"מלשינון" המפתחים של גוגל לאנדרואיד יוצא לדרך
גוגל רוצה שמפתחים יספרו לה אילו חברות מתעללות באפליקציות שלהם והורגות להם את האפליקציות ברקע
כמו שאנחנו זקוקים לנוזלים ולאוויר לנשימה כדי לחיות, כך גם כולנו זקוקים לחיי סוללה טובים בסמארטפונים שלנו. הבעיה היא שמלבד להגדיל את נפח הסוללות ולקבל מכשירים עבים וכבדים יותר, יצרניות מכשירי אנדרואיד שונות מעדיפות לשלב תוכנות ניהול סוללה אגרסיביות ביותר, רק כדי לספק לכם זמני סוללה טובים יותר. התוצאה: פגיעה ביכולות של האפליקציות והשירותים השונים. עכשיו נראה שלגוגל נמאס מהתופעה הזאת, והיא רותמת את המפתחים כדי להתחיל סופסוף לטפל בה.
על מה המהומה?
לאנדרואיד הנקייה יש כמה וכמה כלים מוצלחים למדי לניהול חיי הסוללה של המכשיר שלכם ככלל וניהול צריכת האנרגיה של אפליקציות בפרט. באופן עקרוני, אפליקציות יכולות לבקש מאנדרואיד רשות להמשיך לעבוד ברקע ולצרוך אנרגיה. בין היתר, פיצ'ר ה-App Standby Buckets שהגיע עוד עם אנדרואיד 9, מתעדף את אופן השימוש של אפליקציות על פי דפוסי השימוש של המשתמש. בקיצור, יש לא מעט תהליכים שאמורים לדאוג שהסוללה שלכם תנוצל באופן מיטבי.
רוב מוחלט של היצרניות מעדיפות שלא לתת לכם את האפשרות להשתמש באנדרואיד בצורתה הנקייה (מה שמכונה "ונילה"), ומלבישות על גביה שלל ממשקים, אפליקציות ותהליכים מיותרים יותר ופחות. כחלק מאותם תהליכים, היצרניות נוטות לשלב תוכנות לניהול סוללה שבמקום לעשות זאת בצורה הדרגתית וחכמה, פשוט הורגות אפליקציות ותהליכים ברקע ללא רחם. אם זה לא מעצבן מספיק, בטח תשמחו לדעת שחלק מהיצרניות משאירות אפליקציות ששילמו להן לכאורה ב-Whitelist בו הן יכולות לרוץ כמה שהן רק רוצות, אלא אם המשתמש משנה זאת בעצמו. רציתם מערכת הפעלה פתוחה, קיבלתם מערכת הפעלה פתוחה.
כששיאומי עברה את הגבול לכאורה
עוד ב-2018 נפתח דיון בטראקר הבאגים של AOSP, פרויקט הקוד הפתוח והנקי של אנדרואיד, בו מפתח מלין על נהלי ניטרול האפליקציות ברקע של יצרניות סמארטפונים סיניות. ניטרולים שכאלו הם לרוב שקופים לחלוטין למשתמש במקרה הטוב, ובמקרה הרע הם פשוט פוגעים בפעילות הבסיס של אפליקציות וגורמות להן להפוך לפשוט לא שימושיות. מאז, עשרות מפתחים שיתפו במקרים נוספים שנתקלו בהם, בזמן שגוגל נמנעה מלהטיל סנקציות כלשהן על יצרניות מכשירי אנדרואיד.
אבל אז קרה משהו חריג. ב-8 בחודש יוני, משתמש כתב באותו Issue שהוא שוחח עם מפתח אחר וגילה שבמכשירי שיאומי ו-OnePlus אפילו תהליכי נגישות (Accessibility) נהרגים ברקע, מה שפוגע קשות בחוויית השימוש של משתמשים כבדי ראייה ושמיעה למשל. "זה פשוט נורא", הוא הוסיף. מספר ימים לאחר שמישהו כתב "האם למישהו בגוגל אכפת בכלל מהנושא הזה?", הגיב עובד רשמי מטעם גוגל שביקש מהמפתחים לגשת ל-Google Form שנפתח על ידי החברה כדי לספק פרטים נוספים.
בטופס המדובר גוגל מבקשת ממפתחים לספק מספר פרטים חשובים במקרה שהאפליקציה שלהם מוגבלת בעקבות מנגנוני שמירה על חיי סוללה: שם ה-APK, שם יצרנית הסמארטפון שבה התרחש המקרה, דגם המכשיר, מיקום המשתמש, גירסת אנדרואיד וכמובן מהם הצעדים שהובילו לבעיה. נראה בגוגל רומזים למקור הבעיה, כשהם מבקשים מהמפתחים לנסות ולשחזר את הבעיה במכשיר פיקסל "או מכשיר אחר". אה הא. מכשיר אחר.
גוגל לא מתחייבת לעשות דבר עם המידע הזה, אבל זהו אחד הצעדים הפומביים הראשונים שלה שבהם היא נעזרת במפתחים כדי שבתקווה היא גם תנקוט בצעדים כלשהם כדי להגביל את היכולת של יצרניות מכשירי אנדרואיד שמגבילות בעצמן אפליקציות צד-שלישי. עד אז, אם הנושא מטריד אתכם כצרכנים, אתם יכולים להיעזר באתר Don't Kill My App שעושה שיימינג ליצרניות שמגבילות יותר מכולן אפליקציות ברקע. אם תהיתם, במקום הראשון נמצאת סמסונג ולאחריה וואן פלוס וגם וואווי. כאשר האתר רק הוקם, הייתה זו נוקיה שכבשה את המקום הראשון והמושמץ וכיום נמצאת במקום ה-13 בלבד. מי אמר ששיימינג לא מוביל לדברים טובים?
אתם מפתחים אפליקציה עם בעיה דומה? כיתבו לגוגל כאן
הגב
14 תגובות על ""מלשינון" המפתחים של גוגל לאנדרואיד יוצא לדרך"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני ממש אוהב את זה שבשיאומי שלי האפליקציות לאחר ההתקנה קודם כל חסומות להכל וסביר להניח שגם לא יעבדו 100% ברקע, עד שאני מחליט לאפשר להם דברים ספציפיים, אם זה לרוץ ברקע (למשל בשביל waze) או אפילו להפתח אוטומטית ברקע כל עוד המכשיר דולק (למשל האפליקציה של ה galaxy watch).
זו בחירה שלי ובזכות יכולת הבחירה הזו בחרתי להשתמש ב MIUI.
זה ממש מעצבן אותי למצוא אפלקציה שרצה ברקע מבלי שאני אפשרתי זאת..
בדיוק להפך! מחרפן אותי שאני רוצה לשחק במשחק, מחכה שמסך הטעינה ייגמר, מתחיל לשחק במשחק, עונה לשיחת טלפון, שוב רוצה לשחק במשחק ושוב מחכה למסך ההמתנה…
זו הסיבה העיקרית שבגללה זה מצטער אותי שבחרתי שיאמי (היה להם עוד באג שהוא אף פעם לא זכר את ה WIFI בבית שלי, אבל עדכון תוכנה מלפני כמה ימים פתר את זה).
בתור אחד שמפתח אפליקציות שאמורות לרוץ חודשים רצופים (פלטפורמות ניטור תנועה ומיקום) אני חייב להוסיף ולציין שהיצרניות הסיניות הן פשוט סיוט למפתחים, הורגות אפליקציות כל הזמן ועוצרות פרוססים בלי סוף.
תוסיפו לזה אנדרואיד חדש כל שנה ועשר יצרניות מובילות והבנתם שלפתח דברים כאלה באנדרואיד זה אתגר לא קטן.
נ.ב dont kill my app אפליקציה נהדרת ומבורכת, עשו חקר לא קטן, השתמשתי באפליקציה שלהם לנטר את איכות הקוד שרצה ברקע, עם הזמן פיתחתי מערכת משופרת משלי.
לסיכום: מציגים לנו תוצאות לא הגיוניות של חיסכון בסוללה ומה שהם באמת עושים זה סתם לסגור אפליקציות ולהציק למפתחים/יוזרים.
למה נראה לי שאתה עובד בחברת פרסומות? אם כן כבוד ליצרניות הסיניות שעושות לך חיים קשים
"כאשר האתר רק הוקם, הייתה זו נוקיה שכבשה את המקום הראשון והמושמץ וכיום נמצאת במקום ה-13 בלבד"
כדאי להסביר שבשנים האחרונות מכשירי נוקיה מכילים אנדרואיד נקי וזו הסיבה לכך.
זו הסיבה לכך לדעתך בלבד
לדעתי נוקיה במקום 13 היא כי לא מתלוננים עליהם מהסיבה הפשוטה ש"מי לעזאזל קונה נוקיה"?
תשובה מוזרה מאוד, תומר.
לא אמרתי שזה "לדעתי", ציינתי עובדה. אם אתה לא סגור על זה אתה מוזמן לגגל, תומר.
בנוסף, האתר ההוא הוקם ב-2019. השאלה שלך "מי לעזאזל קונה נוקיה" תקפה, או לא תקפה, ל-2019 כמו ל-2021.
דבר אחרון, אתה כנראה מהעמך שקונה רק סמסונג ואפל. או את וואוואי הסינית מלאת הרוגלות. אם היית טיפה מבין יותר, היית יודע שנוקיה מציעה מכשירים מעולים מבחינת חומרה, במחירים יותר זולים מגלקסי, עם אנדרואיד נקי, ללא רוגלות סיניות וללא bloatware אחר.
אז חבל שאתה אומר כל כך הרבה שטויות במשפט וחצי.
מקבל את מה שאת אומרת.
אגב אני "עמך" שמחזיק מכשיר פיקסל ולא שום דבר מהגרבז' שציינת
חייב לציין שיש לי חוויה אישית עם שנים ממכשירי נוקיה שעשו בעיות מעצבנות ביותר וגרמו לכך שיהיה קשה מאוד למכור אותם כיד שניה. גם מקרוב משפחה שקנה דגם אחר שמעתי שיש בעיות. אני עם פיקסלים מאז ולא מתלונן
את יכולה לתת דוגמה לרוגלה שקיימת במכשירים של וואוי?
איזה כיף שיש לי אייפון ואני לא צריך לדאוג מהנושאים הללו. ועכשיו תבינו מה יקרה אם יכרחו את אפל לאפשר אפליקציית שלא דרך החנות,
אני בדרך כלל הורג אפליקציות ברקע בעצמי כדי לשפר את ביצועי הטלפון, וזה לא עושה לי שום בעיות עם רוב האפליקציות.