הצצת וידאו ראשונה ל-Mate 20 Pro, אולי המכשיר החדשני ביותר של 2018
המייט 20 פרו החדש של וואווי הוא ללא ספק אחד מהמכשירים המסקרנים ביותר שהוכרזו השנה. עד הסקירה המלאה והמקיפה, הנה הצצה ראשונה אל כמה מהחידושים והעדכונים שבו
בשבועות האחרונים וואווי לא הפסיקה להטריל את המתחרות הגדולות שלה – אפל וסמסונג – וטענה שהן לא מחדשות מספיק עם מכשירי הדגל שלהן. עכשיו הגיע שלב ההוכחות, כשהענקית הסינית חשפה את סדרת מכשירי המייט 20 החדשה ובראשם המייט 20 פרו.
המכשיר כולל עשרות שיפורים וחידושים שונים, ואנחנו כמובן נסקור אותו בהרחבה. אבל בינתיים, הנה הצצה ראשונה וזריזה לחידושים הבולטים.
אמ;לק: הנה הוידאו
עיצוב
המייט 20 פרו עבר מתיחת פנים רצינית בהשוואה למייט 10 או אפילו בהשוואה ל-P20. המסך גדל והמימדים שלו עומדים עכשיו על 6.39 אינץ'. למרות זאת, בגלל המסגרת הדקיקה והמגרעת שבחלקו העליון, הוא צר מאוד ולא מרגיש גדול מדי. לפחות לא בידיים שלי. יחס הצפייה שהמכשיר מציע עומד על 19.5:9.
שינוי נוסף עיצובי נמצא בקצוות המסך, שהפכו למעוגלים. מדובר בבחירה מעניינת של וואווי, שבוחרת להיכנס לטריטוריה הכל-כך 'סמסונגית'. כפתור ההדלקה והכיבוי צבוע אדום, מה שיעזור לכם לא לפספס אותו ומכניס טוויסט מעניין בעיצוב, אם כי לא בטוח שכולם יאהבו אותו.
בגב המכשיר נמצא 2 חידושים. הראשון שבהם הוא הגימור של הזכוכית, שכולל מעין חריצים מיקרוסקופיים (חומר 'היפר-אופטי'). קשה להמחיש במילים את התחושה, אבל זה מרגיש כמו שילוב בין פלסטיק לגומי. לפחות מההתנסות הראשונה שלנו נראה שהוא לוכד פחות טביעות אצבע מציפויי הזכוכית הרגילים ובנוסף, כאשר אתם מגרדים עליו את האצבעות אתם מקבלים אפקט "סקרץ'" מגניב.
החידוש השני הוא מערך הצילום המשולש. כן, כן, במבט ראשון הוא נראה מרובע – בדומה ל-A9 של סמסונג שהוכרז לפני מספר ימים – אבל לא. מדובר ב-3 מצלמות ופלאש שמסודרים בצורה סימטרית וריבועית בגב המכשיר.
מצלמות
ואם אנחנו בענייני מצלמות, וואווי חישבה מסלול מחדש גם בגזרת הצילום. כזכור, וואווי היתה בין היצרניות הראשונות בעולם ששילבו מערך צילום כפול במכשיר ה-P9 מ-2016. הפיתוח של וואווי וחברת Leica הגרמנית עשה שימוש בשילוב של 2 מצלמות: אחת עם חיישן מונוכרומטי (שחור-לבן) שהיה אחראי על הלכידה של הפרטים בתמונה וחיישן צבעוני שהשלים את התמונה. עכשיו טוענת היצרנית הסינית שהאלגוריתמים שלה מסוגלים להשיג את התוצאות הללו בעזרת תוכנה בלבד, והיא מציגה מערך צילום משולש שכולל מצלמה סטנדרטית 40 מגה-פיקסל; מצלמת טלפוטו עם זום כפול 3, שנועדה לצילום של אובייקטים ואנשים רחוקים; והמצלמה החדשה – מצלמה עם עדשה רחבה, מה שמאפשר לכם ללכוד הרבה יותר פרטים בתמונה. מדובר באותה עדשה ש-LG אוהבת לצייד את המכשירים שלה. עם זאת, החידוש שלפחות אותי הלהיב – כל אחד והשריטות שלו – הוא האפשרות למיקוד ידני של העדשה הרחבה. כך ניתן לצלם תמונות מאקרו ממרחק של כ-2.5 ס"מ.
