האם העדכון הבא של כרום הוא בשורות רעות לחוסמי הפרסומות?
שינוי משמעותי מאוד לאופן שבו תוספים עובדים בכרום עלול להגביל את מספר האלמנטים שחוסם הפרסומות מסוגל לחסום. המפתחים חלוקים ביחס לפיצ'ר החדש
הדבר הראשון שעושים לא מעט אנשים, כשהם מתקינים דפדפן חדש הוא להתקין חוסם פרסומות. הגירסה הבאה של דפדפן כרום צפויה להגיע באמצע ינואר עם סט חדש של פיצ׳רים, ודגש לא קטן על פרטיות ואבטחת הנתונים של המשתמשים עם תוספים. הבעיה היא שעל הדרך גוגל עשויה לשבש את חוסמי הפרסומות.
כמות המודעות שתיחסם תוגבל
בכרום 88, הגירסה הבאה של הדפדפן הפופולרי בעולם, יוטמע גם Manifest V3. זהו בעצם הממשק שיעמוד מאחורי כל התוספים שיופעלו על הדפדפן (וגם על דפדפן Edge של מיקרוסופט שמבוסס על כרומיום). אחד השינויים המשמעותיים ביותר בו הוא ביטול ה-API שנקרא webRequest והחלפתו ב-API חדש בשם devlarativeNetRequest. מעתה, במקום שכרום יעביר כל בקשה לתוסף, ובכך יחשוף אתכם לדליפות מידע ובעיות פרטיות שונות, ה-API החדש יאפשר למפתחים לשלוח לכרום רשימת פילטרים שכרום יפענח בעצמו. הפילטרים והחוקים הללו הם אלו שאומרים לדפדפן שאלמנט כלשהו הוא בעצם פרסומת, ושאתם (או התוסף) רוצים לחסום אותה.
עד כה הכל נשמע מעולה, כיוון שנתוני הגלישה שלכם לא עוברים דרך התוספים השונים. הבעיה טמונה בעובדה שכרום יגביל את מספר החוקים או הכללים שתוספים יכולים לשלוח אליו בתחילה ל-30 אלף. זה אולי נשמע כמו הרבה חוקים למשהו יחסית בסיסי כמו מודעות, אבל חוסמי פרסומות ומאגרי חוקים נגד פרסומות כמו EasyList למשל זקוקים ליותר מ-60 אלף כללים שונים כדי לפעול בדרך יעילה.
לאחר לא מעט תרעומת מצד מפתחי התוספים, גוגל שינתה את הגישה שלה והודיעה כי היא תעלה את מכסת החוקים ל-300 אלף בגירסה 89 של כרום. אבל שוב, זה נשמע כמו מספר מכובד, אבל בפועל, אם אתם משתמשים בכמה תוספים או מאגרים בו זמנית, אתם תעברו את המכסה הזאת בקלות, וכמובן שכמות החוקים שאתם זקוקים להם כדי לחסום את כל סוגי המודעות רק עולה ועולה כל העת – עם השתכללותם של המפרסמים.
בשורות רעות או לא ממש משנה? הדעות חלוקות
גם אחרי העלאת המכסה, מפתחי חוסמי הפרסומות די חלוקים בדעתם על השינוי המתקרב. בחברת Eyeo הגרמנית שעומדת מאחורי חוסם הפרסומות הפופולרי ביותר בעולם, AdBlock Plus, טוענים כי הם מרוצים מהעבודה אל מול גוגל על הנושא. עם זאת, חשוב לזכור שגוגל משלמת בפועל ל-AdBlock Plus כדי שהיא לא תחסום את המודעות שלה. המפתח של uBlock Origin, שלו אין קשרים מסחריים עם גוגל, לעומת זאת, טען כי השינוי יוביל לכך שמפתחים לא יוכלו יותר לייצר פילטרים חדשים ומתוחכמים.
בינתיים, תוספים ישנים שמשתמשים ב-Manifest V2 יוכלו לפעול במשך לפחות שנה. בהמשך, מן הצפוי שגוגל פשוט תנטרל אותם לאחר פרק זמן מסוים ועד לרגע שבו יעודכנו עם גירסה 3. אם אתם מפתחים תוספים לכרום, מומלץ מאוד לצפות בסשן על Manifest V3 מתוך ועידת המפתחים לכרום שהתקיימה לאחרונה.
הגב
15 תגובות על "האם העדכון הבא של כרום הוא בשורות רעות לחוסמי הפרסומות?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
פיירפוקס ממש השתפר בשנתיים האחרונות מבחינת ביצועים ופונקציונליות. הוא פשוט דפדפן יותר טוב… תנצלו את הסיטואציה הזו ותחליפו דפדפן… זה יהיה טוב יותר לכולנו ולחופש של האינטרנט. גוגל גם ככה יודעת הרבה יותר מידי דברים עלינו.
צודק
צודק מאוד
ראשית לא חייבים להשתמש בכרום, אני כבר שנים שעברתי לאופרה, אולי זה באמת הזמן לעזוב את המוצרים של גוגל ולבדוק אלטרנטיבות.
שנית לא כל חוסמי הפרסומות עובדים על אותו הרעיון, עד כמה שאני מבין החוסמים שיפגעו הם אלו שחסמו בקשות לצג שלישי לספק מידע עבור אלמנט ואם הבקשה היא למאגר שמזוהה עם פרסומות הבקשה נחסמת, אבל קיימים חוסמי פרסומות שבודקים את האלמנטים בדף ומורידים את אלה שמזוהים עם פרסומות.
אופרה אחלה דפדפן
בודק את פיירפוקס
רן בר זיק הנהדר פרסם מדריך לחסימת פרסומות עם רסברי פאי. יעיל להפליא.
נכון, אבל הוא לא ״חזק״ כמו התוספים שיודעים לחסום אלמנטים בדף עצמו.
רסברי יודע לחסום רק פרסומות מדומיין מוכרים ולא פרסומות שמוטמעות בדרכים אחרות בדף.
אני עובד עם זה בבית במקביל לעבודה עם החוסמים, נדיר מאוד שיש גליצ'ים (וברור לי שזה עניין של חתול ועכבר)
שלום מוזילה
ברצינות, תשתמשו בfirefox ובopera. פשוט Firefox מנצח בכל מבחני הביצועים ושניהם יחסכו לכם ram (המחשב שלכם יהיה מהיר יותר אם תשתמשו בזה). חוץ מזה, אם אתם רוצים אתם יכולים להשתמש בchromium שזה chrome לפני שגוגל הוסיפה לו דברים.
להורדת פיירפוקס:
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
אופרה:
https://www.opera.com/download
כרומיום:
https://www.chromium.org/getting-involved/download-chromium
מה ההבדלים מבחינת אבטחת המידע של המשתמש?
גוגל כרום עוקבים אחריך והשאר לא
גם פרסומות צריכות להיות כפופות לכללי נימוס אינטרנטי מסוים…באנרים זה בסדר אבל חלונות קופצים זו חוצפה מטורפת. אם תיפגע החסימה של חלונות קופצים בכרום, לא אשתמש בו.
מה זה Tampermonkey?