"יש לך קב"ריה של 8200 שעובדת אצלך באופן קבוע"
הסטארטאפ הישראלי Intelligo פיתח מערכת לבדיקות רקע ובדיקות נאותות לפני השקעה. המשקיעה היחידה בסבב החדש היא אחת מלקוחות החברה
אחד הכלים החשובים ביותר בארגז הכלים שלנו כיום – ולא משנה אם מדובר בתהליך גיוס מועמדים למשרה כלשהי, או בחינת השקעה בחברה או רכישת חברה – הוא הגילוי הנאות. חברת הסטארטאפ הישראלית Intelligo, שמפתחת מערכת אוטונומית לביצוע בדיקות רקע, מודיעה היום (ב') על השלמת סבב גיוס בסך 22 מיליון דולר. מי שהשקיעה בחברה את הסכום הזה היא Felicitas Global Partners, שממש לא במקרה – היא גם אחת מלקוחות ההחברה.
עבודה של שבועיים בשלושה ימים
במשך שנים, תהליכי בדיקת הרקע ובדיקות הנאותות (Due Diligence) בוצעו באופן ידני ומסורבל – שלרוב מסתכם בקובץ PDF ארוך – לעיתים עשרות עמודים – שקשה להוציא ממנו תובנות משמעותיות. כפועל יוצא מכך, התהליכים גם נמשכו זמן רב – בדרך כלל 10-15 ימים, מה שהשפיע על היכולת של לקוחות להשקיע ולגייס אנשים בזמן קצר יחסית או לבצע השקעות דינמיות.
Intelligo (אינטליגו) פיתחה מערכת בשם Clarity, שמבצעת את בדיקות הרקע ואת בדיקות הנאותות הללו עבור חברות. מערכת ה-SaaS של החברה, מאפשרת לכל לקוח להריץ בדיקת רקע בקלות יחסית, ולקבל דוח ראשוני תוך 30 דקות, ודוח מלא תוך 3 ימי עבודה. הדוח אינו סטטי כמו קובץ PDF, אלא הוא אינטראקטיבי וזמין אונליין, כך שכל המידע זמין למקבלי ההחלטות, והם יכולים לקבל החלטה מהירה יחסית לאחר סקירה שלו.
בשיחה עם גיקטיים מספר מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, שלמה מירוויס, כי הטכנולוגיה שפיתחה החברה מחקה את תהליך העבודה והחשיבה של אנליסט, ומביאה את אותם דגלים אדומים ותוצאות, שאנליסט היה מביא, רק בצורה הרבה יותר מהירה ומקיפה.
ברגע שמזינים שם של אדם או חברה במערכת, בשלב הראשון המערכת מתחילה תהליך של איסוף המידע (שכולל סריקה של למעלה מ-400 אלף מקורות מידע ציבוריים); בשלב שני המערכת מוודאת שהיא אוספת מידע רק על הבן אדם הרלוונטי שאנו בודקים ("יש הרבה שמות נפוצים כגון John Smith, ואתה רוצה לוודא שהנתונים מתייחסים לבן אדם שאתה חיפשת"); בשלב השלישי יש תהליך של הצלבות מידע, איתור דפוסים או קשרים פוטנציאלים בין ממצאים ממקורות מידע שונים; ובשלב אחרון מייצרת המערכת את המסקנות והממצאים בצורת דוח – "שכולל ממצאים מרכזיים, דגלים אדומים וכל מידע שיכול להיות רלוונטי ומעניין עבור הלקוח", מסביר מירוויס .
לדבריו, מכיוון שהמערכת מבוססת על שימוש בלמידת מכונה, "האנליסט הכי מנוסה בעולם" עובד עבור המשתמש, כך שבין היתר המערכת לוקחת בחשבון ניסיון מצטבר של מחקר ואנליזה של אלפי אנליסטים, ובוחנת היקף נרחב של מידע בצורה מערכתית: "הסיכוי שהיא תפספס משהו הוא מאוד קטן. יש לך קב"ריה של 8200 שעובדת אצלך באופן קבוע".
נכון להיום אינטליגו מתמקדת בעולם הפיננסי ומספקת בעיקר שירותים של בדיקות נאותות לפני השקעה, תחום שלדברי החברה היא תהיה הספקית המובילה בו בעולם עד סוף השנה. לחברה מאות לקוחות של גופים פיננסיים, בהם חברות Private Equity, בנקי השקעות, קרנות גידור וקרנות הון סיכון.
אינטליגו הוקמה ב-2014 על ידי מירוויס ודנה רקבוסקי, והיא מדווחת על צמיחה של 300% במכירות השנה. על פי מירוויס, ומטרת הגיוס היא לאפשר המשך צמיחת שוק אגרסיבית, התפתחות לאזורים גאוגרפים נוספים ופיתוחים נוספים. החברה מעסיקה כיום 105 עובדים בישראל ובארה"ב.
הגב
18 תגובות על ""יש לך קב"ריה של 8200 שעובדת אצלך באופן קבוע""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כמה זה חוקי? וכמה זה אפור?
עכשיו חברות יתחילו לעקוב אחרי? בקרוב לא אוכל למצוא עבודה על פי המעקב שלי ברשת?
עשיתם סקירה על תוכנת SAAS והעלתם פרסום. נחמד ויפה. מה עלות כל מסלול? לא באתר גיקטיים ולא באתר INTELLIGO פרסמו עלויות השירותים שהם מספקים.
נודה לתשובתכם!!
שלח מייל ל[email protected] נשמח לשוחח
זהו? סין זה כבר פה?
שם קוראים לזה social score
אין גבול לחוצפה של היזם הישראלי
רק חסר לנו שיסננו מועמדים על איזו טעות קטנה באלגוריתם או משהו שעשה פעם לפני הרבה זמן כשזה לא רלוונטי. רעיון נוראי. אני מקווה שזה יכשל. אמן.
התהליך של בדיקות נאותות לפני גיוס עובדים/ השקעה בחברה – קיים כבר שנים רבות, וזה שוק עצום עם ערימות על גבי ערימות של אנליסטים.
האלגוריתם של Intelligo פשוט הופך את כל התהליך למהיר בהרבה, ונותן דו"ח מקיף ואיכותי יותר על פני המתחרים.
האלגוריתם לא מחליט שום דבר לגבי ההעסקה/ ההשקעה, אלא רק מציג את המידע בפני מקבל ההחלטות האנושי.
המידע העיקרי שהאלגוריתם בוחר להדגיש או להציג, האופן המדוייק שבו המידע מוצג, פרשנות של נתוני RAW, ועוד, כל אלה עלולים להיות נתונים להטיה אפילו בלתי מודעת.
זה בדיוק מה שהתגלה באלגוריתמים רבים של חברות ביטוח, זיהוי פנים, ועוד, כשהתברר שהאלגוריתמים מפלים לרעה אוכלוסיות שונות.
השאלה כמה עבודה נעשתה כדי שזה לא יקרה, אם בכלל, ותוך שימוש באיזה פוליסי / טכנולוגיה / הנחיות…
כל מה שכתבת נכון, אבל זה נכון באותה מידה לכל דו"ח שבן אדם מכין.
ברור שאנחנו חשופים להטיות, אבל לא בן אדם ולא מכונה (שבן אדם כתב) מסוגל לייצר דו"ח נקי מהטיות
אתה בטוח שזאת שאלה? כי נשמע שכבר החלטת.
למה כמעט כל סטרטאפ ישראלי נראה כזה cringefest?
אני עובד בחברה, ועד כמה שאין הנחתום מעיד על עיסתו – אני רוצה להרגיע ולספר שמדובר במקום טוב עם אנשים איכותיים,
התוכן שאנחנו מתעסקים איתו הוא חוקי ופתוח, אין פה שום דבר ריגולי/מפחיד.
הלוואי שכל החברות יתייחסו למידע ולפרטיות של הלקוחות כמו שמתייחסים בIntelligo.
כל הכבוד לך, עברת את בדיקת הנאותות שלהם
אומרים שהם מתבססים רק על מקורות פתוחים. אני הסרתי מכל האינטרנט כל אזכור של השם שלי )לא רק מגוגל אלא ממש מהאתרים(. מה כבר הם יכולים למצוא עליי?
אגב התלהבות היתר הזאת מ8200 בכותרת מצביעה שאו שהם לא עבדו אף פעם עם יוצאי 8200 או שהם בומרים
איך הסרת?אשמח לשמוע..נכנסת אתר אתר ומחקת תגובות שפעם כתבת?או יש דרך יותר קלה?כי מי זוכר מה לפני 10 שנים כתבתי ואיפה
יש חברות שמציעות שירותים כאלו, טובים יותר או פחות. הטובים יותר לוקחים לא מעט כסף
כתבה פרסומית נטו
כמה אפשר להגיד 8200?
חלאס לדחוף את זה בכל מקום.