גיקטיים מחלק לכם כרטיסים לפסטיבל אייקון 2015
בחוה”מ סוכות יערך פסטיבל אייקון ה-19. מדובר באירוע הגדול ביותר בישראל לתחומי מדע בדיוני, פנטזיה, מדע פופולארי וטכנולוגיה ויש לנו 15 כרטיסים לחלק לכם
פסטיבל אייקון הוא אירוע המתקיים אחת לשנה ומתמקד בעולם המדע בדיוני, פנטזיה ומשחקי תפקידים מאז שנת 1998. מדי שנה מושך אליו הפסטיבל קהל של אלפים, צעירים וצעירים ברוחם. השנה יתקיים הפסטיבל בפעם ה-19, בין התאריכים 29 בספטמבר ל-1 באוקטובר, חוה”מ סוכות, במרכז תל אביב.
הפסטיבל מציע תוכנית ענפה בת מאות אירועים, בתחומי הספרות, הטלוויזיה, הקולנוע, הקומיקס, המדע הפופולארי ועוד. בין התכנים המגוונים, המתפרשים על פני שלושה ימים ושלושה לילות, מציג הפסטיבל מופעי בידור מקוריים, הרצאות, פאנלים, חידונים, תחרות תחפושות, סדנאות מקצועיות, אירוח של יוצרים מהארץ ומהעולם והקרנות סרטים. הפסטיבל כולל כנס אקדמי בהשתתפותם של אנשי אקדמיה משלל אוניברסיטאות ומכוני מחקר.
לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים לאירועים השונים בפסטיבל
הגיק ממליץ
הפסטיבל מעניק למבקריו מגוון הזדמנויות למפגשים ולהיכרות עם חובבים אחרים בטווח רחב של גילאים ותחומי עניין ובכך תורם לגיבוש קהילות החובבים בתחומי המדע הבדיוני, הפנטזיה ומשחקי התפקידים בישראל. כמו כן, מוענקים במהלך הפסטיבל פרס גפן ופרס עינת לעידוד היצירה בתחום המדע הבדיוני והפנטזיה. הפסטיבל מפעיל אולמות רבים במקביל ומציע מתחם ענק של משחקי תפקידים מכל הסוגים, ואת יריד הדוכנים הגדול מסוגו בישראל.
מאחר ויהיה קשה להגיע לכולם, בחרנו 10 אירועים מתוך מופעי בידור מקוריים, הרצאות, פאנלים, חידונים, תחרות תחפושות, סדנאות מקצועיות, אירוח של יוצרים מהארץ ומהעולם והקרנות סרטים שאנחנו היינו רוצים לבקר בהם. תוכלו למצוא כאן את רשימת האירועים המלאה.
1. קוסמים מאנק מורפורק ומכשפות מרמות אייל
בסדרת “עולם הדיסק” של טרי פראצ’ט, האנשים העוסקים בכשף מתחלקים לקוסמים ולמכשפות. המכשפות מתגוררות לרוב בכפר קטן ונידח והקוסמים שוכנים באוניברסיטה הנעלמת. הקוסמים קבורים בספרים עבי כרס והמכשפות מעבירות ידע מדור לדור בעל פה. בהרצאה ננסה להבין מה פראצ’ט אומר בכך על מגדר, מדע ואקדמיה ונענה על השאלה החשובה מכול – מי מצחיק יותר, סתמרוח או סבתא.
הרצאה | אשכול 4 | 29.9 | 20:00
2. האודיסאה – מהומרוס ועד טולקין
האודיסאה, האפוס המספר את סיפור שיבתו של אודיסאוס לביתו אחרי מלחמת טרויה, נכתבה לפני כשלושת אלפים שנה. מאז העניקה השראה לסיפורי מסע והרפתקאות רבים, ביניהם גם יצירותיו של טולקין. בהרצאה נשווה בין האודיסאה ל”הוביט”. נדון בגיבור ובדרך שבה הוא נוסע, באנשים ובמפלצות שהוא פוגש בדרכו, וננסה להבין איפה בדיוק נמצא הגיהינום.
הרצאה | אשכול 2 | 29.9 | 14:00
3. הטבעת האחת – צללים בגבעה הקירחת
בעל האוב הסתלק ממבצרו שעל הגבעה הקירחת והותיר את עבדיו חסרי אדון ופקודות. אורקים וזאבים שליחי הצל פושטים על חוות ועל דרכי הסחר, בוזזים ורוצחים. הם מחפשים משהו. כל החוטים מובילים חמקו בחשאי אל מעבה היער, אך בני האדם לא יכולים להסתתר לנצח בחשכה שבין העצים. תרחיש היכרות עם “הטבעת האחת”, משחק תפקידים ברוח “ההוביט” ו”שר הטבעות”.
לא דרושה היכרות עם המשחק. מגיל 13 ומעלה.
עירוני | משחק תפקידים שולחני | 1.10 | 18:00-15:00
4. המדריך שלי לגלקסיה
מרצה: איריס מזור
מסע אל הכוכבים, היקומים והיצורים שכל חובב צעיר צריך להכיר – הסרטים הטובים ביותר, הספרים המרתקים ביותר והיצירות החשובות ביותר בז’אנר המדע הבדיוני. הרצאת מבוא לילדים שבה נערוך היכרות קצרה עם חברים מכוכב אחר, רובוטים חכמים מדי ומדענים ששואלים כל הזמן “מה היה קורה אילו?”. נבדוק מה המקור של כל הציטוטים המפורסמים ביותר, נגלה מיהן המנהיגות הכי מוכשרות בחלל ונבין אחת ולתמיד מדוע התשובה לחיים, היקום וכל השאר היא 42.
לגילאי 12-7.
הרצאה | אשכול 3 | 29.9 | 12:00
5. הדרך לגן עדן – 50 שנה ל”מסע בין כוכבים”
כבר חמישה עשורים “מסע בין כוכבים” מציגה בפני צופיה אנושות אידילית, גן עדן בין הכוכבים. זוהי אנושות שאין בה מלחמות, עוני או רעב והטכנולוגיה שלה מרתקת. עד כמה אנחנו קרובים לעתיד הנכסף.
פאנל | אשכול 5 | 29.9 | 18:00
6. דוקטור Who? ההולוגרמה הרפואית של “מסע בין כוכבים”
לא מדובר במאסטר של המשכיות רצף הזמן ובטח לא בדוקטור שמעופף לו בתא טלפון ציבורי. הדוקטור האמיתי הוא “הדוקטור” – הולוגרמה רפואית לשעת חירום שהותקנה על על ספינת החלל וויאג’ר מעולם “מסע בין כוכבים”. שבע שנים של הרפתקאות מרתקות שאף הולוגרמה לא חוותה לפניו! .
הרצאה | אשכול 6 | 1.10 | 14:00
7. הרפתקאות במרחב החלל… והזמן?
מחולל הזמן של הרמיוני, הטארדיס של הדוקטור או הדלוריאן מ”בחזרה לעתיד” יכולים לקחת אתכם למסע מרתק בזמן. אבל מהו מסע בזמן? בהרצאה ננסה לברר אם מסע כזה אפשרי ואם אנחנו יכולים לבנות טארדיס בחצר. יחד ניגע בעולם המוזר והמרתק של הפיזיקה של המסע בזמן.
מופע | אשכול 4 | 1.10 | 14:00
8. המדריך לעולם של מארוול
לעולם הקומיקס של מארוול יש היסטוריה עשירה, שופעת גיבורים מלהיבים (וכאלה שפחות), נבלים אימתניים (וכמה לא כל כך) ופינות סתר ייחודיות. בהרצאה נשווה בין עולם הקומיקס של גיבורי העל.
הרצאה | אשכול 6 | 29.9 | 12:00
9. לא כוחות: מארוול בעידן וידון ואחריו
ג’וס וידון עוזב את היקום הקולנועי של מארוול וזו הזדמנות מצוינת לבחון, על סמך יצירותיו וסרטי מארוול אחרים, איך רעיונות ומסרים שליוו אותו כיוצר התבטאו בסרטי “הנוקמים” וביצירות אחרות ביקום. נבחן את הביקורת שהוא הביע על סמכות ב”הנוקמים” וב”סוכני ש.י.ל.ד”, נמצא משפחות לא מתפקדות וכאלה שקצת יותר, נשאל אם מילה גסה היא לא פמיניזם ונברר עד כמה התרחקה “סוכני ש.י.ל.ד” מעץ יצירותיו של וידון?
הרצאה | אשכול 6 | 30.9 | 10:00
10. שחרית במאדים – דת ומדע בדיוני
הדת והאמונה בכוחות גדולים ונשגבים מאתנו נולדו מתוך הצורך האנושי להסביר את הבלתי ידוע. אבל ככל שאנו יודעים יותר על העולם, הבלתי ידוע מצטמצם והצורך בדת להסבר העולם פוחת. ננסה לתאר את דמותה של הדת בעתיד ואיך ישפיעו עליה יישוב החלל וגילוי חייזרים. נדון במיסיון לחייזרים ונבין לאן עלינו לפנות בתפילה כשנהיה במאדים.
פאנל | אשכול 3 | 30.9 | 12:00
יש לנו 15 כרטיסים לחלק לכם – התחרות הסתיימה
התחרות הסתיימה, הודעה נשלחה לזוכים
לאירועים השונים ניתן להירשם באמצעות רכישת כרטיס ספציפי לכל אירוע או רכישת כרטיסיה המקנה כניסה למספר אירועים שונים לבחירתכם (פרטים נוספים על ההרשמה ניתן למצוא באתר הכנס).
רוצים להיכנס בחינם? כל שעליכם לעשות הוא להגיב כאן בתחתית הפוסט ולספר לכולנו על הספר או סרט המד”ב או הפנטזיה שהכי אהבתם ומדוע בחרתם דווקא בו.
ל-15 המגיבים בעלי התגובות המעניינות והמקוריות ביותר יחולקו כרטיסי כניסה לאירוע אחד מתוך כלל האירועים השונים בפסטיבל, מתנת גיקטיים ומארגני פסטיבל אייקון.
את התגובות יש להשאיר כאן בתחתית הפוסט (במערכת התגובות באתר – תגובות פייסבוק לא תבדקנה). תגובות על הלינק בפייסבוק או תגובות של גולשים שלא הצטרפו לעמוד הפייסבוק של גיקטיים לא יבחנו על-ידי השופטים.
התחרות תסתיים ביום ראשון, ה-13 בספטמבר בשעה 14:00 והודעה לזוכים תשלח במהלך הימים שלאחר מכן.
התחרות הסתיימה, הודעה נשלחה לזוכים
קרדיט תמונה ראשית: Fantasy Scene / Shutterstock
הגב
28 תגובות על "גיקטיים מחלק לכם כרטיסים לפסטיבל אייקון 2015"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
דני דנון יהיה מרצה אורח ?
מבוכים ודרקונים מהדורה שלישית ?
ספרי הפנטזיה הכי טובים שקראתי הם הארי פוטר, וA Darker Shade Of Magic. שניהם כתובים בצורה קולחת ונהדרת, והם אלו שנתנו לי את ההזדמנות להתאהב בספרות וכתיבה.
הארי פוטר ושר הטבעות
סדרת הספרים הכי טובה היא של חולית…פרנק הרברט…וכל ההמשכים שלה…סדרה אשר פותחת עולם מלא הרפתקאות,תככים חובקי עולם אשר נימשכים על פני מאות ואלפי שנים,על פני עולמות שונים,עם תרבויות שונות,גלישה בזמן ,התמודדות עם טכנולוגיות שונות,רובוטיקה ועוד ועוד
הסרט הכי טוב בעולם כולו לגיק מתבגר ,ביישן ושקט עם בואו נודה טיפה בעיות סוציאליות הוא סקוט פילגרים נגד העולם ,שבסרט הוא מצליח להשתמש באלמנטים מעולמנו כדי להתגבר על לא אחד,לא שניים ולא שלושה אלא שבעה אקסים גדולים ואכזריים ולמרות הכל מתמודד איתם,הבעיות שלו והביישנות האנטי סוציאלית הזאת
שואב משם את כוחי כל יום.
אחד מסרטי המד”ב המוצלחים ביותר בעיני הוא “12 הקופים” של טרי גיליאם. הייחוד שלו (מעבר לצבע, המרקם והתצורה שמאד אופיינים לגיליאם) היא העובדה ש… [זהירות: ספויילר!] עד סוף הסרט אנו עוד מצפים שהכל יסתיים לטובה וכי כל תושבי כדור הארץ יינצלו. רק בסוף אנו לפתע מבינים שזו מעולם לא הייתה האג’נדה, וכי כל העלילה התרחשה רק על מנת לעזור ל-1% הנותר של שורדים לנסות ולהשתלט מחדש יום אחד על העולם.
Mind. Blown.
