היישום תומך בדפדפן אינטרנט אקספלורר בלבד
המתכנתים האמונים על אתרי הממשלה מצאו את הדרך הכי עקומה לטפל בבעיה שמאמללת את כולנו. רן בר זיק מתפוצץ, וגם חושף שורת קוד אחת שהיתה פותרת את הבעיה.
לפני פרק זמן מסוים הייתי צריך לעשות תאום מס לאשתי. ללא מחשבה מיותרת נכנסתי עם הדפדפן שלי לאתר רשות המיסים על מנת לשלוח את הפרטים שלי לממשלה. כמובן שקיבלתי את ההודעה הזו:
אין לי כוח להכביר מילים על כך שממשלת ישראל מכריחה אותי בשנת 2014 להשתמש בדפדפן הזה. ואיזה סוג מתכנת אתה צריך להיות כדי לעשות browser detection ועוד להוסיף חטא על פשע ולהקפיץ alert (שנת 2014 להזכירכם) למשתמשים. בואו נעמיד פנים ששפכתי אש וגופרית במשך חצי עמוד ונמשיך הלאה.
חיטטתי במשך חצי שעה בתפריט ה׳התחל׳ של חלונות כדי להעלות באוב את הדפדפן. ניערתי אותו מהאבק ונכנסתי בששון ובשמחה אל אתר רשות המיסים… מה רבה הפתעתי כאשר ראיתי את הדבר המופלא הבא:
דף זה מסביר (למי שאין לו כוח לקרוא) כיצד עלי להכניס את אתר רשות המיסים אל רשימת ה-compatibility של אינטרנט אקספלורר 11. עלי לעשות את זה, כך מוסבר בנועם רב בדף, על מנת שאוכל להשתמש ביישום.
זה ב-ד-י-ו-ק השלב שבו התפוצצתי.
כפי שאתם יודעים, בעבר המאוד רחוק הייתי כלכלן ואני מגלה עניין בדיונים השונים על כלכלה. בזמן האחרון יש טרנד לדבר על פריון ומדידת הפריון. הפריון של העובד הישראלי נחשב כנמוך במיוחד ולא מעט כותבים ישראלים בתחום הכלכלה כגון גיא גרימלנד, אורי כץ וכמובן שבעיקר גיא רולניק עוסקים בפריון (יחד עם עוד מלא נושאים אחרים).
באופן עקרוני מודדים פריון באופן הבא: קחו את התוצר המקומי הגולמי: בגדול סך המוצרים והשירותים שמדינה ייצרה ומחלקים אותם בסך שעות העבודה שכולם עבדו. מה שיצא זה הפריון. כמובן שככל שהתמ"ג גבוה יותר והשעות שהושקעו בו מעטות יותר, כך הפריון הוא גבוה יותר.
ולמה קשקשתי על זה? בואו ונסתכל על פאר היצירה של המתכנתים הישראלים בממשלה כפי שאנו רואים אותו כאן. ראשית, היה מי שזיהה את הצורך: האתר לא עובד טוב באינטרנט אקספלורר 10 ומעלה. למה הוא לא עובד טוב? כי הם תומכים יותר טוב בתקנים. הבעיה קיימת. מה עושים איתה? הולכים למעצב גרפי על מנת שיעצב חלון קופץ, הולכים למנהל המוצר או מנהל אחר על מנת שיכתוב את הטקסט וההסבר לחלון הקופץ – גם עבור אינטרנט אקספלורר 10 וגם עבור 11. הולכים למתכנת שיפיק סקריפט שהוא פאר היצירה שיפתח בפני המשתמש את החלון הזה:
וכמובן שיש איש QA שצריך לדבג את זה, ושעות עבודה נוספות אם יש צורך בשינויים (ותמיד יש) מפה לשם הגענו לכמה וכמה שעות טובות שהוקדשו לדבר הזה.
א-מ-מ-ה? בהיי טק האמיתי, כאשר מתכנת נתקל בצורך להתאים את האפליקציה שעובדת רק עם אינטרנט אקספלורר 9 (למשל). הוא יודע שכל מה שצריך על מנת לגרום לאינטרנט אקספלורר 10 ו-11 לרנדר את האפליקציה כאינטרנט אקספלורר 9 זה להכניס ל-HTML את תגית המטא הזו:
הכנסת הקוד שלעיל פשוט גורמת לכל אינטרנט אקספלורר מגרסה 10 ו-11 (וגם הבאות בעתיד הנראה לעין) להריץ את העמוד במוד תאימות לאחור. וכך פותרים בעיה ב-15 דקות + זמן ה-QA. זה הכל. אפשר אפילו להמנע מלהכניס את זה לקוד של האפליקציה שלנו ולגרום לשרת עצמו להחזיר header שיכלול את המידע הזה. ואז אפילו לא צריך לגרום למתכנת לעבוד 15 דקות אלא ל-SysAdmin.
