טעמתי את ”בשר החזיר” החדש של Impossible, שאפילו רבנים יוכלו לאכול

אחרי ששיגעה את אמריקה עם ההמבורגר שלה, חברת Impossible Foods עושה את זה שוב ומשיקה תחליף בשר חזיר. ליהודים הייתה אורה ושמחה?

צילום: גיקטיים

בתערוכת CES של שנה שעברה, עשה היסטוריה Impossible Foods, הסטארטאפ שמפתח תחליפי בשר, כשהפך למוצר האוכל הראשון שהתארח בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם. באירוע שבו נכחתי בשנה שעברה היו רק כמה עשרות כתבים שנדחסו בקומה התחתונה של מסעדה במלון. אבל אחרי 2019, השנה שבה התפוצץ תחום תחליפי הבשר, הפך Impossible לסנסציה, שכוללת גם שיתוף פעולה עם רשת ברגר קינג. עכשיו, בשנת 2020, החברה מקיימת שוב אירוע חשיפה בקומה העליונה של אותה מסעדה לעיני מאות כתבים מרחבי העולם. הפעם היא השיקה את תחליף הבשר החדש שלה, שהוא לא אחר מאשר בשר החזיר. ברור שהלכתי לטעום.

תחליף לבשר הנצרך ביותר בעולם

צילום: גיקטיים

גם הפעם, ה-Impossible Pork מורכב כולו מתחליפים מעולם הצומח כמו תמצית חלבון סויה, שמן קוקוס, שמן חמניות ועוד מגוון חומרים שיוצרים ביחד “בשר חזיר” צמחי נטול כלוסטרול, הורמונים או אנטיביוטיקות. צר לי לאכזב אתכם אם חשבתם שמדובר בתחליף בייקון, אבל התחליף החדש אמור לדמות בשר חזיר קצוץ. אם תהיתם למה דווקא חזיר, בחברה מסבירים כי זהו הבשר הנצרך ביותר ברחבי העולם, בעיקר בעקבות הצריכה המוגברת שלו בסין. בארצות הברית אגב הוא שני רק לבקר.

צילום: גיקטיים

באימפוסיבל מתגאים בכך שכמעט כל הערכים התזונתיים של ה”חזיר” יותר טובים מאלו של החזיר האמיתי: בין אם בקלוריות שקוצצו כמעט בחצי, השומן, שומנים רווים, סיבים תזונתיים ואפילו הברזל. כולם גבוהים יותר בתחליף, אם כי אתם משלמים על זה ביותר נתרן וקצת פחות חלבון בהשוואה לדבר האמיתי. לכל זה תוסיפו את העובדה שבחברה טוענים כי ההשפעה הסביבתית של ייצור התחליף היא כמעט אפסית בהשוואה להשפעה הסביבתית של הפקת בשר חזיר.

מעכשיו גיקטיים גם בטלגרם מעכשיו גיקטיים גם בטלגרם להצטרפות לערוץ הטלגרם שלנו לחץ כאן

התחליף מחזיק בתכונות של הדבר האמיתי, וזה לא מעט

צילום: גיקטיים

באירוע המיוחד בו נכחתי בתערוכת CES 2020, הוגשו מספר מנות “חזיר” אשר משתמשות בתחליף החדש, רובן על טהרת המטבח האסייתי. בשורה התחתונה, כל המנות היו פשוט טעימות. “בשר החזיר” הרגיש שומני, ומעט קפיצי, כמו שהייתם מצפים אם טעמתם אי פעם בשר חזיר. ובאימפוסיבל היו מספיק חכמים כדי להכין מנות שונות מאוד האחת מן השנייה גם מבחינת המרקם וגם מבחינת התיבול, כדי להדגים את הרבגוניות של המוצר. כך קיבלתי באן עם “חזיר” מטוגן, כיסון עם “חזיר” מאודה ועוד סוג של באן עם “חזיר” במרקם קצת יותר קציצתי ודחוס. כולם היו טעימים, ולא הרגישו רחוקים מדי מהדבר האמיתי, שהוא בכל זאת בשר די נחות ולא מלא בטעם. המנה המרשימה מכל הייתה מנת נודלס שבה ה”בשר” היה הכוכב הראשי ולא הוחבא באמצעות ירקות וחתיכות בצק עבות. זה היה פשוט עסיסי, עשיר, וטעים. מנה מעולה שהייתי מזמין בשמחה במסעדה.

צילום: גיקטיים

שוחחתי קצת עם השפים אשר עמלו על המנות, והם כולם טענו כי התחליף מתנהג בדיוק כמו בשר חזיר אמיתי, וכי ניתן להכין איתו פחות או יותר כל מה שהייתם מכינים עם הדבר האמיתי. עם זאת, לא קשה לראות שה”בשר” הרבה יותר אדום מהמקור, וזאת בעקבות השימוש בכמה חומרים שמסייעים לעסיסיות, אבל צבעם הוא אדום.

בדרך לכשרות

למרות שאין כאן שום רכיבים מן החי או אפילו רכיבים חלביים, הייתי חייב לשאול את שאלת השאלות עבורינו: “האם המוצר הזה כשר?”. ב-Impossible Pork הסבירו כי כרגע אין למוצר חותמת כשרות או Halal, אבל המוצר נמצא בתהליכי אישורים, מה שאומר שיהיה מדובר במוצר שמאוד קרוב בטעמו ובמרקמו לחזיר, אבל כשר. האם זו תחילתה של המהפכה הבאה במטבח הישראלי?

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אז זהו, שבישראל ניתן למצוא בעיקר את מוצרי המתחרים, Beyond לצד התחליפים הקבועים. בשיחה עם גיקטיים, אמר מנכ”ל אימפוסיבל, פטריק בראון, כי החברה מתכננת להתרחב לשווקים נוספים בעולם, ולמרות שהוא היה שמח להביא ליהודים ולמוסלמים בישראל את בשורת בשר החזיר החדש, החברה נדרשת ללא מעט תהליכי אישור שונים שמאטים אותה. לשאלתי האם שרשרת הייצור של החברה יכולה לעמוד בכלל בביקוש למוצרים שלה ברחבי העולם, השיב בראון כי זהו אתגר, אבל הוא מאמין שלחברה יש שרשרת ייצור יציבה וחזקה מספיק כדי להתפתח לכיוון גלובלי.

“אנשים שאוהבים בשר אוהבים את הטעם והחוויה”

באירוע ההכרזה, טען מנכ”ל אימפוסיבל, כי אין לדעתו אף אדם בעולם אשר אוכל בשר ומרוצה מההשפעה שלו על הסביבה וכמובן על החיות, וכי בני אדם אוהבים בשר כי הם פשוט אוהבים את הטעם והחוויה. על פי בראון, חווית אכילת הבשר הזו היא בדיוק מה שאימפוסיבל מנסה לחקות במוצרים שלה, וזאת על ידי ניסוי וטעייה עם לא מעט מרכיבים והרכבים שונים שלהם. על פי  תצליח לחקות את חווית אכילת והכנת הבשר, בראון טוען כי פשוט מאוד כולם יפסיקו לאכול בשר, כיוון שזוהי “טכנולוגיה מיושנת שאין לה מקום בעולם הזה”. בראון אפילו ביקש ממני לצטט אותו אומר שעד שנת 2035 “לא יהיה יותר בשר לצריכה כפי שאנחנו מכירים אותו היום”.

יש גם נקניקיות

באירוע הכריזה החברה גם על ה-Impossible Sausage, תחליף הנקניק שלה, אך לצערי היא לא איפשרה לעיתונאים לטעום אותו הפעם. בכיר בברגר קינג שנכח באירוע טען כי לאור ההצלחה המרשימה של ה-Impossible Whopper שהושק בשנה שעברה, הרשת מתכננת להשיק את המוצרים של Impossible ביותר שווקים, ואף תשתמש בנקניקיה של החברה לצורך יצירת אלטרנטיבה למנות ארוחת הבוקר הפופולריות שלה. מדבריו של בראון עולה כי המטרה הבאה של החברה היא דגים ופירות ים, אך גם משתמע כי כל עוד ישנם סוגי בשר שבני אדם אוהבים, Impossible תנסה להמציא להם תחליפים.

