5 הגדרות תפקיד מעצבנות שצריכות להעלם מעולם ההייטק
כמו הטכנולוגיה, גם הטייטלים של עובדי ההייטק לפעמים מתיישנים וצריכים עדכון. הנה 5 תיאורי תפקידים שהענף הכי חדשני במשק חייב לרענן
ענף ההייטק עוסק במהותו בחידושים, המצאות ושיפור של כלים ומוצרים שמשמשים אלפים ואפילו מיליוני אנשים מדי יום. מי שעובד בהייטק יודע שהמקצוע שלו מחייב אותו להמשיך ללמוד כל הזמן, כדי להכיר ולהתעדכן בטכנולוגיות החדשות ביותר, אלה שישפרו את המוצר שעליו הוא עובד ואולי גם יקלו על העבודה היומיומית שלו. מדי חודש נביא לכם כאן 5 דברים חדשים שכל עובד הייטק חייב להכיר – הרצאות מעניינות למנהלי צוות, בלוגים לאנשי שיווק, פודקאסטים למנהלי חברות, כלים לניהול משימות למנהלי מוצר ועוד.
יש לכם פודקאסט, בלוג או כלי עבודה שיכול להקל על הקולגות שלכם? שלחו אותו אלינו
ענף הייטק ידוע כחדשני, וזה לא מתבטא רק בטכנולוגיה – תיאורי המשרות, או הג’וב טייטלס, נהיו יצירתיים מאוד בשנים האחרונות. אולי אפילו יצירתיים מדי. אספנו 5 תיאורי משרות שאנחנו כבר לא יכולים לשמוע עליהן יותר. גם לכם נמאס מטייטלים לא ברורים? ספרו לנו מהם בתגובות.
1. נינג’ה/ סמוראי/ גורו
מעסיקים רוצים את העובדים הטובים ביותר, זה ידוע וברור, אבל לא בטוח שמטאפורות מהתרבויות האסייתיות הן הדרך. המילה גורו כבר מזמן מעלה אסוציאציה של קואצ’ר לענייני כלום ושום דבר, ומי בכלל רוצה לחלוק אופן ספייס עם סמוראי? הענף הכי חדשני במשק בהחלט חייב למצוא אלטרנטיבות ראויות יותר.
צלם/תמונה: 1001nights/ Getty Images Israel
2. Chief People Officer
מתישהו בעשור הקודם כולם התחילו לתת לעצמם הגדרות תפקיד מצחיקות ומגניבות, ובמחלקת משאבי האנוש לא נותרו אדישים. בהתחלה זה היה נחמד, אבל כשכל מנהלת משאבי אנוש הופכת לאחראית על “אנשים”, זה כבר מתיש. HR Manager, VP HR, משאבי אנוש ורווחה – כולם אחראים על עובדי החברה בלבד, ויחד עם התואר צ’יף דווקא המנהלות הצעירות נדמות כזקנות השבט. חוץ מזה, בעידן שבו חברות נזהרות ממיתוג של משפחה ודואגות לשמור על איזון בין עבודה ופנאי, ממש עדיף לחזור להגדרת התפקיד המקורית והפורמלית.
3. Storyteller
אין ספק שמדובר במילה החמה של השנים האחרונות. אחרי עיסוק אינטנסיבי בקרביים של קוד ושרתים, עולם ההייטק גילה שבני האדם, ובעיקר משקיעים ומשתמשים, אוהבים סיפורים ומיד הוסיף לכל אחד את התואר Storyteller. אז אחרי ששמענו על Visual Storyteller, Chief Storyteller, Brand Storytelling, אנחנו פה כדי להודיע שהסיפור הזה נמשך כבר יותר מדי זמן ושהטייטל הזה שייך ליוסי אלפי ושאר משתתפי פסטיבל מספרי סיפורים.
צלם/תמונה: selimaksan/ Getty Images Israel
4. Genius/ Rockstar
עוד הברקה ממחלקת המטאפורות המגניבות. אם קודם דיברנו על עולם הלחימה האסייתי, פה אנחנו אמנם נשארים במערב, אבל ממשיכים להגזים. עם רוקסטאר אנחנו עוד איכשהו יכולים לחיות – סך הכל רוב המפתחים עובדים בלילות וישנים בימים, ולחלקם גם יש שיער שמנוני בגלל זה – אבל גאון זה כבר ממש לא תיאור של עבודה. יותר מזה, זה אפילו מעליב כשאפל למשל מגייסת US-Genius ותיאור המשרה הוא כזה:
At the Apple Store, you maintain customers’ trust in Apple as the skilled expert, troubleshooting and repairing products.
אם מעסיקים מעוניינים לגייס גאונים, שיואילו להסתכל על מנת האיי.קיו של המועמדים. אחרת, אולי כדאי שיגייסו גאונים לניסוח מודעות עבודה.
5. Success Manager
פתגם עתיק אומר שלא מספיק להצליח, חשוב יותר לדעת איך לשמור על ההצלחה. אנחנו מניחים שזה הבסיס לטייטלים מסוג Success Manager, אנחנו רק לא מבינים מה באמת עושים מנהלי הצלחות. איך מנהלים הצלחה, כמה כיפים נותן מנהל הצלחה ביום ומדוע לא קוראים לתפקיד “א. כיפים” וזהו? כל העניין הזה מבלבל מאוד וממש גורם לנו לתהיות פילוסופיות: מהי הצלחה, ומדוע אם חברה כבר מצליחה היא צריכה שמישהו מבחוץ יבוא לנהל את זה? לנו אין תשובות אבל מה שזה לא יהיה, רק שזה לא ייתן לכם רעיונות לטייטל חדש כמו Chief of People Success Officer.
עשינו לכם חשק?
האמת היא שאנחנו יכולים להמשיך עוד ועוד, אבל במקום זה הבאנו לכם כמה משרות עם תיאורים פשוטים וברורים, כאלה שלא יחייבו אתכם להגיע עם חרב למשרד ובחברות שברובן כבר יש גיטרות ולהקות.
- למשרת Product Manager ב-Starhome Mach
- למשרת QA Engineer ב-Outbrain
- למשרת Physicist / Scientist ב-Applied Materials
- למשרת DevOps Engineer ב-NetApp
- למשרת Back End Engineer ב-Singular
Geektime Insider שם את חברות הטכנולוגיה במרכז. בעמוד של כל חברה תוכלו להיחשף למאחורי הקלעים: להתרשם מהמשרדים, לצפות בראיונות וידיאו, לקרוא על החברה, על העובדים ועל החוויות שלהם ביומיום ורק אז להחליט אם מדובר במקום שתרצו לעבוד בו.
הגב
7 תגובות על "5 הגדרות תפקיד מעצבנות שצריכות להעלם מעולם ההייטק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Scrum master
תפקיד אמיתי וחיוני בחברות גדולות. בחברות קטנות הוא עדיין חשוב אבל לא ימלא כיסא לבדו.
תפקיד אמיתי וחיוני בחברות גדולות. בחברות קטנות הוא עדיין חשוב אבל לא ימלא כיסא לבדו.
מעניין. בעיקר שיש הסכמה על זה…
כשאפל מגייסת Genius היא מגייסת עובד שנותן שירות ללקוחות ב Genius Bar שיש בחנויות. כדאי לבדוק לפני שעושים טעויות מביכות…
עכשיו זה פופולרי להוסיף ops לכל תפקיד
DevSecNetSysOps …. נחנקנו
יש סיבה שרק בסעיף 2. הכל כתוב בנקבה?