אינטל מציגה מעבד לדסקטופ במהירות 5.3GHz וטוענת: ”זה מעבד הגיימינג המהיר בעולם”
אחרי המתנה ארוכה, אינטל סופסוף מעדכנת את גם את מעבדי הדסקטופ שלה למעבדי הדור ה-10 שפותחו בישראל. המספרים – על הנייר לפחות – נראים מרשימים
אלה לא היו השנים הקלות ביותר מבחינתה של אינטל. מחילופים בצמרת, דרך פירצות אבטחה, לתחרות קשה מצידה של AMD ועוד בעיות. אבל החברה מנסה להמשיך ולהצדיק את התואר “צ’יפזילה” וסופסוף חושפת את מעבדי ה-Gen 10 שלה בסדרת S למחשבי דסקטופ, והפעם היא טוענת שהיא התעלתה על עצמה ועל המתחרות.
עוד לא מעבדי 10 ננו-מטר
בראש Series S ב-125W TDP המכוונים לא מעט לשוק הגיימינג, עומד ה-10900K, מעבד i9 עם 10 ליבות, 20 תהליכונים (נימים/threads) ומהירות של עד 5.3GHz. לטענת אינטל, זהו מעבד הגיימינג הטוב ביותר בעולם. למרות שאלו מעבדי הדור ה-10, כדאי לשים לב שלא מדובר בארכיטקטורת ה-10 ננו-מטר אליה הצטרפה החברה באיחור משמעותי (Ice Lake), אלא במעבדים המבוססים על ארכיטקטורת Skylake ב-14 ננו-מטר. עלות המעבד המתקדם ביותר עומדת על 488 דולר.
לצד ה-10900K, אינטל השיקה את ה-10700K, מעבד i7 עם 8 ליבות, 16 תהליכונים ומהירות מקסימלית של עד 5.1GHz במחיר של 374 דולר; וה-10600K, מעבד ה-i5 עם 6 ליבות, 12 תהליכונים ומהירות מקסימלית של 4.8GHz במחיר של 262 דולר. המעבדים מצוידים בכמה טכנולוגיות של אינטל שאמורים להאיץ את הביצועים שלהם: Turbo Boost 3.0 אמורה לאפשר זינוק במהירות השעון כל עוד טמפרטורת המעבד עומדת על פחות מ-70 מעלות.
מי שלא זקוק לכוח עיבוד שכזה, יכול להסתפק גם בגירסאות ה-65W וה-35W שיגיעו במודלי i9, i7, i5 ו-i3 עם אותן ליבות ותהליכונים, אבל עם מהירות שעון מינימלית ומקסימלית מופחתת משמעותית. כמו גירסאות מעבדי ה-Gen 10 ללפטופים, גם גירסאות הדסקטופ מגיעות עם תמיכה מובנית ב-WiFi 6, תקן התקשורת האלחוטית היחסית חדש שאמור לספק ביצועי רשת הרבה יותר יציבים ומוצלחים.
תאריך ההשקה של כל מעבדי Gen 10 למחשבי דסקופ טרם נחשף.
כשאינטל טענה שהמתחרות שלה משחקות עם המספרים שלהן
הגב
11 תגובות על "אינטל מציגה מעבד לדסקטופ במהירות 5.3GHz וטוענת: ”זה מעבד הגיימינג המהיר בעולם”"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
14 ננומטר כשכל המתחרות ב-7 ננומטר ומתכוננות למעבר ל-5 ננומטר זה לא רציני. וגם הגיע הזמן להיפטר מה-Celeron הוא לא באמת עוזר למישהו, צריך תמחור יותר אטרקטיבי ל-Core i3 במקום.
סלרון מיועד לנוק, מחשבי סינגל בורד למי שמקים NAS וכדומה. שימושי מאוד למי שצריך TDP של 15W באיזור ה 50$ למעבד
מה אכפת לך מה הטכנולוגיה ? בפועל ככל שמקטינים את הציפ זה רווחי יותר לחברה. יותר ציפים בdie אחד.
אם בפועל אתה מקבל ביצועים טובים יותר זה מה שחשוב לך.
אכפת גם אכפת, אני רוצה תמורה בעד הכסף שבב קטן יותר הליך מתקדם, פחות חשמל, פחות חום מה שאומר קירור פחות יקר ולא פעם עם הקטנה באים עוד עדכונים חשובים. פראיירים לא מתים רק מתחלפים.
נשמע מפרט של תנור
ב”ה
אוהב את אינטל, אבל בשנה שנה וחצי האחרונים הקסם קצת הולך, הם חייבים לעשות משהו עם גודל המעבדים, וכן לבצע תמחורים נוחים יותר ביחס למתחרים
חברה בדעיכה רצינית, דורסנית ומגעילה. שאפו לצוות בארץ, אבל בספק שכמות משמעותית של אנשים ירצו להניח את הידיים על המעבד הזה (קל וחומר כשהוא מתחמם).
לגיימר לא באמת משנה כמה ננומטר מה שמשנה זה כמה פריימים לשניה ולכן גיימר אמיתי (כזה שמחפש יתרון חומרתי על היריבים) יהיה מוכן לשלם את המחיר היקר.
שאלת תם, למה המעבד חשוב למשחקים?
זה לא הכל על כרטיס המסך?
שני מילים
צוואר בקבוק
14++++++++++
לא תודה, עברתי לרייזן