לשמוע את המוסיקה מהרדיו, בלי כל מה שמעצבן ברדיו
בלי דיווחי תנועה, בלי פרסומות, בלי שדרנים חופרים – כך תאזינו לשירים מהרדיו בספוטיפיי ותיהנו מכל העולמות
למרות שאפליקציות מוזיקה הפכו למוצר צריכה בסיסי גם בישראל, רבים עדיין מעדיפים שלא לבחור בעצמם את המוזיקה שלהם ונותנים לעורכי המוזיקה ברדיו לבחור בשבילם את השירים. הבעיה היא שבין שיר לשיר אתם צריכים לסבול דיווחי תנועה (כשיש לכם Waze פתוח ממילא), פרסומות (כשיש לכם מינוי לשירות מוזיקה), חדשות (כשיש לכם אפליקציית חדשות זמינה בכל רגע) ושדרנים שלעיתים הופכים למעיקים. אז מפתח ישראלי חובב רדיו החליט ליהנות מכל העולמות, וליצור פלייליסט חכם במיוחד.
להקשיב לשירים רדיו בספוטיפיי, בלי להקשיב לרדיו
“אני נורא אוהב מוזיקה של רדיו אבל לשמוע את השדר רדיו כל הזמן קוטע את המוזיקה והפסקות של חדשות ועדכוני תנועה, פרסומות וכו’ אני ממש לא אוהב, הורס את כל ההאזנה למוזיקה”, מספר יניב לרמן, בן 32 ומפתח תוכנה בחברת Chegg. לרמן החליט לקחת את הכישורים שלו, וליצור לעצמו אפליקציה שתאפשר לו ליהנות מהמוזיקה של הרדיו, בלי כל מה שמעצבן ברדיו.
לרמן יצר את Live Playlists, אפליקציה שדוגמת אחת לכמה שניות תחנות רדיו ספציפיות, מזהה את השיר שמתנגן, מוצאת אותו במאגר של ספוטיפיי ומוסיפה אותו לפלייליסט דינמי. “כך אני מקבל פלייליסטים עדכניים למה שמתנגן באותו רגע ברדיו בזמן אמת ואני יכול לשמוע אותם ללא הפרעות וגם את היכולת לשלוט במה שאני שומע באותו רגע”. כך למשל, תוכלו להאזין ל-100 השירים האחרונים שנוגנו בכמה מהתחנות הפופולאריות ביותר בישראל כמו גלגל”צ, 88FM, 99FM, כאן גימל, 103FM וגם כמה תחנות מהניכר כמו Radio Virgin ו-Capital Radio מאנגליה.
“הפיתוח הראשוני שעבד מקצה לקצה לקח משהו כמו שבועיים”, מספר לרמן. “האפליקציה עצמה כתובה ב-NodeJS ויושבת על מכונה EC2 באמזון….בגדול האפליקציה פשוט מבצעת קריאות HTTP למוסיקה שתחנת הרדיו משדרת, דוגמת כ-5 שניות מהשיר ושולחת אותו לזיהוי”. הזיהוי של השירים מתבצע ב-AcrCloud ו-AudD, והשירותים הללו לעיתים מציעים כבר קישור ישיר לניגון בספוטיפיי, ובכך חוסכים ללרמן את עבודת החיפוש וההתאמה.
עם זאת, לא תמיד השירותים הללו מספקים את הלינק הדרוש. “כאן נכנס אתגר גדול”, מודה לרמן. ה-API של סופטיפיי דורש שם מדויק של הזמר והשיר, מה שכמובן פשוט למדי בשירים לועזיים, אבל יותר מאתגר ברגע שמדובר בשירים בעברית, ויעידו על כך הפעמים שאתם מחפשים שירים בספוטיפיי ולא מוצאים אותם רק כי השם של השיר “מה אתה רוצה” בכלל נכתב בתור “Ma Ata Rotze” או “What Do You Want”.
