שקט באריזה פצפונת – Innova Slim PC / סקירה
אמנם להסתכל בקנקן הזה ספציפית קשה כי Innova Slim PC הוא מחשב באמת קטן, אבל לפעמים אין ברירה. חגי יעקובסון בדק.
כשהתבקשתי לכתוב סקירה על “Slim-PC” הייתי בטוח שאני הולך לקבל עוד אחת מקוביות המולטימדיה הנפוצות בארצנו, אולם להפתעתי הרבה גיליתי כי אכן מדובר בSlim-PC , מחשב שולחני שלם – באריזה פצפונת.
אל תסתכלו בקנקן
המחשב של Innova מבוסס על מעבד אטום במהירות 1.6 ג’יגה הרץ, מכיל 2 גי’גה זיכרון פנימי ודיסק קשיח בנפח 160 ג’יגהבייט, וכל זאת בתוך אריזה קטנה וקומפקטית (מידות המחשב הינן 2 ס”מ X 2 ס”מ X 17.5 ס”מ). בתוך הקופסה היתה חוברת הדרכה בסיסית באנגלית ובסינית, כבר חשמל, תקליטור התקנה (שידרוש כונן חיצוני היות שלמחשב אין כוננים) ומעמד דקורטיבי, תיעוד בעברית לא היה בנמצא.
כאשר מתכנני ה-Innova החליטו על קומפקטיות הם לא התלוצצו, חיבור המסך מבוצע באמצעות HDMI (הכבל אינו כלול באריזה ותצטרכו לרכוש אותו בנפרד), חיבור מקלדת ועכבר מבוצע באמצעות מחברי USB (המחשב כולל 6 כניסות USB סה”כ – 4 אחוריות ו-2 קדמיות), וכמובן כניסות ויציאות השמע הסטנדרטיות – אל תצפו ליציאה דיגיטלית או אופטית – כי היא לא נמצאת פה.
האכזבה הגדולה שלי היתה לגלות שהמחשב אינו כולל מתאם רשת אלחוטית פנימי, דבר שהוא סטנדרטי בימינו, במיוחד במחשבים קומפקטיים ועל כן נאלצתי לחבר את המחשב לכבל רשת סטנדרטי. אף על פי כן, מתאם כזה ניתן לרכוש בנפרד ובמחיר נמוך באופן יחסי: 65 שקלים לכרטיס רשת אלחוטי בתקן USB מתוצרת KEEBOX.
מינימום חלקים נעים – עבודה בשקט
כאשר מדליקים את המחשב הדבר הראשון ששמים אליו הוא השקט שלו, מבנה המחשב מבוסס על מינימום חלקים נעים, וללא מאווררים כלל – דבר שמתורגם לפעולה שקטה במיוחד. דקה וחצי לאחר ההדלקה וקיבל את פני מסך הכניסה של חלונות 7 בגרסת Professional.
הדבר הראשון ששמים לב אליו שמתחילים את העבודה עם המחשב היא שפשוט “קשה לו”. כברירת מחדל חלונות 7 מגיעה עם כל הממתקים הויזואלים דולקים, דבר שפשוט מעמיס על המחשב בעבודה אמיתית ולא במצב “Demo” , ואכן, ציון הביצועים של Windows 7 למחשב הוא 3.2, כאשר הסיבה העיקרית היא המעבד החלש – Atom N330 (מעבד שיצא לשוק בשנת 2008).
אחרי שהסרתי את כל ה-Bells & Whistles בדקתי 3 ישומים נפוצים – גלישה באמצעות Google Chrome , עיבוד תמלילים באמצעות Word 2010 ונגינת קבצי מולטימדיה.
בכל הפעולות הבסיסיות המחשב תפקד בסדר גמור, ועמד בגבורה גם בעיבוד מסמכי Word עמוסים (250 עמודים המשולבים טקסט ומדיות) ונגינת מוזיקה ביוטיוב ברקע, אולם ככל שנפתחו יותר טאבים ונפתחו יותר טאבים – הורגשה ירידה משמעותית בביצועים, הWord קצת קפא, המוזיקה החלה לגמגם, המחשב שידר “קשה לי”.
בנגינת סרטוני מולטימדיה הInnova התמודד יפה מאוד עם קבצים באיכות 720P – שוב , כאשר מדובר במשימה בודדת, על קבצים באיכות 1080P אין מה לדבר, המעבד החלש פשוט לא סוחב אותם.
לסיכום – לאנשים שמחפשים שקט
ה- Innova הינו מוצר בעל רעיון יפה וביצוע הנדסי מוצלח אולם עם ביצועים חלשים ביחס לישומים המודרנים. חלונות 7 גוזלת די הרבה מכח המחשוב שלו, ויש לי הרגשה שעם חלונות XP הוא היה מתפקד הרבה יותר טוב.
מחשב זה יתאים אולי למי שחשוב לו השקט והמיקום ומשתמש במחשב שלו רק לישומים בסיסיים , כל מי שירצה להריץ סרטים באיכות גבוהה או להשתמש בישומים קצת יותר כבדים – עדיף שישקיע את כספו במחשב אחר.
מחיר: החל מ-1400 ש”ח
הגב
4 תגובות על "שקט באריזה פצפונת – Innova Slim PC / סקירה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הייתי מוכן להשבע שהשארתי כאן תגובה פעם.
השתפר, אבל לא לחלוטין.
תודה כתבה מעניינת, אבל בלי wifi המחשב הזה באמת לא שווה יותר מדי…
תיקון קטן: ”הדבר הראשון ששמים **לב** אליו.
מישהו יכול להציע אלטרנטיבה טובה יותר במחיר דומה שעובדת טוב?
תודה