סטארטאפ הדפדפנים הישראלי Island נחשף עם גיוס של 100 מיליון דולר
היזמים הסדרתיים דן אמיגה ומייק פיי רוצים שנפסיק להשתמש בכרום או פיירפוקס בעבודה, ונעבור לדפדפן ארגוני מאובטח. חמושים ב-100 מיליון דולר הם צריכים להתגבר על התוקפים… ועל המתחרים הישראליים
הסטארטאפ הישראלי-אמריקאי החדש Island נחשף היום (ג׳) ועושה את זה בסטייל – עם גיוס ראשון של 100 מיליון דולר עם כמה מהמשקיעים הגדולים ביותר: Sequoia Capital, Insight Partners, Stripes ו-CyberStarts של גילי רענן.
דפדפן ארגוני עם כל מה שהתרגלתם לקבל בכרום ופיירפוקס
איילנד מפתחת את מה שהיא מכנה ״הדפדפן הארגוני הראשון בעולם״ (אבל תיכף נגיע לקטע של "הראשון"), שנועד לאפשר גישה מאובטחת ליישומים שונים במקום העבודה. הדפדפן החדש משלב טכנולוגיות ניהול ואבטחת מידע מצד אחד, אבל בחברה מבטיחים שחווית הגלישה לא תיפגם.
מי שעומד מאחורי איילנד הוא דן אמיגה, שמכהן בתפקיד ה-CTO, ומוכר בין היתר בזכות היותו אחד ממייסדי Fireglass שנרכשה ב-2017 על ידי Symantec. מי שמכהן בתפקיד המנכ״ל של החברה, וייסד את איילנד עם אמיגה הוא – מייק פיי, שהיה ה-CTO והנשיא של… ניחשתם נכון, Symantec, הרוכשת.
בשיחה עם גיקטיים מסביר אמיגה כי הדפדפנים הקיימים בשוק נועדו להנגיש תוכן ופרסומות לצורך ייצור כסף: ״הם לא נבנו כדי לענות לצרכים של ארגונים, דבר שמחייב אותם לעטוף את הדפדפן עם מוצרים משלימים, אשר פוגעים בחוויית המשתמש בתוך הארגון ומוסיפים עוד Overhead״. לדבריו, תוספים לדפדפנים הקיימים מוגבלים מאוד ולא יכולים לקבל גישה משמעותית, ״הקטגוריה החדשה שאנחנו ממציאים – דפדפן ארגוני, נוגעת בכל הרבדים שבין הדפדפן, מערכת ההפעלה, הרשת והענן ומאפשר בניית Policy ארגוני. כך לדוגמה, הגנה על מערכת ההפעלה, מנגנון Isolation, מנגנון Phishing, Anti Exploitation, Anti Malware, מניעת דליפה של מידע, הגנה מפני Extensions מסוכנים, זיהוי גישה לרשתות לא מאובטחות ושליטה מלאה על ה-Last Mile״.
כחלק מתהליך הבניה של הדפדפן של איילנד, אמיגה מסביר כי החברה ראתה את הפעילות של המשתמשים, פרוטוקולי הרשת, הגישה לזיכרון ולדיסק ואת שכבות האפליקציה – מה שאיפשר לה לזהות ״מאות רבות של חריגות, שגיאות והתנהגויות מסוכנות גם של תוקף, גם של דליפת מידע וגם של זיהוי פעולות מסוכנות שעושים משתמשים״ וגם למנוע את אותן הפעולות בזמן אמת. בהמשך, כך הוא מסביר, החברה תשיק מוצרי אבטחת מידע נוספים.
״איילנד מכיל מודולים רבים שמאפשרים חיבוריות ישירה לארגון הלקוח (חווית משתמש של הארגון, חיפוש ארגוני, ניהול ארגוני) וניהול פרטיות המשתמש כך שמידע רגיש והרגלי הגלישה שלו לא ישלחו החוצה וישמרו בצורה מאובטחת. במקביל, אירועי אבטחת מידע ואירועים עסקיים מדווחים בזמן אמת ובכך העבודה נעשית מהירה יותר ובטוחה יותר״, כך לפי אמיגה, שמוסיף כי כל מה שהתרגלתם לקבל מדפדפן ״ביתי״, יהיה גם כאן – אבל לא למשתמש הפרטי בשלב הזה.
המטה של החברה נמצא בארה"ב, וה-R&D נמצא בתל אביב תחת ניהולו של אמיגה. בחברה מספרים כי גייסו לא מעט טאנלטים מעולמות הסייבר – החל מסטארטאפים בולטים וגם מגוגל ומיקרוסופט – כולל עובדים שעבדו על מחקר ופיתוח של מנוע הכרומיום בקוד פתוח.
המתחרים בעורף
כאמור, בחברה טוענים שזהו הדפדפן הארגוני הראשון בעולם, אולם רק אתמול הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית Talon על הרחבת סבב ה-Seed שלה ל-42 מיליון דולר. גם טאלון מפתחת דפדפן בשם TalonWork המבוסס על כרומיום, וגם הוא מאפשר הגנה על מכשירים ארגוניים.
מה ההבדל בעצם בין הדפדפן של איילנד לדפדפן של טאלון המתחרה?
אמיגה: "אנחנו בונים קטגוריה חדשנית ומרגשת – דפדפן ארגוני – בוודאי שיהיו אחרים שילכו בדרך הזאת. אני פחות עושה השערות ומדבר על המתחרים, ומפוקס על לבנות את המוצרים הכי טובים ללקוחות שלנו. איילנד היא אחת מחברות הסטארטאפ הטובות בעולם מבחינת צוות ה-Go To Market וקבוצת הפיתוח והמוצר שהבאנו מהרשת שלנו.
אחרי שהקמתי שש חברות בהצלחה, ראיתי איך בשוק הישראלי ובארה״ב מסתכלים ובונים פתרונות מתחרים לכל חברה שהקמתי – זה דבר טבעי שקורה. ברור לי שיקומו מתחרים אחרים ואני מאחל להם בהצלחה. הקטגוריה היא כל כך גדולה והתחרות מחדדת ועוזרת לכולם".
הגב
20 תגובות על "סטארטאפ הדפדפנים הישראלי Island נחשף עם גיוס של 100 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Symantec – נשארים עם פיירפוקס
לגוגל לקח שנים לחנך את העולם שכרום הוא הדפדפן הטוב ביותר, מאז המגמה לא השתנתה אלא רק התחזקה. החבר'ה האלו, עם כל הכבוד אליהם, צריכים לחנך ציבור שלם שמנהל את רוב חייו (יוזרים, סיסמאות, היסטוריות, מועדפים, וכו) בכרום ופיירפוקס, וזה האתגר הגדול ביותר שלהם.
אוקי, אז אתה אומר לא לנסות לשבור שווקים קשים? פשוט לתת להכל להמשיך כמו שהיה ולוותר מראש?
אם אנשים היו יודעים לאן הכרום שלהם מתחבר ומה הוא עושה עם המשאבים, ובו זמנית היה מוצר שמהווה תחרות הולמת, לכו תדעו…
בינתיים אנשים מחפשים חוויה טובה, ומוצר של חברה עם מוניטין טוב.
המשפט "We are all in with Google" קיים בתודעה הציבורית שנים, והם מצליחים להוכיח מפעם לפעם שהם לא מפסיקים להשתפר, ומהצד השני של אותו מטבע, שהם לא מנצלים לרעה -הכי הרבה יחסית למתחרים שלהם- את כוחם, כלומר עד הסוף.
לא סתם קיימות מפלצות. עדיין, תמיד יש מקום נישתי.. בטח במגזר העסקי.
בועה. בום.
מטרוף, הם עם 100 מיליון ואתמול רשמו על סיד של 40 מיליון ושניהם על דפדפנים, איזה שנה אנחנו, 2005?
המון בהצלחה כמובן
:)
מה כבר קורה בדפדפן שאתה כ"כ רוצה לנטר אותו?
מפחד שיכנסו לך לג'ירה? תשים MFA ותשתמש במנהל סיסמאות
מפחד שיורידו דברים? תחסום הורדות ותרשה רק דרך הIT(ועל הדרך תגיד לנו איפה זה, שלא נשלח לשם קו"ח)
יש אופציה לנהל את כל הדברים האלה בדפדפנים קיימים, איזו אבטחה מיוחדת יש לדפדפן? אין לו ממש גישה למערכת קבצים של המחשב.. ובכל מקרה, עדיף מוצר שמגן על כל המכונה שלך ולא על הדפדפן, מה שרק יכביד על העובדים וישחוק אותם(הרי זה לא יעשו את הדפדפן מהיר יותר).
אבל יש כבר Enterprise Browser, לא? קוראים לו Edge… (גם מבוסס Chromium)
ומה ימנע מהמשתמשים להכנס לאפליקציות הארגוניות מה-Chrome שלהם?
מדובר בשני יוצאי סימנטק חברה שנעלמה, עכשיו הם באים בדמות בראוסר ומספרים לנו שזה שוק חדש, מייקל פיי אחד מ-אחראי למחדל של סימנטק חברה שהתרסקה לאחר בעיות של אמינות בורסאיות, בדיחה
מה עם Talon? גם חברה ישראלית שבונה דפדפן מאובטח.
ואוו, זה כמו endpoint security אבל מגן רק על הדפדפן, ולא על כל שאר ערוצי התקיפה כמו אימייל.
אם כבר התקנתי משהו על המחשב – למה שלא יגן עליו לגמרי?
אלוהים, תעשה בבקשה שדן אמיגה יקים סטארטאפ עם גלי עטרי
בדיחות של חטיארים
גוגל השיקה אתBeoyond Corp Enterprise מבוסס כרום.
אז זה לא שארגונים צריכים לבחור בין דפדפן "ביתי" לבין הסטארטאפים האלה…
לא נראה לי שהבנת מה המוצר או מה זה BeyondCorp
100 מליון עבור חברה ממוחזרת?!
זה לא בדיוק מה שנמכר לסימנטק?! (בשינוי אדרת קל. הפעם ה vm רץ בדפדפן)
מוצר מצויין עד שמגיעה תקיפה מהאימייל או מאחד השרתים שחשופים ואז יש כלי אחר בן מליון שנה שנקרא
Endpoint protection שאמור לתפוס את זה
שלא נתפלא ששוק המניות הולך להתרסק.
אין קשר בין המוצר, להצעת ערך או מכירות
אם הם רוצים אדופשן סביר הייתי מתחיל בתאימות לאתר של תןביס ומתקדם משם.