טעמתי את "בשר החזיר" החדש של Impossible, שאפילו רבנים יוכלו לאכול
אחרי ששיגעה את אמריקה עם ההמבורגר שלה, חברת Impossible Foods עושה את זה שוב ומשיקה תחליף בשר חזיר. ליהודים הייתה אורה ושמחה?
בתערוכת CES של שנה שעברה, עשה היסטוריה Impossible Foods, הסטארטאפ שמפתח תחליפי בשר, כשהפך למוצר האוכל הראשון שהתארח בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם. באירוע שבו נכחתי בשנה שעברה היו רק כמה עשרות כתבים שנדחסו בקומה התחתונה של מסעדה במלון. אבל אחרי 2019, השנה שבה התפוצץ תחום תחליפי הבשר, הפך Impossible לסנסציה, שכוללת גם שיתוף פעולה עם רשת ברגר קינג. עכשיו, בשנת 2020, החברה מקיימת שוב אירוע חשיפה בקומה העליונה של אותה מסעדה לעיני מאות כתבים מרחבי העולם. הפעם היא השיקה את תחליף הבשר החדש שלה, שהוא לא אחר מאשר בשר החזיר. ברור שהלכתי לטעום.
תחליף לבשר הנצרך ביותר בעולם
גם הפעם, ה-Impossible Pork מורכב כולו מתחליפים מעולם הצומח כמו תמצית חלבון סויה, שמן קוקוס, שמן חמניות ועוד מגוון חומרים שיוצרים ביחד "בשר חזיר" צמחי נטול כלוסטרול, הורמונים או אנטיביוטיקות. צר לי לאכזב אתכם אם חשבתם שמדובר בתחליף בייקון, אבל התחליף החדש אמור לדמות בשר חזיר קצוץ. אם תהיתם למה דווקא חזיר, בחברה מסבירים כי זהו הבשר הנצרך ביותר ברחבי העולם, בעיקר בעקבות הצריכה המוגברת שלו בסין. בארצות הברית אגב הוא שני רק לבקר.
באימפוסיבל מתגאים בכך שכמעט כל הערכים התזונתיים של ה"חזיר" יותר טובים מאלו של החזיר האמיתי: בין אם בקלוריות שקוצצו כמעט בחצי, השומן, שומנים רווים, סיבים תזונתיים ואפילו הברזל. כולם גבוהים יותר בתחליף, אם כי אתם משלמים על זה ביותר נתרן וקצת פחות חלבון בהשוואה לדבר האמיתי. לכל זה תוסיפו את העובדה שבחברה טוענים כי ההשפעה הסביבתית של ייצור התחליף היא כמעט אפסית בהשוואה להשפעה הסביבתית של הפקת בשר חזיר.
התחליף מחזיק בתכונות של הדבר האמיתי, וזה לא מעט
באירוע המיוחד בו נכחתי בתערוכת CES 2020, הוגשו מספר מנות "חזיר" אשר משתמשות בתחליף החדש, רובן על טהרת המטבח האסייתי. בשורה התחתונה, כל המנות היו פשוט טעימות. "בשר החזיר" הרגיש שומני, ומעט קפיצי, כמו שהייתם מצפים אם טעמתם אי פעם בשר חזיר. ובאימפוסיבל היו מספיק חכמים כדי להכין מנות שונות מאוד האחת מן השנייה גם מבחינת המרקם וגם מבחינת התיבול, כדי להדגים את הרבגוניות של המוצר. כך קיבלתי באן עם "חזיר" מטוגן, כיסון עם "חזיר" מאודה ועוד סוג של באן עם "חזיר" במרקם קצת יותר קציצתי ודחוס. כולם היו טעימים, ולא הרגישו רחוקים מדי מהדבר האמיתי, שהוא בכל זאת בשר די נחות ולא מלא בטעם. המנה המרשימה מכל הייתה מנת נודלס שבה ה"בשר" היה הכוכב הראשי ולא הוחבא באמצעות ירקות וחתיכות בצק עבות. זה היה פשוט עסיסי, עשיר, וטעים. מנה מעולה שהייתי מזמין בשמחה במסעדה.
שוחחתי קצת עם השפים אשר עמלו על המנות, והם כולם טענו כי התחליף מתנהג בדיוק כמו בשר חזיר אמיתי, וכי ניתן להכין איתו פחות או יותר כל מה שהייתם מכינים עם הדבר האמיתי. עם זאת, לא קשה לראות שה"בשר" הרבה יותר אדום מהמקור, וזאת בעקבות השימוש בכמה חומרים שמסייעים לעסיסיות, אבל צבעם הוא אדום.
בדרך לכשרות
למרות שאין כאן שום רכיבים מן החי או אפילו רכיבים חלביים, הייתי חייב לשאול את שאלת השאלות עבורינו: "האם המוצר הזה כשר?". ב-Impossible Pork הסבירו כי כרגע אין למוצר חותמת כשרות או Halal, אבל המוצר נמצא בתהליכי אישורים, מה שאומר שיהיה מדובר במוצר שמאוד קרוב בטעמו ובמרקמו לחזיר, אבל כשר. האם זו תחילתה של המהפכה הבאה במטבח הישראלי?
אז זהו, שבישראל ניתן למצוא בעיקר את מוצרי המתחרים, Beyond לצד התחליפים הקבועים. בשיחה עם גיקטיים, אמר מנכ"ל אימפוסיבל, פטריק בראון, כי החברה מתכננת להתרחב לשווקים נוספים בעולם, ולמרות שהוא היה שמח להביא ליהודים ולמוסלמים בישראל את בשורת בשר החזיר החדש, החברה נדרשת ללא מעט תהליכי אישור שונים שמאטים אותה. לשאלתי האם שרשרת הייצור של החברה יכולה לעמוד בכלל בביקוש למוצרים שלה ברחבי העולם, השיב בראון כי זהו אתגר, אבל הוא מאמין שלחברה יש שרשרת ייצור יציבה וחזקה מספיק כדי להתפתח לכיוון גלובלי.
"אנשים שאוהבים בשר אוהבים את הטעם והחוויה"
באירוע ההכרזה, טען מנכ"ל אימפוסיבל, כי אין לדעתו אף אדם בעולם אשר אוכל בשר ומרוצה מההשפעה שלו על הסביבה וכמובן על החיות, וכי בני אדם אוהבים בשר כי הם פשוט אוהבים את הטעם והחוויה. על פי בראון, חווית אכילת הבשר הזו היא בדיוק מה שאימפוסיבל מנסה לחקות במוצרים שלה, וזאת על ידי ניסוי וטעייה עם לא מעט מרכיבים והרכבים שונים שלהם. על פי תצליח לחקות את חווית אכילת והכנת הבשר, בראון טוען כי פשוט מאוד כולם יפסיקו לאכול בשר, כיוון שזוהי "טכנולוגיה מיושנת שאין לה מקום בעולם הזה". בראון אפילו ביקש ממני לצטט אותו אומר שעד שנת 2035 "לא יהיה יותר בשר לצריכה כפי שאנחנו מכירים אותו היום".
יש גם נקניקיות
באירוע הכריזה החברה גם על ה-Impossible Sausage, תחליף הנקניק שלה, אך לצערי היא לא איפשרה לעיתונאים לטעום אותו הפעם. בכיר בברגר קינג שנכח באירוע טען כי לאור ההצלחה המרשימה של ה-Impossible Whopper שהושק בשנה שעברה, הרשת מתכננת להשיק את המוצרים של Impossible ביותר שווקים, ואף תשתמש בנקניקיה של החברה לצורך יצירת אלטרנטיבה למנות ארוחת הבוקר הפופולריות שלה. מדבריו של בראון עולה כי המטרה הבאה של החברה היא דגים ופירות ים, אך גם משתמע כי כל עוד ישנם סוגי בשר שבני אדם אוהבים, Impossible תנסה להמציא להם תחליפים.
הגב
31 תגובות על "טעמתי את "בשר החזיר" החדש של Impossible, שאפילו רבנים יוכלו לאכול"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
רוצה לאכול חזיר תוכל חזיר,
אם זה שאלה של טעם אז הדבר האמיתי תמיד יהיה שונה בטעם,
אם זה עניין של כשרות אז תחליף בטעם של משהו שלא כשר במהותו זאת לגמרי צביעות
לא רוצה לאכול חזיר, רוצה לאכול מוסרי
עם כל הכבוד, להגיד על חזיר שזה "בכל זאת בשר די נחות ולא מלא בטעם" זה לא מראה על הבנה רבה בתחום האוכל. אולי אכלת רק חזיר נחות בארץ שבה הרמה לא גבוהה, אבל יש ארצות שעושים ממנו מטעמים והאיכות בשמיים. באיכות טובה ובטיפול טוב זה נחשב מעדן, ועם הרבה יותר טעם מעוף. אולי עדיף לסקר דברים שמבינים בהם…
לשחק עם מוקש .מחוץ לתחום .לפחות מבחינתי
כל עוד זה כשר אתה יכול לאכול גם את הטעמים הבאים
תינוק / אדם / כלב / חתולה / דולפין / וכל מה שחי
אפילו אפשר לעשות אותו בצורה שלהם להשלמת החוויה הקולינרית
המשפט "אשתי אכלה לי את הראש" יקבל משמעות טעימה.
