מסינגפור ועד ישראל: עובדי גוגל נטשו את המשרדים במחאה
אלפי עובדים של ענקית הטכנולוגיה מסביב לעולם נטשו את עמדות העבודה שלהם במחאה על התנהלות החברה בנושא הטרדות מיניות והתנהגות בלתי הולמות. המפגינים דורשים שורת שינויים בהתנהלות החברה.
היום (ה’) בשעה 11 בדיוק, מאות ואלפי עובדי ועובדות גוגל ברחבי העולם עזבו את עמדות העבודה שלהן ויצאו במופגן בהמוניהם אל מחוץ למשרדים במחאה על מה שהם מגדירים כטיפול לקוי בתלונות על הטרדות מיניות בשורות החברה.
מסינגפור ועד חיפה: העובדים יצאו החוצה כדי למחות
המחאה, אשר נקראת “Google Walkout For Real Change” תוכננה לצאת לדרך בפורמט דומה ברחבי העולם: כאשר השעון יראה 11:00 (לפי שעון המדינה בה המשרד), עובדי החברה הוזמנו לעזוב את עמדותיהם ולהשאיר פיסת נייר עליה נכתב “אני לא בשולחן שלי כיוון שיצאתי החוצה לאות הזדהות עם עובדי גוגל ועובדי קבלן של החברה במחאה על הטרדות מיניות, התנהגויות בלתי הולמות, חוסר שקיפות, ותרבות עבודה שלא עובדת עבור כולם. אחזור למשרדי מאוחר יותר”.
חשבון טוויטר ואינסטגרם אשר הוקם לצורך המחאה תחת השם googlewalkout@ תיעד את חלק מהמחאות ברחבי העולם: מלונדון, לציריך, דבלין, סינגפור וברלין. על פי הדיווחים, גם במשרדי החברה בחיפה נצפו עשרות עובדים ועובדות שהשתתפו במחאה.
התחקיר ששבר את גב העובדים
מחאת העובדים תפסה תאוצה בעיקר לאחר תחקיר הניו יורק טיימס שחשף כי אנדי רובין, ממציא מערכת ההפעלה אנדרואיד שיצא לחופשה כפויה מ-Essential עקב טענות על התנהגות “לא ראויה” בעת עבודתו בגוגל. לפי התחקיר, גוגל הייתה מודעת למספר תלונות בנוגע לרובין, והחליטה לעשות מעש רק לאחר שהתגלו סרטונים לא ראויים במחשב העבודה שלו. לאחר החקירה הפנימית של גוגל, הדיווח גורס כי החברה שלחה את רובין הביתה עם חבילת פיצויים נדיבה של 90 מיליון דולר, למרות שיכלה לפטר אותו בו במקום.
ביום שלישי דווח כי ריצ’ארד דוול, בכיר נוסף במעבדת X של החברה, פרש גם הוא לאחר האשמות כי הטריד מינית אישה שהתראיינה למשרה בניהולו בגוגל. בתגובה, טענו בגוגל כי יותר מ-48 עובדים פוטרו מהחברה ללא קבלת פיצויים במהלך השנתיים האחרונות לאחר שהתקבלו תלונות על הטרדה מינית או התנהגות בלתי הולמות.
מחאת העובדים לא נפלה על אוזניים ערלות, כאשר מנכ”ל גוגל, סונדאר פיצ’אי מסר הודעה רשמית בה הוא מחזק את העובדים הלוקחים חלק במחאה: “הודענו אתמול לעובדים שלנו שאנחנו מודעים לפעילויות המתוכננות להיום ושיש להם את התמיכה המלאה שלנו אם הם רוצים להשתתף. העובדים העלו רעיונות בונים כיצד ניתן לשפר את המדיניות והתהליכים הפנימיים שלנו בעתיד. קיבלנו את הפידבק וכעת אנחנו בודקים כיצד נוכל להפוך את הרעיונות לפעולות”.
באימייל נוסף ששלח לעובדי החברה, כתב פיצ’אי כי הוא מבין את הכעס ואכזבת העובדים, “אני מרגיש כך גם, ואני מחויב לקידום הטיפול בבעייה שקיימת יותר מדי בחברה שלנו… וכן, גם כאן בגוגל”.
במסגרת המחאה, העובדים והעובדות דורשות שינוי באופן בו החברה מתייחסת ומטפלת בתלונות על הטרדות מיניות ועל חוסר שיוויון בחברה. במסגרת הדרישות שמובילי המחאה הציבו: התחייבות להפסקת אי השיוויון בשכר ואפשרויות קידום; פרסום דו”ח שקיפות בנושא הטרדות מיניות בחברה; נוהל קבוע, גלובלי וברור לדיווח על הטרדות מיניות בצורה בטוחה ואנונימית; הפסקת הליך הבוררות במקרה של הטרדה מינית או אפליה כלפי עובדים; מינוי נציג מטעם העובדים לדירקטוריון החברה; הכפפת הממונה על המגוון (Diversity) בחברה ישירות למנכ”ל גוגל ונתינת אפשרות להעברת המלצות ישירות לדירקטוריון החברה.
הגב
8 תגובות על "מסינגפור ועד ישראל: עובדי גוגל נטשו את המשרדים במחאה"
* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.
חשבתי שהם מחו על נסיון ההשתלטות של החברה שלהם על העולם, אבל זה גם סבבה
איזה פלוצים
המטרידים נותרו במשרדים?
גוגל חברת ריגול בשירות הnew world order
לא הבנתי מה הקטע. כאילו שאחוז ההטרדות בגוגל גבוה יותר מכל מקום אחר
הקטע שאחוז המחאה האקטיבית בגוגל גבוה יותר מכל מקום אחר
מחאה תת-רמה. לא מוצא חן בעיניך העבודה? תתפטר. מחאות של עובדים זה דבר שמזיק למשק כולו, משבית מערכות ומשקים שונים, כי העובדים החליטו ליצור קרטל ביניהם. ממש מרקסיזם, העובדים פשוט שולטים על החברה.
כן אה? איך הם לא מתביישים לסתום את הפה ולקבל מציאות מחורבנת כפי שהיא!