חברת GuardKnox גייסה 21 מיליון דולר
במקרה שהאקר מצליח לחדור את מערכות הרכב, הוא נשאר מבודד במקום להשתלט על כולו
חברת GuardKnox (גארדנוקס) המפתחת מערכות סייבר להגנה על מכוניות חכמות, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 21 מיליון דולר בהובלת Fraser McCombs Capital ובהשתתפות Glory Ventures, NextLeap Ventures, VectoIQ Acquisition, Plug and Play Ventures, Allied, Cyphertech, ו-Kardan. זאת בתוספת של כמה משקיעים פרטיים וכמה משקיעות מעניינות מתחום הרכב: Faurecia Ventures, שהיא זרוע ההשקעות של ספקית Tier 1 ליצרניות הרכבים, ו-SAIC Automotive, חברת הרכב הסינית.
לבודד את ההאקר במקרה של פריצה
בניגוד לתקיפות סייבר סטנדרטיות שיכולות לפגוע או להרוס את המחשב שלכם, ואולי אפילו לפגוע בהכנסות העסק שלכם, תקיפות סייבר כלפי רכבים אוטונומיים יכולות להפוך לסכנת מוות של ממש. גארדנוקס פיתחה מערכת אבטחה המבוססת, לדבריה, על עקרונות האבטחה של מטוסי F-16. זאת על ידי בידוד של החלקים השונים ברכב החכם ואפס סבלנות לתקשורת לא צפויה. כלומר, אם המערכת מזהה שהאקר הצליח לחדור את שכבות ההגנה של אלמנט מסוים בכלי הרכב שלכם, שאר המערכות יהיו מבודדות והוא לא יוכל לדלג מנקודה לנקודה. המערכת של החברה פשוט מנתקת את האפשרות להעברת מידע הלאה, והפורץ נותר כלוא באיזור אחד ללא אפשרות השתלטות על שאר הרכב. בחברה טוענים כי הפלטפורמה שלה מובילה לאפס False Positives, ולא דורשת קישוריות קבועה.
Guardnox נוסדה ב-2016 על ידי משה שליסל, המכהן כמנכ״ל, דיוניס טשלר, CTO החברה ועידן נגב, VP R&D. השלושה הם יוצאי חיל האוויר. החברה מעסיקה 30 עובדים במשרדיה ברמלה. גארדנוקס ממש לא נמצאת לבד בשוק ההגנה על רכבים חכמים בישראל, ובין מתחרותיה ניתן למצוא כמה חברות ישראליות בולטות כמו Upstream, Regulus Cyber, Karamba Security, וארגוס, שנמכרה לקונטיננטל תמורת כמעט חצי מיליארד דולר.
הגב
2 תגובות על "חברת GuardKnox גייסה 21 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה עם towersec? נא לעדכן. תודה!
עודף חברות, 0 לקוחות, משכורות עתק ל"מנהלים" – בסוף החברה פושטת רגל (ראה הממד החמישי של גנץ) – המנהלים קונים וילה + יכטה, המשקיעים נשארים עם ה-ז' ביד. והעובדים נשלחים להרפתקה הבאה של "יזמים" לעשוק משקיעים.