"לא רואים סיבה לשלם למועמדים על זה": הגיע הזמן לדבר על מטלות בית
האם מטלות הבית הן אמצעי סינון לגיטימי או תנאי מוגזם ומנצל?
ביצוע מטלות בית הפך בשנים האחרונות לחלק כמעט בלתי נפרד מתהליכי הגיוס בענף ההייטק, ולא בכדי. לכאורה, מדובר בדרך מצוינת לבחון את יכולותיהם המקצועיות של המועמד או המועמדת בצורה הנוחה ביותר – הן עבור החברה והן עבור המועמדים, שמבצע את המשימה בזמנם הפנוי, בסביבתם הביתית, ללא נוכחות מלחיצה של מראיינות או מגייסים.
אך בפועל, מטלות הבית מעוררות התנגדות בקרב חלק גדול מהמועמדים ויוצרות שלל דיונים סוערים ברשתות. אחת הטענות המרכזיות הן כי היקף המטלות מוגזם, ומצריך פעמים רבות עבודה של שעות ארוכות ואפילו ימים. התחושה, טוענים המועמדים, היא שהחברות מזלזלות בזמנם היקר, ושאם אין ביכולתן לצמצם את היקף המטלות, מן הראוי שלפחות ישלמו על זמן העבודה שהן דורשות.
טענה נוספת היא שחברות רבות נותנות כמטלות בית משימות אמיתיות שהן מתמודדות איתן, ויש אף מועמדים שאומרים כי מדובר בניצול של זמנם לטובת כוח עבודה חינמי. לכך מתווספים שיתופים לפיהם רבים מהמועמדים כלל לא שומעים מהחברות אחרי ביצוע המטלה, אלא אם מדובר בתשובה חיובית. לטענתם, ראוי שיקבלו לפחות פידבק מינימלי, גם אם הוא שלילי.
ולבסוף, מוטל ספק גם באפקטיביות מטלות הבית כאמצעי סינון יעיל, ויש הגורסים כי הן מסננות החוצה את המועמדים החזקים ומשאירות בתהליך רק ג'וניורים שצמאים לקבל עבודה ראשונה בכל מחיר. עבור המועמדים המנוסים והחזקים, ביצוע מטלת בית יכול להיות מוצדק בשלב מתקדם יחסית של תהליך הגיוס, כשהדרישות הוגנות וכשהעניין ההדדי של שני הצדדים מצדיק את ההשקעה הנדרשת. אך בחברות רבות מטלות הבית משמשות כאמצעי סינון די ראשוני, ולכן המועמדים החזקים, שיש להם הצעות נוספות, פשוט פורשים.
אז מה טוענות החברות?
הלך רוח זה בא לידי ביטוי גם בשטח – על פי הנתונים שלנו, כ-20% מהמועמדים נושרים מתהליך הגיוס כיוון שהם מסרבים לבצע את מטלת הבית או פורשים באמצע. בשוק של מחסור במועמדים, אף חברה לא יכולה להרשות לעצמה אחוזי פרישה כאלה. מצד שני, בייחוד בצל גל הפיטורים הנוכחי בענף, הצניחות בבורסה והצפי למיתון עולמי, וכאשר כל גיוס לא מדויק משמעו עלויות לא מבוטלות שיורדות לטמיון, ברור שהחברות זקוקות לאמצעי סינון קפדניים.
"בתור חברה מאוד טכנולוגית, מטלות בית למועמדים מהוות נדבך מרכזי בתהליך הגיוס שלנו, במיוחד לתפקידי R&D", אומרת נסטיה שכנר, Talent acquisition & HR Specialist בחברת Gigaspaces. "הן כמובן רק רכיב אחד מתוך מערך הערכה שלם שאנחנו מפעילים, אבל הוא קיים כמעט בכל המשרות הטכנולוגיות. המוצר שאנחנו מפתחים כאן הוא מאוד מאתגר טכנולוגית, ולכן אנחנו מחפשים לא רק כישורי קוד אלא יכולת העמקה, יצירתיות, סקרנות וחשיבה מהירה. האם זה כלי אבחוני מושלם? ממש לא, אבל האלטרנטיבות לדעתנו הרבה פחות טובות".
