הגיע הזמן: גוגל השיקה אפליקציית פודקאסטים חינמית משלה לאנדרואיד
אחרי שנים של המתנה, משתמשי אנדרואיד יכולים סופסוף להשתמש באפליקציית פודקאסטים מובנית מבית גוגל
אחרי שנים בהן משתמשי אנדרואיד נאלצו לחטט בין עשרות אפליקציות פודקאסטים טובות יותר או פחות, ודרישות רבות מצד המשתמשים, גוגל סופסוף השיקה אפליקציית פודקאסטים חינמית משל עצמה, ונראה שהיא קצת הולכת בכיוון של Less Is More.
אפליקציה מבורכת, אבל בסיסית למדי
למשתמשי אפל יש את Apple Podcasts, וכעת למשתמשי אנדרואיד יש את האפליקציה בעלת השם המקורי, Google Podcasts. ממשק האפליקציה נקי למדי, וכולל רשימה של הפודקאסטים המובילים בקטגוריות שונות. דרך ממשק החיפוש אפשר למצוא פודקאסטים נוספים שאונדקסו על ידי גוגל, ואפילו לחפש ברשת פודקאסטים אחרים כדי להרשם אליהם. ממשק ההאזנה הוא פשוט למדי ומאפשר דילוג קדימה של 30 שניות, דילוג אחורה של 10 שניות, שליטה על מהירות הרצה ולא הרבה מעבר לכך. האפליקציה מאפשרת סנכרון עם העוזרת הקולית של גוגל, כך שתוכלו להגיע הביתה ולבקש ממכשיר ה-Google Home שלכם להמשיך לשמוע את הפודקאסט שהאזנתם לו בדרך, והוא ידע להפעיל אותו בדיוק מהנקודה שבה עצרתם (בהנחה ששם הפודקאסט הוא באנגלית או שפה נתמכת של Google Assistant).
נכון לעכשיו נראה כי גוגל משאירה את האפליקציה כבסיסית ופשוטה לשימוש, ובדרך מפספסת לא מעט פיצ'רים חשובים: הורדות אוטומטיות של פרקים, התראות על פרקים חדשים, תמיכה בתמונות שונות לפרקים, ממשק Web להאזנה במחשב, בניית פלייליסטים, הזנה של כתובות RSS אישיות. כל אלה ועוד חסרים באפליקציה הקיימת. גוגל אף מסבירה בדף הורדת האפליקציה כי היא מחזיקה בפיצ'ר של דילוג על שתיקות (בדומה לאפליקציות פודקאסטים מוצלחות למדי כמו OverCast ל-iOS. עם זאת, לא הצלחנו למצוא את הפיצ'ר או להבחין בו באופן מובהק.
עם זאת, גוגל מצהירה כי האפליקציה תשתמש בבינה מלאכותית כדי ללמוד את העדפות השמיעה שלכם, ולתת לכם המלצות האזנה לפיהן. אם למשל תביעו עניין בפודקאסטי ספורט, היא תתחיל להמליץ לכם על עוד תוכניות בנושא.
כמו כן, גוגל טוענת כי היא תמשיך לפתח גירסאות נוספות של Google Podcasts ל"מקומות אחרים בהם אתם משתמשים בגוגל". אם אתם שואלים אותנו, אפשר לשער כי המוצרים הבאים שיזכו לקבל אינטגרציה עם פודקאסטים הם דפדפן Chrome ו-Android Auto (ואולי אפילו לשעון החכם המרומז של גוגל). מה שבעצם יאפשר לכם להאזין לפודקאסטים כמעט בכל מקום בו אתם נמצאים.
פיתוחים מעניינים בהמשך
בנוסף, גוגל טוענת כי היא תמשיך לפתח את האפליקציה ותטמיע בה טכנולוגיות מעניינות שונות, כאשר הדוגמה הראשונה שלהם היא שילוב של מערכת Speech-To-Text שתאפשר כתוביות אוטומטיות שייסיעו לכבדי שמיעה להאזין גם הם לפודקאסטים. בהמשך הדבר אף יאפשר האזנה לפודקאסטים בשפות זרות, עם תרגום לשפת האם שלכם, מה שיפתח אופציה ללא מעט האזנות לתוכניות חדשות שלא נתקלתם בהן מעולם.
אם אתם פודקאסטרים (ובימינו, למי אין פודקאסט?) ואתם לא מוצאים את הפודקאסט שלכם באפליקציה החדשה, לגוגל יש קווים מנחים מעודכנים בנושא שיעזרו לכם לוודא שגם אתם תופיעו בה, ואפילו דרכים לעקוב אחרי נתונים שונים.
כמו כן, גוגל הכריזה על תוכנית בה היא תעודד את מגוון הקולות (כלומר על רקע מגדרי וגזעי) כדי לוודא שעולם הפודקאסטים מתקדם גם הוא אל עבר עידן מכיל וכוללני יותר. התוכנית תחל לפעול בקיץ, וטרם ברור כיצד גוגל מתכננת לסייע לקולות חדשים לייצר פודקאסטים, אם כי סביר להניח כי מדובר בעיקר בהנחייה טכנית וסיוע כלכלי לרכישת ציוד הקלטה איכותי.
נכון לעכשיו לגוגל אין תוכניות להשיק את אפליקציית Google Podcasts למערכת ההפעלה של אפל, iOS, כך שמשתמשים אשר רוצים לסנכרן בין מספר מכשירים יאלצו לחפש אפליקציות אחרות. כל שאר משתמשי האנדרואיד יכולים למצוא את האפליקציה החדשה ב-Google Play.
עוד מסמר בארון של Google Play Music
בחודשים האחרונים גוגל ביצעה כמה ניסויי כלים שנראים בדיעבד כהכנה לאפליקציה שהושקה השבוע, כאשר הטמיעה נגן פודקאסטים באנדרואיד באמצעות אפליקציית גוגל. עד כה, משתמשים שרצו להאזין לפודקאסטים באמצעים רשמיים של גוגל נאלצו לעשות זאת דרך אפליקציית Google Play Music, אך עם ההשקה של YouTube Music החדש, ואפליקציית הפודקאסטים הייעודית, זהו עניין של זמן עד אשר גוגל תזנח לחלוטין את השירות הוותיק.
הגב
2 תגובות על "הגיע הזמן: גוגל השיקה אפליקציית פודקאסטים חינמית משלה לאנדרואיד"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
"גוגל מצהירה כי האפליקציה תשתמש בבינה מלאכותית כדי ללמוד את העדפות השמיעה שלכם, ולתת לכם המלצות האזנה לפיהן. אם למשל תביעו עניין בפודקאסטי ספורט, היא תתחיל להמליץ לכם על עוד תוכניות בנושא"
זו לא בינה מלאכותית, זה משפט if.
הדוגמה המסוימת הזאת היא פשוט if, אבל אם היא מציעה לך על תחום שלא התעניינת בו רק על פי סטטיסטיקות, זו כבר התחלה של בינה.