המפות של גוגל יאפשרו לכם תכנון הרבה יותר יעיל של המסלול
בקרוב תוכלו לקבל החלטת הרבה יותר חכמות עם הפיצ׳ר החדש של גוגל שישלב בין סוגים שונים של אמצעי תחבורה חדשים
מכירים את הימים האלו שאתם צריכים להגיע מנקודה א׳ לנקודה ב׳ ללא רכב, ומחליטים להיעזר בתחבורה ציבורית? אין כמו יום חמסין או גשם כדי להזכיר לכם כמה איומים הרגעים האלה שירדתם בתחנת הרכבת או האוטובוס הנכונה, ועכשיו נותר לכם עוד קילומטר של הליכה עד ליעד או המתנה ממושכת לקו הבא שיקח אתכם במשך כמה דקות ליעד. לחלק הזה רבים מתייחסים בתור ״המקטע האחרון״ (או המייל האחרון, מלשון Mile), אותו מקטע לא נוח שגורם לכם להתחרט על הרגע שהשארתם את הרכב בבית. כעת גוגל מודיעה כי היא תסייע לכם בחלק הזה של היום, ותתכנן לכם את המסלול עם הרבה יותר אופציות חכמות.
יותר אפשרויות ויותר מידע
הפיצ׳ר החדש של גוגל ישולב באופן טבעי באופציית הניווט בתחבורה ציבורית ב-Google Maps, ובעצם יציג לכם יותר אפשרויות שמשלבות כמה סוגים של תחבורה ציבורית בדרך ליעד שלכם. כלומר, ברגע שתבצעו חיפוש למסלול, גוגל תציג לכם מסלול לדוגמה שיאפשר לכם להתחיל באוטובוס, לרדת בתחנה מסוימת, ולעבור לכלי שיתופי כלשהו כמו קורקינט שיתופי (עם חברות כמו Bird ו-Lime), אופניים ואפילו שירותי הסעות שיתופיים כמו Uber ו-Lyft אם התמזל מזלכם והמדינה שלכם לא אוסרת משום מה עדיין על שירותי הסעות שיתופיים.
בנוסף, גוגל תעלים סופסוף חלק מאי הוודאות שלכם בנוגע למסלול, ותדע להציג לכם מידע חיוני נוסף: מה תהיה עלות הנסיעה? כמה זמן תצטרכו לחכות? האם יש עומס תנועה בדרך (סופסוף, גם בתחבורה ציבורית) ועוד. אם תרצו, תוכלו לתעדף את השירותים השיתופיים האהובים עליכם כדי שגוגל תציע לכם קודם כל אופציות עימן. למקרים שבהם תעדיפו לקחת אופניים, גוגל סופסוף תדע להכווין אתכם דרך מסלולי אופניים או מסלולים מומלצים.
פיצ׳ר הניווט באמצעות מציאות רבודה של Google Maps הגיע למכשירי אנדרואיד ו-iOS
בגוגל טוענים כי הפיצ׳ר החדש יגיע למפות של גוגל כבר בשבועות הקרובים ליותר מ-30 מדינות שונות, כך שיתכן שישראל היא אחת מהן, ובתקווה, בקיץ הבא תוכלו כבר לבחור בין ללכת בשמש הקופחת לבין להשלים את המקטע האחרון בצורה קצת יותר נעימה.
הגב
12 תגובות על "המפות של גוגל יאפשרו לכם תכנון הרבה יותר יעיל של המסלול"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הפיצ'ר של העומס באוטובוס כבר קיים אצלי כמה חודשים, וגם מחיר הנסיעה קיחם אצלי אפילו לפניו
ממה שאני התרשמתי הפרדיקציה למחיר (לפחות בארץ) מאוד מאוד לא מדויקת ולא משקללת אפילו את זכות המעבר של 90 דקות בין קווים לבעלי רב קו.
את זה יש רק באפליקציה בשם אוטובוס קרוב
קודם שיעבדו על הפיצ'ר של ההליכה הרגלית שלא תעשה סיבובים מיותרים, לפני שילבו את זה ביחד עם עוד דברים…
נסה את moovit
Moovit אפליקציה מזעזעת ותמיד הזמני אמת אצלה לא נכונים בכלל, מאז ש- Google Maps תומכים בזמני אמת בתחבורה ציבורית אני משתמש רק ב- Google Maps כי היא נוחה באמת והזמני אמת מאוד מדוייקים.
כשגוגל בתמונה כ"כ חזק איך חברה כמו Moovit עדיין קיימת?
הזוי
למוביט יש ממש יותר ממוקד כי היא מתעסקת רק בתחבצ ולכן הרבה פעמים אני משתמש בה וזה יוצא יותר נח ויעיל
העתקה ממוביט וסיטי מאפר. קודם תשלבו נכון רכבות ואוטובוסים ואל תציעו החלפות בצמתים הזויים
הסוף של MOOVIT אלא אם כן אפל או משהו יקנו אותם
איחרתם בערך בחצי שנה…
ועדיין גוגל מפות בניגוד לוויז לא יודעים שיש כביש חסום או עמוס במסלול