וכך ילדים, בעיה שאני ואחרים פותרים ב-15 דקות, נפתרת בממשלה בכמה שעות עבודה – וזו הסיבה שבעטיה מגיעים לפריון נמוך. ומי משלם על כל השעות האלו? ומה הקשר בין זה לבין יוקר המחיה? על זה נותיר לכותבים ולבלוגרים הכלכליים, שאותם ציינתי קודם לכן, לענות.
אז מה הלקח?
אם במקרה גם לכם יש את הבעיה הזו, כי בעבר בניתם אתר לא תקני למשל, או ששוכרים אתכם לפרויקט הצלה של פרויקט שלא נבנה היטב – דעו לכם שאפשר לקבוע לפי איזה גרסה אינטרנט אקספלורר ירנדר את העמוד. נכון – זה לא תמיד עובד טוב ומושלם, אבל ברוב הפעמים זה עובד.
אם אתם נתקלים בבעיה כלשהי – אולי שווה להשקיע עוד מעט זמן בלפתור אותה כמו שצריך. המידע על המטא תגית הזו לא נמסר לי משמים או הופיע לי בחלום, מיקרוסופט עצמה מפרטת עליו בדוקומנטציה המאוד ברורה שלה. נפלא מבינתי איך מישהו שנשכר לפתור בעיה מסוימת לא משקיע מעט זמן בלמצוא פתרון אמיתי לבעיה ומטפל רק בסימפטום.
הפוסט פורסם לראשונה בבלוג Internet Israel.
הגב
52 תגובות על "היישום תומך בדפדפן אינטרנט אקספלורר בלבד"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני נוהג להפלות לרעה רק את אלו שמשתמשים באינטרנט אקספלורר. ככה. שיסבלו קצת.
אני לא טורח לבדוק את האתרים והאפליקציות שאני מפתח בשביל הכיף בדפדפנים לא תקניים. כך שמעולם לא בדקתי אם האתר שלי תומך באינטרנט אקספלורר. אבל כמובן מה שאני עושה בשביל הכיף שלי שונה ממה שאני עושה למחייתי…
כל הכתבההזו על מפתחים עעצלניםועדיין הגעתי במובייל לאתר הלא מותאם שלכם.
סנדלרים
מרחק שנות אור בין אי התאמה למובייל לבין אי התאמה לשום דפדפן
מרחק שנות אור אבל עדיין בעיה.
כל עוד האתר שלכם לא עובד כמו שצריך במובייל אז אין לכם מה להתלונן על אתרים אחרים.
הי עודד,
איני עובד בגיקטיים או קשור לפיתוח שלהם. הבלוג שלי – שהוא המקור לכתבה, נבנה על בסיס תבנית ריספונסיבית שתומכת במובייל (ואפילו נמצאת ב-GitHub כך שתוכל לבחון את הקוד).
תגידו אתם צוחקים ?
יורדים על האתר הזה כי הוא לא תומך במובייל ב-100% ?
כמה גרסאות של אנדרוייד יש ? נו באמת !
האתרים הממשלתיים הם בדיחה עצובה והם אלו שכל אזרח צריך גישה אליהם !
ברגע ש – GeekTime יתחילו לנהל את מדינת ישראל רק אז תוכלו להתלונן …
ניסית את http://m.geektime.co.il ?
מקווה שמי שאחראי על המחדל הזה יעוף ומהר. לא שזה יפתור את הבעיה, אולי זה יהיה הטריגר לניעור מערכת עובדי המדינה הקלוקלת.
יאללה להעיף.
אחרי תוכל לכתוב בעיתון שאחוזי האבטלה עלו………
מכיר את זה :)
הבעיה היא לא שניתן לפתור את זה ב 15 דקות, הביע היא שיש מכרזים. חברה שזוכה במכרז תמיד מנסה למשוך זמן ולהגיד שהביה ששוה 5 דקות פתרון בעצם 5 שעות עבודה ובזאת כדי להרוויח משכורת שגם ככה מאוד נמוכה בגלל שזה מכרז..
בחברת היי-טק זה משהו אחר – אם מדובר בפרויקט שעבורו משלמים בוכטה של כסף, אז כן, בונים ומרימים מערכת ב 10 ימים למשל במקום שבמכרז אותו דבר בדיוק יקח 3-5 שנים..
זה כל הסיפור..
אם זה לא היה כ"כ מצחיק, זה היה ממש עצוב.
פשוט מורידים תוסף user agent לכרום ושוכחים מכל הבלגן הזה.
לא, גם אם תשנה את ה User agent שלך זה לא יעזור לשימוש באתר הזה.
סתם שתדע, שהפריון לא מסתכם בשירותי המדינה אלא הוא כולל גם את השוק האזרחי שאתה חלק ממנו.
לדעתי זה בעיקר נובע משעות העבודה הארוכות הנהוגות במחוזותינו, ושעות עבודה רבות לעניות דעתי יוצרות יותר אבטלה סמויה שמורידה את הפריון.
תודה על ההבהרה, אבל אני יודע להעיד על עצמי ובחברה שאני עובד בה (HP Software) לא מקובל למרוח שעות רק כדי להתחנף. יש פיקים כמו בכל מקום אחר, זה נכון, אבל אני מבטיח לך שברוב הימים אני עובד 9 שעות בדיוק כמו כל עובד אחר.
גם מעולם לא עשיתי את זה בשום חברה שעבדתי בה.
רן אתה תותח.
למה לחפש פתרון? כשפשוט אפשר להמציא אותו?
אני טוען כבר שנים שהפתרון נמצא ברשת אלא עם כן אתה מתעסק עם מוצר בגרסת בטא
במיוחד בכל מה שקשור לאקספלורר. 99 אחוז שמישהו נתקל כבר בבעיה ושחרר פתרון.
למרות שתמיד אפשר להתקל בתקלות איזוטריות. יש לי אוסף תקלות ביזאריות במיוחד באקספלורר שאני הייתי הראשון לצערי שנתקל בהן בזמנו וכנראה גם האחרון…
זה די תמים לחשוב שהבעיה היא במתכנתים ולא במי שמנהל את העניין.
המדינה העבירה את כל מערך המחשוב לידי עובדי קבלן המנוצלים ע"י החברות. כתוצאה מכך הציבור מפסיד פעמיים – משלם יותר ומקבל פחות.
ככה עובדים מתכנתים שמועסקים כעובדי קבלן בשכר נמוך ושאין קשר בין התגמול שהם מקבלים לאיכות העבודה אלא רק למספר השעות שהם נמצאים במשרד.
לי יש לינוקס, והסיבה היחידה שאני שומר מחשב ישן עם חלונות זה בגלל אתרי ממשלה ובנק הפועלים (ה- mini key לעסקים עובד רק באקספלורר).
אם אראה ברזומה של מפתח שהוא עבד במשרד ממשלתי או בבנק הפועלים – הרזומה הולך לסל וחסל.
עדכון משמח:
כנראה שהפוסט הזיז כמה דברים – והנה העדכון של מערכת בתי המשפט:
http://elyon1.court.gov.il/heb/hodaa/browser.pdf
(תמיכה בדפדפנים מתקדמים החל מ10/4/14)
זה לא נכון לכל האתרים הממשלתים וחבל שאתה לא מציין את זה.
אישית, אני עובד עם כרום ועובד עם מספר אתרים ממשלתיים שכן תומכים בכל הדפדפנים.
להלן חלק מהאתרים:
http://www.moin.gov.il/
http://www.mmi.gov.il/
http://www.govmap.gov.il/
http://www.sviva.gov.il/
זה לא בסדר שאתה כותב שכל האתרים הממשלתיים לא בסדר.
האתרים של הממשלה ידועים כדבר הכי לא נגיש בעולם.
וזו בדיוק מה שהמדינה רוצה לעשות. כי כך פשוט מתייחסים למליוני משתמשים.
ראה ערך גוגל (אין מייל וטלפון ליצירת קשר), איביי (אין תקשורת גם כשיש תקשורת), ושאר שירותי ממשל דוגמת ביטוח לאומי (דבר לנציג שאין לו בכלל סמכות וידע לשנות דברים אצלך כך שבכל מקרה תאלץ לבוא לסניף) וחברותיה.
מסכים שזאת בושה שהם תומכים רק באקספלורר, ועוד 9. ועוד אתר ממשלתי(לדעתי זה נוגד את חוק הנגישות).
אבל בלי שום קשר, דווקא באקספלורר 11, השורה שרשמת לא עובדת…
השורה שציינתי אותה עובדת ונבדקה לא מעט פעמים בהזדמנויות שונות. כפי שציינתי, היא לא הגיעה מפרי מוחי הקודח אלא מצויינת מאוד במפורש בדוקומנטציה הבהירה להפליא של מיקרוסופט שקישור אליה ניתן למצוא במאמר.
אדון בר-זיק היקר, קל נורא לקטול את אתרי משרדי הממשלה – הם מכוערים, לא יעילים ומיושנים להפליא.
יחד עם זאת, כנראה שה"דרך הכי עקומה לפתור בעיה" היא הדרך הנכונה, מכיוון שב- IE11, הפתרון שלך לא עובד ברוב רובם של המקרים. הסתמכות על המאמר של מייקרוסופט בנושא מעידה על חוסר מקצועיות, וחבל, כי הכוונה נכונה.
"הסתמכות על המאמר של מייקרוסופט בנושא מעידה על חוסר מקצועיות". כי בדיוק על מה להסתמך כשמדובר במוצר של מיקרוסופט? על הדוקומנטציה של מוזילה?
הפתרון הזה עובד ב-99 אחוז מהמקרים, ובאחוז שנותר יש פתרונות קלים יותר מלשלוח את המשתמשים להכניס את האתר ל-compatibility mode. לפתוח פופ אפ ולשלוח את המשתמשים לעשות פעולות טכניות זו לא דרך ולידית. תראה לי מנהל מוצר אחד בהיי טק האמיתי שהיה מקבל את הדרך הזו.
רן,
כן, אני עוד קורא………..
אני לא מכיר תכנות אינטרנט, אז אני לא יודע להגיב על התוכן.
אני גם לא יודע מה זה "תהיל"ה".
נראה לי שעדיף להגיב, לגופו של דבר ולא לגופו של דובר.
וחוץ מזה, לא יפה שאתה אומר מאיפה המגיב. סתם לא מנומס.
בקיצור, גם אם הם התכנתים שממש כתבו את השורה הזו, עדיף שלא היית מגיב כמו שאתה מגיב.
מעבר לכך, כנראה נכון שיש בעיה באתרים ממשלתיים. אם יש לך פנאי, אולי תציע הדרכה קלה ?
רן, אתה שוב גולש לעלבונות אישיים, זה מראה על בהלה, חוסר נימוס וחוסר בטחון, אתה לא בטוח במאמר שהצגת והפתרון שהצעת לא עובד עבור אתרים ממשלתיים.
בכל חומות הטקסט שלך, טרם כתבת פתרון שעובד עבור אתרי הממשלה, אתה ממשיך לקטול את "הפתרון העקום" אך לא הראת ולו רמז אחד לאלטרנטיבה תקינה.
הבנתי, ה"פתרון העקום" אינו קביל, אז תן פתרון אחר שכן עובד עבור אתרים ממשלתיים. אני מניח שאין כזה, אחרת כבר היית כותב אותו מזמן.
על כל פנים, הדיון הזה מיצא עצמו.
תודה על זמנך.
הי פבל,
אם נפגעת אני מתנצל בפניך.
הצגתי כאן דמו עם קוד, לא ערימה של טקסט. הדמו מראה כיצד הפתרון עובד. מדוע הוא לא יעבוד עבור האתרים הממשלתיים? האם הפרונט אנד שלהם הוא לא אותו פרונט אנד כמו בשאר האתרים בעולם? ה-JS שם עובד באופן שונה? ה-CSS עובד באופן שונה?
בדמו שהראיתי, שכל אחד יכול להכנס אליו, אני מראה כיצד אקספלורר 11 או 10 מרנדר את הדף כאקספלורר 8. אתה או מתכנת אחר יכולים להציג דמו נגדי שמראה שהפתרון לא עובד? כי בינתיים לא ראיתי דוגמה כזו.
הדמו שלך אכן עובד – לסוג אתר שאתה הצגת. האתרים הממשלתיים הם פרה-היסטוריים ומכילים פקדים, רכיבים ותפריטים שהפתרון שהצגת אינו תומך בהם. זו לא תהיה הפעם הראשונה בעולם שתכניתן מקבל לידיו מצב נתון ומיושן ומוטל עליו למצוא פתרונות תאימות מהירים תוך התחשבות במגבלות רבות.
אתה מפקפק במקצועיות של תכניתני הממשלה, ובוא נצא מתוך הנחה שאתה צודק, המקצועיות שלהם מוטלת בספק במקרה הטוב (זו הכללה חסרת בסיס אבל נזרום), מה האינטרס שלהם לכתוב פתרון עקום ולא ללכת על פתרון קל של הוספת שורה אחת של קוד לדף?
