קרן חדשה תנוהל על ידי סטודנטים ותשקיע בפרויקטים של סטודנטים אחרים
אוניברסיטת חיפה מצטרפת למועדון של מאות האוניברסיטאות בעולם שהקימו קרנות שמשקיעות בסטודנטים ובבוגרים שלהן
חליפות, וויסקי, ישיבות דירקטוריון במשרדי ענק וטיסות מסביב לעולם -Out. כפכפים, שרוואלים וישיבות על הדשא בפקולטה – In? קרן חדשה שמוקמת בימים אלו באוניברסיטת חיפה עומדת להשקיע במיזמים של סטודנטים ובוגרים טריים, ומי שינהל אותה, הם הסטודנטים עצמם.
סטודנטית לספרות בוועדת ההשקעות
מעבדת החדשנות והיזמות של אוניברסיטת חיפה השיקה בשיתוף fresh.fund את HIL Fund. זוהי קרן הון סיכון סטודנטיאלית חדשה אשר עומדת להשקיע במיזמים של סטודנטים ובוגרים של אוניברסיטת חיפה. ועדת ההשקעות של הקרן החדשה תורכב, בין היתר, מסטודנטים שסיימו בהצטיינות את התוכנית של fresh.fund להכשרת משקיעי הון סיכון. אם אתם חושבים שמדובר בסטודנטים לכלכלה או מקצועות ריאליים בלבד, תופתעו לגלות שבין הסטודנטים שנבחרו לוועדת ההשקעות בשנת הפעילות הראשון של HIL Fund נמצאת גם יפעת ברט גרוסמן, סטודנטית בחוג לספרות השוואתית.
הקרן קיימה אירוע השקה במסגרתו נערכה תחרות סטארטאפים. 40 סטודנטים ובוגרים הציגו את המיזמים שלהם, ואת המקום הראשון גרף סטארטאפ בשם “Save the Bees” של סטודנט לתואר ראשון במשפטים, אשר רותם טכנולוגיות שונות כדי להגן על דבורים מנגיף ה-Varroa Mytes. הסטודנט זכה ב-10,000 שקלים לקידום המיזם שלו.
האם עוד מוסדות יקימו קרנות?
Fresh.fund שסייעה להקים את הקרן החדשה עבור האוניברסיטה, היא קרן הון סיכון אשר מתמחה בהשקעות מוקדמות במיזמים שיוצאים ישירות מאוניברסיטאות. הקרן מדווחת כי ב-2019 השקיעה ב-11 סטארטאפים. הקרן החדשה של אוניברסיטת חיפה תשקיע עד 20,000 שקלים בכל מיזם, ואמורה ללוות את היזמים לאורך תקופה של כחצי שנה לאחר ההשקעה. הקונספט של קרנות אוניברסיטאות הוא לא חדש, ובעולם יש כבר יותר מ-100 קרנות שכאלו, אך בישראל מדובר עדיין בתחום קטן וחדש באופן יחסי. Fresh ליוותה בעבר גם את קקטוס קפיטל באוניברסיטת בן גוריון – קרן עם מטרות ואופן ניהול דומה לזה של HIL.
נראה כי fresh לא עוצרת באוניברסיטת חיפה, ובעוד חודשים ספורים תשיק עוד שני שיתופי פעולה עם כמה מוסדות בולטים בישראל, כך שהקרנות הסטודנטיאליות עומדות לצבור תאוצה נוספת. בשיחה עם גיקטיים מסביר זקי ג’מאל, מנהל fresh.fund כי HIL מתכננת להשקיע בכ-30-40 צוותים ומיזמים בפרק זמן של 3 שנים. הקרן מחפשת מיזמים שעוסקים בעיקר בתחומי ה-Wellness, חינוך, מדעי הים, רווחה ועוד.
ומה בעצם יוצא לקרן של האוניברסיטה מההשקעות?
ג’מאל: “בגלל שהיוזמות בשלבים מאד מוקדמים ולמעשה בחלק מהמקרים מדובר בצוותים ולא חברות, חוזי ההשקעה הם למעשה חוזים אישיים. היזמים והיזמיות מתבקשים לתרום חזרה לקרן של האוניברסיטה, HIL Fund, מכפלה של 2x על ההשקעה, אם וכאשר יגייסו סיבוב גדול בהמשך כדי שהקרן תוכל להמשיך להשקיע במיזמים נוספים”.
הגב
3 תגובות על "קרן חדשה תנוהל על ידי סטודנטים ותשקיע בפרויקטים של סטודנטים אחרים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אין גבול לשטויות שאנשים עושים בכסף במדינות מערביות. באיזה עולם ילדים בני 22 חסרי ניסיון הם הגורם האופטימלי להחליט על טיב השקעות?
באותו עולם שבו ילדים בני 18 בונים חברות בשווי של יותר ממליארד דולר אולי?
הסטרטאפ האמיתי הוא להכנס לתחום השקעות עוד בתור סטודנט.
ושוב, אנשים בלי רקע בטכנולוגיה בוחרים פרוייקטים