מה לעשות כששוב לא ענו לקורות החיים ששלחת?
התשובה שלי היא לא לשלוח קורות חיים שוב ובהיקף גדול יותר. אלא לנסות אסטרטגיות אחרות. עולם העבודה משתנה במהירות ואיתו גם הדרכים למציאת עבודה. אם בעבר היה מקובל להסתמך על שליחת קורות חיים, היום ישנן עוד הרבה דרכים להגיש מועמדות. המדריך הזה ייתן לכם כמה רעיונות וכיוונים לדברים פרקטיים שיעזרו לכם למצוא עבודה בצורה אפקטיבית
צלם/תמונה: PeopleImages\ Getty Images Israel
שלב ראשון: הכינו רשימה של חברות שאתם רוצים לעבוד בהן
הימים של מודעות דרושים נגמרו. כל חברה טובה מחפשת כל הזמן עובדים טובים. במקום להסתכל רק על המשרות הפנויות והחברות שמחפשות עובדים, חפשו אתם את החברה שתרצו לעבוד בה. הכינו רשימה בטבלה של 10 חברות שהייתם ממש מבסוטים להתעורר בבוקר וללכת למשרדים שלהן. כמובן שחשוב להיות ריאליים ולבחור חברות שמעניינות אתכם ושסל הכישורים שלכם עשוי לעניין אותן.
שלב שני: חפשו בלינקדאין שמות של אנשים שעובדים בחברות האלו
אם עדיין אין לכם חשבון בלינקדאין, פתחו אחד, מלאו את הפרטים על הניסיון שלכם והתחילו לחפש אנשים שעובדים בחברות שאתם רוצים לעבוד בהן. מה שאתם צריכים לקבל בסוף השלב הזה הוא רשימת אקסל מסודרת עם שם החברה, שם של דמויות מפתח כמו המנכ״ל, סמנכ״לית האסטרטגיה, ראש ה-HR. הרשימה הזו תשמש אותנו בהמשך.
שלב שלישי: התחילו לעקוב במדיה החברתית אחרי האנשים שמצאתם
אם ביצעתם את סעיף 2 כמו שצריך, יש לכם עכשיו רשימה של 30-40 איש. התחילו לעקוב אחריהם בטוויטר (במיוחד אם הם אמריקאים), לינקדאין ופייסבוק. כך תוכלו להבין במהירות מהם הנושאים שמעניינים אותם ומטרידים אותם מבחינה מקצועית.
למה אני מבקש מכם לעשות את זה? בצורה הזאת למשל, יצא לי לעקוב אחרי סמנכ״ל הקריאייטיב העולמי של גוגל, שיושב אי שם בקליפורניה ואחראי על פרסומות ביוטיוב. כאשר גיליתי סוגיה מקצועית שמטרידה אותו דרך פוסטים בטוויטר, החלטתי לכתוב עליה והתוצאה הייתה שהוא שיתף את המאמר שלי, מה שהביא לי מאות עוקבים לבלוג המקצועי ברשותי והזדמנויות עבודה.
בדיוק באותה צורה, חפשו סוגיות מקצועיות שמטרידות את האנשים שנמצאים ברשימת המעקב שלכם. כמו שאתם בטח מבינים, הכניסו גם את הסוגיות האלו לטבלה שלכם. זה יכין אתכם לשלב הבא.
שלב רביעי: פנו אל האנשים ש״ריגלתם״ אחריהם עם תוכנית פעולה
בווידאו הקצר הזה תוכלו לראות איך אפשר לשלוף את המייל האישי של כל בן אדם בכמעט כל ארגון ללא עלות. אבל אתם יכולים להסתפק גם בפנייה בלינקדאין אם זה קצת קריפי לכם. אל תבזבזו את הפנייה על הצגה עצמית קצרה, אלא כתבו לאותו בן אדם שמצאתם בחברה משהו שקשור לבעיה שמטרידה אותו ואיך אתם וכישוריכם יכולים לפתור את הבעיה.
לדוגמה, אם אתם מתמודדים על משרה שיווקית בחברת הייטק גלובלית ולפי הפוסטים של המנכ״ל ועובדי החברה שריגלתם אחריהם, אתם מבינים שהאתגר של החברה הוא רכישת משתמשים חדשים, ספרו לאותו עובד/מנכ״ל כמה אתם אוהבים את האג׳נדה של החברה ומתחברים אליה וכיצד אתם חושבים שהניסיון שלכם יכול לעזור לפתור את הבעיה. יתרה מכך, הוסיפו בצניעות מה אתם הייתם עושים אילו הייתם עובדים בחברה בתפקיד מסוים. השאירו לחברה את האופציה לקבל את קורות החיים שלכם אם הם ירצו.
שלב חמישי: הגדילו את הסיכויים שיחזרו אליכם
איך אפשר להגדיל את הסיכויים שיחזרו אליכם? אם למשל במייל תציינו שקראתם את הפוסט של העובד או המנכ״ל זה יגדיל את הסיכויים להתייחסות. אם תמצאו חברים משותפים ששניכם מכירים ואתם יכולים להתייחס להיכרות הזו במייל (״שמעתי עליכם דרך החבר x שלמד איתי בתואר השני״) – זה גם יגדיל את סיכויי ההתייחסות. מכאן נותר רק לחכות שיחזרו אליכם.
עולם העבודה משתנה ואתם יכולים לבחור להיות חלק מהשינוי, או להישאר מאחור ולהמשיך לשלוח קורות חיים שאף אחד לא קורא או חוזר אליהם. אתם תופתעו לגלות שחברות ממש יעריכו את המחקר שעשיתם,. זה מראה על פרו אקטיביות ועל כך שאתם תהיו עובדים שיורדים לפרטים. מעשים כאלו מראים על אמביציה ועל כך שאתם מבינים היטב שמה שהחברה מחפשת זה תוצאות, ואתם תיתפסו בתור אלו שמוכוונים לתת אותן.
הכתבה פורסמה לראשונה בתוכניסט
הגב
3 תגובות על "מה לעשות כששוב לא ענו לקורות החיים ששלחת?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אפשר להסיר את הספאם הזה מכאן???
מנכ"ל אחד אומר למזכירה שלו תני לי את עשרת קורות החיים העליונים ברשימה והשאר תזרקי, המזכירה שאלה לא חבל אולי יש שם אנשים יותר מתאימים, המנכ"ל ענה אנשים בלי מזל אני לא צריך. ????