אנדרואיד סטודיו, Firebase ו-Flutter: הבשורות של גוגל למפתחים
לא רק אנדרואיד 12: גוגל הכריזה באירוע המפתחים שלה על לא מעט שינויים לכלי הפיתוח השונים שלה
אמנם כוכבי הערב באירוע הגדול של גוגל אמש (ג') היו Android 12 ו-WearOS שמנסה לעשות קאמבק, אבל מאחורי ההצהרות לקהל הרחב, גוגל גם הציגה לא מעט שינויים חשובים עבור קהילת המפתחים לאנדרואיד. עכשיו כשאנחנו יודעים שיש יותר מ-3 מיליארד מכשירי אנדרואיד פעילים בעולם, כדאי לכם לוודא שאתם מעודכנים בכל מה שחדש.
Flutter בעדכון חדש
כזכור, Flutter, ה-Framework של גוגל לבניית ממשק משתמש בקוד פתוח, נחשף לראשונה בכנס המפתחים ב-2017 והוא מבוסס על Dart, שפת התכנות של גוגל, ונעזר במנוע האצת החומרה Skia וקימפול של הקוד מ-Dart לקוד ARM נייטיב ב-32 ו-64 ביט, מה שאומר שאתם מפתחים במקביל ל-iOS, אנדרואיד וגם לווב ודסקטופ. גוגל חשפה כי Flutter עומדת מאחורי הפיתוח של 200 אלף אפליקציות ב-Play Store שהן כ-12% מכלל האפליקציות בחנות. עוד סיפרו בגוגל לדוגמה כי Google Pay, אפליקציית התשלומים של גוגל, הכילה במקור 2 מיליון שורות קוד, אך מאז המעבר לפלאטר שאיחד את הפיתוח, היא משתמש ב-1.1 מיליון שורות קוד בלבד.
Flutter 2.2 שנחשפה אמש תאפשר לכם לפתח במקביל אפליקציות ל-Windows, macOS ו-Linux. פיצ'ר ה-Sound to Null safety כעת יופעל כברירת מחדל ברגע שתפתחו פרויקט חדש כך שתקבלו פחות שגיאות. כמו כן, כלי חדש יאפשר לכם לנתח את השימוש בזיכרון המכשיר באפליקציה שלכם, כדי שתוכלו למצוא חלקים לא יעילים או בעיתיים בקוד שלכם, ולא לגלות אותם רק אחרי שאתם משחררים את האפליקציה לקהל הרחב.
בגוגל רוצים לאפשר לכם לחבר את האפליקציות שלכם לאקוסיסטם של גוגל, כך שתוכלו למשל להטמיע פלאגין תשלומים חדש עם Google Pay ולקבל גישה רחבה יותר ל-APIs נוספים של גוגל ושירותי הענן שלה. בנוסף, תוכלו לצמצם את נפח האפליקציות שלכם בהתקנה, וחלקים אחרים ופחות שימושיים של הקוד והמשאבים שלה יוכלו להמתין להורדה ברקע בזמן השימוש של המשתמש. אם אתם מפתחים ל-iOS, תוכלו לקמפל מראש שיידרים, כך שאנימציות של האפליקציה שלכם ירוצו בצורה חלקה גם בפעם הראשונה שהמשתמש רואה אותן.
Firebase: הסוף ל-A/B Testing?
Firebase היא קולקציה שלמה של אפליקציות מבוססות ענן שהן שימושיות וחשובות מאוד עבור מפתחים, מאיסוף אנליטיקות, לפושים וגם איחסון קבצים. בגוגל הכריזו שיותר מ-3 מיליון אפליקציות משתמשות ב-Firebase מדי חודש, וזה בדיוק הזמן לקצת חידושים בתחום. גוגל שיחררה תוספים נוספים לחברות חיצוניות כך שהמשתמשים שלכם יוכלו לשלם עם Stripe, לשלוח מיילים באמצעות MailChimp ועוד – בלי שתצטרכו לכתוב קוד חדש או ללמוד APIs חדשים.
גוגל גם שיפרה את המנגנון שמאפשר לכם לעקוב אחרי ביצועי האפליקציה אחרי שהיא שוחררה לאוויר העולם, ומלבד עיצוב מחודש לדאשבורד, כעת תוכלו לעקוב אחרי הביצועים של האפליקציות שלכם בזמן אמת, כך שתוכלו לזהות בעיות ולשפר את האפליקציות שלכם ברגע שהן בחוץ, במקום לחכות לפידבקים שליליים או לחצי יום עד שהנתונים מגיעים.
גם Remote Config עודכנה, כך שבמקום סתם לעשות עוד A/B Testing אקראי למשתמשים ולאפליקציות שלכם, תוכלו לתת לגוגל לנתח ולהחליט אילו שינויים הכי מתאימים לבחינה אצל משתמשים ספציפיים. אתם רק תצטרכו לבצע את השינויים שאתם רוצים לבחון באפליקציות שלכם, וגוגל תשלח אותם למשתמשים הרלוונטיים. מלבד ייתור של A/B Testing, תוכלו כך לתת למשתמשים שלכם חווית שימוש מותאמת אישית, במקום להעמיס את האפליקציות שלכם בעשרות הגדרות שונות.
אנדרואיד סטודיו: איזה שועל
מה ההפך מ-FireFox? כנראה ש-Arctic Fox, כי זוהי הגירסה החדשה של סביבת הפיתוח Android Studio שנכנסה לבטא. כעת, Jetpack Compose שולבה ישירות אל סביבת הפיתוח, מה שאומר שבין היתר תוכלו ליצור Previews לקונפיגורציות שונות שיצרתם ותוך כדי גם לבחון את השינויים שעשיתם. כמו כן, תוכלו למצוא בקלות את כל פיצ'רי הנגישות ששכחתם להוסיף לאפליקציה שלכם.
בהמשך לניסיון הנוסף של גוגל להחיות את WearOS, כעת תוכלו סופסוף להשתמש באמולטור לשעון, ולא רק לחבר שעונים באופן פיזי למחשב שלכם כדי לבחון את האפליקציות שלכם לשעון. כמו כן תוכלו למצוא באמולטור של WearOS גם הדמיות של פיצ'ר מד הדופק החדש. תוכלו גם לדמות שימוש בנתונים שונים בפיתוח אפליקציות לרכב (כמו מהירות או אפילו הילוכים), או אפילו להשתמש בשלט וירטואלי של Google TV אם אתם מפתחים אפליקציות לטלוויזיה.
לסיום, גוגל שיחררה את Android Studio גם בגירסה (כרגע ב-Preview) מותאמת למעבדי אפל סיליקון, כך שמשתמשים במקים חדשים ישמחו מאוד שסביבת הפיתוח שלהם התעדכנה לארכיטקטורה התואמת (Arm64).
ישנם עוד עשרות שינויים קטנים וגדולים (תלוי מי אתם ומה אתם מפתחים) ואתם יכולים לקרוא על רובם כאן.
הגב
10 תגובות על "אנדרואיד סטודיו, Firebase ו-Flutter: הבשורות של גוגל למפתחים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא נפלתי מהרגליים, מאכזב
גוגל החליטו להפוך את תהליך פיתוח האפליקציות ליותר מבלבל – עכשיו צריך לשבור ת'ראש אם להשתמש בפיתוח אפליקציה חדשה ב-Kotlin/Java, Flutter או אולי JavaScript, בין אם באמצעות React Native או דומה לו ובין אם באמצעות TWA
למה?
הכל מסודר.
אם אתה רוצה אפליקציה רק ל-Android אז Java
אם אתה לא אוהב Java ורגיל לשפות קלילות יותר בתחביר אז לך על Kotlin.
לגבי ReactNative וכדו'
הנקודה כזו השאלה אם אתה רוצה לפתח לכמה פלטפורמות ביחידת קוד אחת.
במקרה הזה אני ממליץ אישית על Flutter שרץ על Dart כיוון שביצועי התצוגה שלו גבוהים יותר, ועכשיו גם כמובן יש לו היתרון של בנייה למחשבים על הדרך
נ.ב. אפשר לפתח גם אפליקציה רק ל-Android כמובן בעזרת Flutter…
עושה רושם שאתה מבולבל ולא גוגל אז בוא נעשה סדר:
פיתוח לאנדרואיד בלבד: אם אתה רוצה native app תפתח ב kotlin (אפשר גם ג׳אוה אם אתה מתעקש)
פיתוח קרוספלטרפום תפתח בflutter זהו.
כל שאר ההוספות שלך לא מבית גוגל
@גובי קבל טיפ חינם ככה לחיים
להיות נחמד לא עולה כסף
גם בעבודה וגם בחוץ
ליפול על בנאדם בגלל תחביר שגוי ולהעמיד אותו על טעותו לא גורם לך להראות טוב יותר
באהבה =)
איפה הוא לא היה נחמד?
ממתי לעשות סדר למישהו מבולבל זה לא להיות נחמד?
Tanchus תקרא את התגובה שוב
תנסה לשלוט על הווליום של הקריאה בראש זה אפשרי,
מסכים איתך אכן להיות נחמד זה חשוב (:
ועדיין לצערי אין אמולטור למעבד m1 שבאמת עובד. למעלה מחצי שנה אחרי השחרור.
עזוב אמולטור שקודם כל יהיה אנדרואיד סטודיו שעובד נורמלי ולא כמו על מעבד לפני עשור
אבל בוא נהיה אופטמיים כי הם הוציאו גירסת peview )
alert("hola");