אנדרואיד 2.2: כל מה שרציתם לדעת ולא ידעתם לשאול
במסגרת ועידת המפתחים השנתית של גוגל אשר הסתיימה אתמול, חשפה גוגל את הדור הבא של מערכת ההפעלה אנדרואיד, בגרסת 2.2 הנקראת גם בשם הקוד Froyo. הגרסה החדשה מציגה מספר שיפורים ותוספות חדשות אך הגדולות שבהן הן שיפור משמעותי בביצועים, תמיכה בהתקנת אפליקציות על כרטיסי SD וכמובן, תמיכה מלאה ב-Flash.
במסגרת ועידת המפתחים השנתית של גוגל אשר הסתיימה אתמול, חשפה גוגל את הדור הבא של מערכת ההפעלה אנדרואיד, בגרסת 2.2 הנקראת גם בשם הקוד Froyo. הגרסה החדשה מציגה מספר שיפורים ותוספות חדשות אך הגדולות שבהן הן שיפור משמעותי בביצועים, תמיכה בהתקנת אפליקציות על כרטיסי SD וכמובן, תמיכה מלאה ב-Flash.
הפלאש מגיע לאנדרואיד
כפי שהזכרנו מספר פעמים בעבר, גרסה 2.2 מביאה את בשורת ה-Flash גם למערכת ההפעלה אנדרואיד. לפי ההדגמות וסרטוני הוידאו (המצורפים בתחתית הפוסט) ניתן לראות שהמערכת יודעת לנצל את היכולות של פלאש והשיפור בביצועי המכשיר אף גורם לכך שהעניינים ירוצו בצורה חלקה במיוחד. המומחים שכבר הספיקו לבחון את המכשיר ציינו כי חוויית השימוש ב-Flash על-גבי המכשיר היא חלקה במיוחד באתרים שהותאמו לכך מראש (ניתן למצוא רשימה של אתרי Flash המותאמים לשימוש במכשיר באמצעות קיצור דרך במסך הבית של הגרסה החדשה), אך באתרים שלא הותאמו עבור מובייל חוויית השימוש נשארה איטית ולא נעימה עד בלתי-אפשרית לשימוש בכלל. ג’יני מייס, כתבת PCWorld ציינה לדוגמה את אתר המשחקים החינוכיים Ecoda Zoo, אשר נראה יפה מאוד בבדיקה על מכשיר ה-Nexus One, אך הניווט בו איטי להחריד והשימוש במשחקים הוא בלתי אפשרי מאחר ורובם הגדול דורש שימוש במקלדת, אשר אינה זמינה בעת המשחק על-גבי האנדרואיד.
תמיכה ב-Tethering ו-Mobile Hot Spot
אמנם תכונת ה-Tethering הייתה זמינה גם לפני באמצעות שימוש באפליקציות צד שלישי יחד עם פריצת המכשיר, בגרסה החדשה של מערכת אנדרואיד, הפעילה גוגל את יכולת ה-Tethering בצורה מובנית במערכת ההפעלה ואף הוסיפה לה את האפשרות להשתמש במכשיר כ-Mobile Hot Spot. כלומר, המכשיר יכול להפוך ל-Router Access Point אלחוטי, המאפשר לעד 4 מכשירים\מחשבים מסביבו להתחבר לרשת אלחוטית המחוברת לאינטרנט על-גבי רשת הסלולר אליה מחובר המכשיר (בדומה למכשיר ה-Mifi שסקרנו לאחרונה).
וידאו: גוגל חושפת את היכולות החדשות של אנדרואיד 2.2
עדכון למערכת הזיהוי הקולי
בגרסה 2.2 עדכנה גוגל את מערכת הזיהוי הקולי המובנית במערכת ההפעלה. מעבר ליכולת החיוג הקולי שהייתה קיימת עד היום, ניתן כעת לבצע גם חיפוש קולי ואף ניתן לגשת ל-API של הזיהוי הקולי מתוך אפליקציות צד שלישי. מערכת הזיהוי הקולי החדשה אמורה לזהות משפטים מורכבים באנגלית ולדעת לתרגם אותם באופן מלא לפקודה, רצף פקודות או מושג לחיפוש.
התקנת אפליקציות על כרטיס SD ועדכונים אוטומטיים
אחד מהעדכונים להם ציפה קהל גדול של משתמשי אנדרואיד הוא האפשרות להתקין אפליקציות על כרטיסי SD. לפי הפרטים שפורסמו לגבי האפשרות החדשה באנדרואיד 2.2, נראה כי המערכת עדיין תבחר להתקין את האפליקציות על מכשיר הטלפון כברירת מחדל, אך המשתמש יוכל לבצע שינוי להגדרת הברירת מחדל להתקנה על כרטיס ה-SD, או לבחירה חד-פעמית בכל התקנה של אפליקציה (מה שיגרום למכשיר לשאול את המשתמש היכן להתקין את האפליקציה בכל פעם שמותקנת אפליקציה חדשה).
בנוסף, עדכנה גוגל גם את מערכת עדכוני האפליקציות המובנית במערכת ההפעלה. בגרסה 2.2 ניתן יהיה לבצע עדכון של כל האפליקציות המותקנות על המכשיר בו-זמנית באמצעות ה-Android Market. כמו כן, תוכלו גם לבחור באפשרות של עדכונים אוטומטיים, כך שהמערכת תבדוק באופן תדיר מול ה-Andorid Market את קיומם של עדכונים עבור כל אחת מהאפליקציות המותקנות אצלכם, תוריד אותם ב”זמנה הפנוי” ואף תבצע את העדכון באופן אוטומטי ללא התערבות מצדכם.
ניהול מדיה באמצעות ה-PC
מאז שחשפה גוגל את מערכת האנדרואיד בפעם הראשונה, אחת הטענות שהועלו נגדה היא שאין מערכת סנכרון מסודרת המאפשרת לחברת את המכשיר למחשב, לגבות את הנתונים ולהעביר נתונים בצורה נוחה לשני הכיוונים. יחד עם אנדרואיד 2.2, הציגה גוגל תוכנה להתקנה על מחשבי PC, אשר תאפשר לכם להוריד ולהתקין אפליקציות בצורה חיצונית על המכשיר, לנהל בצורה נוחה יותר את כל המידע שנמצא על המכשיר ולגבות אותו ואף לבצע סטרימינג מהמדיה שבמחשב למכשיר האנדרואיד.
ומתי זה יהיה מותקן על המכשיר שלי?
עדכון התוכנה של אנדרואיד 2.2 זמין כבר היום בגרסת בטא יחד עם SDK למפתחים. הגרסה הרשמית תהיה זמינה בשלב הראשון עבור מכשירי ה-Motorola Droid ו-Nexus One בלבד, במהלך חודש יוני הקרוב. בשלב זה עדיין לא פורסם לוח זמנים לעדכון מכשירים נוספים, אך ממידע פנימי שהגיע אלינו, אנו יודעים שגם HTC עובדים על עדכונים מתאימים למכשירי ה-Desire וה-Wildfire שאמורים אף הם לצאת כבר בחודשיים הקרובים.
הגב
10 תגובות על "אנדרואיד 2.2: כל מה שרציתם לדעת ולא ידעתם לשאול"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה קורה אם תמיכה ביישור לימין למכשירים?
פונטים כבר נתמכים עכשיו צריך תמיכה בשפות Right to Left מHTC או android.
יניב, יש לך מושג מה אפשר לעשות ולמי לפנות? אתה מבין בתחום ונשמח אם תוכל לבדוק את זה גם
הי,
ברמה העקרונית, כל נושא התמיכה בכתיבה מימין לשמאל זמין באופן מובנה במערכת ההפעלה, אך האפליקציות המובנות לא משתמשות בזה.
ניתן למצוא את כל התיעוד לפיתוח אפליקציה לאנדרואיד התומכת בכתיבת שפה מימין לשמאל כאן:
http://developer.android.com/reference/java/text/Bidi.html
אוקיי,
GMail ללא ספק נתמכת בשמאל לימין אבל אפשר להסתדר עם זה,
מה בנוגע ל SMS, מובנה במערכת האנדרויד.
וגם המיילים הפנימיים של המערכת הנכתבים בדיוק כמו SMS משמאל לימין (אבל הכיתוב ברור רק זה מתיישר לשמאל הדף ולא לימין שלו)
זו הבעיה היחידה שמציקה.
תודה :)
היי יניב, אפשר בבקשה לפרט יותר ?
נניח שאיני זקוק כלל לאופציית כתיבה בעברית ובכל זאת הייתי מעוניין ביכולת קריאה של מסרונים, דוא”ל וכד’
האם זה יתאפשר עם ה Froyo ? כלומר הבעייה היחידה היא היישור לשמאל (איתו אני יכול לחיות … ) או שלמעשה כל הטקסט הפוך …. ?
גם בFroyo זה לא יהיה מובנה,
תצטרך “לפרוץ” את המכשיר ולהכניס לו פונטים בעברית.
הבעיה עצמה היא היישור לשמאל בלבד, ובמקרה ומשלבים עברית עם מספרים המספרים הפוכים.
השפעה עצמה היא בסדר, רק יישור לשמאל הוא הבעיה
הבנתי שה SDK החדש מכיל פונט עברי (סנס-שריף) …. ? הבעייה שאין מקלדת ….
מה קורה עם ברירת המחדל השערורייתית של העידכון המתמיד עם כל שירותי גוגל, אשר ממשיך להתבצע דרך חבילת הגלישה הסלולרית בסביבת חסרת Wifi.
חוויתי זאת לאחרונה במכשיר מוטורולה מיילסטון.
האם זו תכונה מובנה של מערכת האנדרואיד, או קומבינה של סלקום?
שלל אפליקציות, דוגמת MibileDefense, NYT, AMAZON לא מופיעות כלל במרקט באמצעות סלקום על מכשירי מיילסטון, כאשר באתרי החברות מופיע פירוט מלא על אפליקציות האנדרואיד שלהן.
מאוד תמוהה איך זה קורה במכשיר שסלקום מספקת.
אני אולי לא מבינה בזה יותר מידי אבל לצורך מענה על ויכוח בין שני אנשים. הויכוח הוא על אפליקציות שמתאימות לאנדרואיד לעומת אפליקציות לאיי-פון בארץ.
האם יש מגוון אפליקציות לאנדרואיד כמו שיש לאייפון? האם משתלם לקנות אנדרואיד בארץ?
היי
אשמח לעזרה .האם קיימת תוכנת צד ג אשר משנה את גודל הגופן ב HTG DESIRE
תודה מראש
פלג