לגוגל נמאס מההדלפות, אז היא שלחה מייל לעובדי החברה – וגם הוא דלף
כנראה שבחברה עם 100,000 עובדים קצת קשה לשמור על מידע פנימי
חברות הייטק רבות מקיימות פגישות עדכון יומיות/דו שבועיות/שבועיות במסגרתן הן מכנסות את עובדי החברה כדי לשתף אותם בחדשות ועדכונים, ולאפשר לאלו להגיב ולשתף במחשבות שלהם. לכל חברה יש את המדיניות שלה בכל הקשור לאבטחת מידע ושמירה על המדובר בשיחות, וגם אם לא מזכירים זאת בכל פעם שמתקיימת פגישה שכזו – די ברור לכל המעורבים שמדובר במידע פנימי, שאין לשתף עם גורמים חיצוניים. האמנם? גוגל מאסה מכך שעובדיה ״מנצלים״ את פגישות העדכונים השבועיות שלה על מנת לייצר כותרות (שכנראה על חלקן כתבנו כאן בגיקטיים), והחליטה לשנות את המתכונת שלהן. אגב, באופן מאוד אירוני אם כי לא מפתיע, גם המייל בו היא הודיעה על המהלך הזה – דלף לאינטרנט.
שקיפות זה אחלה, אבל כנראה שלא בארגון גדול כמו גוגל
גוגל נהגה לקיים פגישות שבועיות שנקראו ״TGIF״ שמטרתן הייתה לבטא את האמנה שלה בכל הקשור לתרבות ארגונית שקופה, במסגרתה העובדים יכולים לשוחח עם הגורמים הבכירים בהנהלה, ולהרגיש חלק מהארגון. אלא שאחרי שרק לאחרונה דווח כי הודלפה הקלטה מאחת הפגישות השבועיות האלו, סונדר פיצ’אי, מנכ״ל החברה, החליט שהגיע הזמן לשנות את הפורמט ולהקשיח קצת את הנהלים.
במקום פגישות שבועיות, החל מ-2020 ישיבות ה-TGIF יתקיימו פעם בחודש בלבד. כמו כן, במקום דיבור חופשי ופתוח על כל המתרחש בחברה והתוכניות לעתיד, הפגישות יעסקו בעיקר במוצרים ובאסרטרטגיה עסקית, ופחות בפוליטיקה ובדינמיקה בתוך החברה. מספר דוגמאות להמחשת הבעייתיות של הפגישות הללו מהחודשים האחרונים – לאחרונה טענו עובדים בגוגל כי החברה מרגלת אחריהם בעזרת תוסף שלא ניתן להסרה; ולפני כן, נודע כי עובדי גוגל מחו נגד הפעילות של החברה לבניית מנוע חיפוש מצונזר עבור סין.
במייל ששלח פיצ׳אי לעובדי החברה כתב כי ״TGIF סיפק מקום להתכנס בו, לשתף את ההתקדמות ולשאול שאלות, אבל המתכונת הנוכחית לא עובדת יותר״. הוא מתייחס לשיקולים טכניים ומציין שכיום רק 25% מעובדי החברה צופים בפגישה מידי שבוע (שכן מן הסתם אין אפשרות לכנס את כל 100,000 עובדי החברה, ממשרדיה השונים ברחבי העולם, במקום אחר), זאת בהשוואה ל-80% צפייה לפני עשור. כמו כן הוא מציין כי נראה שהעובדים מגיעים לפגישות עם ציפיות שונות, כאשר חלקם מעוניינים לשמוע על השקות מוצרים ואסטרטגיות עסקיות, אבל אחרים מתעניינים דווקא באותן סוגיות ״פלפליות״ ובעיתיות יותר.
אבל פיצ׳אי גם לא מסתיר את הבעייתיות של הפגישות האלו והעובדה שתכנים שאמורים להישאר בין כותלי החברה מגיעים החוצה; ״לרוע המזל, אנחנו רואים מאמץ משותף לשתף את השיחות שלנו מחוץ לחברה אחרי כל TGIF. אני יודע שזה מידע חדש לרבים מכם, וזה השפיע על היכולת שלנו להשתמש בפגישות האלו כפורום לשיחות גלויות בנושאים חשובים״.
הפורמט החדש צפוי לצאת לדרך בקרוב, ויהיה מעניין לראות האם גוגל אכן תצליח לשמור על מנהלתיות. מנקודת מבט עיתונאית – מדובר כמובן בפספוס, אבל בחברה שמעסיקה 100,000 עובדים – יהיה לה קשה עד בלתי אפשרי למנוע מחרושת השמועות לדלוף. ההוכחה האחרונה היא כמובן המייל, שמדבר בדיוק על זה, שדלף במלואו והגיע ל-The Verge. כבר התחלה טובה.
הגב
12 תגובות על "לגוגל נמאס מההדלפות, אז היא שלחה מייל לעובדי החברה – וגם הוא דלף"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
רוצים דרך לתפוס את המדליף?
לשלוח מכתב דומה על נושא מעניין עם 100,00 אותיות ועבור כל נמען לשנות בדיוק אות אחת שלא חוזרת על עצמה, לפי האות השונה במכתב המודלף הכל יהיה ברור, לענקית תוכנה כמו גוגל זה לא אמור להיות בעיה לעשות קטע קוד שיעשה את זה
שיבקשו מכל העובדים שלהם לאשר שהם לא רובוט
היי, בחברה בה יש מאה אלף עובדים קצת בעייתי לדעת מי מדליף (לא אדם אחד) אתה יכול לתפוס אחד אבל ישארו עוד מאתיים
או לשרבב איפשהו מספר בן 6 או 7 ספרות כאשר כל עובד מקבל מספר שונה
בחברה כזו, העובדים אינם טיפשים. יעתיקו את תוכן המייל ולא יעשו קופי-פייסט או העבר.
זה מסמך של 50 עמודים
אבל רעיון יפה
אז זה למה כל המוצרים שלהם הפכו לנחותים כל כך מהמתחרים בשנים האחרונות?
יש לגוגל 8 מוצרים שעברו את המשתמש המיליארד, כולם שולטים ללא עוררין בקטגוריה שלהם.
אתה משתמש ברובם באופן קבוע, אבל לא מהסס לטעון שהם “נחותים”…
יוטיוב, ג’ימייל, גוגל דרייב, אנדרואיד, כרום, מנוע החיפוש גוגל, גוגל טרנסלייט ו – Google maps
מותר ואף רצוי לרגל על חברת פחים כמו גוגל.
אז מה גוגל? הפכת למעסיק רגיל? איך תמשכו עובדים טובים עכשיו? אה כן, תשלמו להם 20 אחוז יותר או שפשוט תתחילו לעבוד על כמות במקום איכות?
שמעתי מבואינג שאפשר למצא עכשיו מפתחים בהודו ב 10 דולר לשעה!
אוי הקנאה, הקנאה…
מה לא היית נותן לעבוד שם, אה?
מה לעשות שטיפוסים שליליים וממורמרים לא מתקבלים…
קיבלת הצצה קטנה לתרבות הארגונית שחותרת לשיפור מתמיד ומיד הפכת לירוק.