הסטארטאפ הזה רוצה שנעבור מ”חומוס של סופר” לסופר-חומוס

קרן JVP משקיעה בסטארטאפ InnovoPro, שמפתח ”סופר-חומוס”, חומוס שמפוצץ ב-70 אחוז חלבון ויכול להחליף מוצרים מן החי

תמונה: Pixabays

אם יש שני דברים שישראלים מתגאים בהם זה חומוס וטכנולוגיה. הסטארטאפ הישראלי InnovoPro (אינובופרו) רוצה לשלב בין השניים ולשדרג את החומוס, וכשאנחנו אומרים לשדרג אנחנו לא מתכוונים להוספה של זעתר ופפריקה, אלא הפיכה שלו למזון עתיר חלבון שיכול להחליף לא מעט מוצרים אחרים.

במקום 20% – 70% חלבון בגרגירי החומוס

InnovoPro הצליחה להפוך לחברה הראשונה בעולם אשר הצליחה להפיק גרגרי חומוס שמכילים 70% חלבון, וזאת במקום 20% חלבון בגרגירים הסטנדרטיים בשוק. לדברי החברה, החלבון מיוצר בתהליך טבעי, תוך חיסכון של משאבי אנרגיה ומים. התהליך, לדברי החברה, מוביל להפרדת גרגרי החומוס למרכיביהם, ובסופו של התהליך המוגן על ידי פטנט, מתקבלת אבקת חלבון מרוכזת.

השימושים בחומוס של InnovoPro ממש לא עוצרים בצלחת הניגוב או בסנדוויץ’ שלכם, אלא משמשת כתחליף בשר וחלב בשלל מוצרים כמו גלידה, מיונז, חלבים, חטיפי אנרגיה, עוגיות, קציצות, נקניקיות ועוד. החברה עובדת עם שותפות בישראל, ארצות הברית ובאירופה, והפיתוח שלה כבר נמצא במוצרים רבים נטולי חלב, בשר או ביצים.

בחברה טוענים כי ה”סופר-חומוס” שלהם הוא בעל טעם נייטרלי, מה שמאפשר להשתמש בו בשלל מאכלים שונים מבלי להשפיע בצורה דראסטית על טעם המוצר. בשנתיים האחרונות השיקה החברה את חלבון החומוס שלה באירופה ובארצות הברית, ועברה לייצור מסחרי בצפון אמריקה. בשיחה עם גיקטיים חושפים בחברה כי יושקו מוצרים חדשים כמו עמילן חומוס במהלך 2020.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

גייסו 15 מיליון דולר בדרך למפעל

היום (ה’) מודיעה אינובופרו על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 15 מיליון דולר, בהובלת קרן JVP (שהשקיעה גם בסבב הקודם של החברה ב-2018), קרן הפודטק CPT Capital ומשקיעים נוספים, בהם גם ענקית הקמעונאות השוויצרית Migros שהשקיעה גם היא בעבר בחברה. לדברי אינובופרו, כספי הגיוס ישמשו להגדלת יכולות הייצור, בניית מתקן יצור עצמאי, פיתוח מיזמים חדשים, חיזוק מערך המכירות והשיווק והתרחבות לשווקים גלובליים חדשים.

על פי החברה, תהליך הגיוס החל לפני הקורונה, אך הושלם בסוף מרץ. “החשש בימי קורונה באופן טבעי היה בעיקר מהלא נודע וההשפעה של הנגיף על האנושות. לא היה ספק למשקיעים לגבי צורך השוק, נחיצות השוק בעיקר בימי קורונה והמענה שהטכנולוגיה נותנת לתזונה איכותית עם ערכים תזונתיים איכותיים המיוצרים בתהליך נקי ונטול חומרים כימיים”, כך לדברי החברה.

“הביקוש הגובר לחלבון מהצומח קובע שיאים חדשים עם כל שנה שחולפת. אנו שואפים להיות מוביל העולמי בייצור חלבונים חדשניים מחומוס ולייצר בנוסף רכיבי מזון שיתנו ערך מוסף ליצרנים ולצרכנים בתחומים בריאותיים ופונקציונליים”, כך לדברי טלי נחושתן, מנכ”לית InnovoPro. נחושתן טוענת כי ציבור האכלנים הגמישים (שידועים כ-Flexatarian) הופך להיות גדול יותר ויותר עד כדי 70% מהצרכנים במדינות מסוימות באירופה. אלו הם אותם אנשים שלא רוצים להפוך בהכרח לצמחונים או טבעונים, אבל עדיין רוצים להפחית את צריכת המזון מן החי, ולהגדיל את הצריכה מן הצומח.

אראל מרגלית. מקור: JVP

אראל מרגלית, יו”ר ומייסד קרן JVP, שהובילה את ההשקעה אמר: “העולם זקוק לחלבון צמחי, איכותי וחדשני כדי להחליף את החלב והבשר כפי שאנחנו מכירים אותו היום”. מרגלית הוסיף: “חלבון החומוס של אינובופרו הוא מוצר מהפכני שנותן אפשרות לחברות המזון הגדולות בעולם לתת תשובה איכותית ליצירת הגל הבא של מוצרים צמחיים עתירי פרוטואינים שיחליפו סדרות שלמות של מוצרים מן החי”.

InnovoPro נוסדה בשנת 2013, ומעסיקה 9 עובדים במשרדיה ברשפון.

 

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

7 תגובות על "הסטארטאפ הזה רוצה שנעבור מ”חומוס של סופר” לסופר-חומוס"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
ביבי
Guest

תפסיקו להרוס את האוכל
איזה טיפשים

יהונתן
Guest

מי רוצה לאכול את החרא המעובד הזה?
אולי זה רלוונטי למדינות באפריקה שם גוועים ברעב וצריכים להשיג מקסימום חלבון במינימום כסף. אני מעדיף לאכול אוכל אמיתי

שחר
Guest

זה לא נשמע כמו חומוס, זאת אבקה שרובה חלבון ואין לה טעם או צורה של חומוס. פשוט אבקת חלבון שאפשר לקנות בחדרי כושר.

טלש
Guest

זה בדיוק הרעיון.
זה חלבון מן הצומח ולא חומוס למאכל..

אגבובו
Guest

טיימינג לא רע, אכן אתם יוצאים עם זה בזמן הנכון לטרנד.
אבל אתם מתחרים עם החלבון מחגבים, שגם עושים אותו דבר.
מי ינצח? מי ישלוט בשוק? מי יהיה חד קרן?
אני!
כי אני סתם יושב בבית ובגלל זה עולים לי הרעיונות הכי טובים!
הרעיון שלי: חומוס חגבים!
דיסרפט לשניכם!
מי משקיע?
יוניקורן כבר אמרתי?

משתמש אובונטו
Guest
יש סתירה בכתבה. “חברה הראשונה בעולם אשר הצליחה להפיק גרגרי חומוס שמכילים 70% חלבון, וזאת במקום 20% חלבון בגרגירים הסטנדרטיים בשוק.” ומיד אחר כך: “בסופו של התהליך המוגן על ידי פטנט, מתקבלת אבקת חלבון מרוכזת”. יש הבדל מאוד גדול בין פיתוח זן חומוס של 70% חלבון, כנראה לא אפשרי בעולם החי והצומח (שום אורגניזם לא מכיל חלבון ברמה כזאת, למעט ביצים), לבין ייצור אבקת חלבון מחומוס. לגבי האבקה: אפשר לקנות בכל חנות תוספים אבקת חלבון חיטה, סויה ובטח עוד צמחים. התעשיה יודעת לזקק 70% חלבון ואף יותר, כמעט מכל מקור אפשרי. לא רואה פה מה החידוש. נשמע לי עוד גימיק… Read more »
אבי
Guest

תיקון “קטן” – בחומוס מבושל יש פחות מ10% חלבון והוא אינו נחשב לחלבון מלא

wpDiscuz

תגיות לכתבה: