מחקר: 1 מכל 4 ממשתמשי כרום וספארי עשוי ׳׳להחטף׳׳ במהלך הגלישה
אתם מתכוונים לרכוש מוצר ממוכר מסוים, אבל בלי ששמתם לב אתם מועברים לדף אחר לחלוטין שנראה בדיוק אותו דבר. זוהי תופעה הולכת וגדלה שעולה למוכרים לא מעט, וחושפת גם אתכם לסכנות שונות
אתם גולשים לתומכם באתר קניות כלשהו ורוצים לקנות מוצר, בטוחים שאתם מזמינים ממוכר מסוים, אולי יבואן רשמי כדי לדעת שאתם מקבלים את הדבר האמיתי עם אחריות יצרן. אתם מבצעים את אותו התהליך שאתם תמיד עושים כשאתם רוכשים מוצר באינטרנט, אבל בסופו של דבר, יכול להיות ש״חטפו״ אתכם במהלך הרכישה, ובכלל קניתם את המוצר ממישהו אחר, למרות שהכל נראה בסדר. לתופעה הזאת קוראים Online Journey Hijacking, ועכשיו ההיקפים שלה מתבררים קצת יותר.
מודעה זדונית פשוט מושכת אתכם למקום אחר לגמרי
תופעת ה-Online Journey Hijacking מתחילה לעיתים בתוכנה זדונית שהמשתמש הכניס למכשיר שלו בדרך כזו או אחרת, ולעיתים בדרכים מתוחכמות אפילו יותר כמו חיבור לרשת אלחוטית פתוחה. בעת תהליך הקניה הסטנדרטי והתמים לחלוטין למראה, מושתלת מודעה אחרת לגמרי שמנסה למשוך את המשתמש להקליק עליה ולעבור לרכוש את המוצר ממקור אחר תוך כדי שהוא לא מודע בכלל לדבר. מלבד הסכנה למידע של המשתמש, שלא יודע שהוא כרגע חושף את הפרטים שלו לגורם אחר, אותו רוכש עלול לקבל מוצר מזויף, או אפילו לא לקבל אותו כלל. בינתיים, המוכרים שמהם רציתם לקנות את המוצר מפסידים לקוח שהיה אמור להיות שלהם, בלי שהם אפילו יודעים שזה קרה. בקיצור, כולם מפסידים חוץ מהתוקפים.
במסגרת מחקר של של חברת Namogoo נמדד ההיקף של תופעת החטיפות, שגורמת להפסדים של למעלה מ-7 מיליארד דולר בשנה ללא מעט חברות, אתרים ומותגים. למרבה הפתעה, הנתונים של הדו״ח מציגים תמונה שאפל הייתה מעדיפה שאולי לא תראו: דפדפן Safari של אפל נמצא כבעל שיעור ההדבקה הגבוה ביותר עבור משתמשי דסקטופ עם 24.66% הדבקה ו-19.10% הדבקה במובייל. כן, גם באייפון שנתפס כמוגן מכל אתם עלולים להחטף בעת תהליך הרכישה.
ולפני שמשתמשי כרום שמחים לאיד, כדאי שהם ידעו שלפחות בכל הנוגע לרכישות דרך דסקטופ (שם מרבית הרכישות מתבצעות), יחס ההדבקה עומד על 22.31%, ובמובייל על 8.34%. אלו הם אולי נתונים נמוכים יותר מאשר אלו של אפל, אבל מספר המשתמשים בכרום הוא ענק פי כמה וכמה מזה של ספארי, ועל כן ההשלכות של נתונים אלו הן בעצם חמורות יותר.
1 מכל 5 גולשים נחשף למודעות זדוניות
עוד עולה מן הדו״ח כי 21.57% מכלל הביקורים של משתמשים באתרי e-Commerce במהלך תקופת החגים, התקופה החמה ביותר של השנה למכירות ברשת, נחשפו למודעות לא מורשות שניסו לבצע חטיפה בעת תהליך הרכישה. באופן מפתיע, 12.62% ממשתמשי אפליקציית פייסבוק במובייל שניסו לרכוש מוצר באמצעות הדפדפן הפנימי של פייסבוק נחשפו גם הם למודעות שכאלו, ונתון כמעט זהה נצפה גם דרך אפליקציית פינטרסט הפופולארית.
למרות שהגלישה במובייל צומחת בצורה חזקה בכל שנה, רוב הרכישות מסתיימות בסופו של דבר בדסקטופ, ונראה כי המשתמשים הללו מטורגטים הרבה יותר על ידי התוקפים, כאשר על פי הערכות יותר מ-20% מהמחשבים של מבקרים באתרי רכישות בארצות הברית ואירופה נגועים בנוזקת חטיפה. במובייל הנתון יורד במעט ל-17%.
"הנתונים המעמיקים חושפים בעיה הולכת וגוברת איתה חנויות אינטרנטיות צריכות להתמודד, למרות שהן אפילו לא מודעות לה", אומר חמי כץ, מנכ"ל Namogoo. "כל העסקים מושפעים מה-Online Journey Hijacking ואין עסק המוגן מפני התופעה. אנחנו רוצים לחשוף את העסקים לבעיה, ההשפעה שלה על חוויית הקניה של הלקוח וההכנסות של החנות. דבר זה יעזור לעסקים לממש את הפוטנציאל האמיתי של ההשקעות הדיגיטליות שלהם".
הגב
6 תגובות על "מחקר: 1 מכל 4 ממשתמשי כרום וספארי עשוי ׳׳להחטף׳׳ במהלך הגלישה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Cto הזוי ו HR חצופה כאילו השמש זורחת להם מהתחת.טכנולוגיה פח וניתנים להעתקה בחודש ורבע.בועה קלאסית
יש מצב שהגבת לכתבה הלא נכונה?
לכל אלו שהצביעו +1 ליוני:
תסבירו לי איפה בכתבה אתם רואים התייחסות ל-CTO או ל-HR, ובכלל מה הקשר של התגובה לכתבה.
אנחנו מדברים על https://www.geektime.co.il/infection-rates-in-browsers/ כן?
איך היה שקוף עוד לפני שנכנסתי שהכתבה הזו שמנסה להפחיד, נובעת מאיזה סטארט-אפ מיותר
מחקר: 1 מכל 4 כתבות בTechCrunch עשויה ׳׳להחטף׳׳ ע"י הילה חיימוביץ
מאוד חסר בכתבה – 1. איך החטיפה נראית בפועל. 2. איך מתגוננים מחטיפות כאלה