את דבריה מחזק בועז קולן, Operation Lead & HR בחברת Neosec: "למטלת הבית יש שתי מטרות עיקריות: לראות איך המועמד ניגש לפתרון בעיות שהתמודדנו איתן בעבר ולייצר שיח טכנולוגי שהוא לא רק באוויר. במקרים מסוימים אנחנו עושים מבחן אינטראקטיבי, אך לרוב אנחנו מעדיפים מטלת בית – זו הדרך הכי נוחה לבדוק אם דרך המחשבה של המועמד מתאימה לדרך המחשבה שלנו ולייצר שיח מקצועי מעמיק. עם זאת, חברה לא אמורה להגיש כמבחן בית את האתגרים איתם היא מתמודדת. המטלה לא נוצרה כדי לבדוק אם המועמד יכול עכשיו לפתור את הבעיות הנוכחיות שלנו, אלא כדי לבחון את ההתאמה".
צד נוסף של מטלות הבית, אותו מעלה ספיר רוטנברג, Security Intelligence Center Lead במרכז הפיתוח הישראלי של חברת Mercedes-Benz, הוא החשיבות שלהן גם עבור המועמדות והמועמדים עצמם: "מטלת הבית היא אחד השלבים בתהליך המיון שלנו – לא שלב ראשון ולא שלב סף – שנועד לצמצם את אי הוודאות גם למועמדים וגם לחברה. אנו רואים בה מטלה לא מלחיצה, שמאפשרת למועמד להביא את עצמו לידי ביטוי בנוחות ובנעימות, ושדרכה ניתן ללמוד על הרצינות, המקצועיות, הירידה לפרטים והמוטיבציה להצליח ולהתקבל. בד בבד, למועמד ניתנת הזדמנות להיכרות טובה יותר ולהבנה של דרישות העבודה המצופות. אנחנו מכינים את עבודת הבית כך שתשקף ככל הניתן את שגרת העבודה ואת ההתמודדויות היומיומיות הנדרשות, תיתן למועמד הבנה טובה יותר של המשרה, ותבהיר לו ולנו את מידת ההתאמה והמסוגלות שלו להתמודד עם דרישות התפקיד".
לדברי קולן, היקף ההשקעה הנדרשת לביצוע מטלות הבית ב-Neosec הוא 4-2 שעות, ובהתחשב במשאבים הרבים שהחברה מקדישה בעצמה לתהליך, בחברה "לא רואים סיבה לשלם על כך למועמדים". ב-Mercedes-Benz היקף ההשקעה הנדרש הוא 8-4 שעות, וגם רוטנברג מחזיקה באותה דעה בנוגע לתשלום, ומצפה מהמועמדים לאותה מידה של השקעה שהחברה מקדישה לאיתור והתאמת העובדים. ב-Gigaspaces מוערך היקף ההשקעה ב-3-1 שעות, אך בחלק מהמשרות המשימה כוללת גם הצגה של מטלת הבית בפני צוות של מנהלי החברה על מנת לדייק את הגיוס ולבחון את יחסי האנוש ויכולות התקשורת הנדרשים לתפקיד.
ולבסוף, בנוגע לאחוזי הפרישה, אומרת רוטנברג כי מעולם לא נתקלה במועמדים שפרשו באמצע מטלה או סירבו לבצע אותה. קולן, לעומתה, נתקל במועמדים שסירבו אך לא בכאלה שפרשו באמצע, ואילו שכנר מכמתת את אחוז המועמדים שלא מגישים את המטלה ולמעשה מסירים מועמדות מהתהליך בקרוב לשליש.
אל תעשו גוסטינג למועמדים
מתוך היכרותי עם הצרכים, הדרישות והחששות של שני הצדדים, אני מציעה כמה תובנות חשובות בנושא מטלות הבית:
1. להגביל את היקף ההשקעה: אנחנו יודעים שהמועמדים היום מאוד מתנגדים למטלות בית. מצד שני, כחברה, אנחנו מבינים את החשיבות של חוויית מועמד טובה, כי בסוף, מועמד שמתחיל תהליך ויש לו מטלה מבאסת, ילך ויספר את זה לעוד עשרה חברים שלא ירצו בכלל להגיע לראיון. אז אם מטלת הבית מורידה נקודות בחוויית המועמד, צריך להבין איך זה יכול באמת לשרת את מה שאני רוצה לבדוק ולתת לי מקסימום הבנה, תוך שאני מבזבזת מינימום זמן למועמד, לכל היותר 4-2 שעות למטלה.
2. להבדיל בין סניורים לג'וניורים: אנחנו רואים שסניורים פשוט לא מבצעים את המשימות, או דוחים אותן לסופ"ש ואז כבר מקבלים הצעה אחרת. זה גורם לחברה להפסיד מועמד ואנחנו לא רוצים שזה יקרה. אם כבר נותנים מטלת בית לסניורים – זה לא יכול להיות בשלב הראשון אלא רק בשלב שני או שלישי. זה מאמץ, זו השקעה, וסניורים יעשו אותה רק אחרי שתהיה להם איזושהי ולידציה שהחברה הזאת רוצה אותם ושהם רוצים אותה. לג'וניורים לעומת זאת, מטלת בית היא דווקא אמצעי סינון טוב להתחלה, ובגלל שאנחנו היום בשוק שבו לג'וניורים יהיה מאוד קשה למצוא עבודה, זה גם האינטרס שלהם לבקש אותה – אם פתאום הם יבריקו במטלת הבית, זה יכול להיות הדבר היחידי שיעזור להם להתקבל.
3. לא לתת משימה דומה מדי למה שהחברה עושה: באופן אישי לא נתקלתי במקרה שבו חברה נתנה למועמד מטלה בשביל לפתור בעיה או משימה שעמה היא מתמודדת באותו זמן, אבל אי אפשר להתעלם מהתחושה הזו שנוצרת אצל רבים מהמועמדים. לפיכך, המטלה צריכה להיות קשורה למשרה אבל לא יותר מדי דומה למה שהחברה באמת עושה. חשוב להסביר למועמדים בדיוק מה החברה מעוניינת לבחון באמצעות המטלה, ובמה היא דומה לאתגרים היומיומיים. בצורה זו, המטלה הופכת להזדמנות עבור שני הצדדים, כיוון שהמועמד מקבל התנסות שיכולה להבהיר לו מה הרמה הטכנולוגית בחברה ואיך זה לעבוד בה.
4. להחזיר פידבק למועמדים: אני חוזרת שוב לחוויית המועמד, ואני לא סתם מתעכבת עליה. זה שוק מאוד קטן וסגור, והדימוי השלילי של חברה שיוצרת חוויית מועמד גרועה עלול להתבטא בסכומים אסטרונומיים ומיותרים. אצל מועמדים שלא התקבלו חוויית המועמד גם ככה פחות טובה, אז להיעלם להם ולעשות להם גוסטינג זה פשוט לשרוף את עצמך בשוק. צריך לעבוד מסודר עם מערכת ניהול, לשים תזכורות ולהחזיר לאנשים תשובה בזמן, בייחוד לאלה שהיו בראיון פרונטלי או עשו מטלה.
5. לשמור על שקיפות ולתת למועמדים זכות בחירה: גיליתי שכשאומרים לטאלנטים שאנחנו לא רוצים לבזבז להם את הזמן, משתפים אותם בדיוק במה שאנחנו רוצים לבדוק, בדרך שבה אנחנו רוצים לעשות את זה ונותנים להם אפשרות בחירה – או לעשות את זה במשרדי החברה, כשמישהו מלווה אותם פיזית, או לעשות את זה מהבית כשמישהו מלווה אותם בזום ויהיה זמין – ההיענות הרבה יותר גבוהה וחוויית המועמד הרבה יותר טובה.

הכתבה בחסות Gotfriends
בואו לעבוד בסטארטפים המובילים בישראל ולעשות את האקזיט הבא שלכם.
Gotfriends הינה חברת ההשמה הגדולה בישראל בגיוס לסטארטאפים וחברות הייטק חדשניות.
אנו מחוברים למרבית המשרות הטכנולוגיות שקיימות בשוק בתחומים הכי חמים: Cyber, Medical, אלגוריתמים ועוד (בעיקר לאלו שנמצאות מתחת לרדאר).
צוות מקצועני הגיוס שלנו ידע להתאים לכם את המשרה המדויקת עבורכם ויסייע לכם לחסוך זמן יקר על חיפוש קדחתני בלוחות דרושים הייטק. בנוסף הצוות יסייע לכם במשא ומתן על השכר, על האופציות ועל התנאים הנלווים – אנחנו שמים את המועמדים שלנו במרכז תוך כדי שקיפות, דיסקרטיות וליווי אישי לכל אורך התהליך. אנחנו מסייעים לאלפי מועמדים מידי שנה להתקדם בקריירה (בתפקיד, בתנאים) ועושים זאת במקצוענות ובעיקר עם חיוך.
הגב
48 תגובות על ""לא רואים סיבה לשלם למועמדים על זה": הגיע הזמן לדבר על מטלות בית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
במקום מטלות בית אפשר לשקול להשתמש בפלטפורמה כמו https://platform.intervee.io
מטלות בית הן חוצפה אם נעשות לפני שמתאימים ציפיות שכר. המועמדת מבזבזת את הזמן שלה ומשקיעה בלתת רעיונות ועבודה למעסיק/ה פוטנציאליים, אבל בסופו של דבר כשמגיעים לשיחה על חוזה ושכר, המעסיק אומר שהתכוון לשלם פחות …
כל כך התאמצת להתאים בלשון נקבה
"המועמדת" "מעסיק/ה" וכו
אך בסוף כשהגעת לצד המשלם (קרי המעסיק) כבר לא יכולת וכתבת בלשון זכר
זה חזק ממך
זה לא בטעות, הרגל או בתום.
זו כיפה אדומה הקטנה והזאב הרשע..
שטויות, היית מעדיפה לעשות את המטלה במשרדים של החברה במקום?
מעביד שמביא לראיונות עבודה בשביל לקבל רעיונות או פתרונות צריך כנראה לסגור את העסק.
צודקת 100% , איזו חוצפה זאת לדרוש תהליך קבלה ארוך והשכר נקבע רק בסוף
שיגידו בהתחלה כמה משלמים ואם זה לא רלוונטי אין טעם להתחיל תהליך
הבעיה שלרוב מסגרת השכר הסופית נקבעת רק אחרי סיום השלבים המקצויים, במיוחד לג'וניור, כמובן שיש מסגרת מסוימת מהרגע שאישרו את התקן אבל אחרי שרואים את הרמה המקצועית רואים אם זה מועמד שעשה עבודה מינימלית ולגמרי בינונית ואז מסגרת השכר שמוכנים להציע לו תהיה לפי הרף הנמוך (מתוך ידיעה שלא חבל אם לא יחתום) ולהיפך אם המועמד הבריק במשימה יהיו מוכנים לבקש עבורו גם שכר גבוהה מזה שאושר בתקן בהתחלה.
זו דרך נהדרת לסנן את החברות המפגרות. אנחנו לא בביה״ס ולא נותנים שיעורי בית. ב10 דקות אני מבין מול מי יש לי עסק רק משיחה פשוטה. מטלת בית לא תראה לי כלום. אני צריך להבין מי מולי. עבודת צוות, מוטיבציה, אישיות וכו. יכולת תקשורת. הבנה תיאורטית.
לכתוב קוד כל ״קוף תכנות״ יכול. זה לא קשה. כל מה שתקבלו כתוצאה מזה, זה אנשים שיכולים לעשות (או להעתיק) את התרגיל הזה בלבד. זה הכל. ותאבדו בדרך את האנשים הטובים שיש להם ביטחון עצמי.
מה?
אז לדעתך אין צורך לבדוק את היכולת המקצועית?
צודק, בשביל מה, הרי המועמד אמר שהוא יודע לעשות מצויין – אז פשוט נאמין לו.
שטויות במיץ, בתור מראיין אני יכול להגיד שמרואיינים הם בדרך כלל קשקשנים ויש בהרבה מקרים פער גדול בין מה שהם אומרים למה שהם באמת מסוגלים לעשות, המטלה מסננת המון אנשים לפני שבכלל התחילו אותה.
חוץ מזה, יש הרבה דרכים לכתוב קוד, יש קוד יותר טוב ויעיל ויש פחות ויש גם קוד שלא צריך לראות אור יום.
או שאתה לא מתכנת, או שהקוד שלך נראה כאילו קוף כתב אותו אם אתה חושב שכל הקודים זה אותו דבר.
