המשקיע הראשון ב-Waze: "אני חושב שחברות יצטרכו ללמוד להעסיק עובדים גם מחוץ לישראל"
למודי רוזן יש יותר מ-20 שנות ניסיון כמשקיע. מי שהקים את קרן מגמה והיה בין היתר המשקיע הראשון ב-Waze, הוא היום מנהל שותף בקרן Amiti 3. בראיון ל"עוד פודקאסט לסטארטאפים" הוא מספר כיצד הוא בוחר יזמים להשקעה, השינויים שקרו בשוק השקעות ההון סיכון, והאתגרים העכשווים של תעשיית ההייטק
מאת טל סלמן, צוות עוד פודקאסט לסטארטאפים
"מאז שהתחלתי להשקיע בסוף שנות ה-90, כאשר הקמנו את קרן מגמה הראשונה, התעשייה מאוד השתנתה. בפרספקטיבה של 20 שנה אפשר להגיד שאז טכנולוגיה הייתה נישה, היום טכנולוגיה היא המיינסטרים של הכלכלה. זה לא אומר שאין הזדמנויות בתחומים אחרים אבל מה שקרה הוא תהליך היסטורי שפתח הרבה מאוד שווקים לטכנולוגיה. העולם מבין שרוב הצמיחה הכלכלית תבוא מטק ולכן יש גדילה משמעותית בהיקף ההשקעות בחברות טכנולוגיות. בנוסף, הקורונה האיצה את התהליך הזה, בשנה שעברה הטכנולוגיה נתנה מענה דרמטי למשבר הקורונה וזה נתן דחיפה נוספת".
מודי רוזן הוא בעל יותר מ-20 שנות ניסיון כמשקיע מקצועי בתחום ההון סיכון. הוא הקים את קרן מגמה ונצ'ר פרטנרס, שם היה המשקיע הראשון ב-Waze (נמכרה לגוגל), Cloudendure (נמכרה לאמזון), Argus (נמכרה לקונטיננטל), Innoviz, Aidoc, Appsflyer ועוד חברות ישראליות מצליחות רבות. כיום הוא משקיע מקרן ההון סיכון אמיתי 3 בה הוא משמש כמנהל משותף. בראיון ל"עוד פודקאסט לסטארטאפים" הוא סיפר איך הוא בוחר יזמים להשקעה, הסביר על השינויים שקרו בשוק השקעות ההון סיכון, ושיתף באתגרים העכשווים של תעשיית ההייטק. קרן אמיתי ממנה משקיע רוזן כיום מתמקדת בחברות ישראליות בשלבים מוקדמים (seed, A) במגוון תחומי הטכנולוגיה העמוקה ודוגלת באסטרטגיה שמאפשרת מרחב עשייה ליזמים וליזמות, לצד מתן סיוע והכוונה בהחלטות ברגעים קריטיים.
"תהליך בחירת ההשקעות שלנו הינו תהליך מאוד אנליטי הכולל: ניתוח השוק, הבנת הלקוחות, הבנת הטכנולוגיה, הבנה של איפה זה בדיוק משתלב באקוסיסטם של אותו ענף או של אותו סקטור, זה שילוב של הרבה פרמטרים. המארג של כל השיקולים האלה יוצרים סינתזה שעוזרת להבין האם הסיפורים שמספרים היזמים והיזמות הגיוניים או לא.
אני טוען שהשקעה בשלבים מוקדמים היא אמנות הפשרות כי כשאתה מחשב את מארג כל השיקולים – טכנולוגיה, טרנדים, אנשים ושוק, אתה תמיד מגלה נקודות פחות טובות אצל היזמים כי אין משהו מושלם. אז בתור משקיע אתה שואל את עצמך האם אתה יכול לחיות עם זה, האם זה מספיק טוב בשבילך. החוכמה היא להסתכל על כל הפרמטרים שכל המשקיעים מבינים, לדעת להעריך אותם, ולגבש את ההחלטה ביחד עם נקודות החולשה שמזהים". מעבר להשקעות חדשות שרוזן עושה ביחד עם קרן אמיתי, הוא חבר דירקטוריון בחברות כמו Qwak, Dataloop ,Intezer ,Tonkean ,Guesty ,Aidoc ,Appsflyer.
– אילו אתגרים אתה מזהה בחברות שהשקעת בהן?
רוזן: "נושא כוח האדם נהיה הרבה יותר מורכב, חברות מרשות לעצמן לשלם סכומים גדולים והתחרות על כוח אדם בשוק גדלה כל הזמן. אני חושב שחברות יצטרכו ללמוד להעסיק עובדים גם מחוץ לישראל, יש חלק לא מבוטל של פיתוח שניתן לעשות מחוץ לישראל ואנחנו נראה את זה בעתיד יותר ויותר כפתרון להתמודדות עם בעיית כוח האדם".
– מה העצות שהיית נותן ליזמים ויזמות בתחילת דרכם?
"אני בראש ובראשונה חייב להגיד שיזמות ויזמים שבונים חברות ענקיות הם לא אנשים מכוכב אחר. צריך להבין, הם בני אדם בדיוק כמוני וכמוך. אני עושה את זה יותר מ-20 שנה וכל חברת ענק מתחילה מכמה אנשים ורעיון. זה אפשרי.
מעבר לזה, המפתח הוא קודם הצוות הראשוני, ולכן הקשר הראשוני והיכולת למצוא אנשים שמשלמים אחד את השני היא חשובה מאוד. אחר כך, הייתי שם דגש רב על היכולת לזהות הזדמנויות ולהיות מסוגלים לנצל אותם. כששמים את שני הדברים הללו ביחד – הצוות וההזדמנויות העסקיות, נוצרים דברים גדולים".
הציטוטים הנ"ל הינם קטע בלבד מתוך הפרק המלא שלנו עם מודי רוזן, האזינו לפרק המלא כאן:
הגב
4 תגובות על "המשקיע הראשון ב-Waze: "אני חושב שחברות יצטרכו ללמוד להעסיק עובדים גם מחוץ לישראל""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מסכים שאפשר להעסיק עובדים מחו"ל, אבל בתנאי שהפירמות ישלמו מכס ומע"מ על יבוא ידע כשירות על פי שומה שתקבע בהתאם לערך שכל פירמה תייחס לתוצרת.
הכל כדי של2 אחוז יהיה יותר כסף
בואו נדפוק 95 אחוז כדי ש5 אחוז יוכלו לקנות עוד יגואר