ישראל כמעצמת Fintech: ׳׳הסטארטאפים צריכים לשתף פעולה עם הבנקים׳׳
תחום הפינטק מתחיל להתרומם בתעשיית ההייטק המקומית, אך כיצד ניתן למנף אותו ולהפוך את ישראל לאחד מהצירים המרכזיים בתעשייה?
במסגרת הפאנל השני של כנס Geektime Conference, דנו חברי הפאנל בשאלה כיצד ישראל יכולה להפוך לציר מרכזי בתעשיית ה-Fintech? התשובה, כפי שאתם בוודאי יכולים לנחש, לא כל כך פשוטה.
ההזדמנות קיימת
מנחה הפאנל, אדן שוחט, מנכ״ל משותף בקרן Aleph פתח בהצהרה מעט שנויה במחלקות אך נכונה: המקצוע העתיק בעולם הוא לא מה שכולנו חושבים שהוא, אלא פיננסי, שכן היה צריך לשלם לנותנות השירות עבור שירותיהן השונים. מדובר על תחום שהיה קיים מאז ומעולם, אך לאחרונה קיבל תפנית מעניינת הודות לטכנולוגיה הענפה שנוצרה סביבו.
השאלה הראשונה והמאתגרת לחברי הפאנל הייתה מדוע תעשיית ה-Fintech מהווה הזדמנות ענקית לסטארטאפים בישראל, אם בכלל. יוני אסיא, יזם ומנכ״ל eToro הסביר שהתעשייה המקומית מבינה שהתחום הפיננסי עומד להתפתח במהלך השנים הבאות, הודות לאלמנטים דומים שפיתחו את תחום האינטרנט. לישראל יש הזדמנות אדירה הודות לפרסונה הישראלית, שמובילה תעשיות גדולות גדון יהלומים, נשקים וכדומה.
למעשה, אסיא מבהיר כי כבר היום Fintech היא תעשייה מקומית, המגלגלת למעלה ממיליארד דולרים בישראל בלבד. בכללותה, מדובר על אחת מהתעשיות הרווחיות בעולם, המביאה עמה הזדמנויות של טריליון דולרים. חיים שני, יזם משותף ב-Israel Growth Partners ציין כי על מנת לקדם את התעשייה, פנו אל משרדי הממשלה שיבינו את התועלת בטכנולוגיה הישראלית בתחום זה.
בעוד שמדובר רק על החלק הראשון של התכנית, הקמתם של משרדי פיתוח עבור תשתיות פיננסיות בישראל, שני אינו בטוח שזה מספיק. בשלב זה המרכזים מספקים מקומות עבודה, מבססים את האקו סיסטם ומתמקדים ביצירת טכנולוגיה, הגיע הזמן לחבר אל עולם זה את קהילת הסטארטאפים שיציעו רעיונות חדשניים ופתרונות שהגופים הגדולים פשוט לא מסוגלים לחשוב עליהם בעצמם.
היזמים צריכים לשתף פעולה עם הבנקים
יריב גילת, מנכ״ל חברת Kryptonite הוסיף שבעוד שישראל אינה חזקה בתחום ה-Algorithm Trading, יש הרבה איזורים מסביב בהם ישראל יכולה להעניק ערך רב, כשלישראלים יש דרך חשיבה ופעולה הרבה יותר אינטואיטיביות וטריוויאליות ביחס להתייחסות של עובדים, יזמים ומשתמשים ברחבי העולם.
יפעת אורון, מנכ״ל LeumiTech מבהירה כי למרות הפחד הראשוני של הסטארטאפים בפניה לגוף כה גדול כמו הבנק, הם צריכים לעבוד יחדיו הודות ליתרונות ששני הצדדים יכולים להעניק אחד לשני. כך לדוגמה, לאומי מודה בכך שאינו יכול לעשות הכל In House, כך שמחפש סטארטאפים מעניינים שיעזרו להם להתפתח.
דוגמה טובה לכך ניתן לראות באחד מהפיצ׳רים שהשיק הבנק לאחרונה, המאפשר ללקוחותיו להפקיד צ׳קים ממכשיר הסמארטפון שלהם, בעזרתה של המצלמה וללא מערכת בנקאית. אורון מבהירה כי הפיצ׳ר נולד וקיים הודות לשיתוף פעולה של הבנק עם סטארטאפ צעיר, כשהקונספט לא בהכרח יכל להגיע מהבנק.
במסגרת הפאנל העלה שוחט שאלה מאתגרת במיוחד, במסגרתה ניסה להבין מה הוא הרעיון הטוב ביותר שכל אחד ממשתתפי הפאנל שמע לאחרונה. לאחר שאלה לא הסכימו לשתף פעולה, עלה משתתף מהקהל, יזם של חברה בתחום ה-Fintech והעניק פיץ׳ של 30 שניות לפאנל. בעוד שמסתמן כי הוא לא יקבל השקעה, לפחות הוא קיבל פידבקים יחסים אוהדים מהמשתתפים.
שני הציע המלצה חמה ליזמים: במקום לנסות ולמצוא רעיונות שהרגולטורים יאשרו, צריך לגרום להם להבין בקלות מה הופך את החברות השונות בשוק למעניינות יותר. עליהם להתאים את עצמם ולהשתנות מהר, כמו תעשיית הסטארטאפ עצמה, כך שיזם שיצליח לספק טכנולוגיה זאת יוכל לאפשר לרגולטורים כמו גם לחבריו היזמים לקחת צעד משמעותי אל עבר שינוי התעשייה.
שני סיכם את דבריו בכך שההזדמנות היא קצרת טווח. כך שבמידה ואתם מאמינים בעצמם ובמוצר שלכם, עליכם ללכת גדול, מהר ולא לחכות לשום דבר ולאף אחד. גם לאחר קבלת השקעה עליהם להשתמש בכספים בצורה הטובה ביותר, על מנת לבסס את עצמכם כמובילי שוק הודות לטכנולוגיה שמצליחה להפוך את התעשיה למתקדמת, חכמה או פשוט טובה יותר מכפי שהיא היום.
הגב
2 תגובות על "ישראל כמעצמת Fintech: ׳׳הסטארטאפים צריכים לשתף פעולה עם הבנקים׳׳"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
להיפך.מדובר במתן הזדמנות לחברות פרטיות לגייס כסף כדי לצמוח יותר ולמשקיעים להגיע להזדמנויות שלא היו פתוחות בפניהם עד עכשיו. מצויין.