חוץ מזה, זו הפעם הראשונה שראיתי את בראד פיט בתפקיד שאינו של “Pretty Boy”, והתרשמתי מאד מכישורי המשחק שלו.
אני חושב שסרטי הפנטזיה הכי טובים שראיתי הם ללא ספק הם טרילוגיית “שר הטבעות”.
לדעתי הבימוי של פיטר ג’קסון גאוני, המוסיקה שהלחין הווארד שור מדהימה ואיך אפשר בלי להזכיר את ליב טיילר היפיפה :)
אני חושב שבחיים לא הייתי שקוע באף סרט כפי שהייתי שקוע בסרטי שר הטבעות.
ומי שמשווה את הסרטים הללו ל”הארי פוטר” או מזכיר את הסרטים האלה באותו משפט…………………… זה כמו להשוות מכונית צעצוע לפעוטות (הארי פוטר) ללמבורגיני נוצצת.
קפצתי לכאן ועכשיו מהעתיד, עם הכרטיסים שכבר הענקתם לי בכיס. כבר השמתמשתי ברטיסים, תודה, היה מדהים.
רק רציתי להזכיר לכם לתת לי את הכרטיסים כדי לסגור את לולאת הזמן וכדי שהכל יסתדר כפי שהוא תמיד הסתדר.
נסו לא לחשוב במושגים של רצון חופשי, זמן שהוא וויבילי וובולי או יקומים מקבילים. לא לתת בטעות את הכרטיסית למישהו אחר. עשו את זה פשוט, המנעו מפרדוקסים מיותרים ותנו לי, כמו שאתם תמיד נותנים, את הכרטיסים.
תודה,
הדוקטור
ספר הפנטזיה האהוב עליי היא ללא ספק ”ההוביט”, מכיוון שסיפורי התחלה הם הדבר האהוב עליי. יש בספר הזה פשוט כל מה שיכולתי לבקש מספר פנטזיה. אני לקחתי מהספר הזה כל כך הרבה לקחים לחיים, שעדיף שלא נספור עכשיו (:
ההומור בספר הוא יקר מפז, וכל אחד יוכל ליהנות ממנו.
חוץ מזה, קניתי אותו באייקון הראשון שלי!
ה-יצירת מופת של טולקין. אין מה להשוות.
ואני פשוט חייב להסכים עם ההשוואה של ערן. אבל “הלמבורגיני הנוצצת” של טולקין? ההוביט.
רומח הדרקון.
שלום לכולם
אתמול סיימתי לקרוא את החלק הראשון בטרילוגית המוסד של אייזיק אסימוב, אחד מגדולי הכותבים של המדע הבידיוני בכל הדורות.
זו בערך הפעם העשירית שקראתי אותו ב 35 השנים האחרונות, אותו וכל ההמשכים
סופר שמצליח להכניס בשורה מה שאחרים מכניסים בפיסקה, ובפיסקה מה שאחרים מכניסים בעמוד.
סופר נוסף הינו כמובן פרנק הרברט, ושלל ספריו, בעיקר על היקום של חולית, התברכנו כאן בישראל במתרגם (עמנואל לטם) שתרגומיו מאפילים על המקור ומעשירות את הספר
ספר פחות נחשב, אך מעולם לא הצלחתי להניחו מידיי הינו הספר של אלפרד באסטר, בשמו הישן, “פני מועדות לכוכבים” (נמר נמר, וכו’)
חן
אודיסיאה 2001.. ולמה? עד לפני שראיתי אותו לפני כשנתיים לא אהבתי מדע בדיוני בכלל, הייתי מוכנה ‘לקבל’ רק סרטי פנטזיה או סרטים רגילים, אמרתי “או שזה לגמרי אמיתי, או שזה לגמרי לא אמיתי.. מה זה מדע בדיוני? איפה היצירתיות?”
I’ve never been so wrong in my life
אחרי שראיתי את הסרט פשוט נשבתי בעולם הזה.. למרות שאני סטודנטית, בשנתיים האלו ראיתי בשקיקה סדרות וסרטים רבים! וכל חופש הוא הזדמנות למרתון מד”ב :)
ומה הכי אהבתי באודיסאה 2001? את השקט.
בבילון 5 – אומנם לא כתבתם סדרת טלוויזיה, אבל זו פלטפורמה חשובה ביותר להפצת מד”ב ופנטזיה!
זוהי סדרה פורצת דרך, ששינתה לא מעט מהתפיסות שהיו עד אז בסדרות מד”ב טלוויזיוניות.
החל מהשימוש החדשני שכמעט ולא היה קיים עד אז של אפקטים ממוחשבים, דרך המשחק המשובך והתפאורה הייחודית והמקסימה ועד העלילה המעניינת אבל הכי חשוב – מתוכננת מראש. פרק שולי בעונה 1 התגלה כחשוב בעונה 5 ואירוע מסויים בעונה 2 המשיך להשפיע רבות על העלילה גם בעונה 4.
סדרה מקסימה וכייפית שעדין רלוונטית ומהנה לצפיה גם 18 שנים לאחר ירידתה מהמסך
סדרות הבלגריאד והמלוריאן של דיוויד אדינגס. פנטזיה שהיא כביכול אפית ואפילו נוסחתית אבל פשוט לא לוקחת את עצמה ברצינות רבה מדי ומתאפיינת בהומור שנון בטירוף ובמודעות עצמית צינית נהדרת. פנטזיה אפית הכי אנושית שיש ופשוט כיף כל פעם מחדש להרים את הספר הראשון ליד ולהתחיל לקרוא את הסדרה שוב :) זו גם סדרת הפנטזיה הראשונה שתפסה אותי אז בכלל יש לי חולשה אליה :)
הספר “שדה קרב ארץ” מאת רון האבארד שפתח לי את עולם המדע הבדיוני
סדרת הפנטזיה הכי טובה שקראתי הייתה סדרת “חרב האמת” של טרי גודקינד.
אהבתי את ההתעסקות שלו ברוע מוחלט, רוע יחסי וטוב יחסי. הוא התעמק במוסר מצורה ברוטאלית למדי. הספר מדבר על חשיבות החיים והחופש שלנו בתור בני אדם. הספר עזר לי לעשות שינוי בפרספקטיבה שלי לגבי החיים, לדעתי אי אפשר לבקש מספר יותר מזה.
באמת מומלץ לקרוא את כל 11 הספרים שיצאו, הסיפור פשוט משתפר מספר לספר.
???????????????????
אני חייב לזכות אני מת ללכת לזה!!!!!!
???????????????????
attack on titan
איך אפשר שלא להתפעל מהסרט שיצא לאחרונה פשוט חולני!!!
סדרת הספרים אמבר של רוג’ר זילאזני שינתה את החיים שלי. הייתי ילדה קטנה שגרה במקום רחוק ומבודד כאשר מצאתי מידע על משחקי תפקידים באינטרנט. התקשרתי לאדם מדהים מהעמותה למשחקי תפקידים שהסביר לי על הכל והזמין אותי למשחק התפקידים הראשון שלי. חוץ מלהגיע מהחור היקומי בו גרתי למשחק בחיפה הבעיה הייתה שזה יעשה לי ספויילרים לספרים.. לא התכוונתי לתת לזה לקרות. רצתי לספריה ולקחתי את כל הספרים וקראתי. קראתי את כולם והגעתי למשחק הראשון שלי עם כל הסדרה הזאת פועמת בראשי ובליבי. לא פלא שזה משחק התפקידים שאני מנחה כבר יותר מעשור ?
“זולגות דמעותיי, אמר השוטר”, ברשותכם אני אמליץ על ספר חדש שקראתי שתורגם של פיליפ ק דיק, לא כי הוא הכי טוב אלא כי מדע בדיוני זה מכלול, תפיסת עולם של משחק ברעיונות. בספר הנבואי הזה פיליפ ק דיק מתאר עולם שבו אדם מפורסם נמחק מהמציאות של כולם. פיליפ ק דיק עוסק בספריו בזהות ובאנושיות, האמת לעומת האשליה, דיסטופיות לעומת מציאות נזילה והוא הקדים בספר הזה סרטים כמו המטריקס עיר אפלה או גאתאקה. בעיני הוא מסמל את כל מה שטוב בז’אנר הזה.
תור זה הסרט מדע בדיוני שהכי אהבתי, בגלל שהוא כל כך נראה מציאותי (אבל מהתקופה של פעם) אבל עדיין יש שם אלמנטים של מדע בדיוני כמו הממלכה אסגרד שממש אהבתי איך שעשו אותה בסרט וחוץ מזה זה גם סרט של מארוול אז אין יותר מדי מה להגיד מארוול תותחים