גם חומרה וגם משחקים: גוגל בדרך לזעזע את תחום הגיימינג
מספר מקורות טוענים כי גוגל רוצה להשיק שירות סטרימינג, ואף קונסולה משלה, כדי להכנס לתחום ששווה מיליארדים

תמונה: Smith Collection/Gado, Gettyimages Israel
אמנם אנחנו כבר אחרי תערוכת המשחקים E3, שבה סוני ומיקרוסופט לא חשפו קונסולות או שירותים חדשים, אבל על פי דיווחים, מאחורי הקלעים של התערוכה, ענקית טכנולוגיה אחרת ולא בדיוק צפויה הסתובבה לה ונפגשה עם לא מעט גורמים בעולם הגיימינג. הענקית הזו, היא גוגל.
שם קוד: Yeti
על פי לא פחות מחמישה מקורות של האתר Kotaku, גוגל מעוניינת להכנס לשוק הגיימינג הרותח, ומחפשת לעשות את זה באופן שישלב פלטפורמת סטרימינג עם חומרה תוצרת בית. האתר טוען כי בחודשים האחרונים גוגל נפגשה עם מספר חברות משחקים גדולות כדי לשוחח עימן על פלטפורמת הסטרימינג שהיא מפתחת תחת שם הקוד “יטי” (Yeti), ואף חיפשה סטודיואים מעניינים לרכישה. בנוסף, בתחילת השנה שכרה החברה את פיל הריסון, בכיר לשעבר בחטיבות הגיימינג של סוני ומיקרוסופט, ומאז המשיכה לגייס לא מעט מפתחים ואנשי שיווק מחברות גיימינג מרכזיות.
פלטפורמות סטרימינג למשחקים מאפשרות (לפחות פוטנציאלית) להריץ משחקים עם איכויות גראפיות מתקדמות, אך על כל מכשיר קיים כמו סמארטפון, טלוויזיה, סטרימר או מחשב. בכך, הרעיון מייתר את הצורך ברכישת חומרה מתקדמת ויקרה לצורך הרצת משחקים בצורה אופטימלית. נכון לעכשיו, המקורות של האתר לא יודעים לאשר האם גוגל מתכננת להשיק חומרה עוצמתית כמו זו של הפליסטייישן או האקסבוקס, או שמה המכשיר העתידי של גוגל יהיה בעל חומרה רזה וזולה למדי, ויסתמך בעיקר על שירות סטרימינג שיספק ביצועים גראפיים מתקדמים.
לא הפעם הראשונה שגוגל בודקת את המים
בשנת 2014 גוגל כבר הביעה עניין ברכישת פלטפורמת הסטרימינג (לוידאו) Twitch, שבסופו של דבר נמכרה לאמזון תמורת סכום מדהים של כמיליארד דולר, כך שזו לא הפעם הראשונה שגוגל בוחנת את שוק הגיימינג. בנוסף, מזה שנים ישנה חרושת שמועות שגורסת כי גוגל מעוניינת להכנס לשוק, ובשנת 2016, סטודיו המשחקים של גוגל, Niantic, שחרר את המשחק “פוקימון-גו” שהפך לאחד הלהיטים הגדולים של העשור האחרון (ומאז דעך).
פלטפורמות סטרימינג למשחקים היא ככל הנראה המהפכה הבאה בתחום הגיימינג, כאשר כל השחקניות המרכזיות בתחום הגיימינג מחפשות את פריצת הדרך המשמעותית ושוקדות על שירותי סטרימינג משלהן. רק לפני חודשים בודדים רכשה EA את חטיבת הענן הישראלית של GameFly בקיסריה, ובתערוכת E3 הכריזה על הרכישה בפומבי וחשפה כי היא שוקדת על פיתוח שירות גיימינג בענן. גם מיקרוסופט חשפה ב-E3 כי היא מפתחת פלטפורמת סטרימינג למשחקים, אך טרם חשפה אודותיה פרטים ראשוניים. השחקנית המרכזית שמחזיקה כבר בשירות של סטרימינג למשחקים היא סוני, אשר מפעילה משנת 2015 את שירות Playstation Now.
לחלום הרטוב של הגיימרים יש עדיין מגבלה עיקרית
עד כמה שהרעיון של פלטפורמות סטרימינג נשמע כמעט מושלם, לכל החברות המעורבות יש בעיה אחת מרכזית: מהירות ויציבות של חיבור אינטרנט. נכון להיום, המהירויות הקיימות לא מאפשרות חווית גיימינג חלקה, ובעיקר לא מאפשרת חווית גיימינג נטולת לאגים. מאחר שהמשחק עצמו רץ על גבי שרת מרוחק, כל פעולה שהשחקן מבצע, כולל כל תזוזת עכבר או ג’ויסטיק קלה, צריכה להתרגם מיד לפעולה במשחק כדי לאפשר שליטה מלאה. אם יש שיהוי כלשהו בפעולה, הרי שלא ניתן יהיה לשחק בצורה אופטימלית.
גוגל עצמה עשויה לפתור את בעיית השרתים כיוון שהיא מחזיקה בשרתים רבים ברחבי העולם, ועשויה לקצר בכך את זמן ה-Lag. עם זאת, כדאי לזכור שגוגל מתנסה בלא מעט רעיונות, שחלקם הגדול לא מבשילים בסופו של דבר לשירותים שמגיעים לקהל הרחב.
לנו רק נותר לתהות איך גוגל תקרא לשירות, כיוון ש-Google Play כבר תפוס.
הגב
4 תגובות על "גם חומרה וגם משחקים: גוגל בדרך לזעזע את תחום הגיימינג"
* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.
שירות סטרימינג הכוונה כמו טוויץ?
טוויץ’ הוא שירות סטרימינג לוידאו. פשוט רוב התוכן שם הוא סטרימינג של שחקנים משחקים בזמן אמת.
הכוונה בכתבה היא שירות סטרימינג למשחקים. כלומר המשחק עצמו רץ על שרתים חזקים שנמצאים במקום מרוחק (בענן בשבילך) ואתה רק מקבל את הפלט של המחשק.
אהבתי את השורה האחרונה☺
אפשר לקרוא לשירות GOOGLE FOR GAMERS