הי פבל,
אני חושב שאם אסביר מה השורה הזו עושה זה יעזור לפתרון: מה שהשורה הזו בגדול היא להורות לדפדפן אקספלורר (9,10 או 11) לרנדר את הדף לפי אקספלורר 8. פעולה שהיא זהה לחלוטין להוספת האתר ל comparability mode (אותה פעולה שמוסברת בחלון הקופץ). זה הכל. לא מדובר פה באיזה Polyfill מתוחכם אלא במנגנון פשוט ביותר. לפיכך סביר להניח שהוא יעבוד.
בנוגע ללמה הם לא נקטו בפתרון הזה? אין לי מושג. גם אני וגם הכתב של הארץ וגם גורמים אחרים לא קיבלו הסבר.
רן היקר
האתרים נכתבו לפני ש- IE8 היה באופק, זה ברור לך שרנדור ל- IE8 לא פותר את הבעיה? למעשה גם לא היה IE6 בזמנו, אבל לא ניתפס לקטנות.
ונצטט:
"בנוגע ללמה הם לא נקטו בפתרון הזה? אין לי מושג. גם אני וגם הכתב של הארץ וגם גורמים אחרים לא קיבלו הסבר."
כמדומני מספר תכניתנים בדף זה כתבו לך מספר הסברים – המסקנה של כולם זהה, הפתרון לא ולידי עבור אתר ממשלתי כזה או אחר שנכתב בתקופת האבן. ניתן להמשיך ולטחון מים בכמה שהפתרון שהצגת טוב וידידותי ופשוט ליישום, אך זה לא משנה את העובדה שהוא לא עובד במקרה הזה.
כל הכבוד לכותב!!!
גם על הבדיקה בדוקומנטציה, גם על העלאת נושא הפריון הגרוע ומחירו הכלכלי, וגם שענית לאנשים שכנראה בונים את אתרי הממשלה הגרועים האלה – וגילית שהם מנסים להכפיש את שמך לשווא.
רק בארץ מישהו יכול לענות לך – אני עובד על מערכת בלי לקרוא את כל הדוקומנטציה שלה. זה החפיפניקיות הישראלית. אני חי בגרמניה ובכל חברת הייטק שמפתחת בPHP יש ספרים של PHP על המדף, ספרים של בסיסי הנתונים וכו' – המתכנת לא יעז לגעת במערכת או שפה שהוא לא מבין.
טל, אתה לא באמת מצפה שאענה לך ברצינות, נכון? נדמה שאתה ממשיך דרכו של רן בכל הקשור לפאן האישי. אני לא מאשים אותך, זה מה שאנשים עושים כשאין להם נקודה מבוססת – גולשים לפסים אישיים.
אגב, לגלוש לפסים אישיים אפשר מכל דפדפן.
אחסוך מעצמי את הממבו-ג'מבו שלך וארשה לעצמי להתעלם מפוסט חסר משמעות וחסר תועלת לצורך הדיון.
נ.ב – מריטת שיער במקרים רבים מעידה על טריכוטילומניה, אולי כדאי לך לאבחן זאת.
פבל, אני מקוה שלא כולם בממשלה חושבים כמוך. לא פלא שיש על כל מי שעובד בממשלה סטיגמה של בטלנים חסרי יכולת מקצועית.
מרגש
איו מה להתרגש.
במדינה עם משטר מושחת ורקוב, כך גם חברות הקבלן (בטח בבעלות של בן\אח\קרוב של…) – עושות עבודה בעיניים.
בסוף זה עושה את המשטר פחות נגיש – שזה מה שנוח למי שעובד במשרדי הממשלה – שתבזבז את הזמן שלך ותגיע אליהם ותתחנן לשירות. שהכוח יהיה אצלם.
אסור לתת להם לנצח
למיטב ידעתי וזכרוני בשנת 2004 ממשלת ישראל חתמה הסכם עם מיקרוסופט שבו הממשלה קבלה איזה רשיון למוצרי אופיס בתמורה לכך שמרבה תפותח על IE…..
תאמין או לא אבל בחלק הממערכות שם? אין קובצי הדר סטאנדארטים. כלומר כל שינוי כזה? צריך להיות מיושם בעשרות קבצי קוד. אגב למישרוצה שיעיפו את האחראי הוא כברעף…
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3614015,00.html
אגב, לכל המעוניינים – בסופו של דבר רשות המיסים כן נקטה בפתרון הזה. מה שהפך את כל הטיעונים ש"הפתרון לא עובד" לדי מגוחכים.