כיצד ישראל יכולה וצריכה להפוך למרכז ביטקויין עולמי
מייקל אייזנברג מסביר כיצד רשות המסים בארצות הברית סללה את הדרך בפני מדינת ישראל והעניקה לה הזדמנות להפוך למרכז חדשנות עולמי בכל הנוגע לביטקוין בפרט ולמטבע הוירטואלי בכלל.
הפוסט נכתב על ידי מייקל אייזנברג, שותף בקרן אלף (Aleph) ותורגם מאנגלית על ידי גיקטיים.
השבוע, רשות המיסים האמריקאית (IRS) נתנה לישראל הזדמנות פז, או שמא יש לומר הזדמנות זהב וירטואלי בכך שהחליטה למסות את מטבע הביטקוין כפי שהיא ממסה זהב – דהיינו כנכס. בהחלטה זו חרצה ממשלת ארצות הברית את גורלו של הביטקוין כמטבע.
כפי שרובינסון מאייר כתב ב-Atlantic: “מיסוי הביטקוין כנכס… פוגעת בסחירות שלו. ביטקוין אחד כבר אינו שווה ערך לביטקוין אחר… זו היתה הכוונה המקורית שעמדה בבסיס הרעיון של המטבע. ביטקוין נועד לשמש כמטבע דיגיטלי שאמור לשמש כאמצעי חליפין בעל ערך עצמאי״.
חכו, זו רק ההתחלה
שיהיה ברור, החלטת רשויות המס בארה״ב לא תחרוץ את גורל הביטקוין. הפרוטוקול והארכיטקטורה של המטבע (המבוססים על פנקס חשבונות המורכב מ-Blockchain) משאירים מקום לחדשנות רבה בעולם הפיננסים המסורתי. עם זאת החלטה זו עלולה לפגוע במאמצים של יזמים בארצות הברית ולהגדיל את היקף המסחר במטבע.
הציוץ הבא מ-Chamath Palihapitiya מחדד את הנקודה:
“הביטקוין מסובך מידי לשימוש ההמוני. יש לפשט את השימוש בו ולהנגיש אותו לאנשים שלא אכפת להם כיצד הוא עובד.
מאייר (שצויין בתחילת הפוסט), המצטט את פרופסור לוויטין (Levitin) מג’ורג’טאון, מסביר מדוע מיסוי הביטקוין כנכס מסרבל את השימוש בו.
“המחיר שבו ביטקוין מסויים נרכש (מחיר זה ניתן למעקב) קובע את רווחי ההון על הביטקוין המסויים הזה כאשר משתמשים בו. אם אני משתמש בביטקוין A, שרכשתי עבור 10 דולרים וכעת הוא שווה 400 דולרים, עלי לשלם מס שונה מאשר אם השתמשתי בביטקוין B, שרכשתי עבור 390 דולרים […] המשמעות היא שלביטקוין אין ערך אחיד ועל כן לא ניתן לסחור בו כמטבע.
אני מאמין כי מדיניות ארצות הברית מעניקה הזדמנות למדינה אחרת אשר תקבע מדיניות מס מתאימה ובשיתוף יזמים וסביבה טכנולוגית תומכת תהפוך למובילה בתחום המטבע הוירטואלי. מדינת ישראל היא זו שצריכה להרים את הכפפה.
עתיד המטבעות הוירטואלים נמצא כאן
ישראל נמצאת בעיצומו של תהליך הסדרה חוקית של הביטקוין והשימוש בו. בנק ישראל ורשות המיסים הישראלית צריכים להתייחס לביטקוין כמטבע לכל דבר ולהחיל עליו פיקוח בסיסי. כפי שציין דני צידון באירוע הביטקוין שארגנה קרן אלף, מדינת ישראל צריכה להמנע מהליכה עיוורת אחרי מדיניות ממשלת ארצות הברית או הבנק הפדראלי.
הרגולטור הישראלי צריך לנקוט בגישה פשוטה ולא בגישה המסובכת של ארצות הברית. זה יעזור להגדיל את המהירות שבה ביטקוין ירכש על ידי ישראלים, באמצעות הפיכתו לאמצעי חליפין. הגדלת המהירות, ומכאן הגדלת השימוש יאיץ גם את החדשנות סביב הביטקוין, הפרוטוקול שלו והיישומים המסחריים הכללים של מטבעות וירטואלים בישראל. באופן טבעי, זה גם יעזור למשוך יזמים המתעניינים בנושא מכל רחבי העולם, שיגיעו לישראל.
כבר היום לישראל יש מאסה קריטית של מומחי הצפנה וההתלהבות היזמית הנדרשת על מנת לאפשר לחדשנות סביב הביטקוין לפרוח כאן. יש לנו גם יתרון נוסף: אנחנו מדינה קטנה, קהילה, עם המטבע המקומי שלנו שאינו קשור ל-Reserve Currency העולמי. כלומר, המערכת הכלכלית שלנו אינה מאויימת על ידי הופעתו של מטבע דיגיטלי מבוזר. האתוס הקהילתי שלנו מוליד אמון שהינו הכרחי למטבעות חדשים (עוד על כך בפוסט הבא שלי). לפיכך, ישראל יכולה באופן ייחודי לאפשר למטבעות וירטואלים והחדשנות סביבם לפרוח סביב מהפכת המטבעות הדיגיטליים.
ישראל היא אחת המדינות הבודדות שיכולות להרוויח יותר כמדינה מהייצוא של החדשנות המעורבת בביטקוין ומטבעות וירטואלים ממה שאנחנו יכולים להפסיד בכך שיהיה לנו מטבע אלטרנטיבי. לכן, אנו צריכים לעודד את המחוקקים והרגולטורים בישראל להיות חלוצים, נועזים ומובילים בעולם בגישה לביטקוין ומטבעות וירטואלים.
הפוסט פורסם במקור בבלוג של קרן ההון סיכון אלף.
הגב
9 תגובות על "כיצד ישראל יכולה וצריכה להפוך למרכז ביטקויין עולמי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
*לכותב יש מלאנתלפים של ביטקוין.
המהלך של ארה”ב הוא ממש לא מסובך אלא הוא דווקא המהלך הפשוט ביותר.
ברור לחלוטין שעל פי כל הגדרה משפטית סבירה הביטקוין הוא לא באמת מטבע אלא סחורה, בדיוק כמו זהב/כסף וכו’.
זה שמישהו בתחילת הדרך הוסיף למילה ביט את המילה קוין – לא הופך אותו למטבע… ההגדרה של מטבע אינה נעשית על ידי מתן שם כזה או אחר אלא לפי האופי המשפטי שלו.
הביטקוין אינו מטבע ואין סיכוי שבישראל הוא יוכר כמטבע על ידי הרשויות ובעיקר על ידי רשות המיסים ומשרד האוצר. ובצדק!!
האמת – לא כל כך הבנתי מה הבעיה בהחלטה האמריקאית.
מה ההבדל בארה”ה בין המיסוי על רווחי הון מביטקויין למיסוי ההון מרווה על היין או השקל? הלוא התנודתיות האדירה בביטקויין מונעת מראש אפשרות קביעת מחיר קבוע למוצרים ושירותים במטבע הזה שמתנהג במסחר בו יותר כמו מנייה ספקולטיבית מאשר כמטבע “מיושב בדעתו”.
שהביטקויין “ירגע” הנושא של מיסוי רווחי הון יהפוך להיות יחסית שולי וזהה לזה של כל מטבע, ממשלתי או מבוזר.
אם אני הבנתי נכון ארה”ב רוצה שכל אחד שסוחר בביטקוין יתן לה מסים של רוח כאילו זה מניה.
אבל לא הבנתי איך הם יכולים לדעת שיש לי בכלל ביטקוין.
כאילו איך אפשר לאכוף את החוק על האזרח הקטן.
למדינה אין שום אינטרס לאפשר מטבע אלטרנטיבי וכתוצאה מכך איזה שהוא חופש כלכלי לאזרחים, המדינה תמיד רוצה להיות שותפה לכל עסקה בשוק והביטקוין רק מפריע לה בזה
למה ישראל צריכה להשתתף בחגיגה הספקולנטית הזאת?
תכירו אתרים שמחלקים לכם מטבעות כל שעה, מרוויחים יותר מחפירה
ביטקוין: http://freebitco.in/?r=114607
לייטקוין: http://ltc4you.com/?r=52292