אצלנו פשוט עושים מבחן של שעה בערך (עם תיאום ציפיות מול המרואיין שידע למה הוא מגיע, זה קורה בד"כ בראיון שני.
מטלת בית זה משהו שלא מקובל עליי לעשות כשאני התראיינתי, אני לא אעשה את זה לאחרים.
נכון, היו לי נפילות בגיוסים (30 שנה, לך תזכור), אבל מטלת בית לא הייתה מצילה אותי.
מסכים. אין כמו ראיון. העיקר זה השיחה. גם השאלות בראיון בדרך כלל לא קשות. המטרה לראות גישה. מהנדס עם תואר מאוניברסיטה נורמלית, או בעל קצת ניסיון כבר יסתדר (עם תהליך ראמפ מתאים( עם בעיות אמיתיות. השאלה האמיתית היא אם אפשר לשלב אותו/ה בצוות.
מעל שעה זה פשוט בלתי נסבל.
מה גם שבדהכ מתראיינים ל2 או 3 משרות במקביל ואז מצטבר תור של משימות.
ממש צריך לבקש ממך סליחה שרוצים לדעת מה היכולות שלך.
הכי טוב שלח מייל – תכתוב כמה אתה רוצה להרוויח, כמה שעות אתה רוצה לעבוד ביום ובאיזה צבע אתה רוצה את הטסלה ופשוט תתקבל לעבודה.
סלחו לי, אבל אנשים חיים באיזה סרט שצריך להגיד להם תודה שבאים לעבודה.
למה לא whitboard tasks במקום? לא מרגישים שמנצלים אותם כי זה קורה בזמן הראיון על לוח ואין סיכוי שזה באמת ישמש למשהו, מאפשר לשאול שאלות תוך כדי כי המראיין שם, לראות הלך חשיבה ולא רק תוצאה סופית, מוודא שהאדם לא ביקש עזרה מחבראחדוד, עוזר למראיין לכוון לנקודות שונות בהתאם לאיך שהוא רואה שהמוראיין מגיב.
כמובן בניגוד לכל היתרונות האלה אי אפשר להרגיש שהחברה חשובה ושאנשים טוחנים בשביל להתקבל עליה עלק google
יש אנשים שהלחץ הזה לעמוד מול אנשים עם לוח ולהיבחן בזמן אמת מפיל אותם ואז אפשר לפספס אנשים טובים – אתה לא מחפש מרצה, אתה מחפש מפתח….
בבית אתה רגוע, בסביבה הטבעית שלך ויכול לעשות את העבודה בצורה הכי טובה שאתה יכול.
כמובן שצריך להישאר ממוקדים ולשמור על המטלה פשוטה ולהגביל בזמן.
חשוב גם לתאם צפיות מראש לגבי ההיקף.
ניתן לקבל מטלות בית ב2 מקרים:
1. בשלב מאוחר
2. מטלות של כמה דקות. 10 דקות או קצת יותר יכול לתת אינדיקציה התחלתית ובשלב מאוחר אפשר לתת קצת יותר.
לבזבז שעה או אפילו 4 שעות על עוד טרום טרום הצעה זה מוגזם לחלוטין.
איך אפשר לתת הצעה אם לא יודעים מה הרמה?
אתם לא עושים ריאיון של 2-4 שעות, מה גורם לכם לחשוב שאתם יכולים לתת משימת בית של 2-4 שעות?
אז פשוט לקבל אותך לעבודה על בסיס העיניים היפות שלך?
זה גם חשוב…
אבל אפשר לעשות ראיון קצר והתחלתי ואחר כך מטלת בית קצרה וכל התקדמות כזו תביא להתקדמות נוספת.
כבר נפגשתי עם מטלת בית שפשוט שמו סטופר לכל שאלה ולא היה אפשר להפסיק את המבחן באמצע. זה פשוט משוגע…
מדוייק, זה המצב.
ובשוק העבודה של היום (אם אתה יודע לא להקשיב לכלכליסט/דה מרקר/גלובס) אנשים עם 5 שנות ניסיון ומעלה יכולים למצוא לעצמם מספיק מקומות שיקחו אותם על בסיס כמה ראיונות טכניים ולא בגלל שעשו מטלת בית.
ובסוף, כמו שנכתב למעלה – you snooze, you lose.
נתקלתי במטלה קצרה ומסובכת. בשיחה השניה הצטרף מנהל וכשהוא במקרה שמע על המטלה הוא הורה לי במפורש לא לבצע אותה. בדיעבד הסתבר שזה היה ייעוץ בחינם.
מנהלי HR חייבים בקרה על המטלות האלה. בחלק מהמקרים משלבים במוצר של החברה קוד שהוא לא ברשיון. אם משתמשים בתוצרים של המשימה זה גובל בעבודה עבור החברה והחברה עלולה למצוא את עצמה מעסיקה עובד בלי לשלם לו שכר. חייבים משהו כמו privacy policy שבו החברה מתחייבת לטוהר מידות.
איך אפשר לדעת מי עשה את המטלת בית?? פעם חבר שלי שהוא די חלש בתכנות ניסה להתקבל לחברה והביאו לו מטלת בית, עשיתי לו את כל המטלה והסברתי לו בדיוק מה עשיתי.
אנשים גם יפרסמו בפורומים את המטלות בית ואפילו יפנו לאתרי פרילנסרים בחו"ל שיעשו להם את המטלה (אני פעם עשיתי את זה).
אם לתת מטלה אז לחייב את המועמד להגיע פיזית לחברה שיעשה אותה במקום.
זה לא רק למתכנתים. גם בתחומי השיווק לא חסר. לא מזמן קיבלתי מבחן בית שדרש בנייה של אסטרטגיה שיווקית מקיפה, לצד יצירה של מספר רב של פריטי תוכן, חלקם על בסיס מאמרים מורכבים (זה גרם לי להבין שאני לא רוצה להתעסק בנושא הזה). עבודה שלקחה סופ"ש שלם, וכל זה אחרי שיחת טלפון שבאה לוודא שיש לי דופק. רק אחרי כל הסאגה הזו טרחו להיפגש איתי בכלל.
מי שלא רוצה לא חייב (וכנראה יש סיבה שהוא לא רוצה)
אצלינו יש התמחות של כמה ימים שבה עובדים על חלקים קטנים במערכת ורוב האנשים לא מתקבלים בסוף.
אי אפשר לתאם ציפיות שכר לפני שרואים מה מתכנת שווה ומטלת היץ זה דרך פשוטה לשני הצדדים לראות אם הוא מתאים או לא, גם למועמד זה נוח לעשות זאת בזמנו החופשי ובלי לחץ של אנשים מסביבו.
כל מי שמתנגד (ללא סיבה אמיתית) כנראה שלא מתאים למקצוע.
מי שחושב שסיים לימודים וזה מעניין מישהו הולך להזיע בהרבה ראיונות עבודה (בטח כאלו שאני עושה להם)
יום אחד גם אתה יכול להיות בצד השני, אז אל תהיה כל כך בטוח שאתה הוא זה שלא הולך להזיע
הסיבה שלא רוצים כי זה לוקח המון זמן ויש הרבה הצעות ללא מטלות בית…
אפשר לתת הצעות שכר לא סופיות על סמך שנות וותק ומקומות עבודה וכדו' רק כדי להבין שזה בכלל באיזור.
אינני עובד בהיי טק אלא בעריכת דין. וללא ספק "מטלות הבית" שהחברות נותנות, על שלל מכבסות המילים שלהן, חוצפה הנובעת מעמדת כח של המעסיק. כאלו העבודה היא כל חייו של אדם. יש הבדל בין מסירות לעבודה להשתעבדות לעבודה.
אם מטלת הבית לוקחת לא יותר משעה ורלוונטית לדרישות העבודה אז סבבה, אחרת זה ניצול או התעללות.
בPlaystudios לא מספיק שיש כמה וכמה ראיונות ומטלת בית ארוכה, לאחר מכן אתה גם מוזמן ליום ניסיון במשרדי החברה, יום עבודה שלם על חשבון העובד.
במידה ולא התקבלת אפילו לא ישתפו איתך את הסיבה
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]
דרושים דרושות לעבודה מהבית בתחום הייטק, מדובר על עבודה ללא ניסיון, בקלדנות ומזכירות לחברת הייטק מוכרת, שעות עבודה גמישות, שכר שעתי גבוהה + בונוסים, עם אפשרות למשמרות, קורות חיים לשלוח לאימייל – [email protected]