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

30 תגובות על "טעמתי את ”בשר החזיר” החדש של Impossible, שאפילו רבנים יוכלו לאכול"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
אחד שלא מבין
Guest

רוצה לאכול חזיר תוכל חזיר,
אם זה שאלה של טעם אז הדבר האמיתי תמיד יהיה שונה בטעם,
אם זה עניין של כשרות אז תחליף בטעם של משהו שלא כשר במהותו זאת לגמרי צביעות

גיא
Guest

לא רוצה לאכול חזיר, רוצה לאכול מוסרי

עדי
Guest

עם כל הכבוד, להגיד על חזיר שזה “בכל זאת בשר די נחות ולא מלא בטעם” זה לא מראה על הבנה רבה בתחום האוכל. אולי אכלת רק חזיר נחות בארץ שבה הרמה לא גבוהה, אבל יש ארצות שעושים ממנו מטעמים והאיכות בשמיים. באיכות טובה ובטיפול טוב זה נחשב מעדן, ועם הרבה יותר טעם מעוף. אולי עדיף לסקר דברים שמבינים בהם…

חיים
Guest

לשחק עם מוקש .מחוץ לתחום .לפחות מבחינתי

קניבל צמחוני
Guest

כל עוד זה כשר אתה יכול לאכול גם את הטעמים הבאים
תינוק / אדם / כלב / חתולה / דולפין / וכל מה שחי
אפילו אפשר לעשות אותו בצורה שלהם להשלמת החוויה הקולינרית
המשפט “אשתי אכלה לי את הראש” יקבל משמעות טעימה.

קניבל צמחוני
Guest

אם זה ילך טוב, אני אפילו אקים חברה שבדגימת רוק פשוטה, תעשה בשר בטעם הגוף היחודי שלך.

בעבע
Guest

נשמע טובבבבבב

sagi maimon
Guest

שמע שברת אותי אני כבר חמש דקות צוחק

חזקקק

nope
Guest

מתן כשרות או חלאל לדבר כזה הוא בבחינת גול עצמי, אין סיכוי

בעבע
Guest

שטויות
עובדה שרבנים אמרו פעם שמי שרוצה לאכול חזיר יאכל מוח של שיבוטה. כי יש לזה טעם של חזיר. אז אם הם נתנו הכשר לדג בטעם חזיר, הם יתנו הכשר גם לחזיר סינטטי

בעבע
Guest

עזבו חזיר
מתי ימציאו תחליף לבשר חמורים?
תכלס? חזיר זה בשר זול שלא מתקרב באיכותו לבשר כבש או בקר. אני לא מבין מה מתלהבים מהדבר השמן הזה. חזיר זה בשר לעניים.

בעבע
Guest

עזבו חזיר
מתי ימציאו תחליף לבשר חמורים?
תכלס? חזיר זה בשר זול שלא מתקרב באיכותו לבשר כבש או בקר. אני לא מבין מה מתלהבים מהדבר השמן הזה. חזיר זה בשר לעניים.

תרנגול
Guest

אכלת בש חזיר רק בארץ, יש חזיר כל כך משובח בכל מיני מקומות באירופה שאח”כ קשה אפילו לחזור לטעם של עוף בארץ….

סופי
Guest

הם לא יאכלו את זה משום “מראית עין”.
מאותה הסיבה לפי ההלכה אסור לאכול המבורגר צמחוני עם גבינה צהובה טבעונית.

יאיר
Guest

מזל שאין סיבה כזאת, ומותר לאכול ציזבורגר עם גבינה טבעונית. יש הרבה כאלה עם כשרות בארץ.

אנונימי
Guest

יש צ’יזבורגר טבעוני כשר אבל לא כל רבנות תהיה מוכנה לתת לזה כשרות ואנשים חרדים ורבנים לא יאכלו אותו בגלל מראית עין כמו שחרדי לא ישב במסעדה לא כשרה כי גם אם הוא לא יאכל שם יש את העניין של מראית עין שרואים אדם חרדי יושב במסעדה וזה גם יכול להכשיל אנשים ולגרום להם לחשוב שהמקום כשר וגם זה נראה כאילו הוא אוכל אוכל לא כשר, גם אם בפועל הוא רק יושב במקום ולא אוכל

חכם בלילה
Guest

אין על ביונד מיט

חבדניק
Guest

תחליף החזיר בסלטים של היהודים באירופה זה ביסלי גריל… אותו טעם כמו בייקון

חבדניק
Guest

תחליף החזיר בסלטים של היהודים באירופה זה ביסלי גריל… אותו טעם כמו בייקון

בצל כשר
Guest

חחחחח רק מוכיח כמה היהדות צבועה…
רוצים לאכול חזיר אבל החבר הדימיוני אמר שאסור אז בוא נעבוד עליו, נקרא לזה חזיר סינטטי אבל זה בכלל עשוי מסויה (או וואטאבר…).
חיים בסרט. יעשו הכל כדי לזרוק את האחריות על איזה רב שיחליט בשבילם מה לעשות….

מאכיל הטרולים
Guest

ואנחנו עוד כלום, הצמחונים האלו רוצים לאכול חזיר אבל אסור להם אז עושים סויה בטעם חזיר.

מאכיל את מאכיל הטרולים
Guest
מאכיל את מאכיל הטרולים

לגמרי!!
בגרמניה זה לא היה קורה…
שם הכל יותר זול. אפילו המילקי!!

טל
Guest

לכל ה’משכילים’
השם לא אסר את הטעם של החזיר, הוא אסר את החזיר, כך שאין בעיה לאכול מוצר כשר בטעם חזיר….
מה קשור צביעות???

בלי
Guest

כבר היום יש בסופרים בארץ שרימפס קפוא כשר – עשוי מחלבון סויה וחומרי טעם אבל נראה בדיוק כמו שרימפס אמיתי.
מה לגבי כיפלי מעושן שנראה כמו בייקון?

ברגע שלחברה יש מספיק כסףקשרים היא תקבל תעודת כשרות על המוצר.

אורח
Guest
לכל מי שטוען שזה לא כשר, שאין מצב שיתנו כשרות, שזו צביעות, גם אם אתם לא דתיים, סתם לידע כללי: איסור אכילת חזיר נקראית מצווה שמעית, (בשונה ממצווה שכלית) , כלומר כזו שאין בה רציונל אנושי ומקיימים כי ככה נאמר בכתובים ולא מנסים להמציא סיבות.. מקסימום לומר שיש דברים שהם מחוץ להיגיון של האדם וכדו’.. זה לא איזה חור שמכסים עליו.. זו ההגדרה הרשמית.. כל מי שלמד תלמוד יגיד לכם את זה.. לכן זה לא משנה מה הטעם – אם זה לא חזיר, זה לא חזיר. אף אחד לא צריך להתיר את זה, מקסימום לשים משגיחי כשרות בפס ייצור. אין… Read more »
שלום
Guest

הגיון בריא סוף סוף
עם חכם ונבון

תרנגול
Guest

אבל אם ישימו משגיחי כשרות זה לא יעלה כמו ואגיו? תפסיקו להרוס לנו את הדברים הטובים, בגלל משגיחי כשרות יש תל אביבים אנטישמים!

טלי
Guest

לטעום חזיר בלי לאכול חזיר זה כמו לכסות את השיער עם פאה. אה, רגע..

יוסי
Guest

לא מאמין שזה הולך לקבל תעודת כשרות. יש בהלכה משהו שנקרא “מראית עין”, שזה אומר שמה שעלול לגרום לאנשים לבלבול ולספקות – נאסר לצריכה פומבית.

צחי
Guest

JY

wpDiscuz

תגיות לכתבה: