הסטארטאפ הישראלי שרוצה להיות הנספרסו של האוכל גייס 10 מיליון דולר
העתיד של האוכל? Genie היא מכונה שמכניסים אליה קפסולות, ותוך 3 דקות מתקבלת ארוחה מבושלת, זולה ואפילו בריאה.
אנשי המשרדים מכירים היטב את הפעמים בהן לא מספיקים להכין אוכל בבית וצריך לחפש מה לאכול לארוחת צהריים. אפשרות אחת היא לצאת לאחת המסעדות בסביבה ולהוציא לא מעט כסף ואפשרות שנייה היא מאכלים לא הכי בריאים כמו מנות חמות למינהן. הסטארטאפ הישראלי Genie רוצה לאפשר לכם להכין מנות מזינות, טעימות ומרכיבים טבעיים בלבד, בלחיצת כפתור, ממש כמו מה שנספרסו עשו לקפה. כעת מכריזה החברה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 10 מיליון דולר בהובלת Carl Marks Securities, שייעצו במסגרת ההשקעה והשקיעו בחברה. שאר המשקיעים במסגרת סבב הגיוס הם משקיעים פרטיים.
ארוחה מלאה ב-3 דקות ולחיצת כפתור
הטכנולוגיה של Genie כוללת את כל החלקים הדרושים להכנת הארוחות: ראשית, בחברה מסבירים כי רכיבים טבעיים בלבד עוברים תהליך ייבוש ונארזים בתוך קפסולות (או פודים, אם תרצו) בודדות, שעל גביהן מודפס ברקוד. התנור החכם של Genie סורק את הברקוד, וכך מקבל את הוראות ההכנה הספציפיות של כל מנה ומתחיל לפעול בהתאם: חימום, קירור, התססה, חימום בעזרת גלי מיקרו או אידוי. הצרכן רק סורק את המנה, מכניס אותה למכונה ולאחר מספר דקות היא מוכנה למאכל. בין המנות הניתנות להכנה אפשר למצוא מרקים, פסטות, פתיתים, דייסות ואפילו קינוחים.
החברה מתכננת להשתמש בכספי הגיוס כדי להתרחב לשוק בארצות הברית, ולהביא את המוצרים של ג׳יני למשרדים, בתי קפה, מלונות, בתי חולים ומקומות שונים שיכולים להיעזר בטכנולוגיה שלה. ראשית, Genie מתכננת להיכנס לשוק בארצות הברית עם 8 מנות שונות, שבהן פסטה בולונז, דייסה עם תפוחים וקינמון, עוגת שוקולד ועוד. כל המנות יורכבו מרכיבים טריים וטבעיים בלבד אשר מקורם בארצות הברית, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או חומרי טעם וריח לא טבעיים.
Genie הוקמה בשנת 2014 על ידי דורון מרקו, CTO החברה, איילת קרסו-שטנברג, המכהנת כמנכ״לית החברה, ופרופסור דן אריאלי שגם השקיע בה. בשנת 2017 השיקה ג'יני את הפעילות שלה בישראל שהתמקדה בעיקר בשוקים העסקי והממסדי. החברה נמצאת בבעלות משותפת של מפעל למילוי קפסולות בדרום המדינה, אשר מסוגל לייצר 10 מיליון ארוחות בשנה.
"אנחנו נרגשים לצאת לשלב הצמיחה הבא של ג׳יני, ומעודדים מהקבלה החמה שהמוצר שלנו זכה לה בשוק בארצות הברית״, כך מסרה קרסו-שטנברג, ״נוחות, מהירות, ותזונה בריאה היא מצרך של ממש באורח החיים המודרני, ופיתחנו את מערכת האוכל של ג׳יני כדי לענות על הדרישות הללו ולספק מזון אמיתי, טבעי, טעים בקלות ובמהירות״.
הגב
12 תגובות על "הסטארטאפ הישראלי שרוצה להיות הנספרסו של האוכל גייס 10 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מנות בריאות, מבושלות בקרני מיקרו….על מי אתם עובדים
מה אתה חושב שאסטרונאוטים אוכלים? שולחים להם מזון שיובש בהקפאה והם מוסיפים לו מים ואוכלים וכן זה כן בריא אף סוכנות חלל לא רוצה לספק לאסטרונאוטים מזון לא בריא
ומה לא בריא בלבשל בגלי מחקרו? (זה לא קרני). בגלל חוסר הבנה איך הטכנולוגיה עובדת, קופצים למסקנות…
כל עוד זה עובד טוב, הדבר הזה יהיה להיט מטורף
מזכיר את Juicy – מסחטת מיצים ב 400$ שהלקוחות גילו שניתן לשתות ישר מהשקית בלי המכונה
תכלס צודק. זה מנה חמה עם תנור משוכלל מדי.
אבל אני חושב שהפוטנציאל להצלחה נמצא דווקא לא בשוק הביתי, אלא בשוק של vending machines
הכי אני אוהב מזון כלבים מיובש. ישר מהשקית. זה קראנצ'י.
טעמתי את המוצר וזה פשוט מדהים, אין לי ספק שתוך שנתיים שלוש הם יהיו הנספרסו הבא
לפני כמה חודשים החברה הזו עשתה מהלך ניסיוני עם צהל, והם חילקו את המכונה הזאת ואת הקפסולות בכמה בסיסים בארץ, חייב לציין שזה יוצא ממש טעים זה נוח מאוד וממש קל לשימוש
במילים אחרות… מנה חמה למיקרו מיוחד
רק שמנה חמה זה בעיקר מלח מונוסודיום ושאר שטויות.
בתור "בריאותיסטית" סקפטית, טעמתי והתפלאתי לטובה.
לא רק טעים, גם המרכיבים – אשכרא טובים יותר מרב המזון שאנשים אוכלים ביומיום.
איך אני יכולה לקנות את ג'יני הביתה?