מטריד: אתר חדש מציג את כל מה שגוגל יודעת עלינו
האתרים שביקרתם, החיפושים שעשיתם, האפליקציות שבהן השתמשתם ואיפה הייתם בכל רגע נתון – הכל מופיע באתר החדש שהשיקה גוגל. החדשות הטובות: תוכלו למחוק את כל הפריטים שהיא כבר אספה עליכם וגם למנוע ממנה לאסוף מידע בעתיד
הדיל ידוע פחות או יותר לכולם: גוגל נותנת לנו מוצרים ושירותים מצויינים – ללא כל תשלום כספי מצידנו, ובתמורה אנחנו מאפשרים לה להיות שותפה לחיים שלנו ולאסוף את כל המידע האישי ביותר. עכשיו, משיקה גוגל אתר מיוחד שמציג את כל המידע שהיא אוספת עלינו בשירותים השונים שלה במכשירים השונים שלנו.
מהאפליקציות שלכם ועד הסרטונים שראיתם ביוטיוב
האתר החדש שהשיקה עכשיו גוגל, שנקרא My Activity, מציג מעין טיימליין של כל הפעילויות השונות שביצעתם על המכשירים השונים שלכם – החל מהמחשב והטאבלט ועד הסמארטפון. הפעילויות השונות מוצגות בסדר כרונולוגי וכוללות גם סיכום יומי. כך למשל תוכלו לראות אפליקציות שונות שהפעלתם בסמארטפון שלכם ומתי הפעלתם אותן במהלך היום; תוכלו לראות רשימה של האתרים בהם ביקרתם במהלך היום; תזכורות שקבעתם ועוד. עוד קטע קריפי במיוחד שמור לכל המשתמשים ב-Google Now ובפקודות הקוליות, המקבילות לסירי: באתר תוכלו לשמוע את ההקלטות של הקול שלכם, כפי שהן שמורות על שרתי גוגל. בין היתר תוכלו לראות פרטי מידע שאספה עליכם גוגל בשירותים כמו מפות גוגל, Google News, Google Play, חיפוש התמונות של החברה, דפדפן הכרום, סרטוני וידאו שצפיתם ביוטיוב ועוד.
בנוסף, האתר משמש כמעין אינדקס לשאר השירותים של גוגל שבהם החברה אוספת עליכם מידע. כך למשל תוכלו לקפוץ לשירות המיקומים של גוגל, בו היא אוגרת היסטוריה מפורטת למדי של כל המקומות בהם ביקרתם אי פעם; או לאיזור הפרסומות שבו תוכלו לראות את הפרופיל שלכם, על פיו מטרגטים המפרסמים של גוגל את הפרסומות שלהם; או למשל לאיזור שבו שמורים כל חיפושי העבר שלכם, אותם תוכלו להוריד למחשבכם האישי.
אולם האתר שימושי לא רק בגלל שהוא מעלה למודעות שלנו את כמויות המידע שגוגל אוגרת עלינו. האתר מאפשר לנו גם למחוק את המידע הזה בלחיצת כפתור וגם למנוע מגוגל לאסוף מידע כזה בעתיד. כדי למחוק פריט מסויים כמו למשל וידאו שצפיתם ביוטיוב או אפליקציה שהפעלתם, תוכלו פשוט ללחוץ על כפתור ה-Delete שלידו. אבל מכיוון שמדובר לעיתים במאות פריטים שונים ביום, גוגל גם מאפשרת לכם למחוק פריטים מרובים על פי תאריכים מסויימים או על פי המוצר. כך למשל תוכלו למחוק את כל החיפושים שביצעתם בגוגל או כל הסרטונים שראיתם ביוטיוב או סתם למחוק את כל הפעילות שלכם בטווח תאריכים מסויים.
אגב, מבדיקה שערכנו גילינו הבדלים גדולים למדי בכמות המידע שיש לגוגל על משתמשים באנדרואיד לבין משתמשים ב-iOS. ההבדלים נובעים כמובן מהעובדה שמשתמשי אייפון עושים פחות שימוש באפליקציות ובשירותים של גוגל ומעדיפים למשל את המפות של אפל, iCloud, דפדפן ספארי ועוד שירותים מובנים של אפל.
מפחיד? לא ממש
לכאורה, קל לנגח את גוגל ולהאשים אותה שהיא ‘האח הגדול’, שאוסף עלינו מידע כל הזמן ומי יודע מה היא עושה עם זה . אולם קשה לנו לחשוב על עוד חברה כל-כך אחראית שמניחה את הקלפים על השולחן ואומרת: ‘הנה כל מה שאנחנו יודעים עליכם, עכשיו תחליטו מה לעשות עם זה’. לטעמנו, המידע מונגש בצורה שקופה ואינטואיטיבית, עם ממשק מינימליסטי ופשוט ומאפשר למחוק בקלות את כל המידע ולהפסיק את איסוף הנתונים העתידי. גוגל אמנם תסביר לכם במידה רבה של צדק שהמידע הזה ישמש אותה כדי להתאים לכם פרסומות וגם כדי לשפר את ההתאמה האישית של השירותים שהיא מספקת, אולם בסופו של דבר הבחירה היא שלכם.
חשוב לזכור שחברות רבות אוגרות עלינו פרטים רבים, ובניגוד לגוגל, הן לא טורחות להיות שקופות או לאפשר לנו לשלוט במידע הזה – החל ממיקרוסופט ואפל, דרך פייסבוק וכלה בחברות ביטוח או טלקום כמו הוט, יס ובזק.
הגב
15 תגובות על "מטריד: אתר חדש מציג את כל מה שגוגל יודעת עלינו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מטריד ? למה ? זה היה אמור להיות אחרת ? לפחות הם מציגים מה הם יודעים, אחרים לא
אתה קראת את הכתבה?
זה בדיוק מה שכתוב בה…
ישן נושן, פשוט שדרגו את זה לאחרונהלאחרונה.
מה מטריד לא הבנתי, בזה שהם מראים לך את היסטוריית הדפדפן ?
כדי לראות את המידע צריך להסכים להם לטרגט אותי לפרסומות. בנוסף, למי שאין ג’ימייל לא יכול לראות את המידע עליו?
ב”ה
מה שמטריד זה שהם מציגים רק מידע חלקי בלבד
המידע המלא זה
א. כל פעולה שמבצעים ב Chrome נרשמת כולל הגדרות מלאות סיסמאות וכו’
ב. כל אתר שנעזר בסטטיסטיקה של גוגל שביקרתם בו
ג. הסקת מסקנות מניתוחי המידע
ד. פעילות אימיילים, וסטטסטיקות נגזרות
ה. כל פעולה שביצעתם באנדרואיד, גם לחיצת כפתור בתוכנה צד ג (תתקינו packet capture)
אבל אין מה לומר, הם היחידים שמאפשרים לראות חלק מהמידע הנאסף, שאף חברה לא מאפשרת.
מעניין מה פייסבוק יודעים..
צריך שמשהו יחייב אותם.
לגבי הדפדפנים, יש אלטרנטיבות לכרום
לפי מה ששמתי לב פייסבוק יודע איפה אנחנו נמצאים ועם מי אנחנו מדברים בטלפון
אי אפשר לחייב אותם, והם לא באמת מוחקים את ההיסטוריה שלך
זה אתר מעוד ישן שלהם וממש לא חדש
..והכי מטורף לאחר שבדקתי אפילו חיפושים קוליים במיקרופון עם הקול שלי בעצמו ובכבודו.. אני לא רוצה לחשוב מה אפשר לעשות עם דגימות קול?
תגידו לא נמאס כבר לתרגם לנו כתבות ?? מה אנחנו עד כדי כך מפגרים שלא מסוגלים לקרוא באנגלית ? אין לך משהו מקורי שלך ? כתבה עניינית שלא מישהו אחר כתב ??? אם לא הצלחת לכתוב משהו מקורי מאז שבוע שעבר אז אתה לא ממש “עיתונאי” רק מישהו שחולה על פירסום. הנה קיבלת מחיאות כפיים גבר גבר !
אתה סתם מעצבן.
מה איכפת לך ?
מישהו יכול להיות מנוי על גיקטיים, ולקבל את כל המידע אליו בלי לחפש כל מאמר ביקום.
מה מפריע לך ?
אני דווקא מרוצה (ולא ברור בכל על איזה מאמר באנגלית אתה מדבר).
לא רוצה ? אל תקרא.
אולי תציע מאמרים/נושאים משלך ?
לך מפה טרול אידיוט