הסטארטאפ הישראלי שישדרג לכם את מכונת הקפה במשרד גייס 2 מיליון דולר

חושבים שפולים שנטחנים מול העיניים שלכם זה טרי? אתם עוד לא מכירים את הפיתוח של הסטארטאפ הישראלי Griin

תמונה: Pixabay

אנחנו לא יודעים מה איתכם, אבל אחד הדברים שאנחנו הכי מתגעגעים אליו במשרד הוא מכונת הקפה המפנקת. אבל כמה כבר אפשר לחדש בתחום הקפה? מתברר שלא מעט, לפחות לדברי הסטארטאפ הישראלי Griin.

קפה טרי יותר ואפילו בריא יותר לסביבה

לפני שהם מוכנים לצריכה, פולי הקפה מגיעים טריים מהמטע בצבע ירוק. הצבע החום-שחור שאנחנו מכירים מפולי הקפה במשרד או אפילו בקפה הביתי נובע מתהליך הקלייה שלהם. הבעיה היא שהתהליך שהפולים עוברים מרגע הקטיף ועד הטחינה במכונה שלהם הוא לא יעיל, מזהם וגם מוביל לקפה שהוא לא בהכרח טרי.

תמונה: Griin

Griin הישראלית פיתחה מערך שכולל אספקה של פולים ירוקים – כלומר כאלו שעוד לא נקלו – ומכשיר קלייה שמתלבש על גבי המכונה הקיימת במשרד או בבית שלכם. בשיחה עם גיקטיים מסביר מתן שרף, סמנכ״ל שיווק ב-Griin כי כל התהליך אינו דורש מגע יד אדם: ״מאותו הרגע ועד לכיבוי המכונה וריקון האשפה בסוף היום, כל התהליך מתבצע באופן אוטומטי לחלוטין ומבלי צורך במעורבות אדם״, טוען שרף. בסיום של כל מחזור קלייה, הקפה הקלוי מועבר אוטומטית לתוך מיכל הפולים, ומשם למטחנה ולתהליך ההכנה כשאתם בוחרים את הקפה שלכם.

שרף טוען שהמכונה לא פולטת עשן, רעש או חום לסביבה. ״פתרון הקלייה של griin מבוסס על שיטת חימום שמעבירה את אנרגיית החום לכל נפח פול הקפה, מהפנים החוצה (Heating Volumetric) וחוג בקרה מבוסס לימוד מכונה המסוגל לזהות את תהליכי הקלייה בתוך פולי קפה ולנהל אוטונומית מחזור קלייה על פי מודל שפועל בזמן אמת תוך כדי תהליך הקלייה״, הוא מסביר.

לטענת החברה, אותה שיטת קלייה אמורה להשפיע באופן ישיר גם על התפתחות הטעמים והארומות של הקפה שאתם שותים. אבל שרף טוען שההשפעה החיובית לא נעצרת רק בטעם ובטריות. פתרון הקלייה של החברה חוסך את הצורך באריזת הפולים באריזות ואקום או פלסטיק ואלומיניום שאינם מתכלים והמכונה של החברה חוסכת גם כ-80% מהאנרגיה הנדרשת לקליית קפה בהשוואה לקלייה המסורתית. בנוסף, שיטת החימום מונעת פליטת חלקיקים מזהמים מהמעטפת החיצונית של הפולים ושרשרת האספקה של הפולים יכולה להתקצר משמעותית.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

״במספרים״, מסכם שרף, “עבור כל טון קפה קלוי נדרשות 14 ק”ג אריזות VMPET ,נפלט 1.5 טון חלקיקים מזהמים, חד-תחמוצת פחמן ופחמן דו חמצני לאוויר – את כל אלה הטכנולוגיה של griin מפחיתה ואף מבטלת״. לטענתו, שינוי של שרשרת האספקה של הקפה יכולה להוביל גם לסחר ישיר מול החקלאים שכיום מקבלים פחות מאחוז אחד מסך העסקה הסופית. וכן, לטענתו זה אף יוביל לצמצום הפער בין מחירי הקפה שהמגדל קובע אל מול הצרכן הסופי בהשוואה לפרקטיקות של ״סחר הוגן״.

היום (ב׳) מודיעה Griin על השלמת סבב גיוס Seed בהיקף של 2 מיליון דולר בהובלת Closed Loop Ventures. החברה מתכננת להשתמש בכספי הגיוס כדי להשלים את ההשקה הראשונית של מכשיר הקלייה. החברה הוקמה ב-2019 על ידי יהונתן שרף, סמנכ״ל התפעול שהחל את הרומן שלו עם קפה לפני יותר מ-20 שנה כבריסטה; יובל ויסגלס, מנכ״ל ומנהל הפיתוח, שהקים את TowerSec שנמכרה ל-Harman ב-2016; ומתן שרף, סמנכ״ל השיווק. החברה מעסיקה 12 איש ואישה במשרדיה אשר ברמת גן.

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

7 תגובות על "הסטארטאפ הישראלי שישדרג לכם את מכונת הקפה במשרד גייס 2 מיליון דולר"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
מאור
Guest

מדהים!
אפשרי לקלות פולים בבית?

ASD
Guest

אפשרי, לא מומלץ למי שלא מבין. מה גם שזה ממש ממש מלכלך

יאיר
Guest

אפשר בהחלט! תראה קצת סרטונים ביוטיוב על home coffee roasting, תבין את העקרונות, ותתחיל להתנסות.
אני קולה על מחבת עבה, שומר בשקית אטומה, נותן 3 ימים מקליה לטחינה ואז משתמש.
תנסה לשחק עם זה ועם הזמן תמצא את הדרך שאתה אוהב.

הקולה מגליציה
Guest

אם תחקרו נכון..תלמדו שדווקא פולים שנקלו והתיישנו , שווים זהב !

א. הקפה
Guest

ומה הפתרון לזה שהפולים צריכים “לנוח” לפחות שבוע לאחר הקליה כדי לשחרר גזים?

אלון
Guest

ישראלים….אז בהצלחה !
מענין האם הפטנט פותר את בעיית ההשהיה בין הקליה לטחינה לשם שימוש מבחינת הטעם הבוסרי שמורגש בסמיכות לקליה ?!
אם זה חלק מהטכנולוגיה יש פה בהחלט שיחוק גדול,
אם הענין הוא סביבתי בלבד בהחלט חשוב , וגם פופולרי במדינות מערביות , אבל השאלה עד כמה הלקוח בנוי להתנסות הארוכה עם מוצר לא גמור,
מאצגר ומרתק לראות את התוצאה….
אלון
קדמה קפה בעמ

למדן
Guest

הייתי מציע להוסיף גם מצע לגידול הפולים וקטיפה ע”י רובוט

wpDiscuz

תגיות לכתבה: