עכשיו כבר יש בוט גאוני שמסדר אוטומטית רשימת מכולת לפי מחלקות
במקום להתרוצץ הלוך ושוב בין מחלקות – אתם שולחים לו את הרשימה, והוא מחזיר לכם אותה מסודרת בדיוק כמו שצריך
תעצרו אותי אם זה נשמע לכם מוכר: אתם מגיעים לסופר עם רשימת קניות, בין אם היא ב-Keep, אפליקציה אחרת או על נייר כמו איכרים. אתם מתחילים לאסוף את הבצל היבש והעגבניות, עוברים משם למחלקת הניקיון לקנות סבון כלים, רק כדי לגלות שהפריט הבא ברשימה מחזיר אתכם שוב למחלקת הפירות, והפריט שאחריו לוקח אתכם שוב למחלקת הניקון – וכך אתם מוצאים את עצמכם הולכים הלוך ושוב בין אותן המחלקות. אז מתכנת ישראלי, שנמאס לו מצרות העולם הראשון האלו, החליט לעשות מעשה, ופשוט בנה בוט שיעשה לו סדר.
לעבור בין המחלקות פעם אחת, ולצאת
יניב לרמן הוא מפתח תוכנה בחברת Chegg שמספר כי הקניות השבועיות בסופר היא אחת מהמטלות שלו בבית. אבל לרמן די סובל מכך שהרשימה לא מסודרת על פי המחלקות של הסופר. האמת? גם חלק מחברי מערכת גיקטיים מנסים לשמור על רשימה מסודרת, רק כדי לגלות שהילדים מוסיפים פריטים לרשימה למחלקה הלא נכונה.
אז לרמן בנה בוט בטלגרם שהוא פשוט שולח לו את רשימת הקניות שלו כמו שהיא, ומקבל בחזרה את הרשימה מסודרת על פי מחלקות הסופר – כך שהוא יכול פשוט להיכנס לסופר, לעבור מחלקה מחלקה, ולצאת במהירות ״זה ראש של מתכנת. לעבור על המערך בפעם אחת״ – כך הוא מסביר. אם לא די בכך, לרמן מספר לי שהרבה פעמים יש ברשימה דברים שגם אין לו מושג איך הם נראים (גברי ישראל ידועים בכך שהם לא מבדילים בין כוסברה לפטרוזיליה, כך סיפרו לי), אז הבוט גם מוסיף את התמונה הרלוונטית בלחיצת כפתור. נכון לעכשיו, הבוט לוקח כל שורה ומחפש אותה באתר של שופרסל כדי לחלץ את המחלקה ואת התמונה, וברגע שהוא מסיים לעבור על כל הפריטים הוא משיב את הרשימה המסודרת.
את הבוט בנה לרמן באמצעות Node.js וספריית Puppeteer, והוא עדיין בסוג של פיתוח, מה שלא הפריע לו לפרסם בלינקדאין סרטון של הבוט שלו עובד – מה שהוביל לאלפי לייקים ומאות תגובות. לטענתו, האינבוקס שלו הופצץ בהודעות וגם בהצעות עבודה. אך לרנר החליט לא להשיק עדיין את הבוט כי הוא רץ כרגע על שרת קטנטן ולא יוכל לעמוד בעומסים.
בנוסף, בתור פרפקציוניסט, הוא קצת מתקשה עם הקטע של מוצר ברמת MVP: ״אני לא מוכן לפרסם משהו שהוא לא עובד כמו שצריך עד הסוף״. כך למשל כאשר מחפשים ״תפוזים״, מקבלים תוצאה של ״מיץ תפוזים״: ״הדבר בעצם גורם לבעיה כי ככה אתה מקבל את המוצרים מקוטלגים לא נכון וזה מאבד את הפואנטה״. נכון לעכשיו, הוא משער כי הוא עומד על זיהוי מוצלח של 70-80% מהפריטים, והוא רוצה להגיע ל-95% דיוק לפני שהוא משחרר את הבוט לאוויר.
מישהו אמר טלגרם? הצטרפו עכשיו לערוץ הרשמי של גיקטיים כדי לא לפספס ידיעות כאלו
הפרויקט הקודם שלו עומד בסכנת סגירה
זה לא הפיתוח הראשון של לרמן שתופס כותרות, וב-2020 סיפרנו לכם על הפלייליסט החכם שהוא בנה לספוטיפיי: במקום להאזין לרדיו עם השדרנים החופרים, מבזקי החדשות, חסויות ודיווחי התנועה – הוא יצר את Live Playlists שדוגמת אחת לכמה שניות תחנות רדיו שונות, מזהה את השיר המתנגן, מצליבה אותו במאגר של ספוטיפיי, ומוסיפה אותו לפלייליסט. התוצאה היא פלייליסט שמתעדכן כל כמה דקות עם השירים שנוגנו ממש עכשיו ברדיו – מינוס החפירות, ועם היכולת שלכם לדלג על שירים שלא אהבתם.
אלפי אנשים נרשמו לפלייליסטים השונים שיצר לתחנות רדיו בארץ (ואפילו מחוצה לה), אבל אז הגיע החשבון. בשיחה איתי מספר לרמן כי ספוטיפיי ושירותים נוספים בדרך עולים עליו וחוסמים את הפעילות, מה שמכריח אותו למצוא דרכים חדשות להתגבר על המגבלות ולהמשיך לפעיל את השירות. בנוסף, למרות שבעקבות הפרסום הגיעו תרומות לפרויקט, הוא בסופו של דבר מצא את עצמו משלם על תחזוקת השרתים – מה שהוביל אותו לפרסם את הפוסט הבא:
לרמן מספר לי שהוא באמת ובתמים רצה להוריד את השירות, אבל ביומיים קצרים מאז פרסום הפוסט, הוא קיבל מבול של הודעות שמתחננות לא לסגור את הפעילות, וגם זריקה פתאומית של תורמים שתאפשר את המשך השירות, אך לזמן קצר יחסית. למרות שהאינטרנט שוב הוכיח שהוא יודע להחזיר למי שנותן, לרמן עדיין חושש לצאת בקמפיין הדסטארט או פטריאון, כיוון שהוא לא בטוח האם ספוטיפיי תמצא את הדרך לחסום אותו בסופו של דבר ביום מן הימים, מה שלא מאפשר לו להתחייב בפני התורמים.
לרמן מספר שהוא לא מחפש פה מקור הכנסה נוסף, אלא נהנה בעיקר מהפידבקים והערך שמשתמשים אחרים מוצאים בשירות שהוא יצר, אבל נשמע שהוא בצומת דרכים שבה הוא לא בטוח האם כדאי לו ללכת למודל של מימון המונים, או זניחה מוחלטת של הפרויקט. גם פרויקט בוט המכולת שלו נמצא באותה בעיה, כשהוא לא בטוח האם לשחרר אותו גם כשיהיה מוכן מבחינה טכנית: ״אמרתי לעצמי שאם אני נותן את זה להרבה אנשים, השרת יפול, אבל אני לא יכול לדרוש מהם כסף על זה ונכנסתי לאותו פלונטר (של Live Playlists, ע.ב)״. מעניין יהיה לראות באיזה נתיב יבחר.
סקריפט לייף
לרמן הוא חלק ממגמה שהחלה לצבור תאוצה ב-2020, במסגרתה מתכנתים ואנשי הייטק החלו לנצל את הידע שלהם והמעבר של עסקים, חברות ושירותים לדיגיטל – כדי להפוך את החיים שלהם לקצת יותר קלים ולנצח את הקטנות של החיים. כך למשל דיווחנו על הבוט המדהים שעוקב אחרי מסעדות סגורות בוולט ומדווח לכם ברגע שהן נפתחות והבוט שמוצא בשבילכם מלאים של פלייסטיישן 5 בארץ. בכל המקרים הללו, המפתחים משלמים את הוצאות התחזוקה (וכמובן שלא נדבר על שעות הפיתוח) מכיסם הפרטי, מה שלעיתים גורם לכך שהם נאלצים לבקש עזרה כספית במימון השרתים, או להפסיק את השירות לחלוטין במקרה שלא מתקבלות מספיק תרומות.
