טעמתי את גרסה 2.0 של ”הבשר הבלתי-אפשרי”

בפעם הראשונה בתולדותיה, תערוכת CES אירחה מוצר מזון, ואנחנו היינו מהראשונים להניח את ידינו על ההמבורגר החדש של Impossible Foods, שמיוצר מחומרים צמחיים בלבד, ויש לו אפילו לא מעט יתרונות על פני בשר אמיתי. אבל איך הטעם?

צילום: גיקטיים

בין כל הגאדג’טים, המסכים, ה-AI והרובוטים שהביאה איתה תערוכת CES 2019, התקיים אחד האירועים הפחות שגרתיים בתולדות התערוכה. לראשונה אי פעם התכנסו עיתונאים מרחבי העולם באחת ממסעדות העיר לאירוע השקה – לא של מכשיר, לא של אפליקציה, לא של טלוויזיה ולא של שירות חדש, אלא של מאכל.

במסגרת האירוע חשפה לראשונה חברת Impossible Foods את הגרסה החדשה של ה”בשר” שלה תחת מיתוג טכנולוגי מתמיד בשם, ה-Impossible Burger 2.0. למזלי, הייתי מהראשונים להתנסות בו, ואני חייב להודות שהופתעתי בצורה שלא הייתי מוכן אליה.

הפעם הראשונה אי פעם שהתערוכה מארחת מוצר מזון, אבל יש לזה סיבה טובה

צילום: גיקטיים

Impossible Foods הם כבר בגדר מותג שגור בפיהם (סליחה על משחק המילים) של צמחונים וטבעונים רבים, שבחרו לוותר על הבשר מן החי, אבל כמהים למשהו קרוב יותר לדבר האמיתי. החברה נהפכה לידועה מאוד בעקבות ההמבורגר הטבעוני שלה שבניגוד לתחליפים רבים, יכול לשטות גם בחובבי בשר מבחינת מראה, טעם ומרקם, כאשר הוא אפילו “מדמם” בחיתוך. לדברי החברה באירוע, זוהי הפעם הראשונה אי פעם ש-CES אירחה מוצר מזון אמיתי, ולא רק טכנולוגיות מזון כמו תנורים, מיקרוגלים, מכשירי Sous-Vide וכדומה.

היי-טק, סטארטאפים וטכנולוגיה - רוצים להקדים את כולם? היי-טק, סטארטאפים וטכנולוגיה - רוצים להקדים את כולם? להורדת אפליקציית גיקטיים לאייפון ולאנדרואיד לחצו כאן

מזה כ-6 שנים, אשתי ואני הפחתנו את כמות הבשר שלנו למינימום. אנחנו לא מבשלים בשר בבית, וגם אצל משפחתנו אנחנו נוטים להמנע ככל הניתן מבשר. במשך השנים האחרונות יצא לי להתנסות בהמון סוגים שונים של תחליפי בשר: טופו, סייטן, טמפה, נקניקיות צמחוניות, המבורגרים צמחוניים, צלי צמחוני, טחון מן הצומח ועוד שלל מוצרים שונים משונים. חלקם טעימים מאוד ומספקים לי את הצורך בחלבון למנה עיקרית לצד התוספת, אבל אי אפשר להגיד שהם מספקים את אותו עונג של בשר. אז כן, אחת לחודש יוצא לי לפקוד המבורגריה מעולה בתל אביב ולחטוא בהמבורגר אמיתי ומדהים, ומדי פעם לא מן הנמנע שאזמין בשר במסעדות טובות. כך שאני יכול להעיד על עצמי שאני מכיר היטב את עולם הבשר, וגם את עולם תחליפי הבשר. שום דבר ממה שאכלתי בתחום התחליפים לא מתקרב אפילו להפתעה שהייתה לי כשאכלתי את ה-Impossible Burger 2.0.

במראה הוא נראה ממש כמו המבורגר רגיל, והשפים אשר שקדו על הכנתו על הגריל התנהגו אליו ממש כמו אל קציצת בשר לכל דבר ועניין. כאשר הם חתכו אותו לחצי לא יכולתי שלא להתרשם מהמראה. הקציצה נראית עסיסית, רטובה ומעוררת תיאבון. ברגע שטעמתי את הקציצה, לראשונה מזה שנים במאכל צמחוני מצאתי את עצמי אומר “וואו”. לבשר הצמחי יש מרקם סיבי כמו לשילוב האמיתי בין חתיכות בשר ושומן. הוא עסיסי וטעים, ובשילוב הרוטב העדין והלחמניה, נהנתי ממנת המבורגר הגונה וטעימה. לא מדובר עדיין בהמבורגר שיכול להוות תחרות ל”ויטרינה”, אלא משהו קצת יותר טוב מההמבורגרים של רשתות דוגמת “בורגרים” ופאסד-פודים אחרים. זהו המבורגר שבקלות קוטף את תואר ההמבורגר הצמחוני הטעים ביותר שאכלתי בחיי, והקרוב ביותר ל”דבר האמיתי”.  הוא אולי לא יספק את הקרניבורים הכבדים, אבל הוא בהחלט צעד ענק בכיוון הנכון.

צילום: גיקטיים

מלבד ההמבורגר של IM, החברה ניסתה להראות שהמוצר שלה ורסטילי מספיק כדי להשתלב במאכלים אחרים ולכן חברה לשתי השפיות של מסעדת הגריל של המלון, והציגה שלל מנות בשילוב הבשר 2.0, הפעם בצורה קצת יותר גולמית שנתנה את הכבוד למוצר עצמו: מיני-טאקוס עם IM, אמפנדס ממולאים ב-IM, כדורי IM (כמו כדורי בשר על קיסם), ואולי המנה המשונה מכל: סטייק טרטר. כל המנות היו נהדרות, והיו יכולות מבחינתי להחליף מנות ראשונות בשריות באירועים. מנת סטייק הטרטר הייתה משונה מכל, כיוון שהמוצר לא עבר כל תהליך הכנה נוסף. ואם זה נותן נקודות כלשהן למוצר, לא חיבבתי את סטייק הטרטר עם ה-IM כמו שאני לא חובב של סטייק טרטר סטנדרטי.

משתמשת צמחונית טענה שהמוצר מעורר אצלה בחילה. אבל זה כנראה דבר טוב

צילום: גיקטיים

ברקע יכולתי לשמוע כמה משתמשים צמחוניים וטבעוניים שהודו שהמאכל עורר אצלם בחילה בעת הטעימה לאור העובדה שהוא ממש מרגיש עבורם כמו בשר. כאשר שוחחתי עם הסו-שף אשר היה אמון על הכנת מנת סטייק הטרטר, הוא הסביר כי הוא התייחס ל”בשר” כאל בשר לכל דבר ועניין, והיה צריך רק לשלב עוד מעט שמן זית ותבלינים כדי לפצות על השומניות של בשר טחון אמיתי. שפית המסעדה טענה שהגירסה החדשה מאפשרת לה להשתמש בבשר הטחון הצמחוני בכל המנות האפשריות כמו לזניה, צ’ילי ועוד.

בחברה מסבירים שבניגוד לבשר, המוצר שלהם יכול לקבל “עדכונים” ולהשתפר מעת לעת. הגירסה החדשה שנחשפה לראשונה בתערוכה, Impossible Burger 2.0, היא העדכון הראשון להמבורגר מ-2016, והיא אמורה לשפר את המוצר מכל בחינה: חלבון החיטה הוחלף בחלבון סויה שהונדס גנטית במיוחד עבור הבשר החדש, שכעת מצליח לדמות את התפרצות הטעמים שמתרחש בנגיסה בבשר. שאר השינויים הובילו להפחתה בכמות הקלוריות, נתרן ושומן, אפילו בהשוואה לבשר טחון אמיתי, וכעת התחליף הצמחי לא מכיל כל כולסטרול.

צילום: גיקטיים

גם אם נניח את הטיעון המוסרי הלעיתים מעיק בצד, יש עוד סיבות לכך שה-Impossible Burger 2.0 הוא פרויקט חיובי: מלבד בזבוז מים הזוי, תהליך הייצור של בורגר בשרי אחד מייצר בין 2.3 ל-7.4 קילו של פחמן-דו-חמצני. לעומתו, ה-IB 2.0 מייצר בסה”כ 0.8 קילוגרים פחמן-דו-חמצני. מאחר שאין צורך בהאכלת פרה לייצור ההמבורגר, השטח הדרוש לגידול החומרים של המבורגר אחד התכווץ לכחמישית מהשטח הנדרש לגידול פרות לשחיטה לצורך המבורגר בודד. ה-IB החדש הוא בעל תעודת כשרות, וגם כשרות Halal, כך שגם מוסלמים וגם יהודים שומרי כשרות יוכלו להנות ממנו.

השלב הבא: הסטייק

ההמבורגר החדש יתחיל להגיע לכ-12 מסעדות ברחבי ארצות הברית (בינהן גם רשת ההמבורגרים White Castle), ובהדרגתיות יחליף את המוצר המקומי אצל המשווקות של ההמבורגר ברחבי העולם. בהמשך, החברה תמכור גם גירסה “חיה” של “בשר טחון” ברשתות שיווק שונות, ובאירוע חשפה החברה כי היא שואפת להיגע לרמת מחיר זהה לזו של בשר טחון רגיל. בחברה יצאו בהצהרה מאוד נועזת ומעט תמימה, כאשר טענו באירוע כי הם שואפים להחליף את כל הבשר בעולם בבשר צמחי עד שנת 2035. בשלב הבא, החברה מתכנננת להכנס ראש-בראש עם הגביע הקדוש של חובבי הבשר, הסטייק. יתכן וכבר בתערוכות הבאות נזכה לטעום מהניסיון להביס את המוצר הקשה ביותר לחיקוי. בתקווה, גם צמחוני וטבעוני ישראל יוכלו לראות את המוצר על המדפים במרכולים הקרובים לביתם, אך נראה שבשלב זה החברה מתקשה להגדיל את היצע המוצר.

הכתב היה אורח תערוכת CES

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

25 תגובות על "טעמתי את גרסה 2.0 של ”הבשר הבלתי-אפשרי”"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
אמיל
Guest

לאכול כלכך הרבה סויה זה לא בריא soyboy אמרנו

השם שלי קצר מידי
Guest
השם שלי קצר מידי

הייתה תאוריה כזו והיא הופרכה. מסתבר שההורמון שדומה לאסטרוגן לא דומה לו מספיק כדי להשפיע.

חיים
Guest

למי שלא אוכל בשר אין אופציה טובה יותר. יש גם קרניבורים שלא יבחינו שהם לא אוכלים בשר.

רועי
Guest

מעולה! שיגיע גם לארץ!

DUDE
Guest

“הפעם הראשונה אי פעם שהתערוכה מארחת מוצר מזון, אבל יש לזה סיבה טובה”
לא הבנתי, איפה הסיבה בכתבה? מה טכנולוגי בהמבורגר הזה? העובדה שהם קוראים לשינוי המתכון “עדכון גרסה”?
בלי קשר, נשמע טוב ונראה טוב, מאחל להם בהצלחה.

יוני
Guest

טכנולוגיה במובן של קוד, אין אבל זה המבוגר מהונדס. יורדים לרזולוציה של הנדסת חומרים.

איתמר
Guest

מעניין אם זה יותר טוב מביונד מיט. מוכרים את זה בסוסו אנד סאנס, זכאים וריינבאו

יוסיי בן יוסיי
Guest
יוסיי בן יוסיי

יותר דומה לבשר במרקם

תמיר
Guest

אומנם זה נשמע נהדר, אבל העתיד של תחליף בשר הוא הפריית תאים במעבדה ולא חיקויי טעמים ומרקמים.

נירוש
Guest

ומה הערכים התזונתיים של מאכל כזה לעומת בשר מן החי? כמה גרם חלבון? כמה B12? כמה אחוזי שומן וכו’

צ\'ט
Guest

הלוואי שבמקום לנסות לחקות את הטעם של הבשר ינסו לחקות את הערכים התזונתיים

אייל
Guest

כל דבר שיהווה תחליף הכי מושלם שאפשר לבשר, ויגרום לכך שתעשיית הבשר תתרסק או תצתמצם כמה שאפשר, ובעלי חיים יפסיקו להיות יעד חמדני מטורף לתעשייה ויחזרו לגדל את הפרה והתרנגולות באחו ובחווה כמו פעם ויפסיקו להתייחס אליהם כמו מוצר צעשייתי המוני – שווה את זה.
ואני אומר את זה בתור אוכל בשר !

ריאלי
Guest

לאיזה צורך גידלו תרנגולות ופרות באחו?
טיפשות לשמה.
ביום שהתעשייה תמות התרנגולות והפרות יכחדו או ישארו רק בגן חיות

יוני
Guest

לצורך ביצים, חלב, חיות מחמד ובמדינות מסוימות גם לחמם את הבית. הדבר היחיד שעתיד להעלם זה גני חיות

אא א
Guest

כמו פעם?
פעם לא היו צמחונים וטבעוניים להזכירך..

גיא
Guest

ואני מבין שאתה היית שם…
תפתח גוגל ותחפש ממתי קיימים טבעונים וצמחוניים

ארטימוס
Guest

זה יפתח פתח חדש בעולם המסעדנות במיוחד לאלו שמקפידים לאכול כשר, אם זה אי פעם יהיה תחליף בשר אמיתי בטעם בערכים התוזנתיים ובתחושת השובע, אני צופה למוצר הצלחה מסחררת.

ריאלי
Guest

לא תודה!
זבל מתועש לא אצלי בצלחת!

אלחנן
Guest

חה! אז אני מניח שאת דג דגים מהים ומגדל את הירקות שלך בעצמך. אחרת, אתה אוכל זבל מתועש

הרשת
Guest

בסוף יתברר שעבדו על כולם וזה היה בשר אמיתי.

לינוס
Guest

המבורגר בכל מקרה לא ראוי לתואר בשר, אז באמת לא משנה ממה עושים אותו.
מי שלא אוהב לאכול סטייק אמיתי ועסיסי שיתן כבוד לפרה ולא יאכל בכלל בשר.

משה
Guest

כשבשר חי ללא מקור חי ישב במקררים של המכולת השכונתית (משמע: מחיר דומה לבשר חי) – זאת תהיה מהפכה שאינה נופלת מהטלפונים של היום.

fdghdsh
Guest

מתי נראה את הבשר הזה כבר בסופרים? דיברו על זה כבר לפני 5 שנים. אני כבר סקרן לטעום.

מסתורי רצח
Guest

אחלה כתבה בדרך כלל לא כותב אבל נהניתי לקרוא

shlomix
Guest

נהדר. מי ירים את הכפפה בישראל?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: