הצעת חוק: אפל ויצרניות אנדרואיד יחוייבו לתמוך בסמארטפונים לפחות 7 שנים
באיחוד האירופי רוצים לטפל באחת הבעיות הקשות בעולם מכשירי אנדרואיד – עדכוני האבטחה והתמיכה במכשירים. בגרמניה רוצים אף להחמיר
כשאתם קונים מכשיר אנדרואיד, אפילו אם הוא יצא הרגע לשוק, סביר להניח שאתם נמצאים על זמן שאול בכל הנוגע לתמיכה של היצרנית שלכם בו. לפעמים אחרי שנה אתם כבר לא מקבלים עדכוני תוכנה, ואחרי שנתיים אתם מופקרים גם בזירה של עדכוני אבטחה. אז נראה שלגרמניה נמאס מהמצב הזה, ועל פי דיווח, היא מנסה לדחוף את האיחוד האירופי לחייב יצרניות אנדרואיד, ואפילו את אפל, לתמוך במכשירים לאורך הרבה יותר זמן עם עדכוני אבטחה.
היצרניות על הכוונת של האיחוד האירופי
על פי הדיווח, גרמניה דוחפת את האיחוד האירופי לחוקק את החוק החדש שיחייב את יצרניות הסמארטפונים לספק עדכוני אבטחה למשך 7 שנים לפחות, ובמקביל גם לדאוג למלאי של חלקי חילוף. בימים אלו ממש האיחוד האירופי בוחן את האופציה לחייב את היצרניות ב-5 שנים של תמיכה שכזו, אך נראה שגרמניה רוצה לאתגר את חברות הטכנולוגיה אפילו יותר.
חשוב בכל זאת להפריד בין עדכוני אבטחה לעדכוני תוכנה, במיוחד כשאנחנו מדברים על אנדרואיד, כיוון שאלו מופרדים לחלוטין האחד מהשני ברמת מערכת ההפעלה. גם אפל החליטה לאמץ את ההפרדה הזאת, ולמרות שהיא תומכת במכשירי אייפון למשך כ-5 שנים בממוצע עם עדכונים שוטפים (יותר מכל יצרנית אנדרואיד אחרת), היא תאפשר למשתמשים לקבל עדכוני אבטחה מבלי לעדכן את מערכת ההפעלה – כך שהיא יחסית מאורגנת מראש למקרה שהצעת החוק תעבור.
מי שכיום נמצאות בראש מצעד יצרניות האנדרואיד המעדכנות הן גוגל עם מכשירי הפיקסל שמקבלים עדכונים שוטפים למשך 3 שנים משיחרורם לשוק (כולל עדכונים למערכת הפעלה) וכעת גם סמסונג שמתחייבת לספק 4 שנים של עדכוני אבטחה לכל המכשירים שלה ששוחררו מאז 2019. כולן מנסות לשכנע אתכם שאם תקנו כעת את המכשירים שלהן, הם ישארו עדכניים ובטוחים למשך הרבה זמן, ולכן הערך שלהם יהיה גבוה יותר.
נראה שגם האיחוד האירופי וגם גרמניה לא מנסות לדחוף את היצרניות לספק עדכוני תוכנה לאורך תקופת התמיכה המורחבת הזאת, אלא רק עדכוני אבטחה, כך שאם אתם חולמים על לקבל את אנדרואיד 19 עם המכשיר שתקנו ב-2021 – לא בכך מדובר, גם אם הצעת החוק תעבור.
40% ממשתמשי אנדרואיד אפילו לא נמצאים באנדרואיד 9 ומעלה
מי שלא מרוצה מכך היא קבוצה בשם DigitalEurope, אשר דורשת לצמצם את משך תקופת התמיכה ל-3 שנים של עדכוני אבטחה, ולהגביל את מלאי החלפים לסוללות ומסכים בלבד, במקום לספק גם חלפים לרמקולים, מצלמות ורכיבים נוספים שעשויים להתקלקל במהלך השנים. אם לא ניחשתם עד עכשיו, DigitalEurope היא התאגדות שכוללת 61 חברות טכנולוגיה ובהן נמצאות בין היתר אפל, סמסונג וגוגל.
ההצעה של האיחוד האירופי מתוכננת להכנס לתוקף כבר ב-2023, ועשויה להקל מאוד על הבעיה שנגמרת מהפרגמנטציה בשוק מכשירי אנדרואיד: לפי נתונים StatCounter מחודש שעבר, רק 40% ממשתמשי אנדרואיד מריצים את גירסה 9 ומעלה של מערכת ההפעלה, מה שאומר שרבים מהם כבר לא מקבלים אפילו עדכוני אבטחה נפרדים וחשופים לשלל פירצות ובעיות אבטחה.
הגב
9 תגובות על "הצעת חוק: אפל ויצרניות אנדרואיד יחוייבו לתמוך בסמארטפונים לפחות 7 שנים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ממליץ לבדוק GrapheneOS
מהלך שכנראה מקודם על ידי לוביסטים של אפל…
למה? מה אפל מרוויחה מזה? היא גם ככה מספקת עדכונים ל5 שנים קל….
סתם הצעה פופוליסטית. שיחייבו על הדרך להגביל את המחירים לעד 500 שקל.
כל זה לא רלוונטי כי אחרי שלוש שנים בממוצע, הסוללה (באייפון לפחות) כבר בקושי מתפקדת. זה הצוואר בקבוק האמיתי פה בחיי המכשיר
ניתן להחליף סוללה בכל מעבדה. הבעייה בייחוד באנדרואיד היא עדכוני התוכנה
בלינוקס זה לא היה קורה
מצויין. כחלק מהמדיניות החדשה של גרמניה בהובלת העולם לצמצם זיהום, זה אחד מהצעדים הנדרשים. מקווה שמדינות נוספות יצטרפו לדרישה, על צנת לצמצם זיהום אלקטרוני.
מסכנים הסבא והסבתא שלי וקצת גם אבי שהנייד שלהם הוא הקשר לחיים ממש. עם המשפחה, החברים והעולם. עוזר להם להעביר זמן מעניין ושמחה לראות ולשמוע הנכדים סרטים שירי נוסטלגיה וזמרים מיתולוגיים. יהייה קשה להם לשדרג הטל' הישן שגם כך למדו לתפעל בקושי. מה איתם, מישהוא ימציא משהוא למענם? כיום יש באירופה יותר מבוגרים מצעירים. זהו שוק ענק של מליוני מבוגרים אז הסטארטאפ ישתלם. תחשבו על זה. תחשבו הומני עם כלכלי עדין לצידו.