מהנדסים בגוגל: גם אנחנו לא מבינים את הגדרות הפרטיות של גוגל
תביעה כנגד גוגל בארצות הברית מנסה להוכיח שאפילו העובדים של גוגל לא מצליחים להבין את ההיגיון בהגדרות הפרטיות שלה
גם אתם מרגישים לפעמים מבולבלים אל מול הגדרות הפרטיות של גוגל? ובכן, אתם לא לבד. אבל עכשיו מתברר שהם מורכבים מדי אפילו למי שסיים 4 שנות לימודי הנדסה ועבר תהליכי סינון ומיון קפדניים לגוגל.
העובדים מודים: הממשק מבלבל בכוונה
תביעה אשר הוגשה על ידי התובע המחוזי באריזונה חושפת פרטים מעניינים על הלך הרוח מאחורי הקלעים של השירותים שכולנו משתמשים בהם. התביעה הוגשה לאחר המחקר הגדול מ-2018 במהלכו נחשף כי גוגל ממשיכה לעקוב אחר המיקום שלכם – גם אחרי שסימנתם לה בפירוש שאתם לא מעוניינים שהיא תעקוב אחריכם באופן אוטומטי.
במסגרת התביעה, מדווח ה-Arizona Mirror כי נחשפו מספר מסמכים מעניינים במיוחד, גם אם באופן חלקי ואף מצונזר. "הממשק הנוכחי מעוצב כדי לגרום לדברים להיות אפשריים, אבל קשים מספיק כדי שאנשים לא יצליחו להבין איך לעשות אותם", מודה עובד של גוגל במסמך שנחשף. בהתייחסותו לידיעה שהחלה את המהומה סביב הגדרות הפרטיות של גוגל כתב עובד נוסף: "אני מסכים עם המאמר… כיבוי של נתוני מיקום צריך להיות 'כיבוי של נתוני מיקום'; לא רק במקרים כאלו או אחרים".
עובד אחר ציין כי הגדרות הפרטיות "בהחלט מבלבלות מנקודת המבט של המשתמש, במיוחד אם אנחנו צריכים גוגלר אחר שיסביר לנו אותן". בעדות נוספת נכתב כי "בתור משתמש אני אומר, WTF. אני חשבתי שכיביתי בפירוש את מעקב המיקומים בטלפון שלי… המסרים שאנחנו קיבלנו הם שזה מספיק כדי לבלבל את האחראיים על הפרטיות (בגוגל, ע.ב). זה לא טוב".
גוגל: העדויות מוכיחות בדיוק את ההיפך
בגוגל הגיבו למסמכים שנחשפו, וטענו כי "במקרה של מידע על מיקומים, הקשבנו לתגובות, ועבדנו קשה כדי לשפר את השליטה בפרטיות של המשתמשים. יתרה מכך, אפילו אותן עדויות שנבחרו בקפידה (אלו שנחשפו בתביעה, ע.ב) מוכיחות שהמטרה של הצוות הייתה הפחתה של הבלבול סביב הגדרות היסטוריית המיקומים".
נזכיר כי ב-2018 בוצע מחקר באוניברסיטת פרינסטון שהוכיח כי גוגל ממשיכה לעקוב אחרי המשתמשים בשירותיה באנדרואיד וב-iOS, גם לאחר שאלו ביטלו את הגדרות המעקב האוטומטי שלה. בפועל, המשתמשים בעצם כיבו את הוספת המסלולים היומיים לפיצ'ר הטיימליין, בעוד כל פתיחה של אפליקציות שונות של גוגל שימשה לתיעוד המיקום של המשתמשים. מאז, גוגל עידכנה את הממשקים השונים שלה כדי שיהיה מעט יותר נהירים.
על פי המסמכים מכתב התביעה, עולה כי גם הסרה של נתוני מיקום בהקשר של התאמת מודעות למשתמש, לא מובילה למשל לביטול בשירות המודעות הנוסף של גוגל, DoubleClick. בכך, משתמש שחשב שהוא לא יקבל יותר מודעות בהתאם למיקום שלו, יגלה שגוגל עדיין מנטרת את המיקום שלו (אך לא באמצעות ה-GPS), ובמקביל יקבל מודעות באתרים משירות אחר של גוגל.
הגב
3 תגובות על "מהנדסים בגוגל: גם אנחנו לא מבינים את הגדרות הפרטיות של גוגל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כתבה ממומנת ממיקרוסופט בשביל אדג' כרומיום
נמאס ממש על כל פעולה שצריכים ו או רוצים לעשות,מוכרחים לתת להם גישה לכל המידע הפרטי שלנו.
מדוע לעזאזל הם צריכים לדעת מי אנשי הקשר שלי ומה צילמתי במכשיר שלי.
למה הם צריכים באמת? אולי כדי לעשות מזה כסף? סתם ניחוש, לא בטוח..