טעינה וסוללה
ה-P20 פרו הגיע עם סוללה בקיבולת מרשימה למדי של 4,000mAh. אבל גם כאן הצליחה וואווי לסחוט עוד קצת את הלימון וההמייט 20 פרו מגיע עם סוללה בקיבולת 4,200mAh. עכשיו, קיבולת לבדה לא שווה הרבה אם התוכנה והחומרה לא ידעו איך לשחק איתה יפה, אבל אין ספק שמדובר בצעד בכיוון הנכון ואנחנו כמובן נבדוק את הנושא לעומק בסקירה של המכשיר.
אם בכל זאת הגעתם לקו ה-0 אחוז – וואווי ציידה את המכשיר במטען Super Charge – כן, בשמות הם קצת פחות חדשניים – מטען עם הספק 40W. מה שזה אומר הוא שתוכלו להטעין את הסמארטפון שלכם במהירות שיא ולהגיע מ-0 אחוזים ל-70 אחוזים ב-30 דקות. ביג לייק.
אגב, וואווי גם השיקה מטען לרכב שתומך בהספק הזה ואמור לספק את אותם ביצועי טעינה מרשימים גם כשאתם בדרכים.
טעינה אלחוטית הפוכה
הפיצ'ר הבא הוא אחד המעניינים והמפתיעים שראינו בשנים האחרונות בסלולר. טעינה אלחוטית הפוכה.
לא רק שהמייט 20 פרו תומך בטעינה אלחוטית – הוא גם הופך בעצמו למשטח טעינה אלחוטי. כך שתוכלו להטעין בעזרתו כל מכשיר שתומך בתקן Qi (צ'י) – תקן הטעינה האלחוטית הנפוץ בעולם. ברגע שהאייפון XS של החברים שלכם ישבוק חיים תוכלו להזמין אותם להניח אותו על גב המכשיר ולקבל קצת 'מיץ'.
חיישן טביעת אצבע
אחד החידושים המעניינים שהציגה וואווי עם גרסת ה"פורשה" של המייט הקודם היא קורא טביעת אצבע מובנה בתוך המסך. ההגיון פשוט: למה לבזבז שטח נדל"ן יקר במסך שלכם או בגב המכשיר – שם הקורא נגיש פחות? במקום זאת, קורא טביעות האצבע מוקם בחלקו התחתון של המסך. פשוט הניחו את האצבע על המסך עצמו – וקורא טביעות האצבע יעשה את העבודה.
מהתנסות ראשונה שלנו גילינו שתהליך הלמידה של כל אצבע – ארוך יותר משמעותית מתהליך הלמידה בקורא סטנדרטי, ובנוסף, יש לנו תחושה – שנצטרך לבדוק עוד – שהזיהוי עצמו ארוך בכמה מאיות שנייה מזיהוי בקורא טביעות אצבע סטנדרטי. עם זאת, מדובר בטכנולוגיה בשלה ועובדת והמייט 20 פרו יהיה המכשיר השני שיימכר בישראל ויתמוך בה.
מפרט
בואו נדבר רגע מספרים. וואווי שילבה במכשיר הדגל שלה את המעבד המתקדם ביותר שהיא מייצרת – בעזרת חברת הבת HiSilicon – מעבד ה-Kirin 980. מדובר במערכת שבבים שמתבססת על מיקרו-ארכיטקטורה 7 ננומטר ומציעה 8 ליבות בשיטת ה-Big.Little, כלומר המכשיר מחלק את המשימות השונות לליבות העיבוד השונות על פי הצורך. מדובר בליבות במהירות 2.6GHz ו-1.92GHz, עם 6GB זכרון RAM ובשילוב מעבד גרפי מסוג Mali-G76 MP10. לפחות מהתנסות ראשונה שלנו, ובאופן לא מפתיע, המכשיר מתמודד היטב עם כל המשימות התובעניות ביותר – בין אם זה צילום 4K או PUBG או פתיחת אפליקציות ועריכת וידאו בסיסית.
המכשיר מגיע עם 128GB נפח איחסון פנימי או 256GB, אבל אם אתם לא מסתפקים בזה תאלצו להכיר תקן כרטיסי איחסון חדש וקנייני של וואווי, ה-NM או Nano Memory. וואווי לא פרסמה יותר מדי פרטים על התקן החדש ומבחינתנו חובת ההוכחה על היצרנית הסינית, כי אנחנו ממש ממש ממש לא אוהבים תקנים קנייניים בתחומים כאלו. לא פעם מדובר בדרך לכבול אתכם למוצרי החברה (הלו, אפל, הלו, טריליון דולר) ולנו זה בעיקר מזכיר את כרטיסי ה-Memory Stick הידועים לשמצה של סוני וכולנו זוכרים איך זה נגמר.
בוואווי טוענים שמדובר בדרך מהירה ונוחה יותר לאחסן את הנתונים שלכם, וגם את זה נבדוק בעצמנו, אבל בכל מקרה אנחנו לא רואים את סמסונג, אפל או כל יצרנית אחרת מאמצת את התקן החדש.
מייט 20? מייט 20 פרו?
מטבע העניין, בחרנו להתמקד בדגם הפרו המתקדם יותר. דגם המייט הרגיל אמנם זול משמעותית, אבל כולל מספר פשרות. כך למשל לא תוכלו ליהנות מפתיחת מכשיר בעזרת זיהוי פנים מבוסס IR; עוד בגזרת המצלמות – תאלצו להסתפק בחיישנים קטנים יותר. מצד שני, המגרעת שלו קטנה משמעותית מזו של המייט 20 פרו.
בנוסף, תאלצו להסתפק בקורא טביעות אצבע סטנדרטי בגב המכשיר ולא הסורק שמוטמע מתחת למסך. גם פאנל המסך עצמו הוא LCD מבאס באיכות HD ולא OLED באיכות QHD כמו אחיו הגדול והיקר. גם במגרש הסוללה והטעינה קיימים הבדלים כמו למשל טעינה מהירה רגילה בהספק 22W, אי-תמיכה בטעינה אלחוטית וסוללה סטנדרטית יותר – אם אפשר לכנות ככה, סוללת 4,000mAh.
בכל מקרה, חשוב להדגיש שמדובר רק בהתנסות ראשונה של 24 שעות עם המכשיר ולא סקירה מקיפה. פיצ'רים כמו זמן סוללה, איכות המצלמות וביצועים למשל נוכל לבדוק רק לאורך זמן, ונתייחס לזה כמובן בסקירה המלאה והמקיפה שנעלה בקרוב.
הכותב היה אורח ואווי באירוע ההשקה
הגב
8 תגובות על "הצצת וידאו ראשונה ל-Mate 20 Pro, אולי המכשיר החדשני ביותר של 2018"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה עם הריגול לסין?
מעבר לכל הפיצ'רים של המכשיר, כשמדברים על מכשירים סיניים חשוב להתייחס לנקודה זו כפקטור שלילי בשיקול לקנות מכשיר מסוים.
ממש לא נכון, לחברה יש 3 יבואנים בארץ, כל אחד עם שרות מעולה מנסיון אישי.
מעבר לכך בדגמי P20 וMATE 20 וואוי לא התפשרה על שום דבר, זה לא נסיון להכנס לשוק, זה נסיון לזכות במקום ראשון במכשירי סופר פרימיום, שעולה על כל מכשיר אחר בשוק כרגע
איך העובדה שיש 3 יבואנים (או אחד, או 10), או השירות שהם נותנים, קשורה לעניין? הם יכולים לוודא שהטלפון לא שולח מידע לסין?
תקנה אייפון ותעביר את הנתונים שלך לNSA
ממש למישהו בסין איכפת משיחות הוואטסאפטלגרם שלך
למה אתה כ"כ בטוח שזה העניין?
אולי הבחור למעלה לא מומחה גדול בפרטיות אבל מה עושה אותך כזה? ואם זה המצב אז האר את עינינו והסבר לנו במה כן כדי להשתמש
ותקן אותי אם אני טועה, אימות דו שלבי לא אמור להתגבר על העניין הזה של סיסמת הג'ימייל שלי? (לא מומחה אבטחה, שואל ברצינות)
יקר סתם