הכירו את Plug – שירות הענן הפרטי שלכם, ללא הגבלה
פרוייקט קיקסטארטר חדש מציע למשתמשים מכשיר המחבר בין הכונן הנייד שלהם אל אפליקציה על גבי מגוון פלטפורמות, הפתרון הפרטי והאלטרנטיבי המושלם ל-Dropbox
Geekstarter Breaking: בשנים האחרונות, יחד עם כניסתם של שירותי ענן שונים לשוק, כגון Dropbox, Skydrive, Box, Copy ואחרות, הקרב על המשתמשים בין שירותי הענן השונים הולך ומחריף כל פעם כאשר מתחרה חדשה נכנסת אל השוק. אם ברשותכם יותר ממכשיר אחד בעזרתו אתם יוצרים או מנהלים תוכן, ניסיתם ככל הנראה עד עכשיו להשתמש בשירותי ענן, בחינם או בתשלום, במיוחד אם יש לכם מכשירים ניידים בעלי נפח זיכרון פנימי קטן, או חוסר בחריץ הרחבה.
אך עדיין, עם כל האלטרנטיבות, הבעיה העיקרית היא שהשירותים מבוססים על מחשוב מרוחק והתשלום החודשי עבור שטח האחסון הזה, גם אם נמוך, מהווה כאב ראש עבור מספר לא קטן של חברות. גם בעיית הפרטיות והשייכות של הקבצים מהווה גורם משמעותי בבחירת החברה אצלה תרצו לאחסן את המסמכים הרגישים שלכם, ולא תמיד האלטרנטיבות מציעות פתרונות ראויים.
פרוייקט קיקסטארטר חדש שהושק אתמול בשם Plug מנסה לשנות את כל הקונספט של מיחשוב הענן ולהפוך אותו לפרטי לגמרי. מדובר למעשה במכשיר USB קטן בגודל אצבע, המתחבר אל הראוטר שלכם ב-Ethernet מצד אחד ואל הכונן הקשיח הנייד שלכם מן הצד השני, ומאפשר למעשה גישה לכונן הנייד דרך כל המכשירים שלכם, ניידים או נייחים, דרך האפליקציה של Plug, הניתנת להורדה על גבי מגוון פלטפורמות. המכשיר עצמו מריץ את מערכת ההפעלה לינוקס ומחבר את מגוון המכשירים תוך שימוש ב-VPN פרטי המוצפן בהצפנה סימטרית המבוססת על מפתח הצפנה בטכנולוגיית RSA-2048/SHA-1.
Plug למעשה מבטל את כל הבעיות בשירותי הענן הקיימים, שדיברנו עליהם מקודם. מדובר בפתרון זול (באופן יחסי), שכן זהו מכשיר שאתם משלמים עליו פעם אחת והוא שלכם, ולא קשורים אל החברה המארחת בתשלום חודשי. בנוסף, נפח האחסון שתוכלו להשתמש בו תלוי רק בכם, וזהה לנפח הכונן הנייד שתחברו אל ה-Plug. כמו כן, במידה ונגמר לכם שטח האחסון בכונן אחד, תמיד תוכלו לחבר כונן נוסף ולהרחיב את שטח האחסון שלכם עוד יותר.
רק לשם ההדגמה, בעזרת שימוש במפצל USB, ניתן לחבר אל ה-Plug 8 כוננים ניידים שונים, כך שאתם רק יכולים לדמיין את נפח אחסון הענן הרב שתוכלו להשתמש בו. ועדיין, אולי היתרון הכי גדול של ה-Plug הוא הקבצים המאוחסנים על גבי הכונן הנייד שלכם הם שלכם, ולא תלויים בתנאי השימוש או מדיניות הפרטיות של אף שירות ענן.
אתמול ב-9 בערב, התחלתי לעקוב לראשונה אחרי הפרוייקט כאשר המשתמשים הראשונים החלו לרכוש את ה-Plug (תמורת 59 דולרים ל-200 הרוכשים הראשונים). כמה שעות לאחר מכן, לפני שהלכתי לישון הפרוייקט גייס כבר 35 אלף דולרים. נכון לכתיבת שורות אלו, בסביבות יום חמישי ב-10 בבוקר, הפרוייקט כבר עבר את סף הגיוס שלו ועומד על קרוב ל-75 אלף דולרים תוך 13 שעות בלבד, 59 ימים לפני תום תקופת המימון בקיקסטארטר. יעד הגיוס, דרך אגב, עמד על 69 אלף דולרים בלבד.
מי שירצה להניח את ידיו על ה-Plug, יוכל לעשות זאת כעת (ועדיף שכמה שיותר מהר) תמורת 69 דולרים ותוספת של 10 דולרים עבור משלוח בינלאומי, שכן לאחר תקופת המימון בקיקסטארטר, מחיר המכשיר צפוי לקפוץ אל סביבות ה-150 דולרים. תוכלו אף להזמין שתי יחידות, לכם ולחברים שלכם, תמורת מחיר מוזל של 129 דולרים ואם תרצו לקבל שיחת טלפון ממייסדי הפרוייקט ולדבר איתם על ה-Plug, תוכלו לעשות זאת תמורת 500 דולרים. הגירסא הכחולה של ה-Plug, המגיעה בהזמנה מוקדמת אזלה, ונותרו יחידות בצבע שחור בלבד, כאשר הרוכשים צפויים לקבל את המכשיר בסביבות חודש דצמבר השנה.
הגב
6 תגובות על "הכירו את Plug – שירות הענן הפרטי שלכם, ללא הגבלה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זאת בדיחה ?! מה ההבדל בין זה לבין HD חיצוני עם חיבור רשת?
זה ממש לא דומה לגיבוי לענן, אין פה שום גיבוי.
אסף צודק. איזה מין גיבוי זה, ולמה אני צריך אותו? מי מפריע לי להעתיק קבצים להרד דיסק החיצוני שלי?
ובמקרה של שריפה, הצפה, רעידת אדמה, פיגוע המוני חלילה, ההרד דיסק החיצוני ישרף/יטבע/יקבר יחד עם הלפטופ. אז מה עשינו בזה? לדעתי אתה פשוט לא מבין מה זה ענן.
וחוץ מזה נגמרה הגרסה הכחולה. שחור לא מתאים לי. :(
אפשר להשתמש באופציה הרבה יותר זולה, לקנות Raspberry Pi (למי שאין עדיין אחד בבית) ולעבוד לפי המדריך הזה http://m.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Owncloud-dropbox-clone/ זה ייתן בדיוק את אותה התוצאה בחצי מנהלות ועם מכשיר שקיים כבר היום ויכול לשמש אתכם להרבה דברים נוספים
להשאיר את המחשב בבית פתוח כל הזמן ומחובר לרשת זה מתכון לצרות.
אתה כול כך צודק…
איפה ראית שצריך מחשב דלוק בשביל זה?
צריך רק שהראוטר יהיה דלוק והמפלאג עצמו מופעל ע”י מע’ לינוקס