אם זה ילך טוב, אני אפילו אקים חברה שבדגימת רוק פשוטה, תעשה בשר בטעם הגוף היחודי שלך.
נשמע טובבבבבב
שמע שברת אותי אני כבר חמש דקות צוחק
חזקקק
מתן כשרות או חלאל לדבר כזה הוא בבחינת גול עצמי, אין סיכוי
שטויות
עובדה שרבנים אמרו פעם שמי שרוצה לאכול חזיר יאכל מוח של שיבוטה. כי יש לזה טעם של חזיר. אז אם הם נתנו הכשר לדג בטעם חזיר, הם יתנו הכשר גם לחזיר סינטטי
עזבו חזיר
מתי ימציאו תחליף לבשר חמורים?
תכלס? חזיר זה בשר זול שלא מתקרב באיכותו לבשר כבש או בקר. אני לא מבין מה מתלהבים מהדבר השמן הזה. חזיר זה בשר לעניים.
עזבו חזיר
מתי ימציאו תחליף לבשר חמורים?
תכלס? חזיר זה בשר זול שלא מתקרב באיכותו לבשר כבש או בקר. אני לא מבין מה מתלהבים מהדבר השמן הזה. חזיר זה בשר לעניים.
אכלת בש חזיר רק בארץ, יש חזיר כל כך משובח בכל מיני מקומות באירופה שאח"כ קשה אפילו לחזור לטעם של עוף בארץ….
הם לא יאכלו את זה משום "מראית עין".
מאותה הסיבה לפי ההלכה אסור לאכול המבורגר צמחוני עם גבינה צהובה טבעונית.
מזל שאין סיבה כזאת, ומותר לאכול ציזבורגר עם גבינה טבעונית. יש הרבה כאלה עם כשרות בארץ.
יש צ'יזבורגר טבעוני כשר אבל לא כל רבנות תהיה מוכנה לתת לזה כשרות ואנשים חרדים ורבנים לא יאכלו אותו בגלל מראית עין כמו שחרדי לא ישב במסעדה לא כשרה כי גם אם הוא לא יאכל שם יש את העניין של מראית עין שרואים אדם חרדי יושב במסעדה וזה גם יכול להכשיל אנשים ולגרום להם לחשוב שהמקום כשר וגם זה נראה כאילו הוא אוכל אוכל לא כשר, גם אם בפועל הוא רק יושב במקום ולא אוכל
אין על ביונד מיט
תחליף החזיר בסלטים של היהודים באירופה זה ביסלי גריל… אותו טעם כמו בייקון
תחליף החזיר בסלטים של היהודים באירופה זה ביסלי גריל… אותו טעם כמו בייקון
חחחחח רק מוכיח כמה היהדות צבועה…
רוצים לאכול חזיר אבל החבר הדימיוני אמר שאסור אז בוא נעבוד עליו, נקרא לזה חזיר סינטטי אבל זה בכלל עשוי מסויה (או וואטאבר…).
חיים בסרט. יעשו הכל כדי לזרוק את האחריות על איזה רב שיחליט בשבילם מה לעשות….
ואנחנו עוד כלום, הצמחונים האלו רוצים לאכול חזיר אבל אסור להם אז עושים סויה בטעם חזיר.
לגמרי!!
בגרמניה זה לא היה קורה…
שם הכל יותר זול. אפילו המילקי!!
לא עניינך במה יהודים מאמינים חצוף
לכל ה'משכילים'
השם לא אסר את הטעם של החזיר, הוא אסר את החזיר, כך שאין בעיה לאכול מוצר כשר בטעם חזיר….
מה קשור צביעות???
כבר היום יש בסופרים בארץ שרימפס קפוא כשר – עשוי מחלבון סויה וחומרי טעם אבל נראה בדיוק כמו שרימפס אמיתי.
מה לגבי כיפלי מעושן שנראה כמו בייקון?
ברגע שלחברה יש מספיק כסףקשרים היא תקבל תעודת כשרות על המוצר.
הגיון בריא סוף סוף
עם חכם ונבון
אבל אם ישימו משגיחי כשרות זה לא יעלה כמו ואגיו? תפסיקו להרוס לנו את הדברים הטובים, בגלל משגיחי כשרות יש תל אביבים אנטישמים!
לטעום חזיר בלי לאכול חזיר זה כמו לכסות את השיער עם פאה. אה, רגע..
לא מאמין שזה הולך לקבל תעודת כשרות. יש בהלכה משהו שנקרא "מראית עין", שזה אומר שמה שעלול לגרום לאנשים לבלבול ולספקות – נאסר לצריכה פומבית.
JY