עדכון חדש לאנדרואיד מרוקן לכם את הסוללה, אבל יש מה לעשות
משתמשי אנדרואיד ממגוון מכשירים מדווחים בימים האחרונים על תופעה מוזרה של זלילת סוללה. האשם ככל הנראה הוא עדכון חדש שגוגל שלחה בימים האחרונים. למרבה המזל, יש לזה פתרון
אתם אולי לא מכירים את השם, אבל אם אתם משתמשי אנדרואיד אתם בעצם משתמשים במוצר הזה כל הזמן, וכל היום: Google Play Services הוא סוג של עמוד השדרה של אנדרואיד. הוא פועל כל הזמן ברקע ומאפשר עדכונים של אפליקציות, הודעות פוש, סינכרון של אנשי הקשר, שירותי מיקום ועוד. בימים האחרונים מתגברים הדיווחים ברשת של משתמשים שטוענים שסוללת המכשיר שלהם לא מחזיקה מעמד כמו שהחזיקה עד כה, ועל פי כל הסימנים, הבעיה נמצאת דווקא בעמוד השדרה הזה.
האם עדכון קלוקל ל-Google Play Services מרוקן לכם את הסוללה ברקע? כך תבדקו
Google Play Services מקבל עדכונים רבים במהלך השנה, אך מאחר שהוא רץ על פחות או יותר כל מכשיר אנדרואיד, כל בעיה בו עשויה לגרום לתקלות בכמות גדולה של המכשירים. בימים האחרונים משתמשים רבים שסבלו מבעיית סוללה בדקו את נתוני הצריכה שלה, וגילו ש-Google Play Services ככל הנראה ממשיך לצרוך כמויות מוגזמות של אנרגיה ברקע לאחר עדכון לגירסה 18.3.82. העדכונים ל-Play Services נשלחים למכשירים בגלים, כך שיכול להיות שהמכשיר שלכם עוד לא קיבל את העדכון, ובתקווה אתם לא סובלים מהבעיה.
אז אם גם אתם הרגשתם בימים האחרונים שהסוללה שלכם קצת ״מזייפת״, היכנסו להגדרות המכשיר, לחצו על ״סוללה״ (או Battery). לעיתים תצטרכו בשלב הזה ללחוץ על כפתור שלוש הנקודות בפינת המסך ו-Battery Usage. כעת תוכלו לראות אילו אפליקציות השתמשו בסוללה שלכם הכי הרבה מאז הטעינה האחרונה. לחיצה נוספת על כפתור שלוש הנקודות ובחירה ב-Show Full Device Usage תאפשר לכם לראות גם חלוקה לגורמים אחרים כמו צריכת האנרגיה של המסך ואפליקציות מערכת. אם אתם רואים ש-Google Play Services אחראי לחלק נכבד מצריכת הסוללה שלכם, ברכותינו ותנחומינו.
אם אתם רוצים לבדוק באופן ידני האם קיבלתם את העדכון הבעייתי לכאורה, היכנסו להגדרות המכשיר, לחצו על ״אפליקציות״ (או Apps & Notifications), וחפשו ברשימה המלאה את Google Play Services (אייקון של חתיכת פאזל). לחצו עליה ועל Advanced אם יש צורך בכך, ודפדפו למטה עד שתראו את App Details שישלח אתכם לחנות Google Play. לחיצה על Read More תאפשר לכם לראות גם את גירסת השירות.
18.3.82 OnePlus5T updated os pic.twitter.com/GubbzhkhLj
— Roberto Chiaveri (@robertochiaveri) August 9, 2019
מה אפשר לעשות עד שגוגל תפתור את הבעיה?
למרות ש-Play Services הוא חלק בלתי נפרד ממערכת ההפעלה, ועד שגוגל תואיל בטובה לבדוק את הבעיה ולתקן אותה, משתמשים כבר מצאו פתרונות שעזרו לחלקם: ניתן להתקין גירסה ישנה יותר של Play Services מ-APK Mirror (אם כי גם היא עשויה לקבל את העדכון האוטומטי שוב בהמשך). משתמשים אחרים דיווחו שעם ביטול הרשאת המיקום ל-Play Services נראה כי הבעיה נפתרה, וחלקם דיווחו כי עדכון ידני של גירסת Play Services לגירסת בטא פתר גם הוא את הבעיה (אך תהליך זה פחות מומלץ, כיוון שכאמור מדובר בבטא, והיא בהכרח לא יציבה כמו גירסה סופית ורשמית).
זוהי ממש לא הפעם הראשונה שבה Google Play Services פוגע בסוללת מכשירי אנדרואיד, וגם אני באופן אישי הבחנתי בעבר במכשיר ה-Pixel 2 שלי בזלילה מוגזמת של הסוללה אפילו כשהמכשיר לא בשימוש, וכשבדקתי את נתוני צריכת הסוללה גילית ש-Play Services מככב פתאום בראש רשימת הזלילה. לצערי, נראה שהפתרון הבטוח ביותר לבעיות כאלו, שחוזרות על עצמן אחת לכמה חודשים, הוא פשוט לחכות עד שגוגל תשלח עדכון ל-Play Services שפותר את הבעיה.
Here we go again with the secret battery assassin Google Play services that updates in the background and stabs your phone right in the heart. pic.twitter.com/Zu8jRchzYq
— Artem Russakovskii (@ArtemR) August 9, 2019
הגב
7 תגובות על "עדכון חדש לאנדרואיד מרוקן לכם את הסוללה, אבל יש מה לעשות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תועיל בטובה??
פשוט תעברו לiOS
די הגיוני, מכשיר שלא יכול להריץ כלום גם לא יזלול סוללה.
אמרת ולא אמרת כלום.
יש לי את הגרסה הנ"ל והסוללה שלי עובדת כרגיל .
גם לי זה קרה! עדכנתי לבטא כרגע, מקווה שיעזור…
18.3.85 אצלי (חדשה יותר)