פודיז? מצאנו לכם את המלווה המושלם לארוחה הבאה שתבשלו

איך תזהו שהשום שקניתם הוא ישראלי? מאיפה הגיע הקבב? למה הגלוטן הפך לאויב הציבור ואיפה הכי כדאי לאכול בפריז? הפודקאסט ”לדבר זה לא משמין” יקח אתכם למסע קולינרי ויפתח לכם את התיאבון

Geekypod Logo

עיצוב: גיקטיים

פודקאסטים, או הֶסְכֵּתים בעברית, הן תוכנית אודיו שאפשר להאזין להן בכל זמן ובכל מקום. בשנים האחרונות סצינת הפודקאסטים בישראל פורחת, וכיום ישנן מאות תוכניות זמינות ברשת בעברית בשלל נושאים מרתקים. מדי כמה שבועות נעזור לכם למצוא משהו חדש להאזין לו, ונבחר עבורכם פודקאסט אחד שאהבנו במיוחד, ולכם רק נותר להקשיב לפרק בפקק, בתור לרופא, בעבודה או סתם בבית. האזנה נעימה!

הפודקאסט: “לדבר זה לא משמין”

נושא: אוכל

תדירות פרקים חדשים: פעם בשבוע

אורך פרק ממוצע: כשעה

מנחה: אפרת אנזל – בעלת עסק לקריאטיב ותוכן קולינרי, מפעילת אתר מתכונים, יועצת קולינרית של הרשות לאיכות הסביבה בעיריית תל אביב; אורן לוקסנבורג – שף והבעלים לשעבר של מסעדת פרונטו קיוסקו, וכיום בעל עסק לייעוץ למסעדות בתחום הפיננסי.


עם ישראל מאוהב בעולם הקולינרי. רק תציצו בנתוני הצפייה של מאסטר-שף, בהתלהבות הנרשמת בכמעט כל פתיחה של מסעדה חדשה ובכמות תוכניות הבישול ואתרי המתכונים שמציפה אותנו מכל עבר. אז זה רק הגיוני שגם עולם הפודקאסטים הישראלי הפורח יקבל פודקאסט שעוסק, איך לא, באוכל.

“לדבר זה לא משמין” הוא פודקאסט האוכל הראשון בישראל (אם מתעלמים מ”טוחנים” של ערן וצ’יקו מהדגים מטייכר וזרחוביץ’, כמובן) בהנחיית אפרת אנזל ואורן לוקסנבורג, או אנזל ולוקסי, בשבילכם. בכל יום שלישי בבוקר פרק חדש של התוכנית עולה לאוויר, ועוסק בחומר גלם או אלמנט קולינרי אחר: מתפוחי אדמה, תירס, חציל, שום ועד לגלידה, גלוטן, קבבים ואפילו פרק כפול שמוקדש כולו לפריז.

כל פרק חושף עובדות מפתיעות על חומרי הגלם שכולנו מכירים, את ההיסטוריה שלהם, חוקר את ההשפעה שלו על האקולוגיה, החקלאות הישראלית ואפילו הפילוסופיה שמאחורי האוכל. צמד המנחים גם משתף את המאזינים במתכונים נבחרים ואף מראיינים אורחים מיוחדים מהתחום. השניים מדווחים כי בקרוב יחגגו 150,000 האזנות בפרק זמן של 5 חודשים וכי לתוכנית מאזינים בלמעלה מ-50 ארצות ברחבי העולם.

היי-טק, סטארטאפים וטכנולוגיה - רוצים להקדים את כולם? היי-טק, סטארטאפים וטכנולוגיה - רוצים להקדים את כולם? להורדת אפליקציית גיקטיים לאייפון ולאנדרואיד לחצו כאן

בפרק אשר עסק בפלפל הצ’ילי, למשל, החליטו המנחים לחרוג קצת מהפורמט הקבוע של התוכנית, והביאו לאולפן מספר סוגי צ’ילי שונים וטעמו אותם בשידור. בפרק אחר אשר עסק באבטיח, ניסו לבדוק אפליקציה שאמורה להגיד לכם האם האבטיח עומד להיות מוצלח. “לצערנו האפליקציה נכשלה כישלון חרוץ. וגם האבטיח. הוא היה נוראי”, כך מסרו.

מאיפה הגיע הרעיון ליצור פודקאסט?

אורן: “…מכל הפודקאסטים בעברית שהאזנתי להם, אף אחד לא התעסק בנושא שהכי עניין אותי כשף: אוכל. ועד כמה שהפודקאסטים באנגלית היו מרתקים, הם עדיין היו באנגלית. יום אחד התעוררתי והבנתי שאין שום סיבה לא לייצר פודקאסט בעצמי. החיבור עם אפרת היה מאוד טבעי ואורגני כיוון שהיא גם חברה טובה בחיים מחוץ לתוכנית, וגם אנציקלופדיה עשירה של ידע קולינרי, והיא נראתה לי הדמות הטובה ביותר ליצור את התוכנית עימה”.

אפרת: “בוקר אחד אורן הודיע לי שהוא רוצה פודקאסט. עשיתי את עצמי מבינה, לא הזזתי שריר בפרצוף, ואמרתי לו: ‘בוודאי!’ ואז שאלתי מה זה. בגדול כשהבנתי שמדובר בתוכנית רדיו ושמה שאני צריכה לעשות זה בעצם לשבת ולחפור לאנשים על הנושא שאני הכי אוהבת בעולם (ובקיצור – לעשות מה שממילא אני עושה תמיד), הכי זרמתי. אני רק רוצה למחות ולומר שהקלטנו פיילוט על פולקע ואז בלי שום הכנה נפשית הוא הפך להיות הפרק הראשון, ועד היום הכי מושמע. כלומר השניות הראשונות של הפרק הראשון הן למעשה השניות הראשונות שלנו כזוג שמדבר על אוכל במשותף ובאהבה”.

פרגנו לעוד פודקאסטים שאתם אוהבים לשמוע

אורן: יש תוכניות רבות שאנו אוהב להאזין להם. בעברית – ‘חיות כיס’ היא אחת התוכניות האהובות עלי, כיוון שהם יודעים להעביר את הנושאים הכי איזוטריים (ולא רק) בצורה מרתקת מאוד. ו‘מה יש בזה’ שמביאים סיפורים באמת מעניינים.

אפרת: “בדקות הפנויות הבודדות שיש לי, בין העבודה לילדים, אני נהנית להאזין לפודקאסט על אמהות של עינת נתן והילה קורח.”

פרק מומלץ: החציל

“זה אמנם הפרק הארוך ביותר שהקלטנו, אבל הוא גם המקיף והמעניין ביותר בעיני”, מסר לוקסנבורג. “מי שיצלח אותו, כנראה שיתמכר”.

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

הגב ראשון!

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: