גוגל משיקה פיצ׳ר חדש לאנדרואיד שיעזור לכם להישאר מפוקסים בעבודה
לכולנו יש את האפליקציות שאנחנו לא יכולים איתן, ולא יכולים בלעדיהן, אבל הן מפריעו לנו לפעמים לעשות את מה שאנחנו באמת צריכים לעשות. גוגל משחררת כעת את Focus Mode שיאפשר לכם לנטרל הסחות דעת בלחיצת כפתור, ולמנוע פיתויים מיותרים
אתם בדיוק מנסים לסיים את המשימה שלכם לפני הסופ״ש הקרב ובא, או אפילו מנסים ללכת לישון, והיד כל הזמן נשלחת לסמארטפון כדי לבדוק את העדכון האחרון באפליקציה האהובה עליכם? גוגל מציגה פיצ׳ר חדש לאנדרואיד שיאפשר לכם לקבל זריקת פוקוס בדיוק כשאתם צריכים אותה, ובקלות.
חלק מהטרנד של אורח חיים דיגיטלי בריא יותר
הפיצ׳ר החדש שנקרא Focus Mode הוא חלק מאפליקציית ה-Digital Wellbeing של גוגל. אחרי שנים שהן ניסו לעשות הכל כדי לגרום לנו להשתמש כמה שיותר במוצרים שלהן, בשנה האחרונה ענקיות הטכנולוגיה שמו דגש על הטרנד של "Digital Wellbeing״ והענקת כלים למשתמשים שיעזרו להם להשתלט על ההתמכרות והסחות הדעת הנגרמות מהן. גם הכלי הזה יסייע לכם לשלוט קצת יותר טוב בהסחות הדעת.
Focus Mode מאפשר לכם לסמן את אותן אפליקציות שאתם מגדירים כמסיחות דעת (בין אם כי הן שולחות יותר מדי התראות מציקות ובין אם הן פשוט מפתות מדי לשימוש), ובלחיצת כפתור להפוך אותן ללא זמינות. כלומר, כל ההתראות מהן לא ישמיעו צליל ואפילו לא יופיעו על המסך, ואפילו האייקונים של אותן אפליקציות יהפכו לאפורים.
אם תנסו להיכנס לאחת האפליקציות שהגדרתם כמסיחת דעת, אתם לא תזכו לראות את האפליקציה אלא הודעה שמבשרת לכם שמצב הפוקוס הופעל ולכן לא ניתן להמשיך. לאחר שתסיימו סופסוף את מה שרציתם לעשות, תוכלו לכבות את מצב הפוקוס, וכל ההתראות שפספסתם יופיעו לכם במרוכז, כך שתוכלו לראות שלא פספסתם שום דבר חשוב באמת.
Focus Mode זמין לכל המכשירים ב-Android 9 וכמובן בבטא של Android Q אשר תומכים באפליקציית Digital Wellbeing של גוגל. ניתן להתקין ידנית את האפליקציה דרך הפליי סטור, אם היא עדיין לא חלק ממערכת הפעלה שלכם. כדי להפעיל אותו. היכנסו לאפליקציית Digital Wellbeing, עברו ל-"Focus Mode״, סמנו את האפליקציות מסיחות הדעת שלכם, וליחצו על Turn On Now. אם אתם רוצים להפוך את הפיצ׳ר לזמין ונוח עוד יותר, אתם יכולים להוסיף אותו כקיצור דרך ל-Quick Settings: פיתחו את מגירת ההתראות והרחיבו אותה, לחצו על כפתור ה-Edit (בצורת עיפרון) וגררו מתחתית המסך את האייקון של Focus Mode אל איזור ה-Quick Settings..
Focus Mode הוצג לראשונה על בימת כנס המפתחים של גוגל, Google I/O 2019, והוא מאוד דומה לפיצ׳ר ה-Focus Assist שהוצג בווינדוס 10 וכמו כן לפיצ׳ר ה-"Zen" של וואן פלוס.
הגב
5 תגובות על "גוגל משיקה פיצ׳ר חדש לאנדרואיד שיעזור לכם להישאר מפוקסים בעבודה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לי יש אנדרואיד 9 (גלקסי) אבל אין את האפליקציה על המכשיר ובחנות כתוב שהמכשיר לא תואם. אולי היא לא זמינה לכולם עדיין?
אני חושב שזה לא זמין בסמסונג עדיין. אני עם נוט 9 וגם לא יכול להתקין מהחנות (אבל אפשר להוריד apk).
ברוכים הבאים למועדון של אפל כבר מ2017. קוראים לזה DND MODE…
פעם נוספת שאפל מוכיחה שמוצריה יותר יעילים.
DND לא סלקטיבי כמו FOCUS MODE
נכון. אבל Screen Time כן. אגב, DND קיים כבר מ-2016 לפחות.