הגב
21 תגובות על "עכשיו כבר יש בוט גאוני שמסדר אוטומטית רשימת מכולת לפי מחלקות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יש גם את הבוט להתראות על משחקים באצטדיון סמי עופר לעובדי פארק מת"ם והסביבה
התראות משחקים בסמי עופר
התראות על משחקי הליגה המתקיימים באצטדיון סמי עופר
https://t.me/sammy_ofer_notification_channel
הבוט של ספוטיפי גאוני, תפתח אותו כ saas לא כתרומות ומבטיח שיהיו מספיק אנשים כדי שזה יחיה באוויר
איך לא חשבתי על זה, כל פעם אני מסדר את הרשימה ידנית ב-keep. מתבייש בעצמי בתור אחד שמבזבז שעות על סקריפטים כדי לקצר עבודה של חמש דקות
בוט שקורא כתבות על בוטים אחרים ומשמיע אנחה של תשישות
ואתה סומך עליהם שיביאו לך מה שאתה מחפש ולא "מוצר חליפי"? גפן כשאני מסמן לא להביא חליפי, וגם כשאני מסמן ליצור קשר, הם אף פעם לא עושים את זה. תמיד דוחפים איזה מוצר של יצרן אחר שאני לא רוצה.
ושיבחרו פירות וירקות טובים?
ולא ישברו את הביצים?
ולפעמים הפירות באיכות גרועה, שאני מעדיף ללכת למקום אחר ולחפש. אין באמת תחליף להגיע פיזית לסופר.
חחחחחח אני מת
יש לזה פתרונות אחרים גנריים, ככלל המוצרים מסודרים בסופרים לפי מחלקות. כשאתה מוסיף מוצר לרשימה אתה מוסיף צבע אלא אם כן הוא כבר קיים היה פעם. זהו. מסדר את הרשימה לפי מחלקות. נניח, את כל מוצרי החלב שיש לך ברשימה תצבע בכחול ככה לא משנה באיזה סופר אתה..זה יהיה באותה מחלקה. יש אפליקציה שעושה את זה כבר שנים.
איזה רעיון מעולה!!
רק באיחור של 5 שנים…. מי הולך היום פיזית לסופר?
מזמינים הכל אונליין.
אולי רק ירקן וקצביה צריך ללכת פיזית. כל השאר מזמינים מהבית.
הייתי משלם למפתחים שיסדרו את פונקצית החיפוש באפליקציות של הסופרים…. באמא שלכם!!! אתצם מרוויחים מליארדים בשנה, שימו מליון שקל ותסדרו כבר את החיפוש המזעזע הזה שמחזיר לך בתוצאות את כל הסופר *חוץ* ממה שאתה באמת צריך!!
מחפש ג'ינג'ר אייל, מקבל סלון בצבע ג'ינג'ר ובובה של אייל.
סה"כ הגיוני, בול מה שחיפשתי רק עכשיו קצת צמא
יש כאלו שעוד הולכים לסופר? לא יותר זול להזמין רמי לוי וגם לקבל הכל הביתה?
אלו מאתנו שיש להם ילדים צריכים לעשות השלמות כל חצי יום
אפל תקנה את החברה ותיצור אפלקליה כזו שנקראת List בAI שניתן לתקן. לאייפון בiOS 16.
שופרסל תקנה את הBot והוא יעבוד בWhatsApp, טלגרם, Massenger ואפלקציחת שופרסל. אתה רק רושם מוצע כמו קוטג' או גבינה לבנה עם AI ויכול לתקן. לעבודה.
הצחקת את שופרסל.
קודם כל שיסדרו את החיפוש המזעזע שלהם שמוצא לך כל דבר בסופר חוץ ממה שהתכוונת באמת….
אמזון אלקסה גם עושה את זה אוטומטית לרשימת הקניות
אני כבר שנים קונה לפי מחלקות. לא מבין איך אפשר לעשות קניות אחרת.
משתמש בour groceries ועושה קניות באושר עד.
בתחילת השימוש עבדתי קצת להכניס כל מוצר למחלקה שלו. זה באמת היה קצת עבודה אבל זהו. כעת אישתי מכינה רשימת קניות בקלות, הילדים יכולים להוסיף מוצרים בטאבלט של הבית חכם והכל מסתנכרן אצלי לרשימה לפי מחלקות.
האפליקציה bring!
רשימת קניות שאפשר גם לשתף, הכל עם איקונים חמודים, מסתדרת אוטומטית לפי המחלקות ואפשר לסדר את הסדר של המחלקות באפליקציה לפי הסופר שלכם!
אפשר כמובן לעשות רשימות נפרדות לסופר ולסופר פארם וכו
מלך
ליסטוניק כבר עושה את העבודה
Listonic
רשימת הקניות של any.do מסדרת לפי מחלקות כבר שנים
שלח אותו