GeekStarter: מצעד פרוייקטי ה-Kickstarter ו-Indiegogo שאהבנו השבוע
והשבוע: צמיד חכם שהופך כל פריט שאתם מחזיקים ביד למשחק, מנורת לילה שלא מבזבזת מקור חשמל ועזר שמיעה מזערי שמשפר את איכות השמע.
קיקסטארטר ואינדיגוגו הן פלטפורמות גיוס ההמונים הגדולות והפופולאריות בעולם, המעניקות במה לפרוייקטים רבים מתחום הטכנולוגיה ומחוצה לה ומאפשרות להם לגייס כספים לטובת פיתוח וייצור בעזרת הציבור. בפינת גיקסטארטר, בכל שבוע נציג בפניכם 3 פרוייקטים מגניבים מקיקסטארטר ואינדיגוגו השייכים לעולם הטכנולוגיה והגאדג'טים, כך שתוכלו להתעדכן במוצרים החמים הבאים שהולכים לכבוש את העולם.
Moff – צמיד חכם שהופך כל פריט למשחק
אחד מהמוצרים הטכנולוגיים החמודים ביותר שיצא לי לראות בתקופה האחרונה הוא צמיד ה-Moff, אביזר מיוחד ומעניין המיועד לילדים, המאפשר להם להפוך את כל הפריטים שהם מחזיקים ביד שלהם – למשחק פוטנציאלי. הצמיד מכיל בתוכו חיישני תאוצה וג׳ירוסקופים, המאפשרים לו לזהות מחוות יד ולהשמיע סאונד בהתאם, המוגדר מראש. על הצלילים שיושמעו יוכלו לבחור מבין מספר המשחקים השונים המוצגים באפליקציה, הכוללים אקדח, חרב, נינג׳ה, מטוס, מכונית ועוד רבים.
הפרוייקט נולד על ידי חברת טכנולוגיה יפנית ולמרות שביקש לגייס 20 אלף דולר בלבד, הוא הצליח לגייס כבר למעלה מ-60 אלף דולר, נכון לכתיבת שורות אלו. בכדי להזמין את צמיד ה-Moff לביתכם, תיאלצו להיפרד מ-49 דולרים עבור הצמיד, בתוספת 10 דולרים עבור משלוח בינלאומי בישראל. הצמיד עצמו, אמור להתחיל להישלח לתומכים בסביבות חודש יולי השנה.
The SnapRays Guidelight – מנורת לילה שלא מבזבזת מקור חשמל
אחד החסרונות העיקריים של מנורות הלילה הן שברוב הפעמים, הן תופסות מקור חשמל יקר ליד המיטה, הן מגושמות או מגיעות עם חוטים ארוכים במיוחד. את הבעיות הללו מגיעה לפתור מנורת ה-Guidelight, אשר מתמקמת לה על גבי המסגרת של בתי שקע החשמל שבביתכם ובכך לא תופסת שם מקום. המנורות הללו מגיעות גם עם חיישן תאורה, כך שהן יידלקו לעת לילה וייכבו באור יום, באופן אוטומטי, ללא כל התערבות מצד המשתמש.
מייסדי הפרוייקט טוענים כי מבחינת תצרוכת אנרגיה, עלות המנורות הללו תירשם בחשבונות החשמל שלכם בערך של כ-5 סנט בשנה, כך שעבור רוב המשתמשים לא מדובר בהוצאה גדולה במיוחד. המנורה עצמה צורכת זרם של כ-5 מיליאמפר. עד כה, הפרוייקט גייס יותר מ-417 אלף דולר, למרות שביקש לגייס 12 אלף דולר בלבד. מהירי החלטה יוכלו להשיג את הנורה תמורת 12 דולרים בלבד, אך יצטרכו למצוא דרך לשלוח אותה מחוץ לארצות הברית.
iHear – עזר שמיעה מזערי שמשפר את איכות השמע
מכשירי שמיעה, ועזרי שמיעה באופן כללי הם עסק מאוד יקר. בדרך כלל, מדובר במכשירים מגושמים ויקרים, אשר הרבה מאוד אנשים נרתעים או מהמראה המאוד לא אטרקטיבי שלהם, או מהמחיר הגבוה שלהם (עלות מכשיר כזה בישראל נעה בין 15 אלף – 20 אלף שקלים). iHear הוא עזר שמיעה קטן במיוחד שמתלבש על האוזן כמו אוזניה בטכנולוגיית In-Ear ומגביר את איכות השמע של הנזקקים לכך באופן משמעותי. עם המכשיר, מגיעה גם ערכה למדידת איכות השמיעה, אשר תבדוק האם אתם זקוקים למכשיר כזה, או שמא הוא מתאים יותר לאחד מהסובבים אתכם.
הפרוייקט לא מציג תשובה לשאלה האם המכשיר מתאים לאנשים חירשים, כך שמדובר בעזר הממוקד בעיקר באנשים הסובלים מאובדן שמיעה חלקי בעיקר מסיבות טבעיות של זקנה, או מסיבות אחרות הכוללות עבודה בסביבה רועשת במיוחד, אשר פוגעת ביכולת השמיעה לאורך זמן. בכל מקרה, בעלות של 200 דולר למכשיר אחד ו-350 דולר ל-2 מכשירים, לא מדובר בהוצאה גדולה במיוחד אך השינוי באיכות החיים של המשתמשים יכול להיות שווה הרבה יותר מכך, כך שלמי שמתלבט אם לקנות מכשיר שמיעה בכדי לטפל בירידה באיכות השמיעה שלו מדובר בפתרון ששווה את ההשקעה.
הגב
1 תגובה על "GeekStarter: מצעד פרוייקטי ה-Kickstarter ו-Indiegogo שאהבנו השבוע"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זהירות לא לקנות מכשירי שמיעה שלא קיבלו אישור ולא לנסות להתאים אותם ללא קלינאי תקשורת. הסכנה: פגיעה בשמיעה. כמו כן, בישראל בעלי ביטוח בריאות ממלכתי יכולים לקנות מכשירי שמיעה פשוטים בזול יותר מזה שמוצע כאן, וזה כולל התאמה אצל קלינאי.
מאתר ה-FDA:
Hearing aids should be properly fitted by a licensed hearing healthcare professional (such as an audiologist or a hearing aid dispenser) so that the amplification matches your hearing loss. If not fitted properly, too much amplification may cause additional hearing loss.