גונג גייסה 200 מיליון דולר על פי שווי של 2.2 מיליארד. המייסד: יכולנו לגייס עוד 800 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי Gong לא עוצר ומצטרף למועדון חדי הקרן. המנכ”ל והמייסד עמית בן דב מספר כי הגיוס בימי הקורונה היה קל יותר מאשר לפני, ושהחברה אפילו לא הספיקה לחזור אל כל המשקיעים. הנפקה? ”זו לא המטרה שלנו. זה רק שלב בדרך”
בזמן של חוסר ודאות בעולם הסטארטאפים הישראלי, כשמשקיעים חוששים להשקיע, מגיע סטארטאפ ישראלי ומצליח להגיע לגיוס מרשים. חברת Gong, המפתחת מערכת בינה מלאכותית לשידרוג השיחות של צוותי המכירות בארגונים, מודיעה היום (ד’) על השלמת סבב גיוס D בהיקף של 200 מיליון דולר, שנעשה על פי שווי חברה של כ-2.2 מיליארד דולר. כל זאת, 8 חודשים בלבד לאחר שגייסה 65 מיליון דולר.
עוד לא נגענו בכסף מהסבב הקודם
בדרך כלל, הכלי העיקרי של אנשי מכירות, מלבד הסמארטפון שלהם, הוא מערכת ה-CRM בה הם מזינים את המידע על הלקוחות, ובתקווה, גם את המידע מכל שיחה שהם ביצעו. אבל בראיון לגיקטיים טוען עמית בן דב, מנכ”ל ומייסד משותף בגונג, כי 99% מתוכן השיחה של נציגי המכירות והשירות לא מתועד במערכות ה-CRM, והאחוז שכן מתועד, הוא פשוט לא רלוונטי.
המערכת של גונג מתעדת את כל השיחות של החברה עם לקוחותיה, בין אם אילו שיחות מכירה, שירות או תמיכה טכנית ובין אם הן מתבצעות בטלפון, מייל ואמצעי תקשורת אחרים. לאחר מכן המערכת מנתחת את הנאמר ומזהה את הדפוסים, מגמות והתובנות החשובות באמת כדי להגדיל את המכירות, לצמצם את נטישת הלקוחות ולהגדיל את נתח השוק של החברה. המערכת מסוגלת אפילו להציג לאנשי המכירות את סיכויי הסגירה של כל עיסקה, ומספקת להם התראות על עסקאות שדורשות התערבות.
תקופת הקורונה שהובילה להאטה משמעותית כמעט בכל השווקים, הייתה יכולה לאתגר גם את גונג, אך לפחות על פי החברה, ההיפך הוא הנכון. בן דב טוען כי החברה כלל לא שאפה לגייס הון בתקופת הקורונה: “לאורך כל התקופה לא התעסקנו בזה, התעסקנו בלייצב את החברה ושיהיה לעובדים איפה לעבוד. כשהתפנינו ביולי אז אמרנו ‘טוב בוא נראה’. לא הייתה מצגת ולא הסברנו לאף אחד למה (כדאי להשקיע בה” ע.ב)”.
למרות זאת, טוען בן דב כי החברה קיבלה כ-20 הצעות בתוך ימים ספורים. “אני מתבייש לספר שזה היה יותר קל מאשר לפני הקורונה… הגיוס הזה ארך 14 ימים מהיום שהתחלנו לדבר ועד שהכסף היה בבנק”. לטענתו, החברה אפילו לא הספיקה לדבר עם כל המשקיעים הפוטנציאליים, וגם ויתרה על 800 מיליון דולר נוספים שהוצעו לה, כדי להמשיך עם המשקיעות שנבחרו: קרן Coatue שהובילה את ההשקעה, Salesforce Ventures, Index Ventures ו-Thrive Capital שהשתתפו. וכל זאת בנוסף למשקיעים הקיימים Battery Ventures, NextWorld Capital, Norwest Venture Partners, Sequoia Capital ו-Wing Venture Capital.
הנפקה? “זו לא המטרה שלנו. זה רק שלב בדרך”
איך אתה מסביר את זה שכל השוק בהאטה ואתם מגייסים סכום שכזה?
בן דב: “זה מאוד ברור. יש כסף בשוק. הכסף מחפש השקעות שיכולות להיות גדולות. לגונג יש פוטנציאל להיות ענקית, מהגדולות בעולם. אנשים רואים את הפוטנציאל בהשקעה. עושים השקעה גדולה שאם נצליח, עוד כמה שנים נניב תשואה גדולה”.
החברה מדווחת כי מאז סבב הגיוס האחרון בסוף 2019, היא שילשה את הכנסותיה וה-ARR (הכנסה שנתית חוזרת) שלה עומדת על עשרות מיליוני דולרים. לדברי בן דב, החברה מאמינה שתגיע ל-ARR של מאות מיליוני דולרים בשנה כבר בשנים הקרובות. בין היתר צפוי לתרום לזה בסיס הלקוחות של החברה שמורכב מ-1,100 חברות שונות בהן ענקיות כמו PayPal, Shopify, Slack, Zillow, LinkedIn, Autodesk ועוד.
מה השלב הבא? הנפקה?
בן דב: “אני מאמין שתהיה הנפקה, אבל זו לא המטרה שלנו. זה רק שלב בדרך. תחנה אחת מני רבות. בשנים הקרובות אנחנו רוצים להיות במצב שאנחנו יכולים להנפיק. איך יראה השוק הזה בעוד 3 שנים? אני לא יודע. אבל אנחנו נהיה חברה של מאות מיליוני דולרים במכירות”.
על מכירה: “אם היו מציעים הצעה של 100 מיליארד דולר, היינו שוקלים את זה”
הקרנות אשר נכנסו לסבב הגיוס הנוכחי הינן קרנות Late Stage, שלדברי בן דב מעדיפות להיכנס כעת לפני ההנפקה. עם זאת, בחינה של סבבי הגיוס הקודמים מראה כי גונג נוהגת לגייס כשהיא יכולה, ולאו דווקא כשהיא צריכה. גם הפעם, בדיוק כמו בסבב הגיוס הקודם מלפני 8 חודשים, מספר בן דב כי החברה טרם השתמשה בהון שגויס בסבב הקודם. “כסף נותן לך לקנות חברות ולגדול מהר, וזו רזרבת חירום. העולם היום הוא הפכפך. בבית ספר למנכ”לים אומרים לגייס כסף כשאתה יכול, ולא כשאתה צריך. זה טוב שיש את הרזרבה בבנק”. בהתאם, לא שולל בן דב עוד סבב גיוס לפני ההנפקה.
בין המשקיעות שלכם אפשר למצוא את Salesforce, שכבר רכשה לא מעט חברות ישראליות בראשן Datorama. למה היא לא רוכשת אתכם?
בן דב: “לא בא לה לקנות אותנו, ולא בא לנו למכור. לא היה שום דיבור כזה. אם היו מציעים הצעה של 100 מיליארד דולר, היינו שוקלים את זה. אבל אנחנו רואים שהפוטנציאל שלנו הרבה יותר גדול ממה שאנחנו נמצאים היום. יש מעט מאוד חברות שיכולות לקנות חברות בסדר גודל של גונג. אנחנו רוצים לבנות חברה עצמאית שמנפיקה ויכולה להיות מהחברות הגדולות בעולם. הם שותף טוב והם יכולים לעזור לנו ואנחנו להם.
הסכום, הוליואציה, תוכניות ההנפקה והמילים המרשימות, עלולות להזכיר לחלקנו את WeWork, אולם בן דוב אומר: “זה דבר שאני לא שוכח לשניה אחת. ווליואציה זה לא דבר שאנחנו משוויצים בו. אנחנו עדיין בתחילת הדרך… שווי שוק הוא לא מדד להצלחה. חובת ההוכחה היא עלינו. וליואציה משקפת ציפיות של משקיעים, וצריך לעמוד בהן”. בכלל, בן דב מציג תמונה של חברה שלא מסתנוורת מהכסף שהוגש לה על מגש של כסף: “הבהרנו שאנחו לא עומדים לשנות שום דבר, אלא ממשיכים כרגיל. הכסף הזה לא אומר שנתחיל להעלות משכורות ולהביא מסאז’יסטים. אנחנו בונים בדיוק את מה שבנינו אתמול. יש לנו תוכנית גידול מכירות, אנחנו שוכרים את האנשים הכי טובים, משקיעים בתקשורת עם העובדים… אנחנו אפילו לא מתכננים להוציא את הכסף הזה”.
גונג הוקמה ב-2015 על ידי עמית בן דב, שותף-מייסד ומנכ”ל החברה, ואילון רשף, שותף-מייסד וסמנכ”ל המוצר. מאז גייסה החברה 334 מיליון דולר. החברה מעסיקה 350 עובדים בישראל ובארצות הברית, כ-100 מעובדי החברה נמצאים במשרדיה ברמת-גן, והחברה מתכננת לגייס עוד כ-100 עובדים נוספים במהלך השנה הקרובה בכל המחלקות.
הגב
18 תגובות על "גונג גייסה 200 מיליון דולר על פי שווי של 2.2 מיליארד. המייסד: יכולנו לגייס עוד 800 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מדהים! איזה כיף לראות חברות כמו גונג, סייסנס ומאנדיי שמצליחות ולא רק אדטק כמו פעם
כל הכבוד וואו. אמן שתהיה עוד הנפקת מיליארדים של חברה ישראלית. יהיה מאתגר להחזיר ערך למשקיעים לפי השווי הזה…אבל נראה. אולי ישכילו עכשיו לבלוע פנימה כמה חברות כמו Affinity / SubStrata / קורוס וכו
chorus just raised 45m so that should be interesting.. grabbing substrata wouldn’t be a bad move at all for sure, as for affinity, not sure if its up their alley
הישג מרשים וחברה חזקה, קצת צניעות וענייניות לא תזיק.. אולי הושפע קצת מההייפ של שיחות המכירה שלהם ואיפטם גם כאן את הסיפור בהקצנה כאילו כל התעשייה סובבת סביב גונג בימים אלה
כל הכבוד, הרוויחו ביושר את ההצלחה. תמשיכו ככה!
למי מנסים למכור את כל הקשקושים האלה, כבר גייסו
לעובדים הפוטנציאלים הבאים
האמא של הבועה
מדהים, ומוערך ביותר.
כאחד בעל אחת הטכנולוגיות הגבוהות בעולם (מוכח ועובד) לא מצליח לגייס אפילו 1$m .
מספיק לי גיוס של 5$m להביא את המוצר לאטרקטיביות לחברות ענק שירכשו מעל 100$m.
דבר איתי יכול לעזור
דבר איתי.. אני יכול לשפוך עלייך כמו אנג’ל..
זה בעיה כי בדרך כלל משקיעים בחברה ולא במוצר, אולי תנסה אצלהם…
https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3839698,00.html
או שתנסה באתרי גיוס כספים מהציבור( ע”י מכירת אופציות )
מפרגן לכל חברה ישראלית, עשו חייל.
אשרי המאמין
באחד הפודקאסטים המנכ”ל אמר שהם שומרים על עובדים עם נסיון באמצעות WLB. הם “משלמים על זה” לעומת סטארטאפים אחרים שטוחנים אץ העובדים אבל להם חשוב שהעובדים יהיו מרוצים.
ככה מצליחים, שהעובדים מרוצים האנרגיות טובות והחברה מצליחה. כל הכבוד!
הופכים אנשי מרקטינג לרובוטים
נשמע חרטא ברטא עם מרתה
כל הכבוד על הגיוס.
לא יודע אם יש הצדקה או בועה, אבל לגייס הם יודעים.
מה שבטוח – אם בחברת ההשקעות של הפנסיה שלי מעורבים בזה, אז צריך לזרוק את מי שאחראי על הספקולציה על כלום עם החסכונות שלי מהחלון.