“עם הזמן הוצאתי לוגים וראיתי שאני מפספס הרבה שירים, ועל מנת להתגבר על בעיה זו חיפשתי דרך ליצור את כל הקומבינציות האפשריות בהינתן שם של זמר ושיר”. לשם כך, לרמן נעזר ב-Google Translate, דיזר, Discogs ו-Musixmatch כדי לאסוף את כל האפשרויות הקיימות לשמות של השירים והזמרים. “ברגע שהשתמשתי בשיטה זו בדקתי שוב את הסטטיסטיקה של האפליקציה והגעתי למצב שבו האפליקציה מזהה 99% מהשירים”.
בדקתי את השירות בזמן אמת, ואכן הפלייליסט מתעדכן באופן כמעט מיידי, כמה שניות לאחר תחילת ניגון השיר בתחנה כמו גלגל”צ. עם זאת, נתקלתי גם במקרים שבהם שירים פשוט לא עלו לפלייליסט מסיבות לא ברורות. אז מושלם זה לא, אבל זה עובד היטב.
כך מנצחים הייטקיסטים את החיים בעזרת סקריפטים והאקים שונים
כבר קיבל הצעות מעניינות
“לא הייתה לי כוונה מיוחדת לפרסם את זה. בהתחלה עשיתי את זה בשבילי וזה די תפס תאוצה…ואנשים התחילו לשלוח לי הודעות ואפילו התקשרו אליי!”, מספר לרמן. לטענתו, באחד המקרים התקשר אליו גורם מתחנת גלגל”צ והציע להעביר את האפליקציה לשרתי התחנה, ולהעביר את הפלייליסטים לחשבון הספוטיפיי של התחנה. “העדפתי לסרב”, טוען לרמן.
לרמן פיתח את האפליקציה בזמנו הפרטי ופתח עמוד תרומות לתחזוקת השרת, ועל אף שהוא פתח עמוד פייסבוק כדי שמשתמשים יוכלו לבקש תחנות רדיו חדשות, הוא מתחייב לעשות כל שביכולתו להוסיף תחנות לפי בקשתם של התורמים מעל 60 דולר לתחזוקת השרת. בהמשך, על פי הביקוש, לרמן יבחן את האפשרות לייצר פלייליסטים אוטומטיים גם לדיזר.
Live Playlists זמין עם פלייליסטים לספוטיפיי לתחנות גלגל”צ, 88FM, 100FM, 99FM, כאן גימל, 91FM לב המדינה, 107.5FM רדיו חיפה, 103FM, Virgin Radio UK, ו-Capital UK Radio.
הגב
55 תגובות על "מתכנת ישראלי פיתח דרך לשמוע את המוסיקה מהרדיו, בלי כל מה שמעצבן ברדיו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
למה אתם כל כך עצלנים ולא שמים לינק לאפליקציה
זו אינה אפליקציה, מדובר בפלייליסטים בSpotify, הלינקים לפלייליסטים נמצאים בסוף הכתבה.
למה אתה כל כך עצלן ולא קורא עד הסוף?
הבנאדם גאון
רעיון נהדר. בהחלט הולך להשתמש בזה. יישר כוח!
גאוני. כל הכבוד על הרעיון
גאוני. כל הכבוד על הרעיון
זה פרוייקט מעניין מאוד. כל הכבוד.
אחד הדברים היותר מגניבים שראיתי. כל הכבוד!
*ששמעתי ;)
פרס נובל על ההמצאה
NOT!
אתה אידיוט.
YES!
אפשר קישור לאפליקציה?
תחפש בספוטיפיי lerman01
למה לדגום אודיו ולפענח סאונד, כשאפשר פשוט לעשותכל כמה דקות קריאה, scrape, ו-parse לדף של השידור החי בהאתר של כל תחנה. כתוב שם בטקסט שם האומן ושם השיר בכל רגע. זה יהיה הרבה יותר זול.
תותח!! שיפרת לי את חווית האזנה
נהנה לראות את קפיצת העוקבים לפלייליסט בעקבות הכתבה..
תותח על!
זו לא אפליקציה זה פשוט פלייליסט בספוטיפי
שישים דולר על שרת, מתורם אחד??
על מה?
אם זה יושב על ספוטיפיי, אין לו תעבורה נכנסת או משהו כזה.
העלאת קטעי השמע כל כמה שניות לשירותים שמזהים את השיר מגדילה משמעותית את התעבורה בשרת מה שגורר גם הוצאות כספיות, כל הוספה של תחנת רדיו מגדילה את ההוצאות האלו משמעותית.
לעניות דעתי הרפה והפצועה… אתה יכול לשלב פרסומות… (חסויות, בלשון עדכנית).
ואז (אולי) לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהתאים פרסום למיקום. במקרה כזה אפילו ׳ירון המקפיץ׳ [דוכן פלאפל אי-שם]) יהיה לקוח שלך…
יש אופרציה טכנית שרצה על התחנות, מנתחת את השירים ומייצרת קריאה לספוטיפיי כדי להוסיף שיר אחד ולהוריד את האחר. כל האופרציה הזאת לא יושבת בצד של ספוטיפיי, הם רק הקצה אחרי שכל הלוגיקה הסתיימה כבר.
לא בטוח שהבנת אסביר שוב, עבור כל תחנת רדיו רץ אלגוריתם, חלק מאלגוריתם זה הוא לקחת קטע אודיו שמשודר בתחנה באותו רגע ו**להעלות** אותו לשירותים אשר מפענחים מקטע האודיו את שם השיר והיוצר, העלאה זו מאוד יקרה, במיוחד כאשר רצה בכל כמה שניות בודדות, ובכל פעם שמתווספת תחנה חדשה נוספת העלאה חדשה בכל מספר שניות. מה שמגדיל משמעותית את ההוצאות בכל חודש.
אחי, זה בדיוק מה שאמרתי בתגובה להוא שאמר שאין פה עלות כי זה על ספוטיפיי בלבד. אני בצד שלך ;)
למה לדגום כל כמה שניות? קח זמן ממוצע של שיר (או זמן מינימלי ש”שיר” קצר ממנו לא תרצה להציג) ותגדיר אותו כזמן בין דגימות.
הרעיון חמוד מאוד, הצעה – אם אין לך שאיפות להתעשר מזה, שחרר את הקוד ותראה את הדבר הזה עף לכל מיני כיוונים שלא חשבת עליהם.
כמו שנאמר לפני, הייתי מנסה לפרסס מידע שהתחנה משדרת ורק לאחר מכן נופל לאופציה היקרה של דגימה.
בכל מקרה, תודה לך!
לא הבנתי איך אני מוריד את האפליקציה או איך אני משתמש בזה.
אם מישהו יכול לעזור אשמח
תחפש בספוטיפיי lerman01
תראה את הפלייליסטים שלו
זו אינה אפליקציה, מדובר בפלייליסטים בSpotify, הלינקים לפלייליסטים נמצאים בסוף הכתבה.
כל העיבוד ושמירת הפלייליסטים והעברה לספוטיפי מתבצעת בענן, הוא לא עושה את זה במחשב הביתי שלו.
כל הכבוד על היוזמה
רעיון יפה…
אבל יש פלייליסטים מוכנים בספוטיפיי
מבחינתי זה רעיון גאוני, אני מאוד אוהב את 88FM, אבל מאז שיש לי שירות סטרימיניג למוסיקה אני לא מסוגל לשמוע פרסומות, כיף שאני יכול עכשיו להאזין לסגנון מוסיקלי שאהבתי בלי כל הרעש שמסביב.
תודה תודה תודה!
תותח! רעיון מעולה!
אגב – ביקורת קטנה.
אם אפשר שהשירים החדש יתווספו לסוף הרשימה במקום להתחלה אז זה יהיה קצת יותר הגיוני. עכשיו אני מתחיל להאזין ואז שירים חדשים נרשמים בראש הרשימה מה שאומר שכדי להגיע אליהם אני צריך להתחיל מחדש.
אם תוסיף לתחתית הרשימה אז, תיאורתית, אם ארצה לשמוע מה שיש בתחנה יחסית בזמן אמת אוכל להתחיל להאאזין משיר מספר 95 ובכל עד שאגיע לשיר מספר 100 כבר יהיו עוד 5 שירים שנכנסו מאז שהתחלתי. ככה אני עוקב אחרי התחנה.
