ה-FDA אישר ו”הבשר הבלתי-אפשרי” בדרך לחנויות בארה”ב

למרות שהוא עשוי מרכיבים צמחיים בלבד, ההמבורגר של Impossible Foods נראה ומרגיש כמו הדבר האמיתי. בקרוב יוכלו האמריקאים ליהנות ממנו בברביקיו השבועי שלהם

ה”המבורגר” של Impossible Foods. צילום: גיקטיים

חברות רבות ניסו לפצח את הנוסחה ולגרום לתחליפי בשר להרגיש כמו הדבר האמיתי, אולם רובן ככולן כשלו בזה. חברת הפוד-טק האמריקאית Impossible Foods הצליחה לעשות זאת בעזרת תחליף המוגלובין צמחי שגורם למוצרים שלה לקבל את המרקם של בשר ואפילו “לדמם”.

עם זאת, עד עתה, אנשים שרצו לאכול את ההמבורגר הצמחי של Impossible Foods יכלו לעשות זאת רק במסעדות ורשתות מזון מהיר כמו בורגר קינג ו-White Castle, עתה אישר ה-FDA לחברה להפיץ את מוצריה לרכישה גם ברשתות השיווק בכל ארצות הברית.

הבעיה: אפקט “דימום”

הסיבה שעד היום חל איסור על מכירת המוצר ברשתות השיווק היא שהוא כולל לגהמוגלובין (leghemoglobin), חלבון המשמש כהמוגלובין בקטניות, ומשמש את Impossible Foods כתוסף צבע ליצירת אפקט הדימום, בדומה לקציצה אמיתית. מכשול זה כעת הוסר לאחר שהחברה קיבלה ממנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA, אישור למכור את המוצר שלה לא רק במסעדות.

אם לא יהיו שינויים, האישור החדש צפוי להיכנס לתוקף כבר בתחילת ספטמבר. ברגע שזה יקרה, החברה תוכל להתחרות ראש בראש ב-Beyond Meat, שמוכרת את תחליפי הבשר שלה הפופולאריים שלה מזה זמן רב ברשתות השונות.


טעמתי את גרסה 2.0 של ”הבשר הבלתי-אפשרי”


ההמבורגר של Impossible Foods נועד לתעתע גם בחובבי בשר מושבעים מבחינת מראה, טעם ומרקם, רק בלי הכולסטרול. ״מבחינה טכנית״, ההמבורגר מופק מקטניות וביכולתו לדמות את התפרצות הטעמים שמתרחש בנגיסה בבשר. מעבר ליתרון הברור של צמצום הפגיעה בבעלי חיים לטובת ארוחת הערב הבאה שלכם, ה-ה-Impossible Burger 2.0 גם ידידותי לסביבה; מלבד בזבוז מים קיצוני, תהליך הייצור של בורגר בשרי אחד מייצר בין 2.3 ל-7.4 קילו של פחמן-דו-חמצני. לעומתו, ה-IB 2.0 מייצר בסה”כ 0.8 קילוגרים פחמן-דו-חמצני. כמו כן, מאחר שאין צורך בהאכלת פרה לייצור ההמבורגר, השטח הדרוש לגידול החומרים של המבורגר אחד התכווץ לכחמישית מהשטח הנדרש לגידול פרות לשחיטה לצורך המבורגר בודד. בנוסף, לידיעת המקפידים: ה-IB החדש הוא בעל תעודת כשרות, וגם כשרות Halal, כך שגם מוסלמים וגם יהודים שומרי כשרות יוכלו להנות ממנו ואפילו לאכול אותו עם גבינה.

ל-Impossible Foods יש חזון שאפתני במיוחד במסגרתו הם רוצים להחליף עד שנת 2035 את כל הבשר בעולם בבשר צמחי. האם יצליח להם? ובכן, בתור מישהי שהיא צמחונית קרוב ל-20 שנה אני בהחלט מקווה שכן. יחד עם זאת, אני חושבת שמוצר מסוג זה רלוונטי לאלו שהחליטו לוותר על הבשר מטעמים אידיאולוגיים וחשים געגוע מתמיד לטעם הבשר. כלומר, מבחינתי – מוצר שמדמה את הטעם והמרקם של המבורגר אמיתי מעורר בחילה, אז כנראה שאני פחות קהל היעד. עדיין לא ידוע כמה יעלה ההמבורגר של החברה, אבל כנראה שכדי להתחרות במוצר של Beyond Burger, המחירים יהיו די דומים; חבילה של שתי יחידות Beyond Burger במשקל כולל של 227 גרם עולה קצת יותר מ-7 דולר, כ-26 ש״ח.

המקום שלכם לעדכן ולהתעדכן המקום שלכם לעדכן ולהתעדכן להצטרפות לקבוצת הפייסבוק הסגורה של גיקטיים, לחצו כאן

Avatar

הילה חיימוביץ׳

גיקית, Deal With It

הגב

20 תגובות על "ה-FDA אישר ו”הבשר הבלתי-אפשרי” בדרך לחנויות בארה”ב"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
יוני
Guest

ומה המחיר ביחס לבשר רגיל +/- ?
אםלא של המוצר אז של המתחרים, שכנראה יהיה דומה?

אמנים
Guest

רשום בכתבה

בשג
Guest

כתבו, 100~ שקל לקילו (7 דולר * 1000/227)

L.S
Guest

מעורר בחילה

ASD
Guest

ת’כלס. הכי טוב לאכול גופות שרופות של פרות זה משו משו

קרני
Guest

שאלה- זה בא רק כהמבורגר? או גם במרקם וטעם של נתחים אחרים כמו סטייק / צלעות / שוק וכו׳? מה לגבי סוגי בשר שונים? בקר טלה כבש חזיר? מה עם עוף? לפעמים בא לגוון…

ASD
Guest

שאוואיה שוואיה יא איבני עוד לא נגסת בפלא הזה וכבר אתה בא בדרישות לאלף סוגים אחרים

גמדי
Guest

ASD את/ה ממש מגיב מוביל (יותר בקטע של מטריד)
יש לך תגובה לכל אחד בכל כתבה..
יש לך עבודה גם או שאתה כל היום עסוק בלהגיב באתר?

רועי
Guest

מה הבעיה במה שהוא כתב? למה זה מטריד אותך?

ASD
Guest

גמדי את/ה ממש קורא מוביל (יותר בקטע של מטריד)
אתה קורא כל תגובה שאני כותב בכל כתבה..
יש לך עבודה גם או שאתה כל היום עסוק בלקרוא את התגובות שלי?

אני
Guest

אף תחליף בשר עדיין לא יכול לחקות בדיוק מושלם מרקם מדוייק של נתח בשר גדול
מי שרוצה להיות טבעוני/צמחוני צריך איזה מידה של פתיחות לטעמים חדשים. נכון שיש יותר ויותר תחליפים יותר ויותר קרובים אבל תמיד ישאר איזה הבדל קטן או איזה מוצר שעדיין לא מצאו לו תחליף.
מצד שני אם אתה בראש פתוח תוכל לגלות הרבה טעמים חדשים שתוכל מאוד לאהוב

רועי
Guest

אף אחד לא טען שיש תחליף שמחקה בשר באופן מושלם. גם בין סוגי בשר יש הבדלים. פתיחות לטעמים חדשים זה טוב בלי קשר.

נתנאל
Guest

הילה למי אכפת שאת צמחונית? תשאירי את הכתבה עניינית

אני
Guest

לתת גילוי דעת על עצמך בהקשר של נושא הכתבה זה לא חוסר ענייניות

ר. פ.
Guest

לי “אכפת שהיא צמחונית” ושמחתי לקרוא זאת. מדוע אתה מניח כי מה שלא חשוב לך או מעניין עבורך, הוא בהכרח לא חשוב או מעניין לאחרים?

יוסי
Guest

למה תמיד צימחונים חייבים לדחוף את זה בפרצוף של כל העולם?

ממש נהניתי מהכתבה (!) עד הפסקה האחרונה! היה מוטב שהיית שומרת את דעתך וקורות חייך לעצמך.

בייגל
Guest

בשר זה (טעים) רצח.

שיאמי
Guest

הפתרון האמיתי הוא בשר מעבדה.
בשר אמיתי המורכב מתאים של פרה עם הטעם ואפשר ליצור את כל הנתחים וסוגי הבשר הקיימים ובזול יותר מהתחליף הדוחה הזה בלי בעיה מוסרית וכיוון שזה לא פרה אמיתית אלא רק מבנה השריר שלה יהיה אפשר ליצור כל בשר חזיר ופירות ים וכדומה באופן כשר!!!!.
זה הפתרון האמיתי.

רועי
Guest

ירקות זה דוחה בעיניך? אופנה? קטניות?

דובי
Guest

מה הסימבול של המניה?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: