100GB זה לחלשים: גוגל מציעה אחסון בנפח 1TB ב-9.99 דולר בלבד
גוגל מקצצת את מחירי האחסון בענן שלה ומציעה נפחים גדולים במחירים נמוכים. האם היא תגרום למתחרות להוריד את מחיריהן?
גוגל יוצאת שוב למלחמה על הענן ומורידה את מחירי האחסון שלה. כעת מציעה למשתמשים מחירים נמוכים על נפחי אחסון גדולים, המתבטאים לא רק ב-Google Drive אלא גם בשאר שירותי הענן שלה.
חותכת מחירים
בבלוג הרשמי של החברה הסבירה גוגל כי נרגשת מכמות המשתמשים שבחרו לשמור, לאחסן ולגשת לקבציהם באמצעות שירותיה של החברה וכעת הודות לשיפורים שביצעה לתשתית שלה, יכולה להציע למשתמשיה הורדה משמעותית במחירי האחסון השונים.
במסגרת הורדת המחירים המשתמשים ימשיכו לקבל 15 ג'יגה בחינם, אך יכולים להגדיל את הנפח ל-100 ג'יגה תמורת 1.99 דולרים לחודש, כ-7 שקלים, במקום 4.99 דולרים שהציעה עד היום. מחירו של נפח אחסון בגודל טרה נפל גם הוא וכעת מוצע תמורת 9.99 דולרים, כ-35 שקלים לחודש, במקום 49.99 דולרים בהם תומחר עד היום.
במידה ואתם משתמשים כבדים וזקוקים לעוד יותר נפח אחסון, גוגל מציעה גם 10 טרה ומעלה במחיר המתחיל מ-99 דולרים לחודש, אך ככל הנראה זה רלוונטי יותר ללקוחותיה העסקיים הצריכים לשתף קבצים גדולים במיוחד עם קבוצות. כמובן שנפחי האחסון הללו רלוונטים לא רק לשירות גוגל דרייב, אלא לכלל שירותי הענן שמציעה גוגל – כך שהמשתמשים יוכלו להיות בטוחים שכל המידע שלהם מגובה ונשמר – באימייל, בלוח השנה וכדומה.
בבלוג מסבירה החברה כי נפח האחסון בגודל טרה יאפשר למשתמשים לצלם שני Selfies ביום במהלך 200 השנים הבאות, ועדיין ישאר להם נפח אחסון גם לדברים "הפחות" חשובים. הורדות המחירים תקפות מיידית והמשתמשים יכולים להרשם לתוכניות השונות באתר החברה. עבור הלקוחות שכבר שילמו על תכנית כזאת או אחרת, הם יועברו אוטומטית לתכנית הטובה ביותר בהתאם למחיר שמשלמים, ללא תשלום נוסף.
נוגסת במתחרות
המחירים של גוגל הופכים לאטרקטיביים עוד יותר כשמסתכלים על מחירי מתחרותיה בשוק. דרופבוקס, מי שנחשבת למתחרה הגדולה ביותר שלה, מציעה 100 ג'יגה עבור 9.99 דולרים בחודש, 200 ג'יגה עבור 19.99 דולרים ו-500 ג'יגה עבור 49.99 דולרים.
גם התכנית המיועדת לעסקים אינה אטרקטיבית לעומת גוגל, שכן גובה 15 דולרים מכל משתמש, אך מצד שני מציעה "אחסון ללא תחתית". אז נכון, סביר להניח שהמשתמשים יוכלו לאחסון יותר מטרה – אך בהתחשב בעובדה שמדובר על מספיק נפח גם בשביל המשתמשים העסקיים ומחיר גבוה יותר מזה של גוגל, ההצעה עדיין לא הופכת לאטרקטיבית במיוחד.
שירות האחסון של מיקרוסופט, OneDrive, גם הוא לא מהווה תחרות. החברה מציעה 50 ג'יגה תמורת 20 שקלים בחודש, 100 ג'יגה תמורת 29 שקלים ו-200 ג'יגה עבור 44 שקלים, ללא אזכור של 500 ג'יגה או אפילו טרה.
גם Box, שמציעה 10 ג'יגה בחינם למשתמשיה גובה סכום של 10 דולרים עבור 100 ג'יגה – מחיר גבוה משמעותית לעומת גוגל. סביר להניח שהמשתמשים יעדיפו לשמור את המידע שלהם בשירותים בהם הם משתמשים, כך שגוגל היא האופציה הטובה ביותר, לפחות כרגע, עד שהמתחרות יתחילו להוריד ולהשוות את מחיריהן.
הגב
10 תגובות על "100GB זה לחלשים: גוגל מציעה אחסון בנפח 1TB ב-9.99 דולר בלבד"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אדוארד
הענן הזה מאחסן את המידע שלנו אצל המשתמשים ולא בשרתי החברה מה נראה לך סתם חינמי
ובנוסף צריך לתת איחסון לא קטן מהדיסק שלך לטובת העניין ועוד לתת לו זמן רשת נכבד
אתה חי בחלום זה לא יעבוד !!!
http://www.noobaa.com זה פתרון שמבוסס על שיתוף של משאבים ע"י משתמשים.
עובד, בועט ובעיקר לא דורש להוציא עוד כסף.
אם אין לכם מקום על המחשב ממילא קניתם עוד דיסק אז עכשיו יש לכם.
כיוון שמבוסס קהילה – חייבים לשמור על המשתמשים מרוצים שכן ללא המשתמשים אין שירות.
זאת גם הסיבה שלי ושל אדוארד לנסות לקדם בלי שאפילו יציעו תוכנית רפרנס כמו המתחרים. פשוט לא צריך. צריך עוד מקום? פשוט מקצים. לי יש 400GB בחינם.
כי בדרך כלל בארץ הקודש דואגים לך…
המגניב זה, שהכתבה לא מועדכנת,
אצלי בחשבון הדרייב יש 25 ג"ב (ולא 15).
ואני מתאר לעצמי שאני לא לבד.
מה עם COPY ?
מציעים 15GB חינם ו5 נוספים על כל אחד שמצטרף דרכך , שלא לדבר על תוכניות שיתוף הוגן וחברות שניתן להקים שם.
אפליקציה נוחה מאד וקצבים מצויינים.
שווה בדיקה
https://copy.com?r=HHPOs0
וכמובן שהבאת את הקישור שלך, לא שאני אומר שיש בזה רע כי בנאדם רוצה להרוויח מזה שהוא הכיר לך משהו טוב אבל לפחות תגיד שזה שלך להדיוטים שכאן
OneDrive השירות הכי טוב.
היי,
האם לגוגל או לאחר המתחרות יש פתרון המאפשר סינכרון של תקיה מהמחשב המקומי לענן על כל הקבצים ותתי התקיות בקלות ?
שירותי גיבוי ענן לא שימושיים בארץ,
וזה למה:
בואו נעשה חישוב קצר מהירות ההעלאה הכי גבוהה בארץ היא כרגע בבזק 3MBIT או 375KB לשניה לכן גיבוי של 1TB שהוא בעצם בערך 1000GB או 1,000,000MB לוקח :1,000,000/0.375=2,666,666 שניות שזה 1851 ימים או 5 שנים בערך אם משאירים את המחשב דלוק ברצף והאינטרנט יעבוד רצוף ללא תקלות וללא הפרעות מהירות.
ירדתם לסוף דעתי?:)