אינטל מציגה: 1 פטה-בייט בתוך 'סרגל'
אינטל הכריזה על אמצעי איחסון דמוי סרגל, שיכול להכיל עד 1 פטה-בייט או 1,000 טרה-בייט של מידע
העולם רעב לאיחסון ובאינטל מבשלים משהו שנראה טעים במיוחד. עתה חושפת ענקית השבבים את Ruler ('סרגל') אמצעי איחסון חדש, בנפח מרשים, שיכול לשנות את עולם האיחסון של הדאטה סנטרים.
1 פטה-בייט בסרגל דק
דאטה-סנטרים – אותם אתרים שמשמשים לאיחסון, ניהול והפצה של נתונים ומידע של חברות וארגונים – עושים גם כיום שימוש באמצעי איחסון בפורמט הוותיק של 2.5 אינץ' או 3.5 אינץ' והתאמה לחריצי PCIe. מדובר בירושה מימי הדיסקים הקשיחים של פעם, כך שלמרות שהטכנולוגיה משתנה ומשתדרגת וכבר אין צורך בפלטות מסתובבות כמו פעם – פורמט ה-3.5 אינץ' וה-2.5 אינץ' נשארו זהים. אינטל רוצה לשנות את זה והיא מציגה עתה עיצוב חדש לנפחי איחסון שהוא דק, מאורך ומזכיר סרגל – ולכן גם השם.
ה-Ruler מעוצב בצורה כזו שהוא יהיה תואם לארונות שרתים 1U, לכן הוא אופטימלי לחוות שרתים ובתוכו ניתן לדחוס מערך שבבי NAND. כמה? עד 1 פטה-בייט או 1000 טרה-בייט של נתונים. במילים אחרות, על סרגל שמנמן שכזה תוכלו לדחוס כ-300 אלף סרטים באיכות HD, השווים ערך ל-70 שנה של תוכן בידורי. במילים אחרות, החלום הרטוב של חברות סטרימינג כמו נטפליקס, או שירותי הטלוויזיה בארץ.
רק כדי להיכנס לפרופורציות – כדי ליהנות מנפח איחסון שכזה עם האמצעים שקיימים כיום, נזדקק למארז 4U גדול עם 100 דיסקים של 10 טרה-בייט כל אחד.
ה-Ruler יגיע עם צ'יפים בתקן 3D NAND או ב-Optane, טכנולוגיית האיחסון החדשה של החברה – כששניהם יאפשרו לחברות ליהנות ממהירות גדולה יותר וצריכת חשמל נמוכה יותר מאשר אמצעי האיחסון הקיימים. באינטל לא פרסמו פרטים נוספים כולל מפרט מלא או מחיר וגם לא מתי נוכל לראות את ה-Ruler בשוק. במקום זאת נמסר מאינטל שה-Ruler יגיע לשוק 'בעתיד הקרוב'.
הגב
9 תגובות על "אינטל מציגה: 1 פטה-בייט בתוך 'סרגל'"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא נורמלי. מדהים.
חצי מיליון דולר לסרגל?
הבעיה היא שאם סרגל אחד כזה מתקלקל כל המידע עליו גמור או נדרש תהליך מסובך של ריקברי… שלא לדבר על רידאנדאנסי….
אז מה? זו אותה בעיה גם בדיסקים כיום.
אז עושים רייד של סרגלים, DR, גיבויים, מה שצריך…
בעיקרון אתה צודק אבל יותר עדיף נראה לי לאבד 10 טרה של מידע בגלל דיסק אחד שנדפק ולשחזר אותו, מאשר פטה בייט שלם של מידע.
אני לא כל כך מתמצא בעולם השרתים אבל יש לי כרטיס microSD של חברת לקסר שמגיע עם תוכנת שחזור במתנה, ולשחזר כרטיס 32 גיגה בייט של מידע, זה הרבה פחות זמן מלשחזר כרטיס של 4.
אותו דבר במקרה הזה. (תקן אותי אם אני טועה)
אני הייתי מעוניין בטייפ גיבוי של סוני שעובד עלק לטת סרט ועל כל 3 ס"מ סרט אפשר לאחסן 10 טרה בייט אפו ניתן להשיג את זה שכן סרט מגניטי הוא יותר עמיד נגד נפילות וגם הוא הקלטת היא בגודל 3 ס"מ
הכתבה שגויה. פטה בייט ב 1u , לא בסרגל אחד.
"and is intended to enable server makers to install up to 1 PB of storage into 1U machines while supporting all enterprise-grade features"
אמנם לא לזלזל אבל רצוי לדייק, שרת U1 יכיל עד 1 פטה בייט במערך של "סרגלים"
לפי תמונה מהאתר של אינטל, 1U יכיל 32 סרגלים.
כלומר כל סרגל יכיל 32TB