הרשויות בארה"ב נגד גוגל: ריגלה אחרי עובדים ופיטרה אותם כי ניסו להתאגד
רשות ממשלתית טוענת כי בחברה עקבו אחרי פעולות של כמה עובדים שניסו להתאגד ופיטרו אותם. כעת לחברה יש 10 ימים להגיב לתלונה
המטרה המוצהרת של גוגל היא "לארגן את המידע של האנושות ולהפוך אותו לנגיש ושימושי בכל העולם". אבל האם יכול להיות שבחברה לקחו את הקטע הראשון קצת רחוק מדי בכל מה שקשור לעובדים שלה עצמה?
העובדים רצו להתאגד, בגוגל פחות התלהבו מהרעיון
על פי התלונה שהוגשה נגד גוגל על ידי הנציבות האמריקאית ליחסי העסקה, החברה פעלה באגרסיביות לדיכוי ניסיונות של העובדים להתאגד, ולשתף ביניהם טענות נגד החברה בכלים כמו לוחות השנה שלהם, אימיילים ובמערכת פנימית ליצירת ממים בשם MemeGen.
הקרב בין גוגל לעובדים, שהוביל לכאורה להפרת הזכויות שלהם והמעקב של החברה אחריהם, נע סביב מהלך ספציפי – ההחלטה של הענקית האמריקאית להעסיק חברת חיצונית בשם IRI Consultants המתמחה בדיכוי ניסיונות התאגדות של עובדים.
גוגל פיטרה מספר עובדים בעקבות המחאות נגד המהלך, אך במסגרת התלונה של הסוכנות הממשלתית נגד החברה פורסמו מקרים ספציפיים של שני עובדים – לורנס ברלנד וקת'רין ספירס – שניסו לאגד עובדים כדי להפגין נגד ההחלטה.
במקרה של ברלנד, הוא מחה נגד החלטת החברה להעסיק חברה חיצונית העוסקת בדיכוי התאגדויות עובדים. כחלק מההתנגדות שלו צפה ברלנד בלוחות השנה של עובדים אחרים בחברה כדי לנסות ולקדם מחאה נגד העסקת IRI. בגוגל עקבו אחרי פעולותיו של ברלנד – כמו בדיקת לוחות השנה – ופיטרו אותו. אך זה קרה רק אחרי שחקרו אותו יחד עם עובדת נוספת בטענה שהשניים "הפיצו מידע עסקי" בניגוד לתקנות והוציאו אותם לחל"ת – שלאחריה פוטרו.
את ספירס, מהנדסת לשעבר בחברה, פיטרה גוגל לאחר שזו יצרה הודעת פופ-אפ שקפצה בכל פעם שעובד בחברה ביקר באתר של IRI ובה נכתב: "לגוגלרים (כינוי לעובדי החברה, א.א.) יש את הזכות להתאגד יחדיו בפעילות מאורגנת המוגנת על פי חוק". על פי גוגל, המהלך של ספירס נחשב להפרה של מדיניות אבטחת המידע של החברה ועל כן היא פוטרה.
המקרה של ספירס וברלנד אוחד לתיק אחד נגד הענקית האמריקאית וברשות האמריקאית (NLRB) קבעו כי בשני המקרים גוגל עקבה אחרי העובדים שלה כדי לדכא התאגדות. על פי התלונה שהוגשה נגד גוגל, כחלק מהמעקב אחרי העובדים – החברה הצליחה להניח את ידיה על המצגות שיצרו העובדים, כדי לנסות ולאגד עובדים נוספים.
כעת בגוגל יצטרכו להגיב לתלונה שהגישה נגדם הרשות האמריקאית בגין הפיטורים הלא חוקיים לכאורה. מהחברה נמסר: "אנו תומכים בזכות שיש לעובדינו במקום העבודה, ושיח פתוח לצד דיון מכבד תמיד היו חלק מהתרבות בגוגל. אנו גאים בתרבות הזו ומחויבים להגן עליה מפני ניסיונות של עובדים יחידים שמנסים לערער אותה".
וזו לא סערת הפיטורים היחידה של גוגל
טימניט גברו, ראש צוות מחקר אתיקה בבינה מלאכותית בגוגל, עוררה סערה בסוף השבוע בנוגע לסיום העסקתה במאונטן וויו. גברו, יחד עם חוקרים נוספים, כתבה מאמר שבגוגל הגדירו כ"בלתי ראוי לפרסום" – מה שהוביל אותה לשלוח למייל לרשימת תפוצה בתוך החברה, ובסופו של דבר לפיוטריה. בין הצדדים יש קרב גרסאות בנוגע לפיטורים, כשבחברה אומרים כי גברו הציבו אולטימטום שלא יכלו לעמוד בפניו ועל כן "קיבלו את התפטרותה. גברו אומרת כי מבחינתה, היא פוטרה.
אבל מה היה כתוב במאמר שעורר סערה גדולה כ"כ? גברו כתבה מאמר בנושא מודלי שפה (כמו BERT של גוגל, שבה עבדה) והבעייתיות שבהם. המאמר סקר את העובדה שלאימון מודלים גדולים מסוג זה השלכות אקולוגיות משמעותיות, לצד עלות שיכולה להגיע למיליוני דולרים. בנוסף, מודלים כאלו יאומנו עם הטיה חברתית מובנית כי בסופו של דבר הם מאומנים על סמך טקסט קיים מהרשת. החוקרים טענו עוד כי מודלי שפה נהיו כל כך טובים בחיקוי בני אדם, שניתן כיום לעשות בהם שימוש לא ראוי של הטעיית הציבור וקידם חדשות כוזבות (פייק ניוז).
הגב
8 תגובות על "הרשויות בארה"ב נגד גוגל: ריגלה אחרי עובדים ופיטרה אותם כי ניסו להתאגד"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
טוב עשו גוגל, שהפרזיטים ילכו להתאגד במקום אחר.
ככה שומרים על מצויינות
מונעים ועדים ושומן עודף
ממש כמו במפלגה של ביבי.
מה יש למגיבים פה? פתאום אתם נגד זכויות עובדים?
מדובר על פוליטיקה ואג'נדה פוליטית(לא זכויות עובדים) ברורה של מפלגה שישנם הוכחות שזייפה בבחירות בארה"ב, "אושרי" לא באמת ציין על מה מדובר. אתה יכול לחפש כתבות אמיתיות שמרחיבות על הנושא ולא נמצאות באתרים שמחזיקים באותה אג'נדה.
המגיבים הם HRיסטים ומנהלי/מתווכי גולגלות.
תכלס לא מבין את הצורך להתאגד כשאתה בפאקינג פסגת הקריירה המקצועית שלך בגן עדן למהנדסים
איפה כתוב בחוק שאסור לרגל באמצעות המידע שיש לגוגל ממני?
שמתי את המידע בגוגל, בעיה שלי.
היא יכולה לעשות בזה כל מה שהצהרת הפרטיות שלה קובעת.
רק מניח, שאסור לפטר עובדים שרצו להתאגד.