תאכלו ארבה: Hargol Foodtech מגייסת 600 אלף דולר כדי להפוך חגבים לאבקת חלבונים

הטכנולוגיה של החברה מאפשרת גידול המוני של חגבים, שמהווים מקור מצוין וזמין לחלבון ולאומגה 3 ואומגה 6, המטרה לפתור את מחסור המסתמן בעולם לחלבון מהחי

המוצר הסופי. מקור: Hargol

למרות האסוציאציות הראשוניות שעולות לנו בראש, חגבים יכולים להוות מקור זמין לחלבון, ויטמינים ומינרלים עבור אוכלוסיות גדולות באיזורים נזקקים. עם זאת, עד עתה לא היה ניתן לסמוך עליהם כמקור משום שהם זמינים לאיסוף בטבע בעונה קצרה בלבד, ובנוסף מספרם מושפע משינויי אקלים ומשימוש בחומרי הדברה. עתה מודיעה חברת Hargol Foodtech (חרגול פודטק) הישראלית, שפיתחה דרך גידול מיוחדת של חגבים וחרגולים לתעשיית המזון, כי גייסה לשם כך 600 אלף דולר בסבב סיד.

הופכים את החרק לאבקת חלבון

חברת Hargol Foodtech (לשעבר “סטייק צרצר”) זיהתה את היכולת לגדל ולהפיק חלבון מחרקים כפתרון למחסור המסתמן בעולם לחלבון מהחי. יותר מ-2.5 מיליארד אנשים כבר אוכלים כיום חרקים ברחבי העולם כחלק מהתזונה הרגילה שלהם, והחרק הפופולרי ביותר הוא משפחת החגבים. החגבים נחשבים לבעלי הרכב תזונתי מצוין שכולל 70 אחוזים חלבון מלא ו-10 אחוזים ליפידים (אומגה 3 ואומגה 6), ויטמינים ומינרליים. אך כאמור כיום המקור הכמעט יחיד הוא איסוף בטבע, והחגבים זמינים לעונה קצרה בלבד של 6-4 שבועות בשנה ואוכלוסייתם נפגעת בשל שינויי אקלים ושימוש גובר בחומרי הדברה.

הפתרון שפיתחה Hargol Foodtech מאפשר למעשה גידול תעשייתי של חגבים, שיהפוך אותם לזמינים כל השנה, בעלות נמוכה ותוך הקפדה על תנאי ייצור סטריליים. היזמים הצליחו לבנות במושב אליפלט חווה מסחרית ראשונה מסוגה בעולם, שמשתרעת על שטח של כ-2 דונם ומייצרת יותר מ-30 מיליון חגבים בשנה. היזמים מסבירים כי הביקוש לחגבים גבוה במיוחד במדינות ברחבי אפריקה, אסיה, מרכז אמריקה ובמזרח התיכון. בשווקים אלו נאכלים החגבים טריים ושלמים לאחר הסרת כנפיים ורגליים, במספר סגנונות טיגון ובישול. ההרכב התזונתי המעולה מאפשר הפקה של אבקות חלבון שיספקו מקור איכותי וידידותי לסביבה לשוק אבקות החלבון בארה”ב ואירופה. בנוסף, החגב נחשב למזון כשר למאכל על ידי יהודים וגם ‘חלאל’ למאכל על ידי מוסלמים.

Hargol Foodtech הוקמה ב-2015 על ידי דרור תמיר, חנן אביב ובן פרידמן ועתה היא משלימה סבב גיוס בגובה 600 אלף דולר שבו השתתפו קרן Sirius Venture Partners,  חממת Trendlines Agtech וקרן האימפקט ההולנדית SLJ Investment Partners.

 

 

יניב אביטל

גיק, קופירייטר, אבא, חולה על גאדג'טים וקוד, לא בהכרח בסדר הזה

הגב

4 Comments on "תאכלו ארבה: Hargol Foodtech מגייסת 600 אלף דולר כדי להפוך חגבים לאבקת חלבונים"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
אריה
Guest

יאממממייי!!!!

שומר כשרות
Guest

מעניין מה המקור לכשרות. כיום לא ידוע מהו החרגול שכשר ולא ידוע איך לזהותו ולכן אני לא מכיר אף היתר לאכלו

Soylent Green
Guest

בתאבון

שרון
Guest

די כבר לנצל את החיות/חרקים לגרגרנות שלנו!

wpDiscuz

תגיות לכתבה: