מחקר בינלאומי: תעריפי הגלישה הסלולרית בישראל – כמעט הכי נמוכים בעולם
מהמחקר עולה כי יש הבדל של 30 אלף אחוזים בין המדינה הזולה ביותר למדינה היקרה ביותר
מאז מהפכת הסלולר ב-2012 התרגלנו לשלם פחות על חבילות סלולר, כשחלק גדול מאותן החבילות הוא מרכיב הדאטה (או נפח הגלישה) שתפח לאורך השנים. כיום, ניתן לקבל חבילת סלולר הכוללת נפח גלישה עצום במחיר זול – אפילו 16 ש”ח – אבל איך זה בהשוואה לשאר מדינות העולם?
אנחנו לא פראיירים, ועכשיו זה רשמי
מחקר של אתר השוואת מחירי הדאטה ברחבי העולם cable.co.uk מגלה כי הישראלים משלמים בממוצע רק כ-40 אגורות ל-1 גיגה-בייט גלישה, המחיר השני הכי זול בעולם. את המקום הראשון, כמקום הזול ביותר בעולם לגלישה, תופסת הודו עם כ-30 אגורות ל-1 גיגה-בייט גלישה – וזאת לאחר שהמחיר הממוצע בה ירד ב-65% מהשנה שעברה. את החמישייה הראשונה משלימות קירגיזסטן, איטליה ואוקראינה.
לצורך השוואה, המדיניות שבהן המחיר הגבוה ביותר ל-1 גיגה-בייט הן בנין ומלאווי האפריקאיות, שם משלמים האזרחים לא פחות מ-94 שקלים (כל המחירים מתורגמים מדולרים) ל-1 גיגה-בייט. אחריהן נמצאות צ’אד ותימן, בהן 1 גיגה-בייט של דאטה עולה 80 ו-55 ש”ח בהתאמה. מהמחקר עולה כי יש הבדל של 30 אלף אחוזים בין התעריף הנמוך ביותר (הודו) לתעריף הגבוה ביותר (בנין ומלאווי).
כל העדכונים מחכים לכם בערוץ הטלגרם של גיקטיים – להצטרפות לחץ כאן
מה יכולות להיות הסיבות לפערים המשמעותיים כל כך במחירי הדאטה הסלולרי? על פי החוקרים, ישנן כמה סיבות. אחד מהן היא התשתית לשימוש ברשת הסלולרית – או היעדרה. כשמדינות בהן התשתית נרחבת ניתן למכור יותר חבילות גלישה, ובנפחים גדולים יותר, מה שיכול להוזיל משמעותית את המחירים לעומת מדינות שבהן התשתית מצומצמת.
סיבות נוספות יכולות להיות התלות בשימוש בגלישה סלולרית – כשתלות גבוהה יכולה לייצר מספר משתמשים גבוה וכפועל יוצא מחיר זול יותר והעובדה שמדינות שבהן התושבים עשירים יותר, כמו גרמניה וקנדה, החברות גובות יותר על הגלישה הסלולרית.
באופן לא מפתיע, התחרות תורמת להורדת המחירים, ומהמחקר עולה עוד כי ככל שיש יותר ספקיות דאטה במדינה, כך תרד העלות הממוצעת של הגלישה. כך, במדינה עם שתי ספקיות יעמוד המחיר הממוצע על 45 שקלים, במדינה עם שלוש ספקיות המחיר ינוע באזור ה-30 שקלים ובמדינות עם ארבע ספקיות או יותר (כמו ישראל) המחיר הממוצע ינוע באזור ה-18 שקלים.
הגב
14 תגובות על "מחקר בינלאומי: תעריפי הגלישה הסלולרית בישראל – כמעט הכי נמוכים בעולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יאללה ומה עם הקטוג’ והמילקי??
צריך גם מפעילי מילקי וירטואלים
תגובה מטומטמת, מחיר הסלולאר משקף את יוקר המחייה בארץ?
הקטוג’ בסדר. ומה איתך?
לא. יכול. להיות.
נראה שזו כתבה שלוביסטים מאחוריה, מפורסמת בתזמון שבו מודיעים שמשרד התקשורת יבטל את ההפרדה בין תשתית לספק, כדי שהאינטרנט יהיה זול יותר.. הכנה להעלאת מחירים? העיתונאי הפך להיות הזו*ה של המאה ה-21. מאוד מתאים שבתגובה לכתבה יש פוסט על שיחות וידאו חמות בוואצפ מאמי?!
זה מחקר שלכם?
אז למה אין לינק למקור?
זה תגובה שלך? אז למה אתה לא מסתכל טוב?
זה לאו דווקא דבר טוב בטווח ארוך,
כלומר, כן- אנחנו נהנים מ3G ו4G(ברוב המרכז) במחירים מאוד זולים
אבל ההשקעה כאן בתשתיות היא מאוד נמוכה בעקבות הרווחים המזעריים של חברות הסלולר, ועוד כמה שנים כשהעולם יתקדם משמעותית אנחנו נרגיש מאחור
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
התמורה בהתאם
נציין רק שאומנם המחיר אכן מאוד זול, אבל התשתיות לוא דווקא
במלא אזורים הגלישה איטית והתשתית לא מספקת את החבילה שעליה משלם הלקוח (אני לא מדברת על חברה ספציפית)