יצא לי קצת מבולגן – אבל אני מקווה שהרעיון עבר :)
הרעיון עבר :)
אנחנו מקבלים המון תגובות בנושא הזה, וזה מובן לחלוטין, העניין הוא שהעדפנו לעשות את זה בסדר הזה מהסיבה שרוב האנשים באופן אינסטקטיבי מפעילים פלייליסט מההתחלה ולא מהסוף, דבר נוסף הוא שגם אם נוסיף את השירים לסוף ולא להתחלה מכיון שאנו חותכים פרסומות וכו׳ המאזין מתקדם יותר מהר מהרדיו מה שיגרום לכך שהמאזין יגיע לסוף הפלייליסט באיזשהו שלב.
אך אם בכל זאת אתה מעוניין במצב הזה אתה יכול לעשות זאת דרך המחשב, אתה יכול לסדר את הפלייליסט לפי תאריך הכנסה בסדר הפוך, וכך השירים החדשים יתווספו לך לסוף הפלייליסט ולא לתחילתו, לצערנו פיצ׳ר זה קיים רק במחשב ולא באפליקציות למובייל.
הכל טוב! זה ממש עניין פיצי, הכל עובר ממש אחלה ומעביר את ה״טון״ של התחנה. זה באמת מרגיש שאני שומע רדיו בלי פרסומות וקשקושים.
האם יש אפשרות להעביר לyoutube music?
פשוט דרך ספוטיפי לא ניתן לדלג על שירים כמו ב youtube music.
תודה רבה! הרעיון אדיר!
אני המיעוט שמשלם לדיזר מנוי, האם יש גם להם API להעלאת live playlist?
הרעיון גאוני! אני רק שאלה: אין כאן בעיה חוקית? כאילו יושבים אנשים ברדיו ובוחרים שירים מעניינים כדי שיקשיבו להם וככל שיותר מאזינים יש להם יותר מפרסמים, ואתה פשוט מגיע וחותך להם את כל העבודה?
אני בספק אם יש למישהו זכויות יוצרים על סידור של שירים.
ואפשר להירגע, עד כמה שזה עובד טוב, לא סביר שמחר יסגרו את הרדיו
יש לינק לאנדרואיד
מתכנת ישראלי פיתח מכשיר לנעילת המחשב כאשר הוא מתרחק עם הסמארטפון ומשחרר את הנעילה כאשר נמצא בקרבת המחשב.
מה
מה לא הבנת במשפט: “מתכנת ישראלי פיתח מכשיר לנעילת המחשב כאשר הוא מתרחק עם הסמארטפון ומשחרר את הנעילה כאשר נמצא בקרבת המחשב”.
אם לא הבנת צור עימי קשר ואסביר לך יותר בפירוט.
אני אסביר, הוא התכוון להגיד שהוא בן אדם שאוהב לפרגן לאנשים לעיתים תקופות.
תכופות
אפשרי לעשות אותו הדבר באפל מוזיקה
יפה, האנטי מחיקון של המאה ה-21
מעולה הוא רק צריך להוסיף לקוד שלא יכול להיות שיר אחרי אותו שיר. כי כרגע יש שכפולים כל איזה 15 שירים.
נוראי להסתמך על צד3 שנותנים שירות כזה.
זה צריך להיות שירות בתשלום, והוא צריך להיות עם UPTIME 99%.
כדי ליעל את התהליך אפשר אחרי שמזהים את השיר לקחת את אורך השיר הצפוי + מרווח ביטחון למקרה שהשדרן החליט לחתוך באמצע, ורק אז לדגום מחדש את השיר בתחנה.
אמור לחסוך הרבה מאוד קריאות API לניתוח השיר.
יש לזה קהל? אני למשל מאזין לרדיו בשביל השדרנים והקטעי קישור.. ההומור. ההנחייה. אם בא לי רק מוזיקה נכנס לספוטיפי או יוטיוב מוזיק. אולי אני לא מייצג.