האייפון והאינטרנט – איומים על בטחון ישראל
בכנס ביטחון הפנים שנערך היום (ב’) בתל-אביב, דיבר ראש שרות הביטחון הכללי, יובל דיסקין, על הכפר הגלובאלי ואיך זה הפך את האינטרנט האייפון לנשק בידי גורמי טרור
“הטכנולוגיה מאפשרת לטרור לחצות גבולות ויבשות,” כך אמר היום (ב’) יובל דיסקין, ראש שרות הביטחון הכללי בכנס ביטחון הפנים שנערך בתל-אביב. לדבריו, האתגרים שבהתמודדות עם איומי הטרור על ישראל גוברים, ואלו הופכים מורכבים יותר הודות לחידושים טכנולוגיים בתחום התקשורת והאינטרנט.
בכנס הבינלאומי הראשון לביטחון פנים שנערך בישראל, הסביר דיסקין את הקשיים שעומדים אל מול כוחות הביון והמודיעין אל מול הטכנולוגיה הקיימת והמתקדמת מדי יום. הוא ציין ששירותים כמו Google Earth, יישומי מיקום ומגוון יישומי אייפון כיום מאפשרים לפעילי הטרור לקבל בזמן אמת מידע שבעבר נמצא בידיהן של מדינות וצבאות בלבד. דיסקין טוען שרשת האינטרנט, ההופכת את העולם לכפר גלובאלי, מסייעת לשיתוף פעולה בין פעילי טרור במדינות בתחומים כמו סחר בנשק, גיוס פעילים ותיאום פעולות טרור.
“פעילי הטרור משתמשים בחדרי צ’אט,” טוען דיסקין. “אלו אנשים שקוראים באתרים מסויימים, ועוברים שטיפת מוח מקוונת מצד פעילי אל-קעידה. המידע באתרים אלו מסביר לפעילים גם כיצד יש להכין חומרי נפץ ואיך להתחמק מידי רשויות וסוכנויות, כמו זו שבראשה אני עומד.”
הפתרונות, לדברי ראש שרות הביטחון הכללי, ישנם וניתן להילחם בטרור ואף לנצח, אך לצורך כך דרוש שיתוף פעולה בינלאומי. כמו כן, לדברי דיסקין קיים צורך בשיתוף פעולה ברמות השילטון הגבוהות ביותר וכן בפיתוח מערכת משפט גלובאלית.
אינטרנט ברשות הטרור
השימוש של ארגוני טרור וגורמי “אויב” ברשת האינטרנט אינו דבר חדש, אך בשנים האחרונות חלה התפתחות טכנולוגית משמעותית ביכולות של אותם ארגונים לאמץ את הטכנולוגיה החדשה ולהשתמש בה בצורה שלא הייתה מביישת מדינות מתקדמות מהעולם המערבי. אם בעבר היינו רואים בעיקר שימוש יחצ”ני באינטרנט דוגמת אתרים המפיצים את האג’נדה של הארגון ומנסים לגייס מאמינים חדשים, כיום מחזיקים כל ארגוני הטרור הגדולים “מחלקת סייבר” המטפלת בכל הנושאים הקשורים לתקשורת והתקפות באמצעים דיגיטליים. המידע הפומבי על חלק גדול מהגופים הללו עדיין לא נחשף לציבור, אך לפי גורמים זרים, בשנה האחרונה עלה משמעותית מספר מתקפות על מתקני מחשוב ואמצעים דיגיטליים של מדינות מערביות על-ידי גורמים החשודים כגורמי טרור.
אם נוסיף למשוואה את גורמי המודיעין הרבים שמנסים לנצל כל פירצה וחור אבטחה על-מנת לשתול אמצעי האזנה, ליירט תקשורות רלוונטיות ולנטר את מה שקורה ברשת, הרי שאמצעי התקשורת המרכזי של העולם, הפך גם להיות המקור מספר אחד למודיעין, למי שיודע היכן למצוא אותו. אם בעבר היו משתמשים המרגלים בקודים המוסתרים במודעות בעיתון ובספרים, כיום אותם קודים שתולים באופן גלוי ואופן סמוי באתרי אינטרנט שונים, בתעבורה של אפליקציות תמימות למראה ועוד.
האם זה אומר שאנחנו צריכים לפחד? לא במיוחד, לא כרגע בכל אופן. האם זה אומר שצריך להיזהר? בוודאי. צריך לקחת בחשבון שכל מה שנמצא או עובר על-גבי רשת האינטרנט, הוא מידע בעל פוטנציאל להחשף החוצה לגורמים שאינם מאושרים לצפות בו. מה הפוטנציאל שזה יקרה? זה כבר תלוי באמצעי האבטחה שמפעילים, אך כמו שכל איש אבטחת מידע יודע – אין דבר כזה 100 אחוזים באבטחת מידע.
הגב
5 תגובות על "האייפון והאינטרנט – איומים על בטחון ישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בכיינים. “הטלפון והמכונית מסכנים את בטחון ישראל” תהיה כותרת נכונה באותה מידה. כן, טכנולוגיות חדשות מתפתחות כל הזמן, וכן, כולם יכולים להשתמש בהם, גם טרוריסטים. כמה מפתיע, מי היה מנחש. תתלוננו גם על המצאת המיקרוגל, שמחמם את ארוחות הטרוריסטים, למה לא?
זה ברור לכל אדם עם שכל ישר – כל פיתוח טכנולוגי שהופך לנחלת הכלל עשוי לשמש גם למטרות זדוניות. דיסקין פשוט הדגיש את העניין הזה למי שאולי לא היה מודע לכך.
בכל אופן, יכולתם למצוא כותרת הרבה יותר מוצלחת והרבה פחות סנסציונית לחינם. אתם לא ynet, קוראים לא באים לפה בשביל שטויות כאלה, תנו כותרות בהתאם.
ניוזגיק- זה חדשות מעולם הגיקים, ציפינו לתוכן יותר מתוחכם.
הכותרות האלה הופיעו בכל האתרים ה”רגילים” אני מעריך שכל הקוראים פה יודעים שזה בולשיט, משחר ההיסטוריה של עולם המודיעין זה תמיד משחק שחמט, מי מבצע את המהלך המבריק הבא, אז האירגונים עולים רמה, וזה השלב שהמודיעין מחפש דרכים יותר מתחכמות, ולא חסר,
MITM……;-)
טמקא#
